Софиянци пазаруват най-много, козметиката е най-търсена


До 75% от сключените сделки през сайтовете за колективна търговия са свързани с козметика и здраве

Над 31% от сделките през сайтовете за колективна търговия в България са осъществени в София, а най-голям интерес има към козметични и разкрасяващи процедури, групови социални активности, пътувания и почивки. Това показват данните на компаниите в сектора.


"В големите градове има повече разнообразие на сделки и повече хора, които могат да се възползват от тях, което е и логичната предпоставка да се пазарува повече", коментира Дима Костова, управляващ директор на "Колектива България". Хората, които най-често пазаруват през подобни сайтове, са "работещи между 20- и 40-годишна възраст", показват данните на deals.bg. И, разбира се, "най-активни са жените", коментират от "Моите сделки".
Този факт обуславя и най-популярната категория за колективно пазаруване - козметични и разкрасяващи процедури. Процентът на сключените сделки в тази категория при различните сайтове варира между 60% при deals.bg (които включват в категорията медицински и стоматологични прегледи, терапии, козметични и разкрасяващи процедури) до 75% при Слон.бг, показват данните на различните сайтове.


"Сделките от тази категория формират около 55% от оборота ни", коментират от Слон.бг, който има над 2 хил. регистрирани потребители. Според статистиката на "Моите сделки" сделките в категорията са над 450, а средната отстъпка е била 60%.


На второ място по популярност се нареждат продадените ваучери за заведения и ресторантни, където средната отстъпка е била около 50%, а офертите към края на март са били около 150. Третата позиция по интерес е за офертите за различни пътешествия, които са 130 на брой, отчитат от агрегатора "Моите сделки". "Над 1000 екскурзии са били продадени през сайтовете за колективна екскурзия само през март", твърдят от компанията.

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK