Росен Плевнелиев: Магистралите ще извадят България от изолацията

архив

© Мария Съботинова, Строителство градът

архивБългария сама се постави в изолация, магистралите ще я извадят от нея", каза пред студенти от Софийския университет министърът на регионалното развитие и благоустройството Росен Плевнелиев. Той изнесе публична лекция "Регионалното развитие - гаранция за икономически растеж". 


Според него страната ни сама е създала своя лош имидж и сега сама трябва да го изчисти. Изход от изолацията са пътищата, които са връзката на България с Европа. Като пример министърът даде магистрала "Тракия", по трасето на която преминават два европейски коридора и е връзка между 4 големи индустриални центъра в страната.


Сред приоритетите на министерството на регионалното развитие Росен Плевнелиев посочи седемте центъра на развитие в страната (градовете с население над 100 хил. души). Министърът заяви, че са започнати проекти във всеки от тях и целта е до 2013 г. тези градове да започнат да предлагат услугите, които сега са достъпни само в столицата. "Така няма да се налага да идваме до София за всяко нещо", обясни министърът. По думите му към момента държавата е "свръхцентрализирана" и това "изнасяне" на държавни функции към различните региони е решението на проблема.
Росен Плевнелиев обяви и че е необходима цялостна реформа в държавната администрация. "Политиците се бъркат в работата на администрацията, а не трябва, защото това е предпоставка за корупция. Не може да имаме работеща икономика без работеща администрация", коментира той.


Министерството на регионалното развитие и благоустройството твърдо се е насочило към дългосрочните проекти. "Не трябва да се питаме какво искаме да направим утре, а какво искаме да направим след 5–10 години", каза той. Според него България може да произведе своите качествени кадри, но първо трябва да си избере област, в която да съсредоточи своите усилия. "Не можем да сме добри във всичко, но трябва да опитаме поне някъде." Според Плевнелиев добра опция предлагат информационните технологии и земеделието, тъй като то по думите му също е
екологично чисто, а бъдещето е в екологията. "Но за тази цел образователната система трябва да произвежда "не 26 агрономи годишно, както досега, а много повече".


Плевнелиев още каза, че насищането с проекти в Южна България е временно явление, тъй като 64% от БВП идват от тази част на страната. Той допълни, че Северна България също е приоритет на министерството, с автомагистралите "Хемус" и "Черно море". Плевнелиев представи и част от Дунавската стратегия, която включва проект за дунавска колоездачна алея. Нейната дължина ще бъде 2200 км. Тя ще започва от планината Шварцвалд в Германия и ще свършва при вливането на реката в Черно море. Според Плевнелиев велотуризмът е сфера, която се развива много бързо и дава големи перспективи.


"Светът от 2008 г. вече е коренно различен", каза още министърът пред студентите. Количествата вече нямат значение и не растежът е водещото. Новата думичка е "прогрес", а прогресът се гради върху стабилност и качество. Според Плевнелиев стабилността прави България държава, която "идва от бъдещето". Той цитира изпълнителния директор на "Дойче банк" Йозеф Акерман, който на среща в Брюксел наскоро е казал: "В Европа има шест държави, които за мен идват от бъдещето. Те са или много богати, или много бедни. Но идват от бъдещето, защото са финансово стабилни." България е една от тези шест държави, е посочил Акерман.

Коментари (62)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на 4e6it
  4e6it
  Рейтинг: 409 Неутрално

  Една мечта...България, държава на магистралните проститутки...това е целта...!!!

  Мъдрецът сочи луната, а глупакът гледа в пръста му.
 2. 2 Профил на Wornoxmaniak
  Wornoxmaniak
  Рейтинг: 1262 Весело  До коментар [#1] от "4e6it":

  Ти сводник ли си?
  "Ние сме ГЕРБ, с теб сме по-силни"!

 3. 3 Профил на jubal harshaw
  jubal harshaw
  Рейтинг: 1441 Весело

  До коментар [#2] от "Wornoxmaniak":

  Нострадамус е той.

  http://jubalharshaw.wordpress.com
 4. 4 Профил на 'ΕΡΕΒΟΣ
  'ΕΡΕΒΟΣ
  Рейтинг: 2525 Весело

  До коментар [#2] от "Wornoxmaniak":

  Може да е клиент !

  Не се родих Грък по собствено желание.Просто имах късмет ! За един Грък граница е само Хоризонта !
 5. 5 Профил на Рубиконан от Балъкимерия
  Рубиконан от Балъкимерия
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  Сериозно? И магистрала "Видин" ли ще има?

  Ха на бас, че т.нар. дунавска колоездачна алея ще надмине по космическа видимост Великата китайска стена!

 6. 6 Профил на merkel
  merkel
  Рейтинг: 868 Неутрално

  Плевнелиев е брутален - няма такова бачкане и интелект! За целият период на преход от 20години са построени 160км магистрали! Росен и ГЕРБ за 2 години вече строи 250км магистрали! БЕЗ КОМЕНТАР!

  Дирк Анер:
  Проектът "Люлин" който беше олицетворение на проблемите и провала, се превърна в символ на амбиция и успех!

  2011 АМ "Люлин" - ГОТОВА! първата цяла АМ в Б-я 20 км!
  2012 АМ "Тракия" - ГОТОВА - 120км!
  2013 АМ "Марица" - ГОТОВА - 70км!
  2014 АМ "София-Калотина" - ГОТОВА - 75км!
  2015 АМ "Струма" - ГОТОВА - 135км!
  2016 АМ "Хемус"
  2017 АМ "Черно-Море"

  Това са десетки хиляди работни места.

  ЗВЯР! Няма такава амбиция, хъс, желание, интелект, умения, качества, знания, опит, успех и т.н. Не случайно е успял в Германия с такова трудолюбие е впечатлил и немците!

  Борисов посочи, че в хеликоптера на път от Видин за София е попитал Дирк Анер(немец, директор на регионална политика в ЕС) какво е направила Германия, за да тръгне нагоре и Анер отговорил "първо магистралите".

 7. 7 Профил на Wornoxmaniak
  Wornoxmaniak
  Рейтинг: 1262 Неутрално

  До коментар [#4] от "EREBUS":

  По-скоро труженичка!

 8. 8 Профил на prascho
  prascho
  Рейтинг: 466 Неутрално

  не знам как на целокупния български народ не му се повдига вече от думата "магистрали". в страните, в които наистина има нормални здрави пътища и да, магистрали, едва ли хората през живота си са чули толкова пъти тази дума, колкото българите за последните две години. България идва от бъдещето? може да се каже и по друг начин - България се връща към каменната епоха и живота в пещерите на стъкмен огън, лов и риболов и каквито картофи си отгледаш сам. и е много стабилна, защото няма нищо. царят е гол, но за съжаление и голяма част от поданиците са голи и боси.

 9. 9 Профил на Ще върнем България в Европа
  Ще върнем България в Европа
  Рейтинг: 1908 Любопитно

  В Гърция имаше ли магистрали!?!

 10. 10 Профил на dobrich
  dobrich
  Рейтинг: 1319 Весело

  хехехехехехе........Общи приказки!? В ЕС сме, а сме били в изолация???? Държава от бъдещето??? Глупости на търкалета...…

 11. 11 Профил на jubal harshaw
  jubal harshaw
  Рейтинг: 1441 Любопитно

  До коментар [#6] от "merkel":

  ненам за другите, щото датите са в далечното бъдеще, ама люлин нема бордюри, нема канавки и нема маркировка и табели и като ливне дъждец по нея може едновременно да караш водни ски и да правиш кални бани.

  http://jubalharshaw.wordpress.com
 12. 12 Профил на wreck
  wreck
  Рейтинг: 1146 Неутрално

  До коментар [#6] от "merkel":

  попай, единственото смислено нещо в поста ти е:
  "АМ
  АМ
  АМ
  АМ
  АМ
  АМ
  АМ"

  You should never underestimate the predictability of stupidity .
 13. 13 Профил на др. Иванов
  др. Иванов
  Рейтинг: 696 Неутрално

  Меркел,
  Тетке, ти съвсем изперка! Плевналиев е сред най-кухите лейки в ГЕРБ, а може да ми вярваш, че там са световни величини по кухота. Досега не е построил нито един километър магистрали, а заради него Люлин се забави с половин година - справка шефът на Мапа Гаджал в началото на 2010 г. каза, че магистралата ще е готова през декември 2010 г., а след намесата на Плевналиев практически още не е готова, нищо че е открита.
  Друга няма и не само, че няма а по международни и наши норми повечето пътища трябва да се закрият, защото последните две години са зарязани и вече са опасни дори за маневри на танкове. На междуградски пътища колите се движат на слалом между половин метрови ровове с 8-10 км. в час.

  Комунист - реформатор, реформатор - милиционер, милиционер - агент, в един и същи строй!
 14. 14 Профил на Десен
  Десен
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  Тоя господин не го ли е срам?
  Къде отиват парите от винетките, повдигна ли обвинението срещу Батко и Братко? Къде ги тия магистрали? 5 км околовръстно и 20 закопани в Люлин, и още 20 в Тракия с пепел?
  Тоя за канарчета ли ни взема?
  И кога ще каже откъде получи парите за да си купи лозето и вилата в Берн, Шейцария?

  Не цъфтиш ли като цвете, гниеш като бурен.
 15. 15 Профил на kesh
  kesh
  Рейтинг: 1700 Неутрално

  работи момчето......!!!!!????.....

  България .....!!!!!.... на ТРИ .....ПИТИЕТААА......!!!!...
 16. 16 Профил на kesh
  kesh
  Рейтинг: 1700 Весело

  До коментар [#14] от "Десен":

  а къщата на халкидики до брега та морето........?????!!!!......е все пак човека идва от строителния частен бизнес...........

  България .....!!!!!.... на ТРИ .....ПИТИЕТААА......!!!!...
 17. 17 Профил на ostin22
  ostin22
  Рейтинг: 696 Неутрално

  До коментар [#6] от "merkel":

  Едно си баба знае - едно си бае.. Глава море - акъл шамандура.. да се разпознаваш случайно?? ..защото за тебе важи със страшна сила, че колкото по-малко знаеш, толкова си по-сигурен, че всичко ти е ясно...

  There is no way to happiness, happiness is the way!
 18. 18 Профил на Сгугню
  Сгугню
  Рейтинг: 688 Неутрално

  Бла-бла-бла, Росене. Тракия дето я строиш дублира приличен път от Карнобат до Стара Загора и освен да пести по 40 мин в една посока друго няма да свърши. Плюс това е вътрешна отсечка. Второ: Марица, дето липсват 60-не км е сладка работа за турските тирове. Третата, може би най-важна е Струма. За нея ще чакаш до 2017 поне (ако си още министър даже). И като изплющиш пътя София-Видин, барабар с Дунав-мост 2, от Солун ще ти целуват ръка, че от там целия оборот на пристанището заминава директно за Европата (с 2 почивки за по кафе и една супа), щото стоките от Азия ще е все по-съмнително да ги привлекат пристанищата в Б-с и Варна.....

 19. 19 Профил на Felix
  Felix
  Рейтинг: 581 Неутрално

  До коментар [#8] от "prascho":

  Хората чуват само „магистали“, защото единствената работа, която се върши е свързана с пътища. И въпреки че се върши някаква работа, пак си позволяваш да недоволстваш.

  Аз бих предпочел да чуваме думичките „образование“, „университети“ и „предприемачество“ поне колкото „магистрали“... Но хората все още са свикнали да се обучават, защото така им е казано, вместо за самоусъвършенстване, и да се възприемат като работна ръка, вместо като работодател. И никой държавник още не се е опитал да промени тази регресивна нагласа.

 20. 20 Профил на dobrich
  dobrich
  Рейтинг: 1319 Неутрално

  Магистралите трябваше да бъдат дадени за строеж от големи строителни фирми на концесия. Държавата трябваше да се заеме с 2-ро и 3-то класните пътища!!! Там са най големите проблеми за автомобилите.....

 21. 21 Профил на onia_s_konja
  onia_s_konja
  Рейтинг: 574 Неутрално

  Човека ви говори като на интелигентни хора, а вие пак с вашите балкански простотии... Как да не сме в изолация, като няма все още един свестен път към балканска столица, до повечето няма и самолетни полети. Това значи големи разходи за международния бизнес, поради тази причина инвеститорите не предпочитат Балканите, а Чехия и Полша - там разходите на международния бизнес са по-ниски съотнесено с възможните приходи. Следователно единствената мотивация за правене на бизнес тук в сегашната ситуация могат да бъдат пределно ниските разходи за персонал и ... липса на алтернатива.
  После защо стоките в Германия били по-евтини от тук. Ами разходите за дистрибуция и транспорт тук са по-големи, а тези разходи са над 40% от крайната цена. Ферщензи? Уакаримас? Компренде?

  Първо преди, след това - после.
 22. 22 Профил на merkel
  merkel
  Рейтинг: 868 Неутрално

  Росен Плевнелиев оглавява класацията с най-одобряваните действащи политици през май с 60 на сто рейтинг. След него е столичният кмет Йорданка Фандъкова - 53 процента и премиерът Бойко Борисов - 51 на сто. Следват президентът Георги Първанов - 47 процента, вицепремиерът Цветан Цветанов - 44 на сто, земеделският министър Мирослав Найденов - 43 процента, Николай Младенов - 41 на сто, Вежди Рашидов - 33 процента, Трайчо Трайков - 32 на сто, Свилен Нейков - 29 процента и председателят на парламента Цецка Цачева, също с 29 процента рейтинг. Кристалина Георгиева е най-одобряваният български политик на публична длъжност извън страната - 69 процента, но не е включена в класацията, именно защото не развива дейността си в България.

 23. 23 Профил на Stoyan Tonev Dimitrov
  Stoyan Tonev Dimitrov
  Рейтинг: 638 Неутрално

  А тиквата с трайчо къде ще я сложат в мъртвата руска хватка на БеляНЕ?

  ВИС, СИК, ТИМ, ГЕРБ
 24. 24 Профил на Stoyan Tonev Dimitrov
  Stoyan Tonev Dimitrov
  Рейтинг: 638 Неутрално

  До коментар [#23] от "merankol":

  Що се мориш Росене, целия ти труд накрая ще отиде напусто в тая руска колония - българия.

  ВИС, СИК, ТИМ, ГЕРБ
 25. 25 Профил на Чоко и Боко
  Чоко и Боко
  Рейтинг: 598 Любопитно

  До коментар [#6] от "merkel":

  Човече, не се сещам за коя личност бих използвал такива суперлативи като теб. Дори и в световен мащаб. Като ти чета поста ми звучи като покана за секс. Дано ти го прочете Плевнелиев.

  Левски до Каравелов: Дочувам, че сте решили да докарате миризливият казашки бутуш в Булгурско? Ако туй е тъй то аз с моите кунки ще ви отрежа чепките.“
 26. 26 Профил на palermo88
  palermo88
  Рейтинг: 868 Неутрално

  Работеща реална икономика с промишленост , нови технологии , качествено образование и здравеопазване е това което е способно да извади България , но за всичко това се иска лидер с реална администрация зад него , която да върши работа и да прави промените . Бедно население с най-новите магистрали дори не прави никаква промяна .

 27. 27 Профил на onia_s_konja
  onia_s_konja
  Рейтинг: 574 Разстроено

  До коментар [#18] от "Сгугню":

  Ти си голямо леке... гнус ме е... такси ли работиш?

  Първо преди, след това - после.
 28. 28 Профил на nv
  nv
  Рейтинг: 1392 Гневно

  До коментар [#18] от "Сгугню":

  Пич, този "приличен път" от Карнобат до Стара Загора - по-конкретно оня правият участък между двете Загори - знаеш ли колко човешки животи е отнел - включително и на моите съседи от отсрещния апартамент - цяло семейство с две деца, така че по-леко с коментарите. 21-ви век сме, ТРЯБВА да има магистрали поне между всички градове над 100.000 жители и основните гранични пунктове.

  Norman Granz предпочита правителство на БСП с премиер Корнелия Нинова
 29. 29 Профил на ostin22
  ostin22
  Рейтинг: 696 Весело

  До коментар [#25] от "Чоко и Боко":

  Ами човека има "нужди"...а пък явно определени болнични заведения нямат повече свободни места..

  There is no way to happiness, happiness is the way!
 30. 30 Профил на papech
  papech
  Рейтинг: 65 Неутрално

  До коментар [#22] от "merkel":

  Ти да не си жената на Плевнелията че толкова го хвалиш? Или може би любовницата?

 31. 31 Профил на mickelle
  mickelle
  Рейтинг: 466 Гневно

  Росене, Росене ,
  КОЯ ЧАВКА ТИ ИЗПИ АКЪЛА, че повтаряш глупостите на Боко Тъпото ?
  Или ти му ги даваш тези акъли , а оно , нали си е просто все дрънчи " Магистрали ! Магистрали ! "...
  Но хората НЕ ЯДАТ МАГИСТРАЛИ и още малко ще ви траят да ги скубете и дерете безнаказано !!!
  И без да се замисляш , вЕрвай ми ! ...

 32. 32 Профил на Сгугню
  Сгугню
  Рейтинг: 688 Неутрално

  До коментар [#28] от "nv":

  Пич, аз съм за магистралите, но ми писнаха простотиите на Плевнелиев - вижте ме пичове, водя ви в светлото бъдеще

 33. 33 Профил на 'ΕΡΕΒΟΣ
  'ΕΡΕΒΟΣ
  Рейтинг: 2525 Неутрално

  До коментар [#18] от "Сгугню":

  От мене имаш +++++++++++..............

  Не се родих Грък по собствено желание.Просто имах късмет ! За един Грък граница е само Хоризонта !
 34. 34 Профил на ostin22
  ostin22
  Рейтинг: 696 Неутрално

  Не е лошо да има магистрали, но е лошо да се използват с популистки цели! Росенчо, Боко..и въобще Герб прекаляват..Това да се фукаш постоянно, че..си вършиш просто работата е гадно и мирише на ниска култура и крещи за липсваща нормална ценностна система!

  There is no way to happiness, happiness is the way!
 35. 35 Профил на Рубиконан от Балъкимерия
  Рубиконан от Балъкимерия
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  До коментар [#34] от "ostin22":

  Някога фараоните са си вдигали пирамиди, днес други вдигат магистрали - в мотивите и на едните, и на другите няма кой знае каква принципна разлика...

 36. 36 Профил на wreck
  wreck
  Рейтинг: 1146 Неутрално

  Ако домоуправителят във входа на кооперацията, в която живеете почне да строи асансьор с парите за ток, вода, стълбище, чистачка и т.н. как бихте постъпили?

  You should never underestimate the predictability of stupidity .
 37. 37 Профил на ostin22
  ostin22
  Рейтинг: 696 Весело

  До коментар [#35] от "Twinston Myth":

  Разликата и дразнещото е, че тези магистрали не са на тези, които се дерят, че са техни... Те са на България..и ако не бяха те на власт-пак щеше да ги има...Защото са по европейски програми..Разбираш ли?

  There is no way to happiness, happiness is the way!
 38. 38 Профил на mariiva
  mariiva
  Рейтинг: 753 Неутрално

  предлагам на всички дежурни форумни активисти на БСП, Синя коалиция, ДПС и ГЕРБ да не се обръща внимание до изборите. По всички форуми пишат без да мислят, важно е да критикуват и малкото, което в тази държава се случва. За разлика от другите Плевнелиев настина здраво работи, колкото и на партийните форумци да не им се иска.

  Вече никой не ви обръща внимание!!! Не ни занимавайте с плоската си предизборна кампания, която се крепи на очерняне на всичко смислено в България!

 39. 39 Профил на Felix
  Felix
  Рейтинг: 581 Весело

  До коментар [#31] от "mickelle":

  Този аргумент, че „хората не ядат магистрали“ го виждам под всяка статия за магистрали. Ами те хората и корупция, лентияйство и безнаказаност не ядат, но не там няма проблем, нали?...

  И силна държава не означава министрите да се грижат за прехраната на народа, а народа сам да се грижи за своята прехрана. Ти, микеле, какво правиш по въпроса? Чакаш Плевнелиев да ти носи бутилка мляко пред вратата всяка сутрин?

 40. 40 Профил на Мани (опозиционер)
  Мани (опозиционер)
  Рейтинг: 1441 Любопитно

  По думите му към момента държавата е "свръхцентрализирана"
  ...
  Аре ве, ...че нали това е смисълът на ГРОБ, ...свръхконцентрация и свръхцентрализация, ... всичката власт на Тиквата, .....Държавата - това е Той, ....Новият властелин на порциите.

  Свобода за СЛАВЕНА!
 41. 41 Профил на Felix
  Felix
  Рейтинг: 581 Весело

  До коментар [#37] от "ostin22":

  Европейска програма - що е то? Нещо, което така или иначе го има и няма значение дали някой работи върху нея или не...

  Колко да имаш акъл...

 42. 42 Профил на nasko'geo
  nasko'geo
  Рейтинг: 466 Неутрално

  До коментар [#11] от "jubal harshaw":

  Хе хе хе ... "нема бордюри" голям смях ! Къде си виждал магистрала с бордюри ... това да не е градска улица !? Ха ха ха !

 43. 43 Профил на Мани (опозиционер)
  Мани (опозиционер)
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  До коментар [#6] от "merkel":
  "Плевнелиев е брутален ..."
  ...
  Меркель, ....а ти си банален, ....и то безнадеждно.

  Свобода за СЛАВЕНА!
 44. 44 Профил на Рубиконан от Балъкимерия
  Рубиконан от Балъкимерия
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  До коментар [#37] от "ostin22":

  Оставам с разбирането, че за Рос П. магистралите са едва ли не "философския камък", дето щял да превърне оловото в злато...

 45. 45 Профил на jubal harshaw
  jubal harshaw
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  До коментар [#42] от "nasko'geo":

  ти явно не си виждал магистрала. ко да се праи, живееш у бг-то.

  http://jubalharshaw.wordpress.com
 46. 46 Профил на pavel1989
  pavel1989
  Рейтинг: 975 Любопитно

  До коментар [#6] от "merkel":
  Мрънкел - Плевнелиев барем плаща ли ти за това че не си вадиш главата от гъза му???


 47. 47 Профил на pavel1989
  pavel1989
  Рейтинг: 975 Неутрално

  Абе само на мен ли ми прави впечатление че след кат откриха люлинската магистрала от двайсетина км задръстванията в Сф се увеличиха???

 48. 48 Профил на kman
  kman
  Рейтинг: 466 Неутрално

  Аууу, какви мрачни балкански мърморковци в този форум! Ако някой българин открие лекарство против рак, ще мърморите защо хапчето е бяло а не жълто... Ами недейте толкоз негативно, млади хора сте, навън е май, животът не е толкова лош...!

 49. 49 Профил на liion44
  liion44
  Рейтинг: 524 Неутрално

  Хубаво е да има МАГИСТРАЛИ.Но в тази страна всичко се прави на парче.Нямаме ясна стратегия от къде и накъде да вървим.

 50. 50 Профил на ostin22
  ostin22
  Рейтинг: 696 Неутрално

  До коментар [#44] от "Twinston Myth":

  Магистралите ще превърнат България в...а:супербърз транзит за турските гастарбайтери и азиатски стоки, б:суперлесен транзит на стоки от Солунското пристанище, в: стимул за развитие на бизнеса в България. Познайте кой отговор е неверен Ех, думи,думи..на политици.. Честно казано ми липсва лозунга: "Дела, дела и пак дела" от онова време..Обвинете ме, че съм комунист сега..

  There is no way to happiness, happiness is the way!
 51. 51 Профил на nasko'geo
  nasko'geo
  Рейтинг: 466 Неутрално

  До коментар [#45] от "jubal harshaw":

  Ха ха ха ... защо ли имаш толкова много минуси под коментара ти !?

 52. 52 Профил на ostin22
  ostin22
  Рейтинг: 696 Неутрално

  До коментар [#41] от "Felix":

  Хаха.. И ти си се позаблудил..Работил съм с европейски програми... Да ти позадам няколко въпросчета..Знаеш ли как трудно се прави първата крачка..а знаеш ли колко лесно следващите?? Знаеш ли кой прави документацията, а мислиш ли че Плевенлиев има нещо общо?...Да не продължавам..

  There is no way to happiness, happiness is the way!
 53. 53 Профил на nasko'geo
  nasko'geo
  Рейтинг: 466 Неутрално

  Хм , както обикновенно като се махнат платените драскачи от политическата статия към края нещата се нормализират

 54. 54 Профил на Felix
  Felix
  Рейтинг: 581 Весело

  До коментар [#52] от "ostin22":

  Като се има предвид колко процента усвоени пари от европейски програми имахме до скоро, май не си работил много.. Или първата ти крачка действително ти е създавала особено големи проблеми

 55. 55 Профил на Танас
  Танас
  Рейтинг: 1441 Гневно

  Въобще хич няма да го чакам да ми прави магистрали а си вдигам чуковете а те да си внасят матр'ял за да има от някой да стрижат данъци и осигуровки

  http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2011/05/31/1098229_privlichaneto_na_kvalificirani_rabotnici_ot_strani/?ref=chromeext

  Цацарoff - Оставка ! >:-)
 56. 56 Профил на mi6osp
  mi6osp
  Рейтинг: 1097 Неутрално

  Мдаа, тя, рецептата била проста- магистралите са разковничето! Направо ставаме водеща в ЕС страна, щом ги построим.
  Обаче народът го е казал много точно за чифте пищовите на голия корем. Или гол г?з, май е по-вярно.
  Както са я подкарали, магистралите ще минават през единствената пустиня в Европа.
  Постижение. Гарантирано от герб.
  Разбира се, ЕС няма да допусне варианта "мутри и мафиоти строят магистрали с евросредства".
  А друг вариант при мутромафиотското ни правителство няма.


  Когато някой е глупав,то е за дълго!
 57. 57 Профил на nikolaivv
  nikolaivv
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#6] от "merkel":

  Едно се баба знае,едно си баба бае!
  А стига бе госпожа Петрова! т.е. "Меркел"

 58. 58 Профил на nikolaivv
  nikolaivv
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#48] от "kman":

  Да бе и Боко изисква позитивизъм, ане мрънкане,таке че
  аплодисменти!!!

 59. 59 Профил на nikolaivv
  nikolaivv
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#27] от "onia_s_konja":

  Ти си по-голямо леке, бойколизец ли работиш?

 60. 60 Профил на kimba3
  kimba3
  Рейтинг: 1269 Разстроено

  И кой със средномесечна зплата от 570 лева ще си позволи лукса да пътува по тези магистрали? Безпаричието закрепостява хората по домовете им.

 61. 61 Профил на jubal harshaw
  jubal harshaw
  Рейтинг: 1441 Весело

  До коментар [#51] от "nasko'geo":

  Щото всите живеете у бугарско и не сте виждали магистрала

  http://jubalharshaw.wordpress.com
 62. 62 Профил на VladTheImpaler
  VladTheImpaler
  Рейтинг: 8 Любопитно

  "Светът от 2008 г. вече е коренно различен", каза още министърът пред студентите. Количествата вече нямат значение и не растежът е водещото. Новата думичка е "прогрес", а прогресът се гради върху стабилност и качество. Според Плевнелиев стабилността прави България държава, която "идва от бъдещето". Той цитира изпълнителния директор на "Дойче банк" Йозеф Акерман, който на среща в Брюксел наскоро е казал: "В Европа има шест държави, които за мен идват от бъдещето. Те са или много богати, или много бедни. Но идват от бъдещето, защото са финансово стабилни." България е една от тези шест държави, е посочил Акерман.

  -----------------------------------------

  Аз нещо търся, търся ама не мога да намеря на друго място някой да споменава този цитат или поне нещо подобно?!?

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK