"Адванс Енерджи 1" спечели поръчка за 3.68 млн. лв.

Адванс енерджи 1" ООД (дъщерно на "Адванс екуити Холдинг" дружество) сключи договор на стойност 3.68 млн. лв. за изпълнение на енергоефективни услуги с гарантиран резултат (ЕСКО) с УМБАЛ "Св. Георги" –  Пловдив. Срокът на договора е седем години, а финансирането ще бъде изцяло от "Адванс енерджи 1", съобщиха от дружеството-майка. 


Дружеството се специализира в сферата на енергийната ефективност и е регистрирано през март тази година като дъщерно на "Адванс екуити холдинг" АД (с 60% дял от капитала) и "Енерджи ефект" ЕАД (с 40% дял от капитала). Целта е участие и изпълнение на обществени поръчки в областта на енергийната ефективност и конкретно -  в тръжна процедура за внедряване и изпълнение на енергоефективни мерки с гарантиран резултат в УМБАЛ "Св. Георги" – Пловдив.


Проектът ще бъде изпълнен в рамките на 1 година. Изплащането на ЕСКО услугата от страна на болницата ще бъде реализирано през следващите 6 години. Проектът предвижда внедряване и изпълнение на мерки, чрез които годишното потребление на енергия от болницата ще бъде редуцирано с над 40% от сегашното му равнище.


"Енерджи ефект" на свой ред е 100% собственост на "Адванс екуити холдинг" и също работи в сферата на енергийната ефективност от 2006 г., като до момента има реализирани три ЕСКО договора и над тридесет други проекта за подобряване на енергийната ефективност на сгради на обща стойност над 8 млн. лв. рано в извършването на мерки по енергийна ефективност.

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK