Печалбата на Daimler нарасна до 1.18 млрд. евро

Печалбата на Daimler нарасна до 1.18 млрд. евро

© ReutersГолямото търсене на луксозни автомобили, особено в Китай, помогна на германския производител Daimler почти да удвои печалбата си през първото тримесечие, пише "Уолстрийт джърнъл". Компанията очаква да има значително увеличение на годишната си печалба през 2011 г. Резултатите обаче само покриха предварителните прогнози, без да ги надхвърлят.


Daimler отчете нетна печалба за първото тримесечие от 1.18 млрд. евро, което е почти двойно повече спрямо същия период на предходната година, когато тя е 612 млн. евро. Приходите на германския концерн се увеличиха със 17% до 24.7 млрд. евро, докато брутната печалба (преди данъци и лихви – EBIT) нарасна от 1.19 млрд. евро на 2.03 млрд. евро.


Акциите на компанията отчетоха спад от 1.7% при отварянето на германската борса, като инвеститорите останаха разочаровани, че Daimler не даде точна прогноза за годишните резултати през 2011 г.


Германският производител заедно със своите конкруенти се радват на стабилни продажби и ръст в печалбите като пазарът за нови автомобили и камиони се възстановява след резкия спад през 2009 г., породен от финансовата криза, коментира "Уолстрийт джърнъл".


Всичко, което трябва да знаете за:
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK