Бирената компания "Карлсберг България" се прицели в нова ниша

Бирената компания "Карлсберг България" се прицели в нова ниша

© Юлия Лазарова



Компанията за производство на бира "Карлсберг България" навлиза в нова ниша, като пуска на пазара нов продукт - нискоалкохолната напитка сайдер (ябълково газирано вино). Напитката Somersby Cider се произвежда от "Карлсберг" от 2007 г., но досега не се предлагаше в България.


Преди пускането на продукта на пазара от "Карлсберг България" са направили проучване сред 1000 души как тя се приема от клиентите. Данните показват, че 65% от участвалите  харесват сайдер, а твърдата аудитория на продукта у нас е около 30%. Най-предпочитан е от клиентите между 18 и 29 години.


"Резултатите са категорични, че на пазара на напитки в България има нова ниша, която ние сме готови да заемем със Somersby Cider", каза Анастасия Янчева, бранд мениджър на напитката. Продуктът е направен от ферментирали плодове, с 15% истински ябълков сок и естествени аромати за превъзходен вкус. Има ниско съдържание на алкохол от 4.5%. Предлага се в стъклена бутилка от 330 мл.




Somersby Cider ще се предлага както в заведенията, така и в търговската мрежа.


Сред марките на "Карлсберг", продавани в България, са пивото "Шуменско", "Пиринско", "Туборг".

Ключови думи към статията:

Коментари (9)
  1. Подредба: Сортирай
  1. 1 Профил на Dundaky
    Dundaky
    Рейтинг: 581 Неутрално

    Сайдер? Чудесно, вече ще има на какво да ни дреме!

  2. 2 Профил на alderweireld
    alderweireld
    Рейтинг: 1441 Неутрално

    малко оптимистични прогнози, но дано оцелее продукта

  3. 3 Профил на tiserioznoli
    tiserioznoli
    Рейтинг: 581 Весело

    Вече съм се напивал с тва

  4. 4 Профил на karter
    karter
    Рейтинг: 466 Весело

    дреме ми на сайдера. хаха

  5. 5 Профил на Dr_Doolittle
    Dr_Doolittle
    Рейтинг: 1795 Неутрално

    На фона на долнокачественото 'Пиринско' и с газирана вода да излязат ще е по-добро решение...

    http://www.flickr.com/photos/[email protected]/3712408729/
  6. 6 Профил на Virgin
    Virgin
    Рейтинг: 753 Неутрално

    Много добър вкус, но като че ли от сайдер очаквах повече усещане за алкохол. Когато го пия ми напомня повече на натурален сок. Но пак ще кажа, има отличен вкус.
    Не мога да кажа същото за цената му. За мен реалната му цена би трябвало да е около 1,20 лв. А в моя квартален магазин го продават по 1,95 лв, в "Карфур" - по 1,75 лв. Може би причината е, че се внася от Хърватска, но с тази цена не съм голям оптимист за налагането му на пазара, където според мен ще срещне конкуренцията на "Десперадос" от "Загорка".

  7. 7 Профил на tucker case
    tucker case
    Рейтинг: 1040 Весело

    газирган ябълков сок с ефтинжос водка...

    Now what's a few miles between the beauty and the beast...
  8. 8 Профил на Mladen Varbanov
    Mladen Varbanov
    Рейтинг: 598 Неутрално

    Somersby - само червения става, май е червена боровинка. Другото не става за човек, дето е пил лимонада от петгодишен.

  9. 9 Профил на Jorro Jorrov
    Jorro Jorrov
    Рейтинг: 638 Любопитно

    С 6 кг ябълки се правят 5 литра ябълково вино, от които се получава една бутилка калвадос. Специалистите твърдят, че за приготвянето на калвадос се използват повече от 50 сорта ябълки, които се берат в ранната есен, докато все още са зелени. След като бъдат събрани, плодовете се оставят известно време на открито, докато узреят напълно. Напитката отлежава в тъмни изби и при определена температура. Изключително голямо значение за неповторимия вкус на калвадоса изиграват дъбовите бъчви, в които питието отлежава поне няколко години. Според специалистите реакцията, която се получава между дървото на бъчвите и въздуха в избите, създава аромата на питието.

    При отлежаването на напитката цветът й се променя от златист в кехлибарен. Характерно е, че за приготвянето на калвадос се смесват по точно определен начин ябълкови ракии от различни години и реколти. “Работим на същия принцип като цветарите - те внимателно подбират цветята, така че, като се съчетаят, да се оформи изящен букет, който радва, а не дразни окото”, казва един от собствениците на изба за калвадос. Смесването на различните ракии се държи в пълна тайна, която се предава от поколение на поколение във всяка компания за производство на калвадос.

    Силата на питието е от 30 до 50 градуса в зависимост от рецептата. Калвадосът се пие чист, без вода или натурални сокове. Обикновено се сервира след ядене. Няма нужда да се охлажда допълнително. Ценителите го определят като напитка, която на вкус е между бренди и ракия.
    http://www.mahmurluk.com/2008/05/blog-post_5421.html





За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK