Сделка в сектора за сигурност: "ВИП секюрити" купи 3С СОТ

След сделката двете дружества вече държат 10% от пазара

Атанас Симеонов (вляво) и Хосе Мария Мартинез де Алегрия очакват секторът в България да продължи да се консолидира

© Надежда Чипева, Капитал

Атанас Симеонов (вляво) и Хосе Мария Мартинез де Алегрия очакват секторът в България да продължи да се консолидира
2750 души работят за двете компании


35 млн. лв. са очакваните приходи на 3С СОТ през тази година

Компанията за сигурност "ВИП секюрити" купи 52%* от фирмата за мониторинг и охрана 3С СОТ АД, съобщи мениджърът и собственик на купувача Атанас Симеонов. Сделката е финализирана в началото на май, като след нея дружеството вече предлага пълната гама услуги в трите направления на този бизнес - физическа охрана, инкасо и мониторинг (охрана на обекти).


Придобиването е направено чрез специално създадено дружество, като впоследствие закупената компания ще бъде прехвърлена на "ВИП секюрити". Симеонов не пожела да каже цената на сделката, но заяви, че очаква приходите на 3С СОТ да достигнат 35 млн. лв. през тази година, което ще е леко повишение спрямо 2010 г. Придобитата компания има национално покритие, 53 офиса в страната и 50 хил. клиента, което я е направила атрактивна за придобиване.
Дружеството разполага с 200 автомобила и в него работят 1600 души. "ВИП секюрити" пък притежава 120 бронирани коли и има 1150 служители, с което общият състав на двете компании достига 2750 човека. Досега двете дружества са държали около по 5% от пазара, а след сделката общо ще е 10%.


"ВИП секюрити" е специализирана основно в работа с корпоративни клиенти - паричен мениджмънт (инкасо), както и физическа охрана, докато 3С СОТ основно в мониторинг и охрана на жилища и търговски обекти.


Придобитата компания притежава 10 свои дружества и има дялове в още 15. Симеонов заяви, че засега не е ясно дали тя ще бъде ребрандирана. "Това е силно разпознаваема марка сред клиентите. Предстои анализ и оценка, преди да решим какво ще правим", каза той и допълни: "Очакваме търсенето да продължи, а и има какво да предложим като нови услуги и подобряване на качеството."


Преди сделката 3С СОТ се контролираше от Петър Полилеев, Валентин Стоицев и Ангел Александров чрез компаниите за производство и търговия със системи за сигурност "Телетек груп" и "Сенсус", които са сред създателите на охранителната компания.


"Решихме, че компанията премина първата си фаза на развитие, а именно предприемачеството и че е време да влезе във втората, участвайки в консолидацията на пазара, който е силно фрагментиран", коментира Петър Полилеев, който преди сделката беше и изпълнителен директор на 3С СОТ. Другата причина е, че досегашните собственици искат да се съсредоточат в бизнеса с производство на охранителни системи.


"Стратегически ще продължим да работим с 3С СОТ, още повече че целият сектор трябва да се технологизира сериозно", заяви Полилеев и допълни, че са предпочели да продадат компанията на български купувач.


"ВИП секюрити" не са използвали посредник за сделката, докато 3С СОТ са имали само юридически консултант. "Имаме добър екип с финансово и юридическо ноу-хау, който да се занимава с тези сделки", заяви Атанас Симеонов.


"Пазарът в България се оценява на около 300 млн. евро", заяви Хосе Мария Мартинез де Алегрия, член на ръководството на "ВИП секюрити". Според него в момента тенденцията е именно към консолидация, тъй като у нас действат 1500 охранителни фирми, повечето от които са прекалено малки.


Много от тях са създадени от бивши служители на полицията или военни, които са ги развили, но в един момент започват да изпитват трудности при управлението им. Именно това е и причината да се очакват сделки в сектора, коментира Мартинез де Алегрия.


В България петте най-големи охранителни компании държат 15% от пазара, докато в други страни от ЕС първите две са с 60-70%, а в Испания дори с 80%. Малките компании у нас обаче губят позиции за сметка на големите.


Всъщност покупката на 3С СОТ не е първата сделка на "ВИП секюрити" в сектора. През 2007 г. тя придоби от Уникредит Булбанк компанията за превоз на ценни пратки и товари "Оптима файненшъл сървисиз". Симеонов заяви, че в този сегмент оборотите се запазват заради привличането на нови клиенти, но като цяло обемите спадат заради кризата.


Освен консолидация на пазара другата тенденция е преминаване към нови технологии, тъй като секторът в България е прекалено автоматизиран, а цената на труда постоянно нараства.


------


*Числото е коригирано от 100% на 52% в 22.50 часа

Ключови думи към статията:

Коментари (36)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на kimba3
  kimba3
  Рейтинг: 1284 Гневно

  Има ли инстанция в държавата , която да се самосезира , че фирмите за сигурност масово плащат и осигуряват работниците си на минимални заплати /дори понякога да им хвърлят по някой лев повече/???
  Има ли инстанция , която да се самосезира , че фирмите за сигурност масово не заплащат извънредният труд на служителите си според Кодекса на труда ???
  Има ли инстанция в държавата , която да се самосезира за това , че фирмите за сигурност , масово не пускат служителите си в полагаемият им се годишен отпуск определен в Кодекса на труда, нито им го заплащат???
  Има ли ДЪРЖАВА въобще!!!
  Или Мафията в България си има държава???

 2. 2 Профил на stg
  stg
  Рейтинг: 1699 Неутрално

  трябва да се стегне малко сектора писалия в пост 1 е прав, може би трябва да има някаква минимална браншова заплата щото нее сериозно охранител на 250 лв , това е идиотщина

  "Ceterum censeo ГЕРБ esse delendam"
 3. 3 Профил на kimba3
  kimba3
  Рейтинг: 1284 Гневно

  До #2- А отпуски??? Тези фирми според нормите на българрския Кодекс на труда ли работят , или според сомалийския ???
  Има ли институция в тази държава , която да им потърси сметка и да ги вкара в правия път??? Тези фирми работодатели на български граждани в България ли са , или на аборигени в Гвинея Бисау???

 4. 4 Профил на NWO
  NWO
  Рейтинг: 822 Гневно

  До коментар [#1] от "kimba3":
  драга, а има ли изобщо "държава" след като в сектора "сигурност" наред с 60 000 +/- 100 000 държавни случжители (за гейберасти имам предвид заптиета с фуражки + заптиета с карти - ако не се сещате за ония строй на всеки двама униформени се падаха 4-ма цивилни) има заети други 250 - 300 000 (стандартно на 240лв/месец както правилно си посочила) - това не е държава а частно феодално владение в което всички силни на деня колониални проститутки си играят на власт....
  ако имахме "държава" въпросните 160 000 (+- 200 000 свързани дейности) трябваше да ни осигурят "държава" - Слънце - е не имаме рекетцор ниско ниво "слънце".... (изобщо не коментирам 1.2млрд/лв бюджет - и изобщо не слагам страничните кинти за подслушване а хептен не говоря за "секретният" им бюджет който през комунизма надминаваше поне 10(дест) пъти официалният който отива при цецо хапартамента, преди отиваше пти руменчо фонтана и т.н.
  сега тези пари са едно от перата които гонят "демократична" българия в блатото на диктатурите в латинска америка от 60г. на миналият век... благодарете на нвоеите освободители и техният генерал-губернатор ворлик - назначил милиционерската хунта и предводителя и боко тиквата - според грамите обаче - тиквата е създаден с кгб-ски средства - ква по-голяма далавера взимаш си го готов продукт и почти без пари - не като да създаваш, финансираш и легендираш един бин ладен например....

  http://www.blitz.bg/news/article/118884
 5. 5 Профил на kimba3
  kimba3
  Рейтинг: 1284 Неутрално

  До#4-NWO- Естествено е , че няма държава, но съм ги захапал в момента точно тези , защото са имали наглостта си да изпълзят от змийските си дупки и да се покажат на слънце , преструвайки се на невинни благородни херувимчета.А те по нищо не се различават от останалите български "честни" капиталисти , довчерашни комунисти , дерящи по десет кожи от работниците и служителите си. Къде е Ангела Меркел , да ни каже по колко часа на месец работят немските охранители , каква годишна отпуска и какви възнаграждения за извънреден труд получават!!! България в ЕС ли се намира и защо за разлика от Германия трудовото законодателство не се спазва???
  Същото важи и за останалите германски служители и работници , които уж работели повече от българските. Но да не правим кеф на собствениците на охранителни фирми , разводнявайки темата . Защото сами са ни са се натикал между шамарите с платената си статия!!!
  Та да си дойдем на думата . Тотю социалният министър , знае ли какво става в охранителния бранш и защо не взема мерки за премахване на анархията ширяща се там??? Да не би защото министър председателят му е "бивш" собственик на охранителна фирма "Ипон"????

 6. 6 Профил на NWO
  NWO
  Рейтинг: 822 Гневно

  До коментар [#5] от "kimba3":
  лошото е, че според мен това не опира до конкретика а до целенасочена стратегия (дали и казват планът Ран-Ът или има някакво не-толкова гръмко име няма значение) - след като в последните 22г. всичко целенасочено и планомерно се унищожава сектор по сектор и се иззема от държавата (не говоря в за икономика а за обществени услуги наложени от Общественият договор в момента) и всичко това се предава в ръчичките на някакви съмнителни субекти (някои с мания за величие и решили да лапнат целият свят ако могат) това вече означава стратегия - политика или както и там да го кръстим, като го сложим наред с оглозгването преди това на всичко читаво като икономика и геноцида към всичко читаво и образовано - това дава хоризонтално и вертикално истинска планомерна стратегия прилагана безмилпстно от всички продажници досега... явно идва момента за сепаратизъм, зщото според мен лично атаката срещу Гърция в момента е основно заради отношението и към турция - като вплетеш малко гео-политика/икономика явно новите господари това и искат... не им трябват Хора в Новият им Световен Ред а малоумни роби - какво по-лесно от това с количествено предимство на малоумното африканско и азиатско населени.... 99% рая + 1% елит... а 99% дори не подозират колко по-зле ще живеят след трансформацията... поради липсата на нормално-корумпирани политици бг отива в историята..
  гнусната тиква в момента се е обърнала със задника си към русия, налапала в на ворлик достойнството и иска и нещо "европейско" евентуално да налапа, не коментирам позата спрямо анкара, белград, атина и ако щеш букурещ (имам нещо предвид)....

  http://www.blitz.bg/news/article/118884
 7. 7 Профил на lunarbase
  lunarbase
  Рейтинг: 466 Неутрално

  До коментар [#5] от "kimba3":
  .............
  "Къде е Ангела Меркел..."
  .............

  Тук става въпрос за ниска производителност на труда. И по 24 часа в денонощие да работим, няма голяма разлика. А, как ще се вдига тази производителност, да му мислят тези горе. Ако изобщо има пилот в самолета.

 8. 8 Профил на kimba3
  kimba3
  Рейтинг: 1284 Разстроено

  До #7-lunarbase-Не ви ли омръзна да повтаряте като папагали :
  -Ниска производителност на труда,ниска производителност на труда.
  С какво е по- ниска производителността на труда на българските медицински работници в България , отколкото на тези в Германия???
  С какво е по-ниска производителността на труда на селскостопанските ни работници???
  С какво е по- ниска производителността на труда на нашите работници в сферата на туризма и услугите? Или една българска масажистка прави по-качествени свирки и масажи Германски , френски , кипарски и гръцки хотели, отколкото в българските???
  Или си толкова наивен че да си мислиш , че немските крави ги хранят със злато , че изкупната цена на млякото им е 72 стотинки , а нашето под 25 ???
  Защо нашите селяни зарязаха златната си земя и хукнаха да работят като аргати из ЕС???Защото като аргати изкарват повече отколкото като собственици на земя у нас!!!Защото няма кой да им даде коректна цена за произведената от тях продукция , дори да е по качествена от вносната...
  Ти знаеш ли , че преди 2 години земята пожълтя от праскови , защото изкупната им цена у нас бе паднала само на 5 стотинки килото, а в същото време в немският град Аархен със свои средства общината обработваше безплатно и предоставяше за бране по декар череши на семейство???
  Само , че има една малка подробност. Когато през гладната 1997 ма година карах от летището в Аксаково към родният му град току що ожененият за немкиня - медицинска сестра мой приятел , стресираното немкинче едва между Карнобат и Айтос, успя промълви няколко думи на немски , които ни докараха до истеричен смях през сълзи. Младото булче запита:
  -Как може да сте в криза , след като толкова много луксозни автомобили /Мерцедеси, БМВ-та, Джипки/, колкото видях тук в Германия не виждам за месец , а пътят ни още не бе преполовен... И това в гладната 1997ма, когато тя и съпругът 'и вземаха общо по 11.000 марки на месец- тя 3000 като току що започнала работа медсестра и той 8000 като току що машиностроител - фрезист на три смени!!!
  Колкото и ефективна технология да внесат работодателите , ако вместо да влагат в квалифицирани кадри - влагат в луксозни коли, мутробарок и сликонови мутреси - все тая. С други думи, ако един работодарел вместо в интелект , влага в цици и силикон.Ама от къде в български работодател интелект, освен за точене на данъци, ДДС и крадене от мита по съвет от кукловодите си??? Ако една държава вместо да защитава собственните си служители и работници , а ги прогонва от безпаричие да емигрират в чужбина, влага приходите си в кичозните палати, лъскавите тенекета и силиконените мръсници на шепа тъпи и крадливи мутри и олигарси - отпиши я!!!
  Колкото до полицаите и охранителите ни. Сигурен съм , че те не са най-добрите , но не са и най-лоошите в ЕС.Но ако ви дам една глутница от най-добрите бойни кучета , а вие преди да ги пуснете да ви пазят им извадите зъбите и за капак на всичко ги кастрирате , каква охрана ще чакате от тях??? Та нали те ще станат за посмешище и на зайците??? И точно това умишлено е сторено и с охранителните и с контролните органи на държавата собственост на МАФИЯТА с цел никой да не притесни комфорта 'и.
  Искаш ли да убиеш някой - унищожи имунната му система. Искаш ли да унищожиш държава - унищожи съдебната 'и система и органите 'и за сигурност.
  Точно това наблюдаваме в момента - агонията на България...

 9. 9
  ****

  Този коментар беше изтрит в 08:46 на 03/06/2011 от неговия автор.

 10. 10 Профил на Постовете на някой друг
  Постовете на някой друг
  Рейтинг: 643 Неутрално

  ВИП секюрити е фирмата, която предизвика безредиците на концерта на Мадона и още не е компенсирала засегнатата страна.

 11. 11 Профил на mastikata
  mastikata
  Рейтинг: 739 Неутрално

  До коментар [#2] от "stg":

  Заплащането в сектора е мизерно и Кодекса на труда е само абстракция, но проблема е същия като при такситата - твърде много "маймуни на клона". Задавали ли сте си въпроса, колко клиентите плащат за един охранител, когато наемат физически охранители от фирма за охрана? Конкуренцията е жестока и ставките са мизерни - клиента плаща да речем 450 лева без ДДС - от тази сума се приспадат всички разходи, данъци, осигуровки и т.н. Ако клиентите не започнат да плащат драстично повече - няма как заплатите да се вдигнат. Не ми се вярва тази дейност да е кой знае колко печеливша дори - но пък не може да я няма.

  Граждани бият ПРАСЕТА брат!
 12. 12 Профил на Дуле Савич
  Дуле Савич
  Рейтинг: 1051 Неутрално

  До коментар [#8] от "kimba3":

  Искам да кажа, че постовете ти тук удрят в десятката! ++ от мен и си е баш така...Мой приятел бачкаше за Асо-Пирели 2-3 години, отпуска тогава и само тогава, когато те кажат...болничен много трудно се излиза, непрекъснато глоби.... Истината е Терминал 2...да останат само мангали тука да видим от кой ше краднат

  Forza Lazio!!!
 13. 13 Профил на ivet
  ivet
  Рейтинг: 413 Неутрално

  До коментар 10: безредиците на концерта на Мадона ги предизвикаха тези, които май бяха продали повече билети, изглежда бяха продали изцяло несъществуващ ред на стадиона, трети път в деня на концерта не изпратиха 100-те разпоредители, които трябваше да изпратят, за да помагат на хората при настаняването. Това са фактите. На този фон ВИП Секюрити съумяха да опазят реда на най-голямото подобно събитие в България, въпреки всичко.

 14. 14 Профил на ivet
  ivet
  Рейтинг: 413 Неутрално

  До коментар 10: безредиците на концерта на Мадона ги предизвикаха тези, които май бяха продали повече билети, изглежда бяха продали изцяло несъществуващ ред на стадиона, трети път в деня на концерта не изпратиха 100-те разпоредители, които трябваше да изпратят, за да помагат на хората при настаняването. Това са фактите. На този фон ВИП Секюрити съумяха да опазят реда на най-голямото подобно събитие в България, въпреки всичко.

 15. 15 Профил на stoiank
  stoiank
  Рейтинг: 1224 Любопитно

  До Кимба3
  Ако кандидастваш за работа в две фирми и те ти предлагат следното реши в коя ще работиш.
  1. Предлага чисто 1000 лв, като те осигурява на 250.00 лв и ти плаща и ДОО и ДОД за своя сметка. Нямаш отпуска и извънреден труд.
  2 Предлага ти трудов договор за 1050 лв. бруто, като ти осигурява 8-часов работен ден, отпуски и т.н. Единствено иска ти да си плащаш личните осигуровки и ДОД всичко е по закон.
  За фирма 1- струваш около 1100 всичко и получаваш 1000 лв
  За фирма 2 - струваш грубо 1500 всичко и получаваш 800 лв.
  Сега го умножи по 1000 служителя и си направи извода.

 16. 16 Профил на kimba3
  kimba3
  Рейтинг: 1284 Неутрално

  До #15stoiank-Правилно правиш сметките, но пропускаш един много важен фактор, липсата на контрол от Инспекцията на труда. Липсата на желание от страна на изпълнителната и съдебната ни власт да си свършат работата.Защото същите сметки си правят и охранителните фирми в Австрия, Франция,Германия , но не смеят да ги приложат на практика , не само защото на мига ще им треснат предвидените от закона санкции , но и собствениците им ще получат ефективни присъди и ще влязат в кауша!!! И у нас има закони регламентиращи този казус , но няма кой да ги приложи...
  Да се сещаш освен всички останали и за закона за нелоялната конкуренция???

 17. 17 Профил на kimba3
  kimba3
  Рейтинг: 1284 Неутрално

  И още нещо. Къде е логиката собственик да повери имуществото си за милиони на охранител с заплата от 180 лева! Защото знам и такива куриози!!! Излиза , че ,или собственикът е малоумен , или капиталът му е бутафорен , но къде са и в този случай имунните сили на държавата , за да канализират нещата??? Вие бихте ли поверили децата си на изморена, неотпочинала бавачка??? Според собствениците на капитали за милиони и собствениците на охранителни фирми е нещо нормално обаче охранителите им да бачкат по 24 часа без право на сън с по два дни почивка,без предвидените от закона надбавки и екстри за нощен труд, без предвиденото от закона доплащане за извънреден труд и неплатени отпуски. Ми тези хора за няколко месеца се превръщат в зомбита , които не знаят къде се намират и за броени години се превръщат в руини!!! Как може превърнат на парцал от безсъние човек , да те охранява???
  Колкото до голямата конкуренция в бранша - нормално е негодните да фалират , а приспособимите да оцелеят , създавайки по-добър продукт за клиентите си , но и по-добри условия за труд на служителите си.

 18. 18 Профил на mclovin
  mclovin
  Рейтинг: 585 Неутрално

  До коментар [#1] от "kimba3":

  Има така нареченият метод 'жалба' до Бюро по труда (предполагам), но има и шанс да останеш без работа. Избора е твой....

  [ Място за вашата реклама ]
 19. 19 Профил на dearblue
  dearblue
  Рейтинг: 586 Неутрално

  пазарае за 300 млн коите не влизатв дьржавата
  а се дават на частници които наемат пенсионери
  а младите стоят без работа
  и и още 1 млрд за пенсии дава дьржавата на бивши служители на мвр и мо
  и 1,5 млрд се източват от бюджета и после защо се вдигат влоговете в банките
  и фирмите закупуват техника което е износ на капитали
  вместо МВР да сьблюдава законите и да осигурява охрана
  става ясно че бьлгарите се пазят сами някои да не излезе от казана и никои не ни пречи да сме нормална дьржава и да не сме в казана

 20. 20 Профил на stoiank
  stoiank
  Рейтинг: 1224 Весело

  Всички сме царе на приказките, включително и аз, но ако направим една анонимна анкета от 100 българи. Какво избира договор за 1000 лв и да получава 700 лв или работа на МРЗ и да получава 1300 чисто, горе- долу при тези суми ще струва еднакво на Работодателя, да видим какви ще са отговорите. И в Германия ще е същото, само че там работодателя , няма как да вади 500 хил на месец без документ, а и банката няма как да ти отпусне 100 хил евро кредит със заплата 100 евро и една хвърчаща бележка. И как една банка не подпукаха да опростят кредите на хората, че са ги подвели или нещо такова. За да се бориш с едно престъпление не става със сила, а с методология.

 21. 21 Профил на kimba3
  kimba3
  Рейтинг: 1284 Неутрално

  До #19 - Ти май още не си разбрал , че в тези охранителни фирми работят не само пенсионери , а и много млади хора.Нима забрави , че нападналият банков трезор в Сливен бе младо момче. Друг е въпросът , че охранителните фирми предпочитат бивши военни и полицаи , разчитайки на дисциплината и опита придобит от тях по време на службата им. Този резерв обаче все повече пресъхва и за това ще се разчита все повече на млади хора в предпенсиона възраст. Представете си обаче изкушението пред един човек с още неукрепнала психика и минимална заплата пред възможността за бързо и лесно забогатяване...

 22. 22 Профил на kimba3
  kimba3
  Рейтинг: 1284 Разстроено

  До #18- Ако скоро си чел "Държавата Утопия", ще трябва да те разочаровам , като ти кажа , че България няма нищо общо с нея...

 23. 23 Профил на bobsunbg
  bobsunbg
  Рейтинг: 410 Неутрално

  Значи,доколкото разбрах,тия юнаци поддържат теорията,че видите ли много охранителни фирми имало,трябвало както в Ойропата да имало 2-3 големи и те да колят,те да бесят,останалите малко по малко да изчезват от пазара,тъй ли?

 24. 24 Профил на Thermobee
  Thermobee
  Рейтинг: 1460 Любопитно

  До коментар [#17] от "kimba3":

  Можеш ли да ми кажеш колко според теб следва да плаща бизнесът на "охранител" - разплут, недоспал михлюзин на около 60 годишна възраст, който по цял ден дреме в някаква будка?

  Не на ислямската инвазия в Европа!
 25. 25 Профил на spec
  spec
  Рейтинг: 5 Неутрално

  работя в купената фирма само да споделя нямаме автопатрулите бронежилетки оръжие също нямаме който колега има6е лично него носи защото от мвр издадоха заповед да не се работи със лично оръжие а тия дни от нашите патрули заловиха двама престъпници по4ти с голи ръце .униформите са скапани и некачествени новите шефове да слезнат и да ни видят как сме облечени 4е ходиме като клошари да направят по хубави дрехи и да ни оборудват 4е всеки ден и но6т задържаме бандити и ходиме на паник бутони по банки добре че все още са фалшиви 4е ако недай си боже стане като в сливен умираме

 26. 26 Профил на kimba3
  kimba3
  Рейтинг: 1284 Неутрално

  До # 24- А ти можеш ли да ми кажеш , някой с пищов на челото ли ги е накарал да наемат този михлюзин??? При тази безработица можеш да си сигурен , че за мястото му ще чакат поне 20 души , стига заплатата му да не е под социалният минимум.Друг е въпросът, че за жълтите стотинки които им предлагат и те ще са като него. Кой здрав прав българин ще се хване за такава работа със заплата между 180 и 300 лева , освен ако не е яко притиснат от мизерията ??? И за какво иде реч? За това което писах по-горе, кой нормален работодател , ще повери имущество за милиони на демотивиран от извънредна работа и ниско заплащане охранител???
  Поставете се на мястото на чорбаджиите и си отговорете сами.

 27. 27 Профил на moon74
  moon74
  Рейтинг: 643 Неутрално

  ВИП секюрити чия собственост е?

 28. 28 Профил на mclovin
  mclovin
  Рейтинг: 585 Гневно

  До коментар [#22] от "kimba3":

  Няма, но единственият начин да има, е ако гражданите са активни, т.е. се оплакват, сезират прокуратурата и съобщават на медии, неправителствени организации.
  Ако още не си писал жалба до Бюро по труда или коректния там орган, не смей тука да пилиш и да се оплакваш, да ми обясняваш как нямало да стане!
  Или бъди активен гражданин или си живей в мизерията. Аз вече съм избрал първото. Успех!

  [ Място за вашата реклама ]
 29. 29 Профил на dearblue
  dearblue
  Рейтинг: 586 Неутрално

  До коментар [#26] от "kimba3":

  при соца като те вкарваха на 18 години с неукрепнала психика в казармата при старите воиници и ти даваха калашник с боини патрони на караулите и две години си зависим от старшини и офицери и приятелката ти те е зарязала и се клати с некои в цивилизацията и ти льскаш бастуна две години
  сега да направят ведомствена полициа без орьжие кьм МВР и да назначават младежи момчета и момичета които да се каляват и пазят законовия ред в страната защитени от законите на режим две дежурства по 12 часа един ден почивка и готово
  и си спят в родните домове с гаджетата си

 30. 30 Профил на dearblue
  dearblue
  Рейтинг: 586 Неутрално

  МВР раздава униформи и ти работиш за храна и джунджуриики
  теглиш кредити и работиш 20-30 години
  като живееш с друг човек които работи и живееш при родителите на гаджето
  сега трябва да мобилизират частните фирми кьм ведомствено МВР кьм дьржавата пенсионерите от НВР и МНО си получават пенсиите и се назначават младежи даже с условни присьди на пробация на по леки обекти да спазват законите на дьржавата

 31. 31 Профил на spec
  spec
  Рейтинг: 5 Неутрално

  дано новите собственици видят и да се поинтересуват как е при автопатрулите в 161 тези са оборудвани и има подбор сега са им купили служебни пистолети заплащането на старите служители е супер за българия на празник взимат двойна надница .

 32. 32 Профил на kimba3
  kimba3
  Рейтинг: 1284 Весело

  До # 30 - същите тези младежи с леки присъди в бяла държава щяха да лежат в бяла държава минимум петарка ефективно. Ти би ли поверил дома и семейството си на младеж с осъден за изнасилване , блудство , или даже убийство с присъди условна , или пробация , защото в България подобни присъди за такива деяния - бол!!!
  И накрая, БАНДИТИТЕ на България излежаващи ефективни присъди ПОЛУЧАВАТ ОТПУСК и ги пускат от затвора,за по седмица , че даже и за месец.
  Охранителите, пазещи обектите на работодателите си , включително от пуснатите в отпуск пандизчии-НЕ !!!
  Това ако не е бандитска държава - здраве му кажи !!!!!!

 33. 33 Профил на babagicka1
  babagicka1
  Рейтинг: 473 Неутрално

  Кимба3 ти си пич ....баба те обича......

 34. 34 Профил на dearblue
  dearblue
  Рейтинг: 586 Неутрално

  До коментар [#32] от "kimba3":

  ти сега как живееш като ги има тези неща
  хората като ги назнаат на работа ще се оправят
  няма да са на самоиздрьжка без работа за да правят престьпления
  ще им дава ваучери за храна и ще си живеят
  стависки как утепа хората даже дете има вече
  а горсова е в кома и няма дете

 35. 35 Профил на kimba3
  kimba3
  Рейтинг: 1284 Гневно

  Това което съм ви писал за фирмите в охранителният бизнес , важи с пълна сила и за фирмите в леката промишленост,селското стопанство , сферата на услугите , автотранспорта и още , и още...Чудя се и се мая , за какво вземат пари контролните органи в България ????
  Или може би , като виждат какво става с констатираните от тях нарушения и престъпления в съда, предпочитат да си затворят очите за сухото и да лепнат парата !!!Стига се до там обаче , че вместо това , се пълнят багажниците им със стока в натура , за да има за всички по веригата. И това от къде се избива , сетете се сами !!!
  Кога Боко Тиквата , вместо да гони топка , ще ги подгони да работят контролните органи от поверената му изпълнителна власт ???
  Никога!!! Гарван , гарвану око не вади.
  Ако Европейският съюз обаче иска да спре притока на икономически емигранти , отнемащи работата на собственото им население , трябва да ни подложат на драконовски контрол!!!

 36. 36 Профил на spec
  spec
  Рейтинг: 5 Неутрално

  дано новите собственици ни обурудват с средства за самозащита и бронежилетки и да изгонят мишоците от бившото управление це тез само се спотайват и не поемаха отговорностиа само си протриваха ръцете и си взимаха заплатите и пенсиите а ние патрулите ден и но6т сме на улиците и си рискуваме живота а вчера 3 07 2011 се доказа 4е трябва супер обурудване на патрулите виже какви нагли бандити хванаха от полицията а ние всеки божи ден ходиме на сигнали и бутони по жилища банки и сме с голи ръце как да се противопоставиме на крадците и бандитите старото управление което все още е в офиса така и не предприе мерки за оборудване на патрулите и след няападението и стрелбата по нашия колега в сливен който пръв отива на паник -бутона и е подложен на обстрел от бандита става страшно

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK