НАП ще уговаря бизнеса да не крие данъци

Красимир Стефанов<br />

© Надежда Чипева, Капитал

Красимир СтефановНационалната агенция за приходите започва преговори с бизнеса, чиято цел е да се привлекат възможно най-големи приходи към държавния бюджет. Това съобщи в предаването "Седмицата" по Дарик шефът на НАП Красимир Стефанов.


Стефанов уточни, че за първи път агенцията е направила централизирана селекция на големи данъкоплатци, които са укрили корпоративен данък. По думите му в листата са включени 360 компании. Друг списък пък съдържал 140 фирми, които със сигурност са генерирали изкуствена загуба, за да не платят дължимите данъци. Нашата идея е да разговаряме с тях, за да ги убедим да преразгледат отчетите си, обясни Красимир Стефанов. Той обаче направи уговорката, че това не отменя плащането на дължимите към държавата налози, които ще бъдат установени при последваща проверка от страна на НАП.


Започваме модерен метод на контакт с тях. Целта ни е чрез разговорите да ги убедим, че знаем, че умишлено са излезли на загуба, караме да направят корекции, обясни Красимир Стефанов. Той обясни, че тази практика е широко разпространена и в Европа, и в Америка, където данъчните дори имали право да договарят с фирмите точния размер на задълженията.
Стефанов разясни още, че целта на тези преговори е да се намали рискът за събираемостта на корпоративния данък. Съществува риск за събирането на корпоративния данък, защото той е огледало на дейността на бизнеса, а пикът на кризата в страната беше миналата година, което се отразява на плащането на данъци през тази, обясни Красимир Стефанов.


Уточнението му дойде в отговор на въпрос, свързан с критиките към него от страна на финансовия министър Симеон Дянков. "Откакто излезе интервюто с Дянков, се опитвам да се свържа с него, но поради голямата му заетост не успяхме да се свържем", каза Стефанов и обясни, че се надява идната седмица да изгладят недоразуменията с финансовия министър. В интервю в пресата от 31 май Интервюто Дянков за първи път отправи упреци към шефа на НАП заради проблеми със събираемостта на приходите.


Красимир Стефанов обаче заяви, че е напълно сигурен че НАП и митниците общо ще изпълнят заложените в бюджета 4.6 млрд. лв. приходи.


Не оценява забележките към себе си като чак толкова големи. Напълно е нормално финансовият министър да има по-големи изисквания към подчинените си, надявам се разминаванията между нас следващата седмица да бъдат изчистени, заяви шефът на НАП. "Националната агенция за приходите е натиснала педала до край и роботомерът е в червено", заяви още Стефанов. Той се похвали и с отстраняването на 80 души от неговата агенция, които са уличени в корупционни схеми.


Директорът на НАП Красимир Стефанов отрече появили се в пресата информации, че ще оглави НОИ. Той се обяви и против администрацията на НОИ да мине на подчинение на приходната агенция.


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (77)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на zoon_poltikon
  zoon_poltikon
  Рейтинг: 8 Неутрално

  ЗАКОН за Националната агенция за приходите
  Този закон урежда създаването, статута, устройството и дейността на Националната агенция за приходите, както и правомощията на нейните органи. Никъде в закона няма такова чудо - преговори с бизнеса, чиято цел е да се привлекат възможно най-големи приходи към държавния бюджет. Борбата с корупцията е трудна при ниското равнище на правна грамотност и гражданска компетентност ...Проблемът е в правната грамотност.

 2. 2 Профил на AzDebil
  AzDebil
  Рейтинг: 1929 Любопитно

  Това е виц, нали?!
  Нещо от рода на : "Много Ви се моля мили другарчета ако бихте били така добри да благоволите да бъдете поне благосклонни да заявите благоразположение за възможно плащане на вероятните Ви данъчни задължения".

  СТИГА!!!
  Това не е държава! Това започва да прилича на зелена, лятна детска градина за благородни момченца.

 3. 3 Профил на lz2
  lz2
  Рейтинг: 2705 Неутрално

  "НАП ще уговаря бизнеса да не крие данъци"

  Като начало: -Моля ти се Ковачки,внеси си 16 - те милиона данъци,че ще се наложи да те осъдим условно!

  ПравописА е поле за изява на неграмотните!
 4. 4 Профил на Станислав Димитров
  Станислав Димитров
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  До коментар [#1] от "zoon_poltikon":

  Не е само до гръмотността а безхаберието на полиците ни и безпаричийето ни на свички българи е без ПОЛИТИЦИТЕ.

  SKUPE stanislav-32
 5. 5 Профил на slan777
  slan777
  Рейтинг: 523 Неутрално

  Ок, няма държава, която не си е служила с криминални средства според собствените и закони.
  Това което разбирам, че който укрива данъци остава чист и бива молен от държавата доброволно да си плати данъците. Иначе бива ще бъда освободена от гражданска и наказателна отговорност.

  Това си мислех, че няма бебета в държавната администрация и прокураурата. Закона е ясен, плащат се данъци, който не плаща или не може да плати, си има процедури. Трябва ли аз да уча държавата да си върши работата???

  Es muß Geld fließen!
 6. 6 Профил на zoon_poltikon
  zoon_poltikon
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#2] от "AzDebil":

  Германски дипломат: Българската перверзия, наречена правова държава. България е най-тъжното място на света - в тази държава цари произвол вместо ред. България като най-бедна членка на ЕС е и най-тъжното място на света, обобщава Шрамайер. Най-тежкият и дълготраен проблем той лаконично формулира така: произвол вместо ред. Престъпността се е сраснала с политиката, а правовата държава е удушена още в зародиш. Според него участниците в тази мрежа си разменят постове и услуги и взаимно си пазят гърба. Б. Борисов няма усещане за правова държава ...

 7. 7 Профил на AzDebil
  AzDebil
  Рейтинг: 1929 Любопитно

  До коментар [#6] от "zoon_poltikon":

  Не мога да допълня нищо.
  Само нервен смях. Или по-точно - нервииии .....

 8. 8 Профил на 3аНиЗа
  3аНиЗа
  Рейтинг: 2005 Весело

  "Националната агенция за приходите започва преговори с бизнеса..." - с БИЗНЕС може, а с мат`риала не може!?! Наскоро по ТВ подопечните на "радетеля" за справедливост, глобяваха наред едни женици, които продаваха марули... "Човечецът продаваше домати..." - да бяха УБЕЖДАВАЛИ най-напред хорицата пък тогава, не че не са Андрешковци, но т.н. бизнесмени отдавна са много, много по-изобретателни в андрешковските номера...

  Коментиране на анализираното, вече...
 9. 9 Профил на mobiman
  mobiman
  Рейтинг: 531 Неутрално

  Аз ако не си платя данъците като физическо лице държавата ще дойде ли да ме помоли да ги платя?

  С какво стопанските субекти са по-различни от останалите данъкоплатци?

 10. 10 Профил на _dan_
  _dan_
  Рейтинг: 581 Весело

  Хахаха, Стефанов да купува цветя, бонбони и алкохол и да тръгва по фирмите да ги уговаря ... смешни истории, вместо да има контрол и наказания съобразно законовите наредби, те ще ги уговарят ...

 11. 11 Профил на liolio
  liolio
  Рейтинг: 479 Неутрално

  след това МВР-то да уговори оберджиите да не влизат по къщите , КАТ да уговаря шофьрите да спазват закона и т.н.т. и т.н.т. , най-накрая към есента ще ги уговорим дружно да си хващат пътя и да си ходят на село и да гледат картофи , начело с най-големия картофаджия-пожарникар

 12. 12 Профил на ARRI
  ARRI
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  Браво бе нап. Как ще ги уговаряте ?!? Като им пратите и по 2-3 каки сфффир***ки ли да им правят ? Баси и сдуханата държава . И как няма да е така, като най-голямите ''бизнесмени'' са над държавата .

  Плащат ми от швейцарското посолство да пропагандирам ПРЯКАТА ДЕМОКРАЦИЯ ! Признавам, че трол-я в тяхна полза с/у 5 франка на пост!
 13. 13 Профил на Strygalldwir
  Strygalldwir
  Рейтинг: 730 Неутрално

  Да вземем и ние тогава да започнем да убеждаваме политиците да си вършат работата, а?

  Всичко което ми трябваше да знам за християнството го научих от тези които взривяват гинекологични клиники.
 14. 14 Профил на Хи-хи
  Хи-хи
  Рейтинг: 1821 Неутрално

  Миналата година водеше война с бизнеса и си правеше пиар за техна сметка. Сега се молиш. Скоро време и Дянков ще се моли. Никакви пактове не могат да ви спасят, некадърници такива......

 15. 15 Профил на Наблюдател
  Наблюдател
  Рейтинг: 636 Неутрално

  До коментар [#2] от "AzDebil":

  Че кой твърди че е държава?

 16. 16 Профил на SS
  SS
  Рейтинг: 2651 Весело

  Първо моркова(вежливо помолване с кафенце),после и тоягата!

 17. 17 Профил на Искандер
  Искандер
  Рейтинг: 1316 Разстроено

  Ще уговаря бизнеса да не крие данъци? Кажете ми, че е печатна грешка, моля ви се, може би се има предвид, "ще следи и наказва" вместо "уговаря", нали? Щото иначе... ебем ти и държавата...

  ISLAMOPHOBIC AND PROUD OF IT
 18. 18 Профил на cinik
  cinik
  Рейтинг: 3361 Неутрално

  Колко още време ще плащаме месечните осигуровки със 6 различни платежни нареждания? Колко време още ще има фонд ГВРС, където едно малко ЕТ плаща 20 стотинки всеки месец, с платежно от 1 лев от сметка или 4 лева от гише?

  ГЕРБ е ДПС-то на етническите българи.
 19. 19 Профил на ace
  ace
  Рейтинг: 426 Неутрално

  Това няма да е "молене", а рекет. Разговорът ще е следният: дай пари или те вкарваме в процедура, виновен невинен - гориш. Имат си ги механизмите. Така едни пари ще излязат от бизнеса за да минат през бюджета и да отидат в бойко борисовите приятелчета - мутри, престъпници и собственици на футболни клубове.

 20. 20
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 21. 21 Профил на katyad
  katyad
  Рейтинг: 1211 Неутрално

  До коментар [#6] от "zoon_poltikon":

  Що бе,Борисов е пичага?

 22. 22 Профил на С Стоянов
  С Стоянов
  Рейтинг: 2377 Неутрално

  "Нашата идея е да разговаряме с тях, за да ги убедим да преразгледат отчетите си"

  Да точно така! После ги помилувайте ,погалете , па накрая им клекнете!!!

  ВЯРНОСТ И ПОСТОЯНСТВО
 23. 23 Профил на katyad
  katyad
  Рейтинг: 1211 Неутрално

  До коментар [#9] от "mobiman":

  Държавата да го....,аз данъци не плащам и си ми е много добре така.

 24. 24 Профил на katyad
  katyad
  Рейтинг: 1211 Неутрално

  До коментар [#10] от "_dan_":

  С мед им вадат душиците.

 25. 25 Профил на katyad
  katyad
  Рейтинг: 1211 Неутрално

  До коментар [#12] от "ARRI":

  Тия от добри маниери май не разбират,трябва да играе калъчката.

 26. 26 Профил на katyad
  katyad
  Рейтинг: 1211 Неутрално

  До коментар [#16] от "SS":

  За това ставаше на въпрос.

 27. 27 Профил на katyad
  katyad
  Рейтинг: 1211 Неутрално

  До коментар [#17] от "Искандер":

  Много ми допада Дмитрии Иванов голям ерудит е според мен,но това не е вярно,невежите хора нищо не могат да обяснят.

 28. 28 Профил на Искандер
  Искандер
  Рейтинг: 1316 Любопитно

  До коментар [#27] от "katyad":

  Маце, ако обичаш не се обръщай към мен, прекалено си тъпа и дразниш.

  ISLAMOPHOBIC AND PROUD OF IT
 29. 29 Профил на ahasver
  ahasver
  Рейтинг: 1618 Неутрално

  До коментар [#6] от "zoon_poltikon": Че нали същият заобиколи закона ,който му забраняваше като кмет да ръководи партия с обтекаемото "неформален лидер" , а един фараш беше "формален " ! За него законът е формалност. ! Карай през просото ! Би му майката !

 30. 30 Профил на Танас
  Танас
  Рейтинг: 1316 Весело

  Тия са слънчасали нещо Малкият и среден бизнес го съсипаха и искат данъци а същевременно вървим към Руски олигархичен модел ама ще требе и мат'рял да си внесе

  Цацарoff - Оставка ! >:-)
 31. 31 Профил на ahasver
  ahasver
  Рейтинг: 1618 Неутрално

  До коментар [#8] от "АБЪВ": Прочети си пак читанката. Андрешко е положителен герой, според автора. Идеята е да не се вземат на босия цървулите , на сиромаха -чергите.

 32. 32 Профил на Крез
  Крез
  Рейтинг: 740 Весело

  Хе ,хе по официални дадди данъчното бреме се е дигнало
  последните 2г с около 50% ,де що има фирма да не е от "нашите"
  едвам крета ,те данъци чакат .Ми да бяха мислили като мачкаха
  и глобяваха за щяло и нещяло.Всеки разумен човек като гледа как
  се крадат и разхищават парите му от данъци ,ще гледа да крие и плаща колкото може по-малко.Те да се радват да оцелеят достатъчно фирми ,че да има кой да внася ,че от фалирала фирма
  ,ще вземат от трите пръста най-дългия!

 33. 33 Профил на мОДИ ти си........ши....к
  мОДИ ти си........ши....к
  Рейтинг: 426 Неутрално

  Да го д....т и нап и тем подобни рекетьорчета плащайте за да има помощи за нашите интегрирани сънародници и за заплати на многобройната ни администрация

 34. 34 Профил на ahasver
  ahasver
  Рейтинг: 1618 Неутрално

  До коментар [#19] от "ace": Съмнява ме ,че ще е пазарлък : Ако дадеш 2 милиона - един за хазната, един за нас, ще оправим работата. По-рано нали наградиха собственика на Кремиковци като най-голям данъкоплатец, па после се оказа ,че нищо не е платил и му разсрочваха данъците , а той в това време купи фабрика в Сърбия. И го отнесе Мургина.

 35. 35 Профил на Graf
  Graf
  Рейтинг: 1387 Неутрално

  Да. Очаквано. Предвид "рИформите" на Дянков, НАП вече му е изпуснала края. Сега почват "преговори" и молби. А Социопатът е невинен. Щото е за освидетелстване. Не за друго.
  Че НАП е изпуснало края на данъкоплатството е видно и от бюлетините за изпълнението на бюджета. Ако има коректни данъкоплатци, това са стадото избрало малоумниците, което изпълнява стриктно задълженията си към глутницата социопати, за разлика от дебелеещите представители на "национално отговорния капитал". Видимо е през приходите от преките данъци и от приходите по ДДС и акциз. Първите надхвърлят разчетите на социопата, което означава че оФците внасят безропотно, а вторите изостават с над 5%
  Постъпленията от преки данъци са 38,8% от заложените(с 5.5% повече) а от косвените(откъдето крадат мутрите) са 28,1% от тези по закон, което е неизпълнение с 5.23% спрямо заложеното в ЗДБРБ. Мутрите в кабинета са преизпълнили плана за глобите, таксите и другите приходоизточници с над 8%, като в тях сигурно влизат и даренията за МВР.

  Ecrasez l’infâme
 36. 36 Профил на ВЕЧЕН ПРЕХОД!
  ВЕЧЕН ПРЕХОД!
  Рейтинг: 688 Неутрално

  "НАП погва банковите сметки в Швейцария"
  http://frognews.bg/news_20189/NAP_pogva_bankovite_smetki_v_SHveitsariia/

  Абсурдът има смисъл само тогава, когато не се примиряваме с него.
 37. 37 Профил на ь
  ь
  Рейтинг: 1316 Весело

  До коментар [#30] от "tanas":+++ от мен Танасе В случая обаче, слънцето е невинно ! Всички се стараят да не надскочат интелекта на "Слънцето" и за това има и такива "бисери"

  Простотията ходи по хората! Затова обичам животните! Цъкам само "+" ... но не на всички :)
 38. 38 Профил на bgpainter
  bgpainter
  Рейтинг: 1399 Любопитно

  Съвсем случайно могат да започнат с банките, защото те укриват най-много корпоративен данък от всички. После могат да се поразходят и през другите.
  После могат съвсем случайно да се поразходят из сметките на благоверните ни служители на МВР, Митници и най-вече КАТ... ще се изненадат направо какво могат да открият там.
  Един комшия, бачка си човека в една от нашенските силови институции се фалеше оня ден, че не си е теглил заплатата от сметката вече над 10 години.. нямало защо? На някой от вас тук присъстващите да му се е случвало да не си ползва заплатата 12-13 години(като държавен служител), да си гледа семейството, да си изучи децата, па и да им купи по едно две жилища???? И това в България!!!???!!!???
  Е как да ви плащат реалния корпоративен данък бе...? Защо? Какво им дадохте лично вие на фирмите - добра бизнес среда ли, добро обслужване из държавните институции ли, конкурентна среда ли... какво?

  Жената е покана за щастие
 39. 39 Профил на Бенк-Бенк
  Бенк-Бенк
  Рейтинг: 1026 Неутрално

  "КАБИНЕТЪТ ОБИРА НОЩВИТЕ НА ФИСКАЛНИЯ РЕЗЕРВ

  Уж излизаме от кризата, уж през март приходите в хазната са повече от разходите, а се оказва, че във фискалния резерв има по-малко пари, отколкото през измъчената 2010-а. Всякакви съмнения обаче губят смисъл, когато човек види безпристрастната статистика на управление "Емисионно" на БНБ. В края на май 2010-а парите по държавните сметки и депозити в Централната банка са били 5.72 млрд. лв., а година по-късно - 4.27 млрд. лева. В същото време управляващите се опитват да ни убедят, че състоянието на хазната сега е по-добро, отколкото преди дванадесет месеца. Какъв е проблемът - ще прочетете само в новия брой на "БАНКЕРЪ"."

 40. 40 Профил на Крез
  Крез
  Рейтинг: 740 Весело

  До коментар [#38] от "bgpainter":
  Ох хич не е весело ,но да ти кажа ,ТЕЗИ не са дошли за да дават
  ,дошли са да вземат каквото е останало и каквото могат да докопат.иначе ++++++++++++++++++++++++ за коментара.

 41. 41 Профил на bgpainter
  bgpainter
  Рейтинг: 1399 Весело

  До коментар [#12] от "ARRI":

  Мисля, че това трябва да бъде като бонус за обикновения човек... имам предвид сфффии*...ката... нещо като тринадесета заплата - по средната тарифа да се сметна на човек колко се падат и държавата да инвестира някой лев. Май, че ще има доволни

  Жената е покана за щастие
 42. 42 Профил на ВЕЧЕН ПРЕХОД!
  ВЕЧЕН ПРЕХОД!
  Рейтинг: 688 Неутрално

  "НАП погва футболисти за неплатени осигуровки"

  http://www.monitor.bg/article?id=289251

  Абсурдът има смисъл само тогава, когато не се примиряваме с него.
 43. 43 Профил на ВЕЧЕН ПРЕХОД!
  ВЕЧЕН ПРЕХОД!
  Рейтинг: 688 Неутрално

  "Данъчните погнаха известни певци за укриване на данъци"

  http://www.btv.bg/news/ikonomika-biznes/story/146673-Danachnite_pognaha_izvestni_pevtsi_za_ukrivane_na_danatsi.html

  Абсурдът има смисъл само тогава, когато не се примиряваме с него.
 44. 44 Профил на foure
  foure
  Рейтинг: 531 Неутрално

  Пълна абдикация на държавата от всичките и задължения. Не е само НАп. Вълчи времена. Тъжно, много тъжно

 45. 45 Профил на PHARE
  PHARE
  Рейтинг: 426 Неутрално

  Пред “Дарик” Стефанов посочи, че ревизията на тъста и тъщата на Цветанов продължава.

 46. 46 Профил на БАЙ АВРАМ
  БАЙ АВРАМ
  Рейтинг: 479 Неутрално

  Стефанов,няма как да не знаеш служителите си.Няма как!
  От толкова време си в системата,няма кой да ти повярва.
  Знаеш и корумпираните,знаеш и тези,които играят с ДДС-арите.Уволни няколко корумпирани и с това си мислиш,че ще ти се размине.Факт е,че НАП работи в пъти по-добре сега,но нещата са незадоволителни.
  Сигурно си си мислел,че с уволненията и с по-високите приходи ще замажеш очилата на Дянков и очите на Борисов или Цветанов.
  Грешка.

 47. 47 Профил на БАЙ АВРАМ
  БАЙ АВРАМ
  Рейтинг: 479 Неутрално

  До коментар [#32] от "Крез":

  Всеки разумен човек като гледа как
  се крадат и разхищават парите му от данъци ,ще гледа да крие и плаща колкото може по-малко.
  ................................
  Давай примери!
  Ако ли не,си затвори миризливата уста и смени аватара!

 48. 48 Профил на gost22
  gost22
  Рейтинг: 1927 Весело

  Да уговаряш бизнес да не крие данъци, е като "да воюваш за мир" или
  "да се чу*аш за девственост".

  "Историята служи на българите, да не си взема поука от нея." ...Фра Дяволо. Жалко, но все още е факт...
 49. 49 Профил на 4e6it
  4e6it
  Рейтинг: 374 Неутрално

  Мафията/държавна/ на мафията / частна/ око не вади, да му мисли дребният предприемач !

  Мъдрецът сочи луната, а глупакът гледа в пръста му.
 50. 50 Профил на sandman
  sandman
  Рейтинг: 1342 Неутрално

  Някога бях писал,че държавата ни е със затихващи функции.На мнозинствоото из форума хич не им хареса.Когато фактите говорят и... слънцата мълчат.НАП не могат да съберат пари?
  В пост 38 съвсем кратко и ясно са посочени някои от причините.

  You always pay for what you get. Sometimes you get what you pay for.
 51. 51 Профил на hypercube
  hypercube
  Рейтинг: 480 Неутрално

  А, бизнеса и хората в частност, как могат да обяснят на НАП че им е писнало държавата да им прахосва данъците и все да се оплаква че събира малко. Да ги залива със срокове, условия, наредби и глоби и да увеличава бумащината с всяка изминала година. Че по-добре да ги реинвестират бизнесмените скритите пари и да се отворят още работни места .....

  Не питайте какво страната ви може да направи за вас, попитайте какво вие можете да направите за нея! Дж.Кенеди
 52. 52 Профил на truth
  truth
  Рейтинг: 479 Неутрално

  Нашият национално безотговорен капитал има една цел- да плаща колкото е възможно по-малко данъци и да трупа колкото е възможно повече печалба. В България има чудесни условия за това. Корупцията и безхаберието на държавната администрация са чудесно средство за ограбване на държавата. От едната страна на везните са интересите на мафията, нарекла себе си български бизнес, а от друга е държавата, т.е. управляващите, които пилеят и разграбват безотговорно националното богатство.Няма да има светлина в тунела, докато финансовата и политическата власт са в ръцете на престъпници.

 53. 53 Профил на nicoleta
  nicoleta
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  До коментар [#38] от "bgpainter":

  Браво как точно си го написала но за сажаление това е действителноста в България.

 54. 54 Профил на heineken
  heineken
  Рейтинг: 688 Неутрално

  Време е очилатият охлюв от снимката да навести дискотеките по Черноморието, където ще изнася обичайната си клоунада. А матрялът с нетърпение очаква същият да последва Мургина, но за да са истински наказанията Съдът трябва да постанови цъкльото да лежи в Сливенския, а мъжествената Мургина - в Старозагорския, заедно с баба Бентли.

 55. 55 Профил на heineken
  heineken
  Рейтинг: 688 Неутрално

  Т. е. Масларова, мазнярите са толкова много, че започнах да им забравям имената. Апропо - оздравителен ефект би имало 70% от съдиите и 80% от прокурорите да бъдат изхвърлени от системата без право на възстановяване, автоматично работата ще се подобри и повечето политици и депутати ще се запознаят с бай Ставри, южно крило...

 56. 56 Профил на bgpainter
  bgpainter
  Рейтинг: 1399 Разстроено

  До коментар [#53] от "nicoleta":

  Той този май забрави за ранната пролет малко преди да споминат Мишо Бирата как Бойко лобираше да не го закачали. Е как ще си изпълнят бюджета като той, бюджета им пропада в акцизния сектор сериозно и то пропада заради правителствен чадър?

  Не стига, че всичко е потънало в едни монополи или картели, а той иска редовия човек да му напълни хазната. Е как да стане... как????

  Жената е покана за щастие
 57. 57 Профил на Apolon ot Tiana
  Apolon ot Tiana
  Рейтинг: 781 Неутрално

  Хей Мазния Стефанов, заедно с корумпирания Цвъки който ти изкара чист като роса на Еньовден, защо не се се заемете с изчезналите данъци и ДДС за над 500 млн, лв. от фирми на "неизвестни" собственици и на такива, на които собствениците са луди или неграмотни цигани. Докога ще хвърляте балони в общественото пространство и ще чакате заедно с Цвъки да умират от "неизлечими" болести собствениците на задължените фирми. И българите, които не могат да ползват здравни услуги и лекарства, и пенсионерите обречени на геноцид от вас!Гледайте Хага. Не като екскурзианти за наша сметка и за среща на медиите. А под особен режим!
  Чакаме ви отчета. Идва време да ви наритаме. С малоумника ти началник и неговите мутри босове ( бесове)!!!
  Време е!

  apoloniy
 58. 58 Профил на Apolon ot Tiana
  Apolon ot Tiana
  Рейтинг: 781 Неутрално

  До коментар [#43] от "schwarz":

  What happen?

  apoloniy
 59. 59 Профил на Иван Митев
  Иван Митев
  Рейтинг: 505 Неутрално

  http://ivanmitev.blogspot.com/2011/05/blog-post_27.html

  За данъци

  За достатъчно време, данъците ще отпаднат, защото обществените процеси се развиват и силовите държавни вземания ще бъдат заместени от пазарни такси, което е по-полезно и много по-справедливо.
  Този процес е съпътстван с развитие на икономическата наука и нейно приложение.

  Пример:

  Поради продължаване на световна държавна финансова „Грешка на Джон Лоу”, сега правителствата са с държавен бюджет с ненужни завишени държавни разходи и ограничени бюджетни приходи.


  „Грешка на Джон Лоу” означава – По инициатива на Джон Лоу създадена грешка – ползване на „Незлатни пари”, при запазен начин на държавно финансово управление от време със “Златни пари”.


  При обстановка с „Незлатни”, старият (от минало със "Златни пари" начин на държавно финансово управление развива стопански диспропорции и създава криза.
  През 2011 г. правителствата в европейските държави управляват при запазена (от 1716 г.) световна държавна финансова "Грешка на Джон Лоу".

  При нейно съхраняване - съответното държавно управление (дори при икономически ръст и/или бюджетен излишък) се проваля, защото се проявяват стопански диспропорции и/или (за достатъчно време) започва криза, която е резултат от въздействие на представената държавна финансова непълноценност.

  Животът доказва, при запазване на финансовата грешка – съответното държавно управление колкото повече работи – толкова по-лоши резултати получава.
  При криза, с икономически следват и жестоки социални щети.

  За да е налично пълноценно държавно финансово управление при условия на незлатно евро е нужен полезен пазарен подход с „Модел Ресурси М”, който ще осигури да съответно правителство намаление на разходи и получаване на полагащи се пазарни приходи, които подпомагат закрилата на пари.
  Навярно ръководството на Европейския съюз не знае за тази нова възможност.

  При прекратяване на сегашната катастрофална „Грешка на Джон Лоу” в държавното финансово управление:

  1) се реализира световен икономически ефект за над 10 000 000 000 евро на денонощие;

  2) са налични пазарно обосновани допълнителни бюджетни приходи;

  3) се премахва особено важната причина за сегашната криза.


  Иван Митев - икономист

 60. 60 Профил на ВЕЧЕН ПРЕХОД!
  ВЕЧЕН ПРЕХОД!
  Рейтинг: 688 Любопитно

  До # 3
  Apolon ot Tiana

  NOTHING. A-a, да, Васко Кеца получи орден от Гоце.

  Абсурдът има смисъл само тогава, когато не се примиряваме с него.
 61. 61 Профил на zoon_poltikon
  zoon_poltikon
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#35] от "Graf":
  Заветът на един велик българин преминава през времето за да ни каже истината!
  кап.Петко Войвода - „Развявайки черно знаме, на което пише – „Те погребаха България”(Те - продажните управници, предатели и слуги).

 62. 62 Профил на barcelonski-е-във-FAKTOR.BG
  barcelonski-е-във-FAKTOR.BG
  Рейтинг: 1316 Гневно


  ДОТАМ стигат нещата
  когато
  за 16 млн. укрити данъци получаваш .......
  глоба, порицание или условна присъда.

  ИНАЧЕ
  Мутрите от НАП дето играят с ДДС-арите
  и
  дето съпругите им ходят по фирмите да си предлагат "счетоводните услуги" под формата на "данъчна защита", следва да са на прицел и гонка до дупка.  => БАЙ ГЪЗЗЗ е ТÈХНОТО ЗНАМЕ и ГИ ДОВЕДЕ В => КЛОЗÈТА !!
 63. 63 Профил на Крез
  Крез
  Рейтинг: 740 Весело

  До коментар [#47] от "БАЙ АВРАМ":
  Аврамчо ако ти живееш в друг свят си е твоя работа ,внимавай само с обидите .Точно те те издават ,че си тъп фанатизиран
  Гербер точно копие на идола си Боко Ръпона.

 64. 64 Профил на dearblue
  dearblue
  Рейтинг: 529 Неутрално

  модерният модел е прогресивен даньк в зависимост от печалбата

 65. 65 Профил на dearblue
  dearblue
  Рейтинг: 529 Неутрално

  фирмите имат милиони от последните 20 години източвали домакинствата с големи надценки и недакларирани доходи които са по техни сметки в банките
  не може дьржавта да има бюджетен дефицит а в банките да има 25 млрд

 66. 66 Профил на zoon_poltikon
  zoon_poltikon
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#64] от "dearblue":
  Данъчното задължение е специфично публично правно задължение на данъкоплатците към държавния бюджет и създаването и регулирането му е по силата на материален закон. Това основно конституционно право е прогласено с разпоредбата на чл. 60, ал. 1 от Конституцията , според която гражданите са длъжни да плащат данъци и такси, установени със закон, съобразно техните доходи и имущество. С нея се регламентира, че гражданите са длъжни да плащат данъци и такси, установени със закон, съобразно техните доходи и имущество. Противоречи на нормата на чл. 60, ал. 1 от Конституцията на Република България, когато гражданите са длъжни да плащат данъци и такси, дори и да са установени със закон, ако те не са съобразно техните доходи и имущество.

 67. 67 Профил на zoon_poltikon
  zoon_poltikon
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#66] от "zoon_poltikon":
  Съгласно чл. 60, ал. 1 от Конституцията гражданите са длъжни да плащат данъци и такси, установени със закон, съобразно техните доходи и имущество. В тази връзка този конституционен принцип е нарушен, като това увеличение не съответства на социално-икономическите условия, на доходите и инфлационните процеси в страната. В България плоският данък стана популярен след като в началото на 2003 г. група от около 100 икономисти изпратиха отворено писмо до министъра на финансите Милен Велчев, в което настояваха да се въведе плосък подоходен данък от 10%. Инициатор и автор на писмото беше макроикономистът от Институт за пазарна икономика Георги Ангелов. Вестник "Капитал" излезе с огромна тема на броя на икономическия редактор на вестника Йордан Матеев в подкрепа на плоския данък. Оказа се, че обществото все още не е подготвено за идеята. В продължение на няколко години институции и икономисти, сред които Институт за пазарна икономика (който започна да издава бюлетин за плоския данък), Георги Ангелов, Лъчезар Богданов, Йордан Матеев и Георги Ганев настояваха публично високите прогресивни данъци да бъдат заменени с нисък плосък данък.
  Плоският данък е противоконституционен. С този плосък данък на практика обикновеният данъкоплатец плаща по-висок % плосък данък от онези с многото пари ...против плоският данък и дебатът за основните функции на държавата винаги е бил отворен, а в условията на световна финансова криза е по-актуален от всякога.

 68. 68 Профил на Стак
  Стак
  Рейтинг: 426 Неутрално

  Абе, момчета и момичета, дето пишете и се опитвате да разсъждавате по форумите, не се ли замислихте за момент що се твори тук, а? Защо (почти?) никой не запита как, аджеба, шефовете на две институции, които са основните данъкосборщици, да не кажа баш бирниците на държавата, в разстояние на няма и месец си заминават? За мен това си е чисто умиване на ръцете на един некадърен "фаянсов" министър в лицето на г-н Дянков. Не знам какъв е бил преди това, някъде бях чел, че е бил някакъв в Световната банка, но това веднага навежда на мисълта, че на тоя момък хич не му е чист косъма. И май ще почна да вярвам на Батето, бог да го прости, че причината за кризата е този "съветник" на много държави, докарани до финансова катастрофа. Е, нашата ли ще е изключението в супер "успешната" му кариера? След като е успял да кастрофира маса държави, кво му пречи да направи същото и с нашата? Май в престижните университети, дето е учил, са го научили, че икономиката е само плюс и минус, и че други варианти няма. Ами че това и дядо Маркс го е казал преди 150 години! Ама явно никой не му е добавил, че тези плюсове и минуси ги правят онези хора, дето сега изнемогват и че никакви фокуси не ще помогнат на една издънена сметка да излезе винаги на плюс. Просто щото само в математиката два умножени минуса правят плюс. Ами да, как иначе да си обясним, че минуса на НОИ и минуса на НАП ще дадат някакъв плюс, според сметките на г-н Дянков. И сякаш се набива вече и в очите на слепите, че г-н Дянков се отървава от неподходящите счетоводители, т.е. от онези, които не могат да решат уравнението, съставено от него, така че винаги да има положително решение. Отрицателните стойности, според неговата математика, са недопустими, и тези, които са допуснали решение в лявата страна на скалата се отстраняват...Е, решавайте нататък. За политически амбиции и претенции не говоря, пък и що ли? Не е ли ясно?

 69. 69 Профил на ВЕЧЕН ПРЕХОД!
  ВЕЧЕН ПРЕХОД!
  Рейтинг: 688 Любопитно

  @
  dearblue # 65

  " 5% от населението дъжрат 2/3 от всички спестявания"
  http://money.bg/news/id_609543169

  Това ли имаш предвид?

  Абсурдът има смисъл само тогава, когато не се примиряваме с него.
 70. 70 Профил на Tod
  Tod
  Рейтинг: 1316 Разстроено

  Поредната утопия?! С уговаряне на бизнеса ще пълним хазната? Ееех мечти,мечти.

  Истината няма пресечна точка с популизма на БСП
 71. 71 Профил на КДС
  КДС
  Рейтинг: 636 Неутрално

  Нали въведоха плоския данък именно затова, за да не укриват обороти и приходи?!

  И по тоя начин им опростиха две трети от дълговете към държавата.

  Поне да признаят въвеждането на плоския данък като неуспешен експеримент и да възстановят справедливия пропорционален данък. Защото за повечето "бизнесмени" бизнес е равно на далавера.

  Проклета да е Русия!
 72. 72 Профил на dearblue
  dearblue
  Рейтинг: 529 Неутрално

  До коментар [#67] от "zoon_poltikon":
  в конституцията пише че всеки има право на достьп до информацията
  има право на на безплатно образование и здравеопазване
  има право на труд
  няма право на дискриминациа по пол раса и вероизповедание

 73. 73 Профил на dearblue
  dearblue
  Рейтинг: 529 Неутрално

  До коментар [#69] от "schwarz":
  да
  а тези 2/3трябваше да са в дьржавни банки и дьржавата да дава нисколихвени кредити и да развива предприемачеството а на вложителите да дава ниска лихва

 74. 74 Профил на dearblue
  dearblue
  Рейтинг: 529 Неутрално

  тьпите комунисти преди реформите теглиха 10 млрд от частни банки после обявиха мораториум по плащането на задьлжения
  сега е сьщото продадоха банките на частници и парите на дьржавата са в частни банки
  а бивши социалистически страни имаха задьлжения кьм дьржавни германски банки и германия им опроти дьлговете в името на добросьседството и сьтрудничеството

 75. 75 Профил на paolo51
  paolo51
  Рейтинг: 479 Неутрално

  Стефан Софиянски беше радетел за опрощаване на дългове, ако бизнеса декларира излизането си на светло. Имаше периоди когато на гърба на талоните за синя зона беше логото на ВИС. След това щерка му тръгна да се сродява с Черепа. Имаше периоди когато мутрите се викаха на кафе в МВР за да се уговарят да мируват-справка ген.Бонев, министър Петков. Някой изобщо вярва ли, че вълкът като си смени козината (или си отреже опашката-за гущера де) ще си смени нрава. В Италия, родината на мафията колко пъти упрощаваха парици по тази схема схема ! Нещо да се е променило, освен че богатите бандити станаха по-богати!? Стефанов, следвай закона и ако имаш "дупе", "топки" или там каквото изобщо имаш, работи !

 76. 76 Профил на kkk_20
  kkk_20
  Рейтинг: 1322 Разстроено

  След "даренията" на МВР идват "уговорките" с бизнеса за данъци. Боко, Боко, ти май нищо друго освен рекет не знаеш.

  Вярно, тези понятия държава, закони, управление ги няма във Винету, но помоли някой поне да ти ги разкаже... 77. 77 Профил на kitaec_
  kitaec_
  Рейтинг: 479 Неутрално

  НАП ще уговаря бизнеса да не крие данъци,а кой ще уговори престъпниците да не правят престъпления

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK