Появи се ипотека с фиксирана лихва до 10 години

Появи се оферта за жилищен ипотечен заем с фиксирана лихва за период и до 10 години. На този етап на пазара у нас нямаше предложения с толкова дълъг период на фиксиране на лихвата по жилищни кредити. Офертите са за първата до втората или най-много до петата година от срока на кредита.


Алфа банк пуска жилищен кредит Perfecto, който е с възможност за фиксирана лихва за срок от 3, 5, 7 или 10 години, съобщиха от кредитната институция. Предназначен е за покупка, ремонт и рефинансиране. Лихвените проценти са валидни при използване на "Алфа ипотечен пакет" - включва превод на заплата по сметка в банката, дебитна карта и активно web банкиране, обясниха от банката за "Дневник".


Заемът е разработен след изследване, проведено в седем големи града в страната. Целта е била да се проучат предпочитанията на клиентите, търсещи жилищен кредит, и тяхната представа за параметрите на идеалния ипотечен продукт, обясниха от банката.
Резултатите са показали, че основното притеснение за всеки потенциален кредитополучател е евентуална бъдеща промяна в условията по кредита, и по-конкретно повишаване на лихвения процент. Фиксираната лихва за по-дълъг период създава предвидимост при разходите и управлението на семейните си бюджети.Лихви според годините на фиксиране


- за първите 3 години - 6.4%, след това е 6% + тримесечен euribor
- за 5 години - 6.7%, за остатъчни срок е 6.5% + тримесечен euribor
- за 7 години - 6.9%, след това 6.5% + тримесечен euribor
- за 10 години - 7.2%, след това 6.5% + тримесечен euribor

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK