Банка Пиреос подписа ново споразумение за гаранции по кредити за бизнеса

Банка Пиреос подписа ново споразумение за издаване на гаранции за допълнително обезпечаване на кредити за бизнеса с Националния гаранционен фонд (НГФ), съобщиха от институцията.


Това споразумение е продължение на работещите вече гаранционни програми между банката и фонда и включва промени на някои от параметрите по тях.


Размерът на гаранцията остава до 50% от сумата на кредита. Увеличават се максималните суми и сроковете по две от програмите.
По програмата за гаранции за инвестиционни кредити на малки и средни предприятия срокът се увеличава от 10 на 15 години. При гаранциите за оборотни заеми максималният им размер нараства от 250 хил. лв. на 300 хил. лв., а за експортни сделки на предприятия с годишен оборот над 2 млн. лв. е 500 хил. лв.


"Целта на подписаното споразумение е да се подпомогне развитието на стартиращия и съществуващ бизнес в България, като се финансират конкурентоспособни инвестиционни проекти и се осигури ресурс за покриване на нуждите от оборотен капитал на предприятията", посочват още от банката.

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK