"Нова тв" и Би Ти Ви влязоха в открит конфликт заради реклама

От "Нова тв" се жалват на КЗК от политиката на отстъпки на конкурента

Рекламата в медиите у нас намаля заради кризата

© Красимир Юскеселиев

Рекламата в медиите у нас намаля заради кризата
- Досега основните спорове на двете медии са били заради рейтинги


- 217 млн. лв. са били рекламните приходи на Би Ти Ви през 2010 г. и са се повишили с 2%


- 132 млн. лв. са били постъпленията от реклама на "Нова тв" през 2010 г. и са се понижили с 1%

Двете най-големи частни телевизионни компании в България влязоха в открит конфликт заради привличането на рекламодатели. Днес "Нова броудкастинг груп" (собственик на "Нова телевизия") подаде жалба в Комисията за защита на конкуренцията срещу "Би Ти Ви медия груп" за нелоялна търговска политика за привличане на рекламодатели.


Според вносителите на жалбата конкурентът им прилага "хищническо ценообразуване", което нарушава свободния пазарен избор. От телевизията дават за пример случаи на рекламни кампании, при които за кратко време са давани големи отстъпки на рекламодателите. Някои от промоциите са били обвързани и с условието компаниите да не рекламират в други телевизии.
Според "Нова тв" след края на намалението цените на рекламата са били вдигани и така Би Ти Ви реализирала висока печалба. Поради това от втората по пазарен дял телевизия у нас смятат, че Би Ти Ви злоупотребява с господстващо положение.


От Би Ти Ви категорично заявиха, че в изнесената от "Нова тв" информация има "грубо изопачаване на фактите и разпространяване на неверни сведения", което от своя страна е нелоялна конкуренция и опит да се увреди доброто име на компанията. А действията на "Нова броудкастинг груп" най-вероятно са оправдание за поредица неуспехи на телевизионната компания от началото на тази година, пише в съобщение на компанията до медиите.


Засега от КЗК не са образували производство по жалбата. От "Нова тв" твърдят, че в предишни свои решения антимонополният орган е потвърждавал господстващото положение на Би Ти Ви. Пред "Дневник" обаче от комисията казаха, че досега точно такива решения не е имало.


Справка на КЗК показа, че комисията е направила оценка на пазара през 2010 г., когато е постъпило искането на "СМЕ медия ентърпрайсиз" да купи "Болкан нюз корпорейшън" (БНК), която по-късно смени името си на "Би Ти Ви медия груп".


Според анализа на комисията на българския медиен пазар има отношения, подобни на олигопол, а "Болкан нюз" има лидерска позиция на пазара. От КЗК са констатирали, че групата медии на MTG - "Нова", каналите на "Диема" и вече несъществуващата ММ, са основен конкурент на БНК, а двете групи "си оказват взаимно конкурентен натиск".


Досега двете телевизии не са влизали в открит спор за рекламната си политика, разногласия са имали само за рейтингите и начините на изчислението им, тъй като те се ползват като база от рекламодателите, за да решат дали и на каква цена да купят телевизионно време.


От "Нова тв" са дали няколко примера как според тях Би Ти Ви нарушава свободната конкуренция. Единият е за зимната им кампания от началото на тази година, при която рекламодателите са имали право на допълнителни излъчвания в каналите на групата, стигащи до 160% от платените. Условието обаче е било в периода на промоцията клиентът да не рекламира в други телевизии, в противен случай ще дължи неустойка.


Като друго нарушение се посочва изискването на неустойка от рекламодателя, ако не направи гарантирания обем.


Според Би Ти Ви тяхната търговска политика е публична и дава равен шанс на всички рекламодатели, съобразена е и с регулациите, и с икономическата ситуация в България.


"Не може да се направи генерално обобщение кой е прав, могат да се дадат примери и в двете посоки", коментира Катерина Буюклиева, медия директор в медийната агенция Initiative Media Club. Според нея подобно оплакване нямаше да се случи преди две години, защото на рекламния пазар тогава е имало повече пари.


"Това е естествено, те са комерсиални телевизии и е нормално да се борят за пазарен дял", каза Буюклиева. Тя определи като добър знак спорът между двете най-големи телевизии, тъй като с това може би ще се стигне до нормални пазарни условия и е доказателство, че няма монопол.


Данните на "TNS план" показват, че през миналата година приходите на "Нова" от реклама са паднали с 1% в сравнение с 2009 г. за разлика от тези на Би Ти Ви, които са се повишили с 2%. Двете телевизии продължават да бъдат най-големите по привлечени пари за реклама у нас, като през миналата година те са били близо 217 млн. лв. за Би Ти Ви и малко над 132 млн. лв. за "Нова тв".


Катерина Буюклиева каза още, че Би Ти Ви има много добра рекламна политика и е факт, че умеят да продават време, на което според нея се дължат и добрите им резултати.


По темата работи и Цветелина Катанска

Коментари (57)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на yavooor
  yavooor
  Рейтинг: 1078 Неутрално

  Защо и двете телевизии не ги пратят в Турция да си рекламират на воля? По-зависима телевизия от бТВ няма. За пример - днес: Добро утро, господин Премиер... Лека нощ, господин Премиер...

 2. 2 Профил на simlevs
  simlevs
  Рейтинг: 458 Разстроено

  Двете най - БОЙКОЛИЗНИ телевизии .

 3. 3 Профил на manolovae
  manolovae
  Рейтинг: 120 Неутрално

  До коментар [#2] от "simlevs":

  Щото не си гледал ТВ7 така говориш! Всъщност аз Нова съм я разстроил, тоест настроил така, че никъде да не се хваща. А Би тиви скоро я чака същото. Нали знаете, имало било три вида телевизии: Гей тиви, Стрейт тиви и Би тиви. Е такива работи

 4. 4 Профил на Deepdish
  Deepdish
  Рейтинг: 1424 Весело

  Да им вземат лиценза и на двете дано!

 5. 5 Профил на Dehumanizer
  Dehumanizer
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  И какво ни интересуват нас нечистите мазни борби на две ченгеджийски групировки? Тези телевизии си имат водещи офицери, те да си се оправят. Кой се интересува от престоялите им шупнали от смрад помии, наречени програми и дебилните им реклами излъчвани през 15 минути? Има толкова по-хубави неща, които може да прави човек, вместо да виси и да гледа долнопробните им кафански "забавления".

  «Высокоэффективная экономика при отсутствии реальных политических и гражданских свобод - хрустальная российская мечта.»
 6. 6 Профил на barcelonski-е-във-FAKTOR.BG
  barcelonski-е-във-FAKTOR.BG
  Рейтинг: 1416 Весело


  Понеже го представяте като
  война между медии да взема да Ви попитам:

  - Ще има ли "бой на журналистки" с микрофони ??! ... кога - къде и "клипчета" моля.


  "СЕГА" >
  "рекламодателя"
  "ще посочи" >
  по-правилната редакционна политика.

  Война е .... Избори са ....

  А войната е предимно медийна.

  => БАЙ ГЪЗЗЗ е ТÈХНОТО ЗНАМЕ и ГИ ДОВЕДЕ В => КЛОЗÈТА !!
 7. 7 Профил на dragozow
  dragozow
  Рейтинг: 796 Неутрално

  Все едно някой им е сложил фиксирани цени за реклама. Всеки си преценява може или не може да направи отстъпка, клиента отива където му е изгодно. Да им ..а предаванията, само боза и турски сериали. Собствените журналистически разследвания ги няма. Изгониха Коритаров заради Златев и сложиха тия недоразумения Витомир и Ели Гигова..после що не ги гледат. По подобни причини разкараха Иво Инджев, въпреки че имаше качествени предавания. За толкова години се сетиха да извадят по един собствен сериал. Дали са цял ден на Иван и Андрей да се лигавят.

  Сложете бутон "редактирай" на собствените комeнтари.
 8. 8 Профил на _dan_
  _dan_
  Рейтинг: 571 Неутрално

  Ха, а знаете ли, че БНТ има право да излъчва до 15 мин. реклама на ден, за да гарантира "свободния" рекламен пазар за останалите частни телевизии. Я позволете на БНТ да излъчва толкова реклама колкото може да спазари, и да видим как "независимите" и "свободни" телевизии ще увиснат.

 9. 9 Профил на vladivlad
  vladivlad
  Рейтинг: 555 Неутрално

  До 8. БНТ има вратичка да излъчва по-много повече от 15 минути на ден когато става дума за предавания с национално и/или световно значение (не си спомням точната формулировка) - примерно мач на национален отбор, известен тенис турнир и прочее. Факт е, че БНТ не се справя и не може да осигури рекламодатели дори и в такива случаи когато предаванията са с гарантирана гледаемост. Така че не си много прав. Иначе и на мен би ми се искало да има по-качествена конкуренция. От Нова са си виновни, тъй като за голям период от време залитнаха (не знам по чий акъл) по най-долните човешки страсти. Е, позициониране, основано на супер негативното, няма как да просъществува и това ясно се показа чрез сгромолясващите се рейтинги.

  Do or do not. There is no try. Yoda
 10. 10 Профил на marquis
  marquis
  Рейтинг: 1134 Неутрално

  две долнопробни телевизии, които никой нормален човек не може да изтрае повече от 1 минута...
  единствената телевизия, която гледам е канал 3 - също някакъв ченгесарски проект, но поне Сашо си позволява да задава неудобни въпроси на глупаците, които ни управляват.

  Гледането на телевизия е вредно за вашето психическо здраве!

  http://www.youtube.com/watch?v=x7dtCJwRIDg&feature=related
 11. 11 Профил на legalize_it
  legalize_it
  Рейтинг: 451 Неутрално

  то кой ли въобще гледа тв...

 12. 12 Профил на kndmv
  kndmv
  Рейтинг: 402 Неутрално

  Бихлюл или Сашка Васева - the choice is yours.....

 13. 13 Профил на parche
  parche
  Рейтинг: 402 Неутрално

  когато в рекламното време двете телевизий рекламират собствените си програми има нещо гнило. това означава че се използват за пране на пари

 14. 14 Профил на джендър NATO generals
  джендър NATO generals
  Рейтинг: 1025 Неутрално

  2-те телевизии пускат нон-стоп турски сапунки, подмазват се низко на г-н ББ, зомбират, чалгализират и изпростяват маТряла. А когато съм минавал покрай сградата на би-тиви винаги е било пълно с коли по гранитните плочи пред сградата, така че пешеходци едвам да минат. Нито телевизията е бедна, за да не може да си плати за паркинг/беше продадена наскоро за стотици милиони Евро/, нито че няма пракинг наблизо-има буквално на 2 метра! Но защо те да плащат, или още повече защо да спазват закона? Какви са те, че да го спазват, какви са те, че да си плащат?
  Да не би да трябва да са за пример? Да, за пример са, за лош пример. И не само в паркирането! Те зомбират и затъпяват маТряла с чалга, простотия, турски серияли и нон-стоп подмазвачество към ББ, тройна коалиция по-преди, царски.
  И с такива телевизии-слугини ББ естествено ще се сърди на журналистите като малко дете, че не били отразили моля ти се някакво си рЕзане налента от ББ във Варна! Ми че то рязането на ленти Му е първо и основно задължение, отнемащо заедно с пътуването до местата за откриване 80% от времето! А дали България е законова и конституционна република, дали тртябва да се четат законите, проекто-законите и проекто-решенията, за да се управлява по закон-това няма значение. Управлява се не по закон, а по нечие височайшо усморение!

  Само от 2009 - 2012-та са "инвестирани" 8 милиарда евро във ВЕИ тролово производство на ток
 15. 15 Профил на johnatan-livingston
  johnatan-livingston
  Рейтинг: 853 Весело

  само Mezzo TV и BBC
  и понякога Панорама по БНТ или новините на ТВ7

  Smile and the world smiles with you.Fart and you stand alone.
 16. 16 Профил на невеж
  невеж
  Рейтинг: 477 Весело

  две говна се карат за тоалетната хартия...

 17. 17 Профил на Читател
  Читател
  Рейтинг: 1990 Неутрално

  Интересно как този спор ще се отрази на рекламния бранш и отделно на медийния такъв. Първо рейтинги, после - ограничаващи договори. Нали имаше специален съвет за саморегулация?

  А пък самите реклами - от година на година стават все по-зле...

 18. 18 Профил на hill875
  hill875
  Рейтинг: 803 Неутрално

  До коментар [#15] от "johnatan-livingston":

  National Geographic и Discovery Channel, за новини се информирам от интернет. В неделя погрешка пуснах нова тв към 20:00 и попадах на някакъв филм с принцеси - след 5 мин. щях да си прережа вените.

 19. 19 Профил на Tai Lung
  Tai Lung
  Рейтинг: 853 Неутрално

  До коментар [#10] от "marquis":

  Тези две телевизии, когато и да ги "изтриеш" от програмите си, все ще е късно. В последните няколко години достигнаха връх в падението си. Обаче са национални и промиват мозъците (там където го има) на матриала, част от който ходи да гласува...

 20. 20 Профил на Читател
  Читател
  Рейтинг: 1990 Неутрално

  До коментар [#18] от "hill875":

  Тази неделя, пак по същата медиа, има още по-голяма изненада - за n-ти път - "Титаник".

  Къде отиват тези милиони приходи от реклама, като непрекъснато въртят едни и същи заглавия (повечето от които посредствени) години наред...? БНТ1, например, нямат техните ресурси (на водещите два мастодонта), ала всеки петък дават добри филми.

 21. 21 Профил на Stavrogin
  Stavrogin
  Рейтинг: 796 Неутрално

  Абе кви са тия рекламодатели дето рекламират в телевизии като тези двете.......

  Отишло едно джудже при Веско Маринов за автограф и му казало: „Г-н Маринов, пораснах с вашите песни“.
 22. 22 Профил на johnatan-livingston
  johnatan-livingston
  Рейтинг: 853 Весело

  @ hill875

  е, те (заедно с History) се подразбират

  Smile and the world smiles with you.Fart and you stand alone.
 23. 23 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1734 Неутрално

  До коментар [#20] от "Читател":

  Всъщност, грешиш. БНТ е по-богата от БТВ и НТВ взети заедно. Но това е друга тема. На БВТ и НТВ им пожелавам бърз и гаден и съвсем скорошен фалит.

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 24. 24 Профил на Читател
  Читател
  Рейтинг: 1990 Неутрално

  До коментар [#23] от "Тони!":

  Можеш ли да покажеш конкретни данни за финансовото състояние на трите национални телевизии?

 25. 25 Профил на malart
  malart
  Рейтинг: 718 Неутрално

  А то освен реклами какво друго показват тези телевидения? Можем спокойно да ги наречем рекламовизии, които понякога между рекламите пускат и по 10 минути филм или новини

  malart.blog.bg
 26. 26 Профил на Д.Станев
  Д.Станев
  Рейтинг: 684 Неутрално

  Поне да пускаха свежи реклами... това, което върви в момента е обидно за зрителя. Според рекламите той (зрителя) е първосигнален консуматор, вулгарно демонстриращ првичните си нужди, или изветряла кифла в ролята на домакиня... Отврат! Аз лично, когато (макар и рядко) гледам ТВ, превключвам канала веднага щом пуснат реклами.
  А тези две телевизии са най-комерсиалните и... най-скучните.

 27. 27 Профил на barcelonski-е-във-FAKTOR.BG
  barcelonski-е-във-FAKTOR.BG
  Рейтинг: 1416 Любопитно

  [quote#8:"_dan_"]Я позволете на БНТ да излъчва толкова реклама колкото може да спазари, и да видим как "независимите" и "свободни" телевизии ще увиснат. [/quote]


  Точно това е погрешен подход - БНТ да "привлича" повече реклами ..... нали от "рекламодатели" ще ги привлича.

  Във Франция Саркози увеличи субсидията на националната телевизия и е забранено рекламирането там !

  И всичко си идва на мястото.

  А помиярските телевизиии БТВ & НОВА сами си го направиха .....

  => БАЙ ГЪЗЗЗ е ТÈХНОТО ЗНАМЕ и ГИ ДОВЕДЕ В => КЛОЗÈТА !!
 28. 28 Профил на ivanalex2
  ivanalex2
  Рейтинг: 515 Неутрално

  Никой не е направил изследване да каква степен парите, давани за рекалма, се въщат, т.е. доколко рекламите помагат на рекламодателите да си повишат оборота. Щото според мен парите дадени за реклама в големия % са напълно пропиляни пари, понеже самите реклами са ужасно тъпи (е, с малки изключения)

 29. 29 Профил на Косьо
  Косьо
  Рейтинг: 970 Любопитно

  Aз пък ....вече трета година забравям да си купя телевизор и я карам само на интернет! Чувствам се супер...по далеч от определени тъпи шоута, сериали и продукции които ти заглаждат мозъка.

 30. 30 Профил на Dimitar Toshkov
  Dimitar Toshkov
  Рейтинг: 571 Любопитно

  Дали има нещо общо с ченгета като ГЕРГОВ, който хем има рекламна агенция (една от най-големите), хем е консултант на БТВ???

  [ Място за вашата реклама ]
 31. 31 Профил на Читател
  Читател
  Рейтинг: 1990 Неутрално

  До коментар [#28] от "ivanalex2":

  Възвръщаемостта се изчислява от съответните фирми, според оборота, ала качеството на рекламите (родните) говори за творческия потенциал и хоризонт в рекламните агенции. Има доста творения, които се чудя кой ги е измислил, одобрил и пуснал за национална ротация.

 32. 32 Профил на k_
  k_
  Рейтинг: 2794 Неутрално

  Не знам дали забелязвате, но рекламите на световните корпорации (Кока-Кола и подобни) изчезнаха от ефира.
  Просто аналитичните им звена явно вече са преценили, че т.н. български телевизионен пазар е пълна измама и ефективността на рекламата няма нищо общо реалността и няма смисъл да се харчат излишно.

 33. 33 Профил на Читател
  Читател
  Рейтинг: 1990 Неутрално

  До коментар [#32] от "k_":

  Всъщност не е съвсем така. Наскоро видях анонс за конкурс на "Кока-Кола", при който наградата е пътуване за двама до завода-майка в Атланта. При големите корпорации не е водещо масивното заливане със спотове, колкото постоянството (изключенията са по големите празници като Коледа).

 34. 34 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1734 Неутрално

  До коментар [#24] от "Читател":

  Не гледай финансовото състояние - БНТ е във фалит по такива данни. Гледай бюджетите.

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 35. 35 Профил на Thermobee
  Thermobee
  Рейтинг: 1416 Гневно

  Закривай!

  Не на ислямската инвазия в Европа!
 36. 36 Профил на georgedailiev
  georgedailiev
  Рейтинг: 177 Неутрално

  Ако трябва да се коментира качеството на тези телевизии.. И двете еднакво не стават.. БТВ 60% от програмата им е турски сериали, а НОВА е телевизията, в която почти всички са назначени не заради качества, а защото са жени, дъщери, баджанаци и т.н на някой.. Което си личи и по слабите им продукции.. Инъче Нова не знам какъв им е проблема да приложат и те конкурентна ценова политика и ще имат рекламодатели. Все пак никой не ги е спрял от по-ниски цени на реклама и промоции.. А за монопол не знам как може да говорят като те има 50 60% от приходите на БТВ, а и има още 100 телевизии. Абсурдно е просто

 37. 37 Профил на Читател
  Читател
  Рейтинг: 1990 Неутрално

  До коментар [#34] от "Тони!":

  Нещо съвсем се обърках (от думите ти). Може ли да си по-конкретен и точен с данни?

 38. 38 Профил на Красимир
  Красимир
  Рейтинг: 515 Неутрално

  абсолюно и двете телевизии еднакво не стават. тъпите им спорове въобще не ме интересуват

 39. 39 Профил на Петър Петров
  Петър Петров
  Рейтинг: 551 Неутрално

  Защо гледате тия беззъби телевизии.Да сте видяли предаване за проблемите на мтел по някоя от тях.Да сте видяли разследване или каквото и да е било.Всички телевизии в България гледат крайния резултат.А не защо е предизвикан.Телевизиите паднаха в капана на пошлостта.Не може предавания като биг брадър да са водещи.

  Горд българин с три години стаж в Испания .
 40. 40 Профил на Stoyan Tonev Dimitrov
  Stoyan Tonev Dimitrov
  Рейтинг: 627 Неутрално

  Всякаш на интернет пазара и пазара на телефония се случва нещо различно, но там големите са си ок и искат да се окрупни пазара. Е има и някои разлики в психологията на клиентите които до някъде им е удобно това и не им пука, но тарифните и промоционални условия са същите.

  ВИС, СИК, ТИМ, ГЕРБ
 41. 41 Профил на planetarian
  planetarian
  Рейтинг: 458 Неутрално

  Снощи ни изгоря 20-годишният телевизор. Решихме да караме без.

 42. 42 Профил на Спеакер
  Спеакер
  Рейтинг: 902 Неутрално

  За съжаление порното е най-интересното, което можеш да видиш по телевизиите напоследък...
  Не че продуктите на националните ТВ ГИГАНТИ са друго, но героите са облечени.

 43. 43 Профил на Десен
  Десен
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  Това е заради закона който комунистите им приеха за КЗК, ама нали и двете тогава бяха заети да лапат и мина покрай капките и го приеха.
  А ние тогава искахме нещо много просто - всички телевизии да предоставят в КЗК ценовите им планове така че поне тия чийто заплати плащаме в КЗК да имат базата поне да изчислят дали е имало нарушение на конкуренцията или не.

  Не цъфтиш ли като цвете, гниеш като бурен.
 44. 44 Профил на kasabira
  kasabira
  Рейтинг: 402 Весело

  До коментар [#9] от "vladivlad":
  Тези,които гледат мачове и тенис турнири главно са малоумни безделници и никога не могат да станат рекламодатели ...
  Така че номерът с " най-гледаното " време си е някаква химера !

  "Въобще не ми пука какво са писали за мен, стига да не е истина."
 45. 45 Профил на paolo51
  paolo51
  Рейтинг: 515 Неутрално

  Това са някакви телевизионни сиамски близнаци, да вземат да се обединят ще им е по-лесно. Едната обявява певческо шоу за таланти, другата също. Едната обявява в програмата си танцевално състезание, другата също. Слави срещу Иван и Андрей ! Пълна простотии и на двете. Никаква креативност, само кражби на световни идеи и на една от друга. Творческа импотентност до полуда. Въобще да се обединяват, че ми писна да прищраквам каналите.

 46. 46 Профил на vladivlad
  vladivlad
  Рейтинг: 555 Неутрално

  До 44 - Интересно как стигна до такова грандиозно заключение?
  Дал си мнение на човек, който явно има претенции и доста голямо его, но които, съдейки по нивото на това мнение, са доста непокрити.

  И как очакваш гледащите да станат рекламодатели?

  Няма номер, няма химери, иска се бачкане и разбиране.

  Do or do not. There is no try. Yoda
 47. 47 Профил на Stoyan Tonev Dimitrov
  Stoyan Tonev Dimitrov
  Рейтинг: 627 Неутрално

  Телевизията е умираща медия. Хората вече искат да гледат конкретни неща - било то сериали, филми или предавания, другото в програмата което не е в прекия им интерес не ги интересува. Т.е. отивате на някой сайт и четете това което ви е интересно, не прочитате всичко преди това за да стигнете до вашето нещо. Чао, чао ...

  ВИС, СИК, ТИМ, ГЕРБ
 48. 48 Профил на Stoyan Tonev Dimitrov
  Stoyan Tonev Dimitrov
  Рейтинг: 627 Неутрално

  До коментар [#41] от "planetarian":

  Мен пък ми изгоря преди няколко дена монитора вкъщи и сега пак си припомних колко скучно прекарване е телевизията през 2011 и си хванах хартиена книжка

  ВИС, СИК, ТИМ, ГЕРБ
 49. 49 Профил на against
  against
  Рейтинг: 740 Неутрално

  [quote#2:"simlevs"]Двете най - БОЙКОЛИЗНИ телевизии . [/quote]

  БТВ - Бойколизна телевизия? Ти май не гледаш Шоуто на Слави да видиш какво значи пропаганда?

  Все пак да не забравяме кой е собственика на БТВ и как ГЕРБ го попари като върна Пловдивския панаир на хората.

 50. 50 Профил на ivanalex2
  ivanalex2
  Рейтинг: 515 Неутрално

  До коментар [#31] от "Читател":

  Лично мен доста от рекламите или ме отблъскват или ми изглеждат прекалено инфантилни и олигофренски

 51. 51 Профил на 'ΕΡΕΒΟΣ
  'ΕΡΕΒΟΣ
  Рейтинг: 2578 Весело

  "Нова тв","Би Ти ВИ,взети заедно "Боко ТИ Ви" !

  Не се родих Грък по собствено желание.Просто имах късмет ! За един Грък граница е само Хоризонта !
 52. 52 Профил на pavel1989
  pavel1989
  Рейтинг: 958 Весело

  До коментар [#3] от "manolovae":
  Да - Бюрек Дудуков и Луда КоЛИЗИЧ нямат равни кат стане дума за Бойко!!! Другите журналя само могат да цъкат завистливо с език на такова лизане на задници!!!

 53. 53 Профил на Кака Пена от голямото село
  Кака Пена от голямото село
  Рейтинг: 515 Неутрално

  Искам да забранят реклами за диарии преди 23:00 и като онези с храчките в мивката.

  Истинският софиянец се отличава с това, че си затиска киселото зеле в мазето с жълто паве.
 54. 54 Профил на dtd
  dtd
  Рейтинг: 571 Неутрално

  Нали знаете, че Красимир Гергов е собственик на Би Ти Ви. Той скрито беше монополизирал дълги години рекламния пазар и това е начина му на работа. Монополното пардон новата думичка е господстващото пазарно положение е целта на всеки български едър "бизнесмен". Гергов няма лесно да се даде, човека от години има здрав гърба, а вече и сериозен финансов ресурс. Да му мисли Нова как да се оправя в наща "Рушвето-Монополандия";. Ние обикновенните хора нас си не можем да защитим
  от безчинствата на операторите на мобилни телефони, парно, топлинни счетоводители, ток и вода та Нова телевизия ли ще оправим.

  Sofianec
 55. 55 Профил на Христо Илиев
  Христо Илиев
  Рейтинг: 909 Любопитно

  Мен пък ми харесват новините по бТВ. Комиците също не е никак лошо предаване - и двете телевизии си имат и плюсове, и минуси. Би било добре обаче да не са две телевизии, доминиращи на тв пазара - това е олигопол (даже направо монопол на бТВ). Не е зле телевизии като Мсат, ББТ, ТВ7 и други да се издигнат малко нагоре като рейтинг, за да имат зрителите избор!

  Viva EU
 56. 56 Профил на ВинетУУУ
  ВинетУУУ
  Рейтинг: 515 Неутрално


  [quote#46:"vladivlad"]

  До 44 - Интересно как стигна до такова грандиозно заключение?
  Дал си мнение на човек, който явно има претенции и доста голямо его, но които, съдейки по нивото на това мнение, са доста непокрити. [/quote]
  Повечето коментари в случая са такива.(този беше уникален)Става дума има ли нелоялна конкуренция между двете телевизии.Никъде не става дума за Бойко , за вашите лични предпочитания или за идеята на безсмислеността на рекламата.
  Цената на рекламите е според броя на зрителите , според стойността и според профила на групата и пр.Рекламодателя си избира целева група за , която и предназначена рекламата , формата на рекламата , посланието и пр.Нещата не могат да се обяснят в една статия още по-малко в един коментар.

 57. 57 Профил на voxy
  voxy
  Рейтинг: 853 Неутрално

  90% от коментарите са на доста изостанали интелектуално индивиди
  1. Какво общо има Бойко или политическата ориентация на една телевизия с тази статия
  2. Къде ги тези независими политематични телевизии по света, такива просто няма, а има, само в тъпите ви глави
  3. Като не ви харесват - гледате или правите каквото ви харесва, мен не ме вълнува че сульо не харесва еди си коя телевизия, та защо си прави труда да ме информира
  4. Обвиненията са за изключително грубо нарушение, само че малките ви мозъчета едно си знаят да повтарят до скъсване във всяка статия, едно си пишат

  twitter.com/voxybg
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK