Половината от Западния парк в София може да се застрои

От години има жалби, че Западният парк се изсича безконтролно от живеещите наблизо роми

© Надежда Чипева, Капитал

От години има жалби, че Западният парк се изсича безконтролно от живеещите наблизо ромиБлизо половината от територията на най-големия парк в столицата - Западния, може да се окаже предвидена за застрояване. Това стана ясно по време на обществената дискусия за презастрояването на големите градове и курортите, организирана от депутата от "Атака" и зам.-председател на комисията по регионална политика Николай Пехливанов. 


Той е вносител на поредни промени в Закона за устройство на територията (ЗУТ), чиято цел е да се спре безразборното строителство. Без изненада те не получиха подкрепа на първо четене в комисията по регионална политика и най-вероятно е да бъдат отхвърлени и при гласуването в пленарната зала, предвидено за днес.


Според проекта на Пехливанов в зоните със статут на жилищни комплекси в градовете трябва да се спрат частичните изменения на устройствените планове, с което да се прекрати порочната практика в междублоковите пространства да се строи.
В същото време участници в дискусията поставиха въпроса за заплашените от унищожение паркове в София. Според тях такава ще е съдбата на 850 дка от Западния парк, което означава половината от него, тъй като цялата му площ е 1700 дка. Представители на граждански организации заявиха, че има сделка между общината и суходолци, които протестираха срещу удължаването на живота на сметището в квартала им.


Сделката предвиждала те да бъдат обезщетени със земи в Западния парк срещу прекратяване на протестите, което на практика се случило след 2007 г., когато депото за столичния боклук беше отворено повторно.


Боряна Шивачева, председател на гражданското сдружение "Бели брези", посочи, че възможността за застрояването е прокарана с промяната на общия устройствен план (ОУП) на София през 2009 г., когато по думите й от територията на парка са извадени 320 дка, предазначени за обезщетения на суходолци, като в решението е посочено, че се прави по "надведомствени причини". Общинският съветник от ГЕРБ Атанас Черешаров обясни, че решението е било взето "по целесъобразност".


Главният архитект на София Петър Диков отрече пред "Дневник" твърденията за сделка. По думите му с промените в ОУП територията на Западния парк е разделена на две. За т.нар. представителна част от 500 дка има подробен устройствен план, който предвижда увеселителен парк върху 46 дка, който да се даде на концесия. Той ще включа летен театър, спортна площадка с тенис кортове, детски площадки, възстановяване на алпинеума и езерото, както и изграждането на две малки кафенета.


Идеята на Столичната община да даде изграждането на атракционите на инвеститор пред изборите засега е стопирана заради обжалването в съда на новия план от неправителствените сдружения "Бели брези" и "Спасение 2000". Останалата част от около 1300 дка е със статут на лесопаркова и от нея ще се отделят земи за удовлетворяване на реституционни претенции.


Още в началото на 2009 г. в пресата излезе информация от извънредното заседание на комисията по околна среда в Столичния общински съвет, на което Диков представи промените в ОУП. От нея ставаше ясно, че общо 680 дка от Западния парк ще бъдат дадени на собственици като обезщетения, а 320  от тях  ще се дадат на суходолци заради сметището. За тях в ОУП е предвидено нискоетажно застрояване.


"Тези 320 дка са частни терени - земеделски земи, които общината в следващите 100 години няма пари да изкупи от собствениците им, за да ги направи паркови територии", заяви във вторник главният архитект. Той допълни, че още 500 дка от Западния парк също трябва да се доизградят, но общината няма пари и за тях. "Така тези 820 дка само на картинка се водят парк, а в действителност са необработваеми земи", обясни Диков, с което индиректно потвърди, че на практика половината от Западния парк  може да се застрои.


"В последните 20 години в София не е изграден нито един парк. Западният и Южният парк се нуждаят от защита, както и други атакувани зелени площи като тези в парка "Възраждане", каза по време на обсъждането Николай Белалов, председател на Дискусионния клуб за местно самоуправление, който е към БСП.  Източният парк, който се намира между Горубляне и жк "Младост", се е превърнал в най-голямото сметище на София,  допълни и общинският съветник Черешаров.


"Формално процедурите се спазват, но кметовете и главните архитекти по мафиотски път удовлетворяват интересите на инвеститорите", бе мнението на Иво Деков от жк "Люлин". Според арх. Любомир Иванов, за да се спре презастрояването, ще са необходими поправки в поне десетина закона. 


"Дяволът е в подробностите, ще ви удавят в тях", каза социологът Кольо Колев. Той се позова на даденото на главния архитект на общината право да променя до една трета от параметрите на застрояването. Така в един момент Хеопсовата пирамида може да се изкара само покрив, а не многоетажно здание, представи метафорично случващото се в София и курортите Колев. "Страхувам се, че ще се борим с вятърни мелници, но е време и хората, и политиците да направят нещо в тази посока", посочи той.


Колев предложи да се направи списък или карта на зони и зелени площи в столицата, които да са абсолютно забранени за строежи.

Коментари (62)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на ras16377431
  ras16377431
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  Където мине ГЕРБ трева не никне.

  gradinko.bg
 2. 2 Профил на 3аНиЗа
  3аНиЗа
  Рейтинг: 2328 Разстроено

  "Близо половината от територията на най-големия парк в столицата - Западния, може да се окаже предвидена за застрояване." - сега на Западния, утре навсякъде...

  Коментиране на анализираното, вече...
 3. 3 Профил на moreni
  moreni
  Рейтинг: 793 Неутрално

  Кой архитект Петър Диков? Тоя дето разреши противозаконно застрояването на 1000 дка от природен парк Витоша - в най-посещавания участък на купола на планината ли? Проект, който продължават да натискат да бъде осъществен? Е какво друго да се очаква от такъв човек освен да разпродаде зелените площи в София за застрояване? Най-богатата община в България няма пари да си поддържа парковете и затова ги застроява, що за безочие. И преди съм казвал, че за такова диво архитектурно развитие на столицата не й е нужен главен архитект. Просто защото ако се остави на самотек резултатът ще е същият.

  SOS Витоша! Не позволявай да унищожат 1000 дка от най-стария парк на Балканите!
 4. 4 Профил на qbn24558812
  qbn24558812
  Рейтинг: 1043 Неутрално

  До коментар [#2] от "АБЪВ":
  И вчера навсякъде. Справка източната част на южния парк, погребите....
  Скоро в някакъв архитектурен форум срещнах, че атракционите от София ленд заминават за Бургас, а на мястото им започва строежа на два небостъргача. 5 годишната давност била изтекла Неписана далавера, за която се говори още преди София ленд да бъде построен.


 5. 5 Профил на Без коз
  Без коз
  Рейтинг: 883 Разстроено

  Как не са се сетили до сега?
  Този дебил дето се явява главен архитект на София трябва да отнесе няколко ритника и да полежи малко в болница! И тогава се надявам да му влезе малко мозък. Ако ли не ще яде шамари във всеки коридор!
  Иде ми да псувам! Ще направя накоя глупост на края!!!!!!!!!!!!!

  Народ, който избира корумпирани, самозванци, крадци и предатели, не е жертва! Съучастник е !
 6. 6 Профил на p_i_f_54
  p_i_f_54
  Рейтинг: 8 Весело

  Петър Диков разказва приказната историята за увеселителния парк- същатата като в Лозенец и на улица Сребърна. Тоя е най- големия пън.

 7. 7 Профил на Десен
  Десен
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  Диков му се клати столчето. Крайно време беше

  Не цъфтиш ли като цвете, гниеш като бурен.
 8. 8 Профил на Starsky
  Starsky
  Рейтинг: 583 Неутрално

  До коментар [#3] от "moreni":

  Кой може да го уволни въпросния Диков? Назначаването и уволняването на главния архитект в правомощията на кмета ли е?

  Who looks outside dreams. Who looks inside awakens. Carl Jung
 9. 9 Профил на phuncky
  phuncky
  Рейтинг: 754 Неутрално

  Не съм злобен човек, но Петър Диков заслужава директен разстрел за престъпления срещу жителите на София и околността.

  Късата памет е най-големият враг на българите.
 10. 10 Профил на Читател
  Читател
  Рейтинг: 2113 Неутрално

  Източния парк - станал на бунище, Западния (половината) - предвиден за застрояване. Все по-плътно застрояване, все по-малко паркове, респективно - все по-малко площи за разходки и отдих и по-голяма запрашеност. Удивителна предвидливост в бъдещето, няма що. Днешните управници на града обричат бъдещето на децата в София на по-ниско качество на живот.

 11. 11 Профил на sospecha
  sospecha
  Рейтинг: 531 Неутрално

  Кой ли ви пита,като са рекли и ще го направят.Единствения начин е от масово излизане на улицата и то преди изборите и ще видите как всичко ще си дойде на мястото.Преди избори се постига всичко стига народа да е е динен,Направете го и ше се убедите сами.

 12. 12 Профил на canuck99
  canuck99
  Рейтинг: 682 Неутрално

  Далаверите на Диков задминаха тези на Софиянски

 13. 13 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3679 Неутрално

  Да! Крайно време е Диков да се разкара! Ама дали не трябва и да се съди!?

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 14. 14 Профил на shileto
  shileto
  Рейтинг: 1078 Гневно

  То май няма далавера без участие на Диков, направо е за въжето

 15. 15 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1939 Неутрално

  Гарантирано от Герб...

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 16. 16 Профил на NPaine
  NPaine
  Рейтинг: 1316 Весело

  Добре де мили съграждани шопи,

  кой ви кара да гласувате за хора като Диков? Да, ще кажете че неговата длъжност е неизбираема.

  Ама тогава кой ви кара да гласувате за Бойко Борисов и то два пъти на кметски? Понеже реши проблемите с боклука първия път, та решихте пак да му дадете шанс.

  Кой ви кара да избирате човекът на чието име име модел за кражби и далавера, цели четири пъти? Защо този шопски инатлък и то като става дума за нещо толкова важно. Какво му харесвахте на Софиянски не разбирам, обяснете?

  Кой ви кара едно време да гласувате за Янчулев?

  Защо бе мили съграждани шопи, толкова ли не си знаете интереса? Защо тази нанестоичковщина?

  Докато сами не се усетите че правите глупости, дребни тарикатчета като Диков ще ви правят за смях... и за срам.

  "People should not be afraid of their government. Governments should be afraid of their people."
 17. 17 Профил на gego
  gego
  Рейтинг: Неутрално

  Какви земеделски земи в парковете кретени с кретени.
  Не се ли научихте как се прави реституци НЕ в реални граници когато обществения, държавен интерес налага?!
  С тия идиотски реституции разказахте играта на студенстки град и на маса паркове, градини, комплекси.
  Нямам думи, кой и кога, ще потърси сметка на Янчулев, Софиянски, Борисов и неизменния арХитект на София, Диков.

 18. 18 Профил на Свинчуга
  Свинчуга
  Рейтинг: 1603 Неутрално

  А, Диков е от бесепедерунгелите, съжалявам че трябва да ви разочаровам.

  Обичам да грухтя и плюскам.
 19. 19 Профил на Starsky
  Starsky
  Рейтинг: 583 Неутрално

  До коментар [#16] от "NPaine":

  Много правилно насочвате дискусията, колега!
  Ще гласуваме за този, който обещае да уволни арх. Диков и да прекрати презастрояването!

  Who looks outside dreams. Who looks inside awakens. Carl Jung
 20. 20 Профил на gego
  gego
  Рейтинг: Неутрално

  До коментар [#16] от "NPaine":

  Диков е назначен, не е гласуван.
  Сега ще се назначават и районните кметове, мнооо яко!

 21. 21 Профил на galcho
  galcho
  Рейтинг: 217 Неутрално

  Оправдава се, че нямала пари общината. Че кога ще има, като се застрои парка ли ще има пари? И какво ще купува тогава? Ако в другите европейски столици (Рим, Париж, Лондон ...) се оправдаваха така, нямаше да имат прекрасните си паркове.
  Диков, мислете за 100 години напред!!!

  Върнете старата версия!
 22. 22 Профил на pilesoriz
  pilesoriz
  Рейтинг: 217 Неутрално

  а после се о**рат по места...

  Публикувано през m.dnevnik.bg

 23. 23 Профил на Реалния
  Реалния
  Рейтинг: 426 Неутрално

  До коментар [#4] от "Мария Антоанета":

  Марче само да ти кажа че първия небостъргач щеше да е в Бургас ама столичаните не можаха да го преживеят и за това не го разрешиха.Сега и да се случи вече няма да е актуално защото Селяните в София няма да им разрешат.

 24. 24 Профил на Станишко
  Станишко
  Рейтинг: 426 Неутрално

  Уроди! Уроди! Уроди! Какво друго да кажа. Тоя парк е единственото свястно и зелено непренаселено място в софия със сравнително чист въздух и дълги пътеки за разходка, човек може да тича и кара колело с часове. Вместо да разчистят още алеи в по-дивите места, те ще ми го застрояват с къщи за суходолци (!) и с бъдещи офис сгради в софия ленд 2.

 25. 25 Профил на lol
  lol
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  До коментар [#7] от "Десен":

  дано да е с въже на врата върху клатещото се столче, тоя боклук неземен.

 26. 26 Профил на lol
  lol
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  учителката по руски скоропостижно да хваща автобуса за самоков...

 27. 27 Профил на б_еко - върнете стария Дневник
  б_еко - върнете стария Дневник
  Рейтинг: 650 Неутрално

  Няма значение кой за кого е гласувал. Те всички са едни и същи-КРАДЦИ, ПРЕСТЪПНИЦИ !!! Трябва да пребием с камъни общинарите, ако извършат това престъпление! МАФИОТИ ! България става все по-отвратително място за живеене. Само ИДИОТ може да предложи леене на бетон в парковете! Идиот, ненормален малоумник! Крайно време е този народ да се осъзнае и да се вдигне.

  Технологиите трябва да вършат тежката работа, за да могат хората да вършат нещата, които ги правят най-щастливи. Лари Пейдж, Гугъл
 28. 28 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1939 Неутрално

  До коментар [#23] от "Реалния":

  Кви столичани ти се привиждат относно Бургаския небостъргач?

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 29. 29 Профил на Хи-хи
  Хи-хи
  Рейтинг: 1782 Неутрално

  Ами какво е лекарството - стачка до дупка пред общината. Това е, друго няма..........

 30. 30 Профил на expansip
  expansip
  Рейтинг: 583 Неутрално

  "Тези 320 дка са частни терени - земеделски земи, които общината в следващите 100 години няма пари да изкупи от собствениците им, за да ги направи паркови територии", заяви във вторник главният архитект. Той допълни, че още 500 дка от Западния парк също трябва да се доизградят, но общината няма пари и за тях.
  Диков не е архитект.
  Диков е нещо като сводник.
  Предлага порнографията в политиката да се превърне в брутален секс спрямо "миряните".

 31. 31 Профил на Starsky
  Starsky
  Рейтинг: 583 Неутрално

  До коментар [#27] от "ЗА Революция":

  Да, време е за революция! Презастрояването може да се окаже мощна обединителна кауза...

  Who looks outside dreams. Who looks inside awakens. Carl Jung
 32. 32 Профил на expansip
  expansip
  Рейтинг: 583 Неутрално

  До коментар [#27] от "ЗА Революция":

  В София има доста празни апартаменти и неработещи заведения, че някой да търси голямото бинго като съсипва безмислено парковете.
  Имаме си супер атракцион - "София ленд". Не ни трябват повече.

 33. 33 Профил на expansip
  expansip
  Рейтинг: 583 Неутрално

  До коментар [#4] от "Мария Антоанета":

  За това говорим.
  А вие си прикзавате за някакъв си Западен парк.
  Просто не е докрай измислено, не е справедливо разпределено и затова има минимално забавяне.
  Но в рамките на мандата ще го осъществим.

 34. 34
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 35. 35 Профил на ВЕЧЕН ПРЕХОД!
  ВЕЧЕН ПРЕХОД!
  Рейтинг: 688 Неутрално

  "Половината от Западния парк в София може да се застрои"
  =====================

  Знаем, знаем. И за магистралите, и за пистите, и за стадионите, и за залите, и за...мащабнато строителство изобщо. И вие коментиращите в този форум знаете, че това е гиганско източване. Знаете, че всички партии крадат по тази схема, но не ви пречи да агитирате за крадците. Агитирайте си!. Все по-малко хора ви вярват.

  Абсурдът има смисъл само тогава, когато не се примиряваме с него.
 36. 36 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1939 Неутрално

  До коментар [#33] от "expansip":

  Какво значи някакъв си парк? И кои сте вие и какво ще осъществите до края на кой мандат, че не става нищо ясно от мнението ти?

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 37. 37 Профил на epoc
  epoc
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  Продължава да ми е интересно - по времето на социализЪма се садеше озеленителен пояс около София, като не им стигнаха 10-тина години да го завършат. За сметка на това по време на демокрацията първо съсипаха изключително благоустроената част от Северния парк в кв. "Свобода" и започнаха застрояването на Борисовата градина (справка - и до ден днешен има една автокъща точно на територията на парка).

  Да не говорим, че пак по времето на социализЪма имаше наредба между две сгради да не се строи на разстояние, по-малко от височината на по-високата. Затова и имаше междублокови пространства.

  Е, да му се не види, защо у нас всичко е наопаки? Хората избират демокрацията, за да си оправят живота, а на нас тя само ни го вгорчава.....

  Икономедия се превърна в трибуна на тролове ЗА и ПРОТИВ правителството. Очевидно е, че няма какво да се говори или коментира с такива драскачи....
 38. 38 Профил на expansip
  expansip
  Рейтинг: 583 Неутрално

  До коментар [#34] от "qjtemikyra61":

  Не съм агресивен човек, но имам предвид 200-300 души.

 39. 39 Профил на expansip
  expansip
  Рейтинг: 583 Неутрално

  До коментар [#36] от "Тони!":

  Сега като чета разбирам, че съм го написал тъпо.
  Това трябваше да звучи като цитат на някой от управляващите, на които им е през оная работа, дали ще има паркове в София. Техните деца и внуци няма да живеят в София.
  Между другото- и моите.

 40. 40 Профил на svoboden
  svoboden
  Рейтинг: 1542 Неутрално

  До коментар [#18] от "Свинчуга":

  Абсолютно съм съгласен, Диков е един обикновен слуга първо на Боби Борисов, а сега на Фандъкова.

 41. 41 Профил на gl_avatar
  gl_avatar
  Рейтинг: 481 Неутрално
 42. 42 Профил на email
  email
  Рейтинг: 426 Неутрално

  Добре де, не съм софиянец, но още преди много години ми се е набило нещо в главата, че тоя човек е за пандиза (Петър Диков)... какво и кой го държи още? Как може да се наричаш главен архитект на София и всичко което правиш е да обслужваш частни интререси в ущърб на София и гражданите и?

 43. 43
  ****

  Този коментар беше изтрит в 00:40 на 08/06/2011 от неговия автор.

 44. 44 Профил на СДС
  СДС
  Рейтинг: 1325 Неутрално

  Половината от Западния парк в София може да се застрои
  .....................
  По-удачно би било:
  "Половината от Западния парк в София може да се капитализира".
  Как може да се попречи?
  Елате във Варна и вижте, как гражданите се обединиха и се опряха на ТИМ да се случи същото с Морската градина.
  Ако ще строят там детски градини - разбирам, но това ще са блокочета, които ще се продават на парче.
  Печалбата ще е многократно по-голяма от вложените инвестиции, по хранителната верига ще се нагушат десетки малки и още по-малки животинки...

  nemo malus felix, minime corruptor.
 45. 45 Профил на Федор Езерский
  Федор Езерский
  Рейтинг: 876 Весело

  До коментар [#37] от "epoc":

  Брей, провокатор такъв и камуняз! Защо си противник на демокрацията бе серсем? Толкова ли не ти се набиха в главата за 20 години евро-атлантическите ценности и принципите на пазарната икономика?

  Ама така! Червена прашка за парковете на Бай Тошо ще ми реве! Какво сега? Ще ми агитираш предизборно? Хората искат да развиват честен частен строителен бизнес, да покажат предприемчивият си дух, един вид да приложат на българска родна почва Американската мечта, а ти? Що нещеш?

  Представи си колко ще е хубаво - четири реда екоблокчета, които имат на покрива соларни панели и слънчеви бойлери, с едни красиви фасади от алуминий и стъкло, в които весело да се отразява изгрева или залеза.... но ти? Противник на прогреса!

  Няма да се оправим ей! Българийо, къде отиваш ти?

 46. 46 Профил на €arthquak€
  €arthquak€
  Рейтинг: 611 Неутрално

  Бойко каза, че тройната коалиция му пречи за изграждане на завода за боклук в София. Сега кой му пречи? Марсианците?

  Да не коментираме този пасаж от статията:
  "Сделката предвиждала те да бъдат обезщетени със земи в Западния парк срещу прекратяване на протестите, което на практика се случило след 2007 г., когато депото за столичния боклук беше отворено повторно."
  Значи ще обезщетяваме със земи хората, за да спрат да протестират. Това май се казва подкуп, и влиза в квалификациите на НК.

  ☭= ☠
 47. 47 Профил на Мустафанка
  Мустафанка
  Рейтинг: 1316 Любопитно

  Абе това архитектче Петър Диков пожизнено ли е на тоя пост? Имам чувството, че му гледаме противната муцуна и му търпим простотиите от векове и още по-лошото предчувствие, че ще ги търпим още дълго.

  Равни права за всички: това е най-крещящата неправда, защото онеправдава най-даровитите хора. Ницше.
 48. 48 Профил на hope
  hope
  Рейтинг: 3984 Неутрално

  Пожелавам на всички недоволни нова управа на София.

  Любовта ще спаси света!!!
 49. 49 Профил на svoboden
  svoboden
  Рейтинг: 1542 Неутрално

  До коментар [#47] от "Мустафанка":

  Диков дойде с Борисов и ще си ходи с Фандъкова.

 50. 50 Профил на royal_sperm
  royal_sperm
  Рейтинг: 439 Неутрално

  До коментар [#16] от "NPaine":

  София е близо 2 мил. град и шопите в него останаха съвсем малко по мое скромно мнение!

  In real life it is always the anvil that breaks the hammer...” ― George Orwell
 51. 51 Профил на monique
  monique
  Рейтинг: 636 Весело

  Това си е целенасочена политика. Парковете не се поддържат по никакъв начин. Няма кошчета, осветление, нормални алеи, по които да се кара колело или да мине количка. Не се охраняват - стават жилища на бездомници и наркомани. Така хората не ги интерсува какво ще се случи с парка, който така или иначе не посещават. И като излезе поредното безумно решение на псевдо-архитекта никой не протестира. Едвам спасихме Южния парк, макар загражденията за планувания увеселителен парк още да си стоят. Чакат хората да забравят и да открият поредната вратичка, за да си осъществят плановете.

  Всички ние сме затворници, но едни килии имат прозороци, а други - не...
 52. 52 Профил на i'm sick and tired
  i'm sick and tired
  Рейтинг: 374 Гневно

  До коментар [#24] от "Станишко":


  До коментар [#19] от "Starsky":


  До коментар [#9] от "phuncky":
  Не искам да ви плаша, но Диков се готви за кмет!...........

  До коментар [#7] от "Десен":

 53. 53 Профил на monitoring
  monitoring
  Рейтинг: 479 Весело

  Гласувай за ГЕРБ и получаваш един ДИКов като бонус!

 54. 54 Профил на чобанмахала
  чобанмахала
  Рейтинг: 730 Любопитно

  До коментар [#51] от "monique":Що си толкоз весела,че градът целенасочено се унищожава?Сигурно щото всички софиянци са мазохисти и гласуват за крадливи кметове , докато тия не си тръгнат сами.

 55. 55 Профил на monique
  monique
  Рейтинг: 636 Весело

  До коментар [#54] от "cobanmaala":

  Не се радвам, че в града ми няма зелени площи, не се радвам също, че има хора, които си мислят, че Фандъкова е свършила нещо, не се радвам също, че ме нападаш с пасивно-агресивен коментар без причина, но по обобщенията ти съдя, че избиваш комплексите си върху нас "всички софиянци". Дано ти олекнало.

  Всички ние сме затворници, но едни килии имат прозороци, а други - не...
 56. 56 Профил на kimba3
  kimba3
  Рейтинг: 1159 Неутрално

  Бе то хубаво ще го застроят , но с кого ще го заселят???

 57. 57 Профил на чобанмахала
  чобанмахала
  Рейтинг: 730 Неутрално

  До коментар [#55] от "monique":От какво в твоя 51 коментар ти стана весело?А кой ,освен мазохист може да живее в мръсен ,окраден от управленците си град и да гласува за кмета ,който го краде? Къде в друг град над сто имота да открадени с "фалшивия" подпис на кмета и да няма никакво възмездие? Дали е нормално сред открадналите с "фалшивия" подпис на кмета да са имената на "високоуважавани"членове на обществото като братът на известния дансаджия и депутатът от ГЕРБ?Няма да коментирам новите строежи в Младост 4 ,които са на 0,5 метра от уличното платно ,щото ще стана много пасивно-агресивен .

 58. 58 Профил на monique
  monique
  Рейтинг: 636 Весело

  До коментар [#57] от "cobanmaala":

  Явно това, че съм цъкнала весело, вместо гневно, е достатъчно да ми направиш психопрофил. Не съм мазохист. Тук съм родена. Тук уча и работя. Тук са родителите и приятелите ми. И не на пук не искам да се махам, за да дойдат такива като теб. А ти явно живееш в рая, където няма проблеми, та си тръгнал да оправяш София. Избори идат, кандидатирай се.

  Всички ние сме затворници, но едни килии имат прозороци, а други - не...
 59. 59 Профил на чобанмахала
  чобанмахала
  Рейтинг: 730 Любопитно

  До коментар [#58] от "monique":Душко,можеш да цъкнеш "а" вместо "о" и други съседни букви без да искаш,ама настроението си го избираш.Ако бе написала това в 55, вместо да ми правиш психопрофил,а сега да ме обвиняваш в това си действие, не е много учтиво.Не че не е присъщо на софиянци,гласуващи да досегашните кметове.А мазохистка ли си?

 60. 60 Профил на чобанмахала
  чобанмахала
  Рейтинг: 730 Неутрално

  До коментар [#58] от "monique":Не живея в рая. Три дни живея в областен град ,където улиците нямат дупки ,строят детски площадки, паркове и постоянно обвиняват кмета в далавери.След това три дни живея в София ,където никой не обвинява кмета в далавери,даже когато по ТВ-т показват как зам кмета заедно с транспортни босове разпределя линиите на градския транпорт.А когато ходя да търся джанти за колите на сина и жената ,пак не са много тия които обвиняват кмета за кражби заради разбитите пътища,градинките ,кучетата. Затова ще гласувам в областния град за "корумпирания" кмет. Мога да се регистрирам в София и да глсувам за нов кмет ,ама няма да го направя заради многото мазохисти. Лошото е ,че те дават тон и при националните избори.

 61. 61 Профил на mto
  mto
  Рейтинг: 1025 Любопитно

  "Сделката предвиждала те да бъдат обезщетени със земи в Западния парк срещу прекратяване на протестите..."

  Добре де, кое е това законодателство, което разрешава парковете в една европейска столица да се раздават на парче като реституирани парцели?!? И кой е човекът, който е предложил това разрешение?

  Вместо виц: "Високият морален стандарт в политиката, който зададе ГЕРБ!"
 62. 62 Профил на mto
  mto
  Рейтинг: 1025 Неутрално

  [quote#59:"cobanmaala"]Не че не е присъщо на софиянци,гласуващи да досегашните кметове[/quote]

  Ееее, моля, моля! Кметовете в София не ги избираме със 100% единодушие! Дори понякога се налага и на балотаж да се явяват. Та... има и такива, които не сме гласували точно за тези, де.

  Вместо виц: "Високият морален стандарт в политиката, който зададе ГЕРБ!"
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK