"Трейс груп" ще увеличи капитала и ще раздаде дивидент

"Трейс груп" ще увеличи капитала и ще раздаде дивидент

© Мария Съботинова, Строителство градътРъководството на "Трейс груп холд" ще предложи на общото събрание на акционерите да бъде гласувано увеличение на капитала с 22 млн. лв. Това трябва да стане със собствени средства на дружеството за сметка на натрупани резерви и част от тазгодишната печалба.


Предложението ще се гласува на насрочено за 13 юли 2011 г. общо събрание, показва публикуваното на БФБ съобщение. По предложение на съвета на директорите печалбата за 2010 г., която е в размер на 13.65 млн. лв., следва да бъде разпределена по три компонента. Основната и най-голяма част от нея - 10.88 млн. лв., се предлага да отиде за увеличението на капитала заедно с резервите (11.12 млн. лв.), 2.2 млн. лв. да бъдат заделени за законово изискваните резерви и останалите близо 579 хил. лв. - като дивидент.


Брутният дивидент на акция се получава по 0.26 лв. и ще важи за старите акции, които сега са 2.2 млн. През миналата година компанията също разпредели дивидент от финансовия резултат за 2009 г. Тогава за целта бяха заделени 579 хил. лв., което представлява 26.32 ст. на акция. Акциите на "Трейс груп холд" в четвъртък поскъпнаха с 5.27% до 90.07 лв. за лот, а от началото на годината покачването е близо 67%.
През 2010 г. и началото на 2011 г. "Трейс" и негови дружества спечелиха обществени поръчки за над 550 млн. лв., сред които големи поръчки по оперативна програма "Транспорт", част от които са за участъци от метрото в София, една от отсечките на магистрала "Тракия" и ремонта на жп линията Пловдив – Бургас.


Освен търговете по европрограми компанията спечели и поддръжката на една седма от пътищата в страната (около 3000 км), а също така и уличните ремонти в столичните райони "Витоша", "Лозенец", "Средец" и "Триадица".

Ключови думи към статията:

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK