Агенция "Митници" отне лиценза на "Лукойл Нефтохим" (обновена в 17.11 ч.)

Агенция "Митници" отне лиценза на "Лукойл Нефтохим" (обновена в 17.11 ч.)

© Надежда Чипева, КапиталБургаската рафинерия "Лукойл Нефтохим" спира производството на горива след като агенция "Митници" отне лиценза й за данъчен склад. Без такъв вече е и нефтеният терминал на завода "Росенец".


Причината е, че не са поставени измервателни уреди, както изисква наредбата за данъчните складове. Срокът за това изтече още през септември миналата година, а целта е да се отчитат точно произведените количества и наложените акцизи върху тях. Решението за отнетите лицензи е връчено на дружеството на 26 юли и влиза в сила от тази дата.


"Рафинерията ще може да преработи единствено наличните количества петрол в нея, но няма да продава произведените от тях горива. Спира се и подаването на петрол към нея", обясни шефът на митниците Ваньо Танов.
По-рано през деня се състоя среща между Танов, финансовия министър Симеон Дянков и генералния директор на "Лукойл България" и член на надзора на "Нефтохим" Валентин Златев. Не се изключваше на нея компанията да получи последна отсрочка. След приключването й обаче и самият Златев потвърди, че спират работа: "Ние сме законопослушни, естествено изпълняваме указанията, привели сме го в авариен режим на работа, свалили сме преработката и за момента го спираме".


От компанията официално заявиха, че "след изясняване на всички детайли и анализ на възникналата ситуация, ще информират допълнително за предприетите от нея мерки.". Златев също отказа повече коментари.


Същевременно премиерът Бойко Борисов намекна за евентуална отсрочка. "Утре в 10 ч. финансовият министър Симеон Дянков има среща с ръководството на "Лукойл", където ще бъде дадена последна възможност за евентуален график, за да може в следващите два месеца рафинерията да изпълни изискванията на закона", каза той в девинското село Осиково.


Още преди две седмици Симеон Дянков и Ваньо Танов предупредиха, че ако компанията не спазва изискванията, ще й бъде отнет лицензът. Тогава беше наложен и тримесечен мониторинг в рафинерията.


"Големите фирми са еднакви пред закона и всички трябва да го изпълняват", заяви днес Симеон Дянков по повод неспазеното от компанията изискване за монтиране на измервателни уреди.


След срещата Танов обясни, че тя е била за уточняване на правомощията, която всяка страна има след решението на Агенция "Митници" да прекрати лицензите. Танов уточни, че по решението му има предварително изпълнение, което означава, че дори и компанията да обжалва, докато тече обжалването, рафинерията няма да може да работи. Подобен беше и казусът с бирената фабрика "Леденика", чийто лиценз преди време също беше отнет от митниците.На въпрос на Би Ти Ви дали има основания да се намеси полицията, Танов обясни, че от 2 години върви ревизия в "Лукойл България" и "Нефтохим" Бургас. Проверката на първата фирма е приключила и заключенията от нея са връчени на фирмата. Във втората обаче ревизорите продължават работата си. На базата на тези проверки по-късно може да се размишлява дали да не бъдат сезирани полицията и прокуратурата, допълни шефът на митниците.

Пред Би Ти Ви Танов обясни, че когато изпълни всички изисквания на закона, "Лукойл" отново може да кандидатства за лиценз. "Няма възможност за отсрочка, те имаха достатъчно време, повече от година, за да предприемат действия по изпълнението на закона", обясни Танов и направи уговорката, че като шеф на митниците няма право избирателно да санкционира компаниите.


"За спазването на мярката следят служители на агенция "Митници", обясни Танов. Повече от 15 дни в "Лукойл" тече мониторинг и през този период заради липсата на измервателни уреди подчинените му са вписвали данните и ръчно са ги предавали в информационната база на агенцията. От вчера те следят и да не се допуска влизането на транспортни средства в складовете, както и да бъде запечатана тръбата, която подава гориво от "Нефтохим" към страната, тъй като компанията вече не е данъчен склад, допълни Ваньо Танов.


Не се очаква проблем с доставките на горива


"Санкцията няма да доведе до проблем, нито до недостиг на горива на пазара", заяви Ваньо Танов. Той обясни, че в условията на пазарна икономика горива могат да се внасят от цял свят и не вижда проблем в отнетите лицензи на "Лукойл". Симеон Дянков също заяви, че не е притеснен за пазара и посочи, че в страната има 420 вносители на горива.


Според Николай Белчев, представител на веригата бензиностанции "Ромпетрол България" обаче може да се стигне до оскъпяване на горивата. "След като има натиск от по-голямо търсене, ще нараснат разходите за дистрибуция и за внос," прогнозира той пред dariknews.bg. По думите вносът от най-близките Гърция и Румъния ще е най-лесен, въпросът е обаче с какви ресурси разполагат рафинериите в региона.


Наскоро проверка на "Дневник" показа, че реално България може да се захранва почти изцяло от внос на дизел и бензин. По данни на националната статистика (НСИ) през някои месеци на 2010 година например над 70% от доставките в страната са били от внос.


Така например, когато "Лукойл Нефтохим" излезе в планов ремонт през февруари 2010 г. в страната почти не се произвеждаха горива. Пазарът беше захранван основно от внос и от резервите на производителите и търговците, които са длъжни да поддържат определен запас, в случай че има спиране на производството и доставките в България.


"Количествата в основния търговски партньор на "Нефтохим" - "Лукойл България", също ще могат да се продават, тъй като на тях вече е начислен акциз", заяви Танов.


Спирането на производството на "Нефтохим" няма да понижи и приходите от акцизи в бюджета. Причината е, че търсенето ще бъде захранено от внос и резерви, които също се облагат с акциз при потреблението.Реакциите


Новината за отнетите лицензи предизвикаха разнопосочни коментари сред политиците от парламентарните партии. Десницата определи случващото се като начало на война.


Според БСП става дума за предварително подготвен театър.


Зам.-председателят на групата на ГЕРБ Валентин Николов коментира в отговор на въпрос, че не става дума нито за война, нито за конфликт, а просто изпълнителната власт налага изпълнението на законите. Опасявам се, че това ще доведе до спекулативно вдигане на цените на горивата,  коментира обаче той.


Очаквайте подробности!


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

Коментари (349)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Чардо
  Чардо
  Рейтинг: 2579 Любопитно

  Наистина любопитно !

  Вярвам, Господи, помогни на моето неверие! Марко гл.IХ,ст.24
 2. 2 Профил на джо
  джо
  Рейтинг: 434 Весело

  дали пък ще се отрази това на цените на горивата?

  .. за да правиш култура, ти трябва първо възпитание ..
 3. 3 Профил на джендър NATO generals
  джендър NATO generals
  Рейтинг: 987 Неутрално

  Държавата да предложи да изкупи дела на Лукойл в Нефтохим-Бургас за 1 лв! След това да го продаде на западен инвеститор, който няма да върти контрабанда и да се извива ръце на политици. Или да остане държавен

  Само от 2009 - 2012-та са "инвестирани" 8 милиарда евро във ВЕИ тролово производство на ток
 4. 4 Профил на Георгиев
  Георгиев
  Рейтинг: 434 Неутрално
 5. 5 Профил на murphy
  murphy
  Рейтинг: 381 Неутрално

  Брех !
  Дали има някаква надежда за здравия разум, или тепърва ще го пребият с камъни ?

  Този потребител е деактивирал своя акаунт
 6. 6 Профил на dragozow
  dragozow
  Рейтинг: 808 Неутрално

  Да им е честито. Що си мислят че като са най-голямата петролна фирма са над закона?

  Сложете бутон "редактирай" на собствените комeнтари.
 7. 7 Профил на deltalink
  deltalink
  Рейтинг: 541 Неутрално
 8. 8 Профил на Лято
  Лято
  Рейтинг: 434 Неутрално
 9. 9 Профил на BGman1
  BGman1
  Рейтинг: 1341 Весело

  Атовете се ритат...магаретата реват...

  الرجل الكبير
 10. 10 Профил на lz2
  lz2
  Рейтинг: 2684 Неутрално

  Дянков за пореден път доказва,че законът е над всичко!

  Сега комунистите ще вряснат,че всичко е нагласено,защото на тях не им е понятно какво е "спазване на закона"!

  ПравописА е поле за изява на неграмотните!
 11. 11 Профил на danakoplatec
  danakoplatec
  Рейтинг: 541 Неутрално

  До коментар [#4] от "Георгиев":

  А дали?

 12. 12 Профил на leko_uchuden
  leko_uchuden
  Рейтинг: 488 Неутрално

  Интересно дали има предварително изпълнение на заповедта или ще ефективна след обжалването?

  Публикувано през m.dnevnik.bg

 13. 13 Профил на Realist
  Realist
  Рейтинг: 3230 Неутрално

  Една крачка в правилната посока. Поздравявам смелчаците, които са я направили, това е крачка в правилната посока, крачка към свободата, крачка към еманципирането ни като нация.

  България е едно село, и кучетата знаят кой дърпа конците на мафията.

  Демокрацията е несъвършена, но никой не е измислил нещо по- добро.
 14. 14 Профил на Scorpi_4404
  Scorpi_4404
  Рейтинг: 578 Любопитно

  Добре би било да отнесат и някоя солидна глоба за нагло поведение...

  Опознай себе си...Нищо излишно.
 15. 15 Профил на xflood
  xflood
  Рейтинг: 1027 Неутрално

  Точно така! Законите са затова, да се изпълняват.

  Fail with honour then succeed by fraud
 16. 16 Профил на anonimen
  anonimen
  Рейтинг: 594 Неутрално
 17. 17 Профил на 3аНиЗа
  3аНиЗа
  Рейтинг: 2008 Любопитно

  "...прекратява действието на лицензите за управление на данъчни складове Нефтохим Бургас и Нефтен терминал "Росенец" на лицензирания складодържател "Лукойл Нефтохим Бургас" АД..." - НЕЩО и НЯКОЙ има желание да "влезе" в правия път!?! Похвално за В. Танов!!! А иначе стойността на долара пада ли, пада...

  Коментиране на анализираното, вече...
 18. 18 Профил на pc_none
  pc_none
  Рейтинг: 541 Неутрално

  Лукойл извива ръцете на всички българи с монопола на цените в/у горивата. Натискът на Русия е докато не се постави БСП на власт. Гадна зависимост...

 19. 19 Профил на mik2
  mik2
  Рейтинг: 1128 Неутрално

  До коментар [#1] от "Чардо":
  Не вярвам да има ефект. Вчера бях на плажа в квартал Крайморие на Бургас. Много близо е до терминала в Росенец. Видях кораби да стоят на рейда, но ватерлинията им беше в "небесата", което означава, че са празни? Какво чакат? Тук обикновено иджат танкери, които са пълни с нефт и зареждат Нефтохим не знам защо ме обхванаха съмнения, че бензинът си излиза по неведоми пътища..Все пак, може и да греша - не съм вътре в нещата, просто се усъмнних

 20. 20 Профил на novi
  novi
  Рейтинг: 381 Любопитно

  Само да не се окаже че в Агенция "Митници" са се объркали и Ваньо Танов да се извинява на ботевградския клан.

 21. 21 Профил на Тъпата майна
  Тъпата майна
  Рейтинг: 1363 Неутрално

  Интересно да се разбере дали това в действителност е така, или заповедта е фиктивна. При всички обстоятелства предстоят интересни няколко дни. Липсата на лиценз на данъчните складове означава ли, че от тях не може да излиза гориво към бензиностанциите?

  Това мнение е дело на една тъпа майна
 22. 22 Профил на lz2
  lz2
  Рейтинг: 2684 Неутрално

  [quote#18:"pc_none"] Натискът на Русия е докато не се постави БСП на власт. Гадна зависимост... [/quote]

  Братовчедите имат една много точна дума за случая:

  Н А Н А Й !

  ПравописА е поле за изява на неграмотните!
 23. 23 Профил на f.w.nietzsche
  f.w.nietzsche
  Рейтинг: 381 Неутрално
 24. 24 Профил на Михайлов
  Михайлов
  Рейтинг: 221 Весело

  И сега Лукойл ще спре да си "почине" за няколко дни или седмици и хазната глътне вода ще стане супер забавно...Извиване на ръце

 25. 25 Профил на Distributed
  Distributed
  Рейтинг: 808 Неутрално

  Крайните антиГЕРБери обаче отново ще изопачат новината.

  Чакам с нетърпение как ще бъде извъртяна работата за да се докаже, отново, че Бойко и Златев са сиамски близнаци.

  Facebook: Възобновяеми енергийни източници - бъдещето на енергетиката на Земята! http://www.facebook.com/groups/172169062843817/
 26. 26 Профил на СДС
  СДС
  Рейтинг: 1346 Любопитно

  Да, много добре Дянков!
  Особено ми харесва твърдостта му, както и това, че решението идва след минаването на вота т.е. не е политизирано, не е хвърляне на прах в очите.
  Отнемане на лиценз, какво ли може да означава това, при положение , че Лукавото олио е монополист?

  nemo malus felix, minime corruptor.
 27. 27 Профил на Танас
  Танас
  Рейтинг: 1341 Весело

  Я да видим сега това театро ли е или ще има бой по каската на Нефтохима

  Цацарoff - Оставка ! >:-)
 28. 28 Профил на yanev_1961
  yanev_1961
  Рейтинг: 496 Неутрално

  Без алтернативен внос на горива ще чакаме цени до небесата.

 29. 29 Профил на chocho2005
  chocho2005
  Рейтинг: 488 Неутрално

  До коментар [#21] от "Пловдивски":Точно това означава. Самото производство на горива става в тези данъчни складове. Интересното обаче е, че Лукойл имат четири, а са затворили два

 30. 30 Профил на demonoid - чао тирани!
  demonoid - чао тирани!
  Рейтинг: 708 Весело

  Намирисва ми на някакъв цирк. Боко не може да тръгне срещу основния си работодател, явно предизборно разиграват сценка.

  http://whynot-reflect.blogspot.com/
 31. 31 Профил на anonimen
  anonimen
  Рейтинг: 594 Неутрално

  Ченгесарската армия вече се активира. Хърсев едва не се разплака по бТВ.

 32. 32 Профил на Кирил Кирилов
  Кирил Кирилов
  Рейтинг: 1234 Неутрално

  Интересно сега как ще реагира Валентин Златев и дали ще има телефонен разговор в стил: "Ало Ваньо, Вальо нафтата ми се обади преди малко...".

  Кирил Кирилов
 33. 33 Профил на katiya
  katiya
  Рейтинг: 808 Неутрално


  БРАВО!
  Заслужават поздравления дори само заради това, че демонстрираха, че никой не е над законите в тази държава!

 34. 34 Профил на nikoia
  nikoia
  Рейтинг: 602 Неутрално

  Това най вероятно е част от войната за Белене.Извиване на ръце.

  nikoia
 35. 35 Профил на bati vi
  bati vi
  Рейтинг: 1483 Любопитно

  До коментар [#1] от "Чардо":

  Това е СЕНЗАЦИЯ !

  Меня постоянно преследуют умные мысли! .. Но я быстрее ....
 36. 36 Профил на Читател
  Читател
  Рейтинг: 2251 Неутрално

  Последно си спомням, че от "Лукойл" искаха отсрочка до края на годината и същевременно приноса им към държавния бюджет се равнява на 1/4.

  Като мярка е безпрецедентно, ала от друга страна - как ще повлияе на цените на горивата (инфлацията) и на приходите в хазната?

 37. 37 Профил на usero
  usero
  Рейтинг: 1968 Неутрално

  Просто бяха много нагли. Сега ще се бръкнат да си вържат бензиностанциите с НАП, като всички други, и ще си получат лиценза.

 38. 38 Профил на ба'Йван
  ба'Йван
  Рейтинг: 541 Разстроено

  Малиииии.........машала бат Бойко (то сме набори) строши гръбнака на червената змия!

  The truth is like poetry - And most people fucking hate poetry
 39. 39 Профил на _dan_
  _dan_
  Рейтинг: 591 Неутрално

  За съжаление, каквото и да последва ще страдат обикновените хора, Уолрик, Б.Б. или В. Златев колкото и да се карат - нищо няма да усетят.
  Това действие явно е отговор на ултиматума, че не се ли вземе решение за АЕЦ Белене, Лукойл ще излезне в планов ремонт.
  Незнам обаче какъв ще бъде отговора на руснаците.

 40. 40 Профил на Курт Деликуртев 662 галерии плюс X
  Курт Деликуртев 662 галерии плюс X
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  Как ще реагира фирмата?

  Ами ако решат за един месец да правят "планов ремонт"?

  http://www.panoramio.com/user/7617575?show=all , 660 ГАЛЕРИИ: 225 ЩУТГАРТ, 205 ПЛОВДИВ, 118 БЪЛГАРИЯ, 58 ЕВРОПА И 54 ГЕРМАНИЯ
 41. 41 Профил на georgie
  georgie
  Рейтинг: 8 Неутрално

  И сега Лукойл има основателна причина да продава скъпо през активния летен сезон. Хитро! Хем хората доволни, че държавата "мачка" Лукойл, хем Лукойл доволни, че няма да им мрънкат по разни форуми и Фейсбук, че продават скъпо. Браво!

 42. 42 Профил на Zdravko Z.
  Zdravko Z.
  Рейтинг: 544 Неутрално

  Странно. Даже много странно... не знам... ще видим какво ще стане в крайна сметка. За сега не бързам да казвам Браво на които и да е. От друга страна, идват избори за президент а на ГЕРБ рейтинга нещо е надолу, та да видим.
  Опасявам се, че вече толкова сме закъсали с бюджета, че на управляващите да сложат в ред контрабандата е единственият им шанс малко да закърпят чувала. Да видим какво ще излезе от цялата работа.

 43. 43 Профил на Гневник
  Гневник
  Рейтинг: 701 Неутрално

  Борисов: Ако „Лукойл“ спре за ремонт, какво правим с бюджета...Бюджетът на държавата е поставен в зависимост от определени фирми и в частност от „Лукойл Нефтохим“. Това стана ясно от интервю на премиера Бойко Борисов по ТВ7 .
  В него министър-председателят посочи, че ако през лятото рафинерията излезе за четири месеца в планов ремонт, на което има право по закон, това ще намали приходите в бюджета с 2 млрд. лева и финансовият министър няма да може да изпълни плановете си.
  http://energetika-bg.com/2011/03/21/borisov-ako-lukoyl-spre-za-remont-kakvo-pravim-s-byudzheta/
  А някой някога казваше простичко – „Здравейте циркаджии!”

 44. 44 Профил на elevation04
  elevation04
  Рейтинг: 594 Весело

  Сега ще се точи гориво от другата канелка, няма акциз, няма ДДС!

 45. 45 Профил на джендър NATO generals
  джендър NATO generals
  Рейтинг: 987 Неутрално

  То не беше ли лятото време за ремонти? Дали Боко и Валентин Златев не са съгласували тази стъпка? Преди се говореше за 60 дни ремони в годината, защото пазара на горива бил наводнен...

  Само от 2009 - 2012-та са "инвестирани" 8 милиарда евро във ВЕИ тролово производство на ток
 46. 46 Профил на Тъпата майна
  Тъпата майна
  Рейтинг: 1363 Неутрално

  До коментар [#36] от "Читател":

  Глупости на търкалето са това. Държавата си има дадено потребление на петролни продукти. Ако не са от Лукойл, ще са от вносителите. Не се връзвайте на Боковите глупости.

  Това мнение е дело на една тъпа майна
 47. 47 Профил на ба'Йван
  ба'Йван
  Рейтинг: 541 Весело

  Вот на "не-диверие" ли? те ви сега мамето ви комуниско!
  Вальо-Нафтата дали щте го превикат Кремълските джуджета?

  The truth is like poetry - And most people fucking hate poetry
 48. 48 Профил на Нели Ангелова
  Нели Ангелова
  Рейтинг: 1014 Неутрално

  От Луойл са поискали отсрочка, защо се отнема лиценза на фирма, която работи по това изискване? Ако наистина е необходимо удължаване на срока, какво се постига с отнемане на лиценза? Нещо бат Бойко се пъчи на Златев? Защо? Какъв ще е ефекта от това? Дано българите не станат жертва на тези отношения. Като чета във форума каква неистова радост затварянето на складовете, си мисля, за поговрката "я не сакам яз да съм добре, а ..... ". Поживем, увидим, както казват руснаците. Нека видим и ако следва нещо хубаво за нас тогава да се радваме

  нели ангелова
 49. 49 Профил на marquis
  marquis
  Рейтинг: 1074 Неутрално

  голямото разцъкване с руснаците, хитрец е Боката, ей, за никой не е тайна, че Вальо - свинарският внук е на пангара за свити милиарди, а Боко дава сигнал, че за полупутино-азиатците тук може да стане лошо. Колко луди и решителни са обаче другарите от КГБ и дали няма, скоро да не се радваме ден-два.

  http://www.youtube.com/watch?v=x7dtCJwRIDg&feature=related
 50. 50 Профил на anonimen
  anonimen
  Рейтинг: 594 Неутрално

  Не, лятото не е времето на плановия ремонт. А на бюджета нищо няма да му стане, това са спекулации. От вноса на гориво също се печели. Поне държавата.

 51. 51 Профил на usero
  usero
  Рейтинг: 1968 Неутрално

  До коментар [#42] от "Zdravko Z.":

  Какво, какво... Ще си купят нещо, част от уредите, примерно, и по изключение ще им възстановят лиценза след няколко дена. Какъв планов ремонт в сезона на отпуските ще правят? Точно затова е избран моментът.

 52. 52 Профил на chocho2005
  chocho2005
  Рейтинг: 488 Неутрално

  До коментар [#36] от "Читател":Лукой Нефтохим е най-големият данъкоплатец. Ще се отрази доста зле на приходите на НАП. Но в крайна сметка аршина трябва да е еднакъв за всички. И една поправка на предишния ми пост-затворили са данъчните складове на Лукойл Нефтохим, които са два наистина, а четири са на търговската им фирма Лукойл България. Де факто са им блокирали производстото. Дано само не се получи така, че всички ние ще платим за това. Сега ще стане ясно дали наистина Лукойл са държали високи цени на горивата или вноса им ще се окаже по-скъп.

 53. 53 Профил на Гневник
  Гневник
  Рейтинг: 701 Неутрално

  До коментар [#47] от "Бай Иван":

  Докато народните "избраници" гласуват в пленарна зала, то народът вече даде своя "вот на недоверие" на правителството на Бойко Борисов.

 54. 54 Профил на yanne
  yanne
  Рейтинг: 3731 Неутрално

  до pc_none:Според мен точно за това става дума.Предполагам,че в момента протича "ограничаване" Руското влияние в България.Случиха се няколко неща в почти едно и също време,а са твърде важни,за да са само съвпадение!Вота на недоверие към правителството,и персоналната атака към Цветанов,и подкрепата на Уорлик(САЩ)към него.Иска на "Росатом" към България,Вдигането на цените от Лукойл,и заплахите(вече осъществени)за отнемане на лиценз за данъчни складове.А на вота се подредиха от едната страна ГЕРБ(със западна подкрепа)и от другата страна всички съществували последните 20 години партии(БСП,СДС,ДПС)и генно-модифицираните клонинги от РЗС!Засега запада печели,да видим до кога и за колко време!!!

 55. 55 Профил на devane
  devane
  Рейтинг: 328 Неутрално

  И сега бат ви Бойко шъ излезе и шъ каже - пуснете им лиценза те са готини. Също така ще покаже жълт картон на тоз и онзи че неговото приятелче инъче ко шъ прай?

  In the beginning the Universe was created. This has made a lot of people very angry and has been widely regarded as a bad move.
 56. 56 Профил на donyon
  donyon
  Рейтинг: 635 Любопитно

  Ами ако Борисов звънне на Танов и му каже:Аз на Вальо съм му обещал да не го закачам???

 57. 57 Профил на WC1
  WC1
  Рейтинг: 523 Весело

  поне цените на бензина ще паднат...нали така си мислят някои?..хахаха

  ATX
 58. 58 Профил на anonimen
  anonimen
  Рейтинг: 594 Неутрално

  Ето как ще "пострадат" финансите на държавата

  http://www.profit.bg/news.php?cid=3&id=77099

 59. 59 Профил на далекоглед
  далекоглед
  Рейтинг: 594 Любопитно

  [quote#52:"chocho2005"]Дано само не се получи така, че всички ние ще платим за това.[/quote]
  Не виждам кой друг ще плати за това, както винаги платците са едни и същи

 60. 60 Профил на jamaisvu
  jamaisvu
  Рейтинг: 488 Неутрално

  май забравихте, че златев няма общо с лукойл-нефтохим( преди 2+години го смениха) , а е само на бензиностанциите- тоест това е удар по руснаците, не по златев. Ако беше по златев, нямаше бойко след седмица да отива да реже ленти из правчанско...

 61. 61 Профил на Ivanski
  Ivanski
  Рейтинг: 488 Весело

  Всичко е заради АЕЦ Белене!

  Ivanski
 62. 62 Профил на Ордар Варвар, Дебил Дебылич now
  Ордар Варвар, Дебил Дебылич now
  Рейтинг: 1098 Неутрално

  Да видим сега колко време Бойка ще остиска да не вдига на Путин. Или още утре ще се обади на Танов "Виж к'во там, обажда се Путин. Требе да я оправим тая работа. Дянков ще съдейства".

  През последните 4000 години не е опитомено нито едно ново животно.
 63. 63 Профил на VellEll
  VellEll
  Рейтинг: 701 Неутрално

  Нещо не ги виждам форумните драскачи, които обясняваха как В.Златев е едва ли не ментор на Б.Борисов, как той бил мин.председателя в сянка и т.н....такива глупости се пишеха основно от привърженици на драгалевската теменужка която продаде Лук Ойл именно на същия В.Златев....

 64. 64 Профил на Капитан Падна-ли-ми
  Капитан Падна-ли-ми
  Рейтинг: 488 Неутрално

  [quote#56:"donyon"]Ами ако Борисов звънне на Танов и му каже:Аз на Вальо съм му обещал да не го закачам???[/quote]

  Борисов ще звънне на баба ти! Хубаво ви беше га ривахти за монопола. Сега ... стискайте бузки.

 65. 65 Профил на analiziraitova
  analiziraitova
  Рейтинг: 381 Неутрално

  Не се съмнявайте, че ви липсва истинска информация. Затова имате разнопосочни мнения и се мъчите да разберете какво ви се случва но го правите на базата на въздух под налягане. Ето възможност да се проверят медиите ни.

 66. 66 Профил на ivanj
  ivanj
  Рейтинг: 434 Неутрално

  ще си починем една седмица ,ще вдигнем цената на горивото пък и за боко няколко пункта към рейтинга- мислеше си златевчето и доволно потриваше ръце.

 67. 67 Профил на Рубиконан от Балъкимерия
  Рубиконан от Балъкимерия
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  ЗАКОН за акцизите и данъчните складове

  Чл. 47. (Изм. и доп. - ДВ, бр. 105 от 2006 г., в сила от 01.01.2007 г.; доп., бр. 95 от 2009 г., в сила от 01.12.2009 г.) (1) (Предишен текст на чл.47, изм. - ДВ, бр. 105 от 2006 г., в сила от 01.01.2007 г.) Лицензиран складодържател може да бъде лице, което:
  ...10. (нова - ДВ, бр. 95 от 2009 г., в сила от 01.12.2009 г.) използва средства за измерване и контрол, отговарящи на изискванията на този закон, Закона за измерванията и нормативните актове по прилагането им.

  Чл. 53. (Изм. и доп. - ДВ, бр. 95 от 2009 г., в сила от 01.12.2009 г.; изм., бр. 94 от 2010 г.,в сила от 01.01.2010 г.) (1) Действието на лиценза за управление на данъчен склад се прекратява:
  ...3. при отнемане на лиценза.
  (2) Лицензът за управление на данъчен склад се отнема, когато:
  1. лицензираният складодържател престане да отговаря на условията по чл. 47...
  (3) (Изм. изцяло - ДВ, бр. 95 от 2009 г., в сила от 01.12.2009 г.)Лицензът се прекратява с решение на директора на Агенция "Митници", което подлежи на предварително изпълнение, освен ако съдът разпореди друго.
  (4) (Нова - ДВ, бр. 95 от 2009 г., в сила от 01.12.2009 г.) Решението по ал. 3 подлежи на обжалване по реда на Административнопроцесуалния кодекс.

 68. 68 Профил на Big_Villager
  Big_Villager
  Рейтинг: 614 Неутрално

  Очевидно проблема е че "най-големия" данъкоплатец не е и най големия данъчен измамник..и че в случая на карта е заложен бюджета и оцеляването на ББ като премиер...интересно лято се очертава

 69. 69 Профил на m_todorov
  m_todorov
  Рейтинг: 629 Неутрално

  Доста лоша новина за Бургас..

 70. 70 Профил на Reveal
  Reveal
  Рейтинг: 808 Неутрално

  Дано само не е с предизборна цел. Вариант е да получат авантаж в самата кампания

  да се говори колко лошо било като рафинерията затворила и цените се увеличили безобразно уж заради вноса.

  Така отварянето й отново ще се превърне в обещание за сигурно намаление на цените на горивата.

  "Да се махаш от тази банка веднага миличка. Шефа й е параноик и измъчва момчето само защото чело някакви си книги и филми за обири" из Призрачния град
 71. 71 Профил на hhhuuunnn
  hhhuuunnn
  Рейтинг: 434 Неутрално

  очаква се силен контраудар на проруското лоби у нас - БСП и Трактора с дребната престъпност, ДПС и СК на политическо ниво, нищо чудно даже Атака да я задействат от съветското посолство. Не е лошо Бойко да ги цака чрез Трайков със шистовия газ, запазвайки тенденцията да смуче млади депесари /комуненца, седесари/ от местните им структури към ГЕРБ. Това е много сериозно пускане на кръв и даже мислех, че вчера за това са всичките надувки на ченгето-тъпанар Доган. Сега обаче стават по-ясни и мотивите на СДС за странното им гласуване вчера.

 72. 72 Профил на rapidfire
  rapidfire
  Рейтинг: 1424 Неутрално

  Интересно.
  От една страна - браво.
  От друга - какво ще следва от това? Кланът е прекалено мощен за да търпи такива груби е...ки безнаказано. Очаквам да полетят поредните флашки, да последват поредните обяснения и извинения.
  Ако не е цирк. От трета страна - дали не е цирк? Рейтингът започна да пада главоломно, а точно такива като Златевци бяха на чиста далавера ГЕРБ да е на власт. Досега.
  И най-накрая - доколко това не е свързано с натиска на всяка цена в България да се добива шистов газ?
  От трън та на глог, че по-висок?
  Ще видим.
  Поредното китайско проклятие - "Да живееш в интересни времена!"

  It is nice to be important, but it's more important to be nice!
 73. 73 Профил на stedim
  stedim
  Рейтинг: 2381 Неутрално

  Много интересно положение. Доколкото разбрах, "Лукойл" може да си довърши преработката на наличния нефт в собствените си складове, но не може да получава или продава. Не знам защо някои искат отсрочка, след като има законови срокове. В момента, в който се изпълни закона, търговската дейнос се възстановява. Но предполагам, че това е ход в много по- голяма игра. Защото на губернатора Златев да му клатиш стола заради някакво неизпълнение на закони е малко вероятно. Все пак човекът е от Правец и руска подлога.

 74. 74 Профил на ба'Йван
  ба'Йван
  Рейтинг: 541 Весело

  Едната глава фръкна на ЧЕРВЕНИЯ-ЗМЕЙ,да видим колко кръвчица ке пусне.
  Мда борбата с лечението на червения сифилист щте е продължителна и историческа другари...щте отнеме неколко петилетки

  The truth is like poetry - And most people fucking hate poetry
 75. 75 Профил на ban
  ban
  Рейтинг: 1077 Неутрално

  Изключително любопитно е, че меркел и барселонски не са надули свирките! Има си и друго обяснение! От една страна според мен Нефтохима, вече донякъде прилича на Кремиковци, независимо от титирамбите за милиони инвестиции! От друга страна, в бюджета се очертава липса за около 1 милиард, от НОИ и от НАП, заедно! Така, че ако нефтохима не работи, 1, 2, месеца и приходите от ДДС намалеят, едно добро обяснение, за липсата на пари, дори и за пенсии, колкото и да ви се струва невероятно!!!

 76. 76 Профил на TED (moderator är en faggot)
  TED (moderator är en faggot)
  Рейтинг: 618 Неутрално

  До коментар [#24] от "Михайлов":

  Няма да глътне вода по една проста причина - има други играчи, който ще запълнят нишата и ще платят акциза!

 77. 77 Профил на Гогич
  Гогич
  Рейтинг: 1238 Любопитно

  Ще скочат ли горивата и с колко?

 78. 78 Профил на Graf
  Graf
  Рейтинг: 1406 Неутрално

  Сега, след кат оса казали "А", ще им се наложи да го карат до "Я". Дали ще могат?
  Да, внос може да се организира, но не за седмица. Това не са домати. Особено пък за големите вериги. Които работят с централизирано договаряне и планиране на доставките. Веригите с фрайчайз са по-лесни. Там управлението е децентрализирано и се решава на равнище търговски обект...
  Е, че ще бъде интересно е безспорно. В средата на жътвената кампания да врътнеш кранчето на рафинерията си е наистина смел подход.
  Във Франция стачките в рафинериите доведоха до дефицит за седмица. В Гърция стачките на шофьорите - също. Тук, където рафинерията е доставчик на 80% от количествата, колко време ще е необходимо?

  Ecrasez l’infâme
 79. 79 Профил на Реконструктор
  Реконструктор
  Рейтинг: 701 Неутрално

  И това лято ще има екшън.

  И не правильно думать, что есть чьим-то богом обещанный рай
 80. 80 Профил на Михайлов
  Михайлов
  Рейтинг: 221 Любопитно

  До коментар [#76] от "greenman":

  Абсолютен факт - но на тези играчи, ще им трябва малко време да се ориентират.Няма как да стане от днес за утре

 81. 81 Профил на Borislav
  Borislav
  Рейтинг: 640 Неутрално

  Браво. Не може Москва да смята, че в България не подлежи на данъчно облагане. Цяла година са им дали толеранс, те пак искат да укриват оборот. Жалко за хилядите безработни, които ще останат - да се сърдят на Москва. Костов да го беше дал на Шеврон този Нефтохим

 82. 82 Профил на oziris
  oziris
  Рейтинг: 1734 Весело

  Невероятно, но факт. Браво! Така трябва да се работи с монополите.

 83. 83 Профил на Graf
  Graf
  Рейтинг: 1406 Любопитно

  До коментар [#77] от "Гогич":

  Зависи от размера на дефицита. Ако такъв не се появи, това означава, че търговците на горива са се подготвили.
  Да видим.

  Ecrasez l’infâme
 84. 84 Профил на Ментор
  Ментор
  Рейтинг: 754 Неутрално

  чудесно, на Лукойл просто беше напомнено, че закона не е само за сведение.

 85. 85 Профил на Рол
  Рол
  Рейтинг: 584 Неутрално

  Лукойл не са никакви данъкоплатци. Просто събират акциза и ДДС-то и каквото не откраднат го превеждат на НАП. Последните години все са на загуба и не плащат данък печалба.

 86. 86 Профил на Реконструктор
  Реконструктор
  Рейтинг: 701 Неутрално

  До коментар [#84] от "Ментор":

  Бих предпочел това да се отнася за _всички_, а не само за тези, които бат' Бойко или който и да е друг олигофрен с власт реши, че са му врагове.

  И не правильно думать, что есть чьим-то богом обещанный рай
 87. 87 Профил на Wornoxmaniak
  Wornoxmaniak
  Рейтинг: 1181 Неутрално

  Удар директно по Иван Костов - булката на Златев.

 88. 88 Профил на bilito05
  bilito05
  Рейтинг: 434 Весело
 89. 89 Профил на Гогич
  Гогич
  Рейтинг: 1238 Неутрално

  До коментар [#83] от "Graf":
  Наистина да видим какво са ни приготвили.

 90. 90 Профил на Реконструктор
  Реконструктор
  Рейтинг: 701 Неутрално

  До коментар [#83] от "Graf":

  Зависи колко дълго няма да работи. Ако се заинатят - лошо. Първоначално ще има дефицит, след това ще започне внос, цените ще се вдигнат.

  И не правильно думать, что есть чьим-то богом обещанный рай
 91. 91 Профил на bgpainter
  bgpainter
  Рейтинг: 1434 Весело

  До коментар [#87] от "Wornoxmaniak":

  Ей тоя Костов от вас гащите не може да си вдигне!!!!

  Да видим сега какво ли ще последва

  Жената е покана за щастие
 92. 92 Профил на Dehumanizer
  Dehumanizer
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  Преди три дни.

  Боко:
  - Златев, знаеш, че с тебе карти не играя, че много лъжеш, ама щом толкова искаш ще играем. Ама паднеш ли - затварям ти рафинерията! Ей на, и баща ти е свидетел.
  Златев:
  - Добре де, добре. Затваряй. Мене и без туй ще ме няма тука. Айде раздавай сега. Ама кажи на Танов като ми върти по телефона да не ми набира ЕГН-то, че тъй не става...

  «Высокоэффективная экономика при отсутствии реальных политических и гражданских свобод - хрустальная российская мечта.»
 93. 93 Профил на wreck
  wreck
  Рейтинг: 1036 Неутрално

  не виждам никаква драма. Поне за Лукойл, което е най-важно все пак, нали?

  "Санкцията няма да доведе до проблем, нито до недостиг на горива на пазара, заяви още Ваньо Танов."....

  защото "Трябва да кажа, че след като това гориво напусне страната с танкер и той излезе в международни води – след 12 мили от брега, с него може свободно да се правят сделки. Не изключвам опити след това същото гориво да бъде връщано от новите му собственици, включително и по нелегален начин. И това е възможно основно с бункеровачи по Дунав. Никак не е трудно един такъв бункеровач да се разтовари, дори и без да има пристанище. Маркучите се пускат, цистерни се зареждат и корабът си заминава.." http://www.dnevnik.bg/intervju/2011/07/14/1123639_vanyo_tanov_direktor_na_agenciia_mitnici_iznosut_na/

  You should never underestimate the predictability of stupidity .
 94. 94 Профил на Meчо Пух
  Meчо Пух
  Рейтинг: 789 Весело

  Твърде хубаво за да е вярно. Не знам защо нещо отвътре ми казва - чакай, само сутрин е, докат слънце залезе колко раздавания на карти и терци може да има. ГЕРБ е толкоз омотана финансово и всякак с Лукойл, че ако играят срещу Златев до довечера и правителство може да няма. Отивам да си купя пуканки - ще има шоу и зрелища. Чакам сега павиана да се обади по талавизията.

  Колкото повече, толкова повече!
 95. 95 Профил на Хи-хи
  Хи-хи
  Рейтинг: 1829 Неутрално
 96. 96 Профил на Танас
  Танас
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  [quote#75:"ban"]От друга страна, в бюджета се очертава липса за около 1 милиард, от НОИ и от НАП, заедно! Така, че ако нефтохима не работи, 1, 2, месеца и приходите от ДДС намалеят, едно добро обяснение, за липсата на пари, дори и за пенсии, колкото и да ви се струва невероятно!!![/quote]

  Напълно възможна е тази хипотеза защото вече и от НАП а вчера и от НОИ не го крият .

  Цацарoff - Оставка ! >:-)
 97. 97 Профил на Гневник
  Гневник
  Рейтинг: 701 Весело

  Вилфред Мартенс: ГЕРБ ще обедини дясното в България
  7 Феруари, 2008 За европейската десница ГЕРБ е партията, която ще обедини дясното в България и ще бъде основаната на дясно-центристките парламентарни избори. Това заяви председателят на Европейската народна партия Вилфред Мартенс след заседание в Мадрид, на което ГЕРБ беше приета за член на европейската десница...
  Грешка Мартенс: грозната опасност ГЕРБ обедини срещу себе си цяла България. Обедини всички срещу ГЕРБ. Бойко Борисов е “реален обединител” на нацията и края за ГЕРБ е неизбежен.

 98. 98 Профил на Трудно е да бъдеш бг
  Трудно е да бъдеш бг
  Рейтинг: 434 Весело

  Новина в "Дневник" от 11.30 ч., 27.07.2011: То не било заповед за запечатване, ами поздравителен адрес.

 99. 99 Профил на gl
  gl
  Рейтинг: 434 Весело

  Това лято ще се гледат сапунки явно

  Ще им върнат лиценза.

  Пък ГЕРБ ще получат достатъчно пари, че да купят изборите есента.

  Иначе ние ще си караме колите на същите безумни цени на бензина.

 100. 100 Профил на Gopeто
  Gopeто
  Рейтинг: 2890 Неутрално

  До коментар [#90] от "Реконструктор":
  Цените вероятно ще се вдигнат в началото, когато има дефицит и докато се организира внос. А ко Лукойл не работи по-дълго време, през които се появи внос на горива цените ще се нормализират.
  Всъщност дано водещото да е върховенството на закона и равенството пред него. Особено на фона на приказките за приятелство м-у премиера и Златев. И дано както казва графа в пост 83, да стигнат до Я. И да продължат и на други места. Като например Банско и незаконните писти там.

  "За мен върхът е онова високо място, от което ясно съзирам следващата си цел" Боян Петров
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK