"Еврохолд" ще увеличи успешно капитала си благодарение на мажоритарния си акционер

Увеличението на капитала на "Еврохолд България" със сигурност ще бъде успешно, след като мажоритарният му акционер "Старком холдинг" е записал всички акции, отговарящи на дела му, съобщиха от компанията. "Еврохолд" търси от фондовия пазар 62.5 млн. лв., а със записването на акциите от "Старком" ще набере поне 32.7 млн. лв. Предстои акционерът да внесе и парите по набирателната сметка.


Условието за успешно увеличение беше поне четвърт от всички предложени акции да бъдат записани и платени. Това прави близо 16 млн. нови книжа. "Старком" е собственик на 52.38% от капитала на публичната компания и ще запази това участие и след приключване на увеличението. Ако някой от другите досегашни акционери не участва в него, делът му ще намалее.


"Еврохолд" ще използва парите от фондовия пазар за увеличение на капиталите на застрахователните си компании, на "Евролийз ауто" и за нови придобивания. Плановете на ръководството са парите да се използват само за нови инвестиции, не и за погасяване на стари дългове.


Акциите на "Еврохолд" днес поскъпват с 0.4% до 0.995 лв. Досега на Българската фондова борса са изтъргувани 6600 книжа на холдинга, както и близо 17 хил. права при цена 0.002 лв. за брой. 

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK