Разнопосочна търговия на БФБ продължава

Разнопосочна търговия на БФБ продължава

© Николай ДойчиновИ днешната борсовата сесия завърши разнопосочно, като общият оборот на регулирания пазар бе малко над 1.53 млн. лв. На зелена територия завършиха SOFIX (0.21%) и секторният BG REIT, който прибави 0.57%.


В "Дневник 20" осем компании завършиха на положителна територия, две останаха без промяна, а останалите приключиха на минус, което и определи минималната загубата от 0.12% на индекса. Той затвори на ниво от 64.71 пункта.


BGТР30 също се отчете с минимална загуба от 0.05%, а най-голяма бе тя за широкия BG40, който загуби 0.6%, достигайки 132.26 пункта.
При двете най-търгувани в сряда компании - Първа инвестиционна банка и "Софарма", имаше слабо покачване. Акциите на фармацевтичната компания се повишиха с 0.8%, а тези на банката – с 0.38%.


Много по-лошо се представи "Неохим", който въпреки добрия отчет, според който продажбите на дружеството са се увеличили с 19 млн. лв. (което е 27% повече на годишна база) - неговите акции поевтиняха с 4.13%.


Засилена търговията имаше и при казанлъшкото предприятие "М+С Хидравлик", оборотът при което беше малко над 96 хил. лв., но стойността на акциите му не спечели от това и те спаднаха с 1.55% до 7.36 лв. за лот.


По добре се представи ЕМКА, която при подобен оборот се покачи с 1.19% до 4.25 лв.


Интерес имаше и към дружествата със специална инвестиционна цел, като "Фонд за недвижими имоти България" и "Адванс терафонд" отбелязаха спад от по 1.3%, докато фондове за имоти затвориха на положителна територия.

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK