Намалението на лихва по съществуващ кредит не е невъзможно

Кредитополучателят трябва да е активен, банките предпочитат да не афишират тези опции

Намалението на лихва по съществуващ кредит не е невъзможно

© Анелия НиколоваНамалението на лихва по съществуващи кредити (жилищни и потребителски) не е невъзможно. Условието обаче е кредитополучателят да бъде активната страна и да поиска това от обслужващата го банка.


Тя не би изпратила писмо с предложение за намаление на лихвата, тъй като тези кредитни институции, които допускат преразглеждане на договора с такава цел, предпочитат да не афишират тези опции.


Обикновено срещу понижение на лихвата кредитополучателят трябва да предприеме действия, които намаляват рисковия му профил и правят кредита по-обезпечен. Размерът на намалението, който може да се договори, е около 1-2 процентни пункта.
В момента лихвите по съществуващи кредити са на сравнително по-високи нива от новоотпусканите заеми. Това важи и за потребителски, и за жилищни. Причината е, че в последните три години лихвените нива бяха увеличавани неколкократно заради повишения риск в условията на криза.


Така кредитополучатели, които в годините на кредитния бум (2005-2008 г.) са изтеглили например жилищен заем с лихва за първата година от 5.5% и 7% за останалия срок на заема, сега са на нива около 9-10% годишно. В същото време новите оферти, които започнаха да излизат от есента на миналата година, са с осезаемо по-ниски лихви и освен това с фиксиран лихвен процент за определен начален период от срока на заема (две, три, пет, седем, дори и десет години) - около 6% годишно.


Тези промоционални предложения обаче важат само за новоотпуснати кредити на нови клиенти, което се уточнява изрично в офертите. Така съществуващите, или т.нар. стари, клиенти на банките се оказват в неблагоприятното положение да плащат по-високи лихви. Вариант за облекчаване на такава ситуация е рефинансирането на текущ заем.


Това може да стане със собствени средства, като в този случай не се начислява такса предсрочно погасяване, ако е след третата година от срока на заема. Друг вариант е рефинансиране с кредит от друга банка. В този случай задължително има наказателна такса, която варира между 3 и 5% според оставащия срок на кредита.


Има и друг вариант, при който обаче клиентът трябва да бъде активен и сам да поиска разговор с банката за корекция на лихвения процент. Стар кредит почти не се предоговаря по инициатива на банката освен в случаите, в които клиентът има затруднения в обслужването му, обясниха кредитни консултанти пред "Дневник". Освен това не всички банки го правят.


Има кредитни институции, при които опцията за предоговаряне на заем, ако не е проблемен, не се прилага. Има различни възможности, при които може да се получи отстъпка в текущата лихва. Това са например кредитополучателят да открие депозит в банката, която му е отпуснала заема, да започне да си превежда работната заплата там (ако вече не го прави) и да плаща комуналните си услуги чрез сметка в банката, да добави допълнително обезпечение, да привлече поръчител.


Така се намалява рисковият профил на клиента и кредитът става по-обезпечен, което позволява и лихвата да бъде понижена. При предоговарянето й банките се стремят да реализират т.нар. кръстосани продажби, посочиха кредитни консултанти. Това означава, че ако клиентът поиска намаление на лихвата, банката би могла да се съгласи, в случай че той купи предлагана от нея пакетна услуга, за която се плаща месечна такса (от порядъка на 18 лв. например).


Кредитните консултанти обясниха, че всяка допълнително купена опция носи допълнително намаление на лихвата - например 0.5 пр.п. при купена кредитна карта, 0.2 пр.п. при плащане на комунални услуги чрез сметка в банката и пр.


Съветът им обаче е да се направят точни изчисления, тъй като при предоговаряне за промяна на лихвата в повечето случаи се заплаща такса. Ако тази такса и направени допълнителни разходи се "откупуват" с разликата във вноската преди и след това в рамките на шест до девет месеца, усилията си заслужават. Кредитните консултанти съветват периодът на "откупуване" да не е над една година.Как да намалим лихвата си


- да открием депозит в банката
- да започнем да си превеждаме работната заплата там
- да плащаме комуналните си услуги чрез сметка в банката
- да добавим допълнително обезпечение
- да привлечем поръчител

Коментари (46)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Иво Мирчев
  Иво Мирчев
  Рейтинг: 541 Неутрално

  В ОББ това е почти невъзможно. Колкото и да опитваш вероятността ОББ да намали лихвата по текущ ипотечен кредит е нулева!

  http://www.ivomirchev.com
 2. 2 Профил на marquis
  marquis
  Рейтинг: 1074 Неутрално

  вместо да затварят рафинерии - което е също добро решение, беше много по-добър ход от страна на правителството да затворят няколко банки, който са в престъпен картел срещу потребителите на кредити - ДСК, ОББ са в първата тройка, на банки, на които трябва да им бъде отнет лиценза!

  http://www.youtube.com/watch?v=x7dtCJwRIDg&feature=related
 3. 3 Профил на ЯК
  ЯК
  Рейтинг: 434 Разстроено

  Това на теория звучи много интересно.
  Истината е, че зависи изцяло и единствено от банката. В Пиреос - дори когато по договор трябва да намалят лихвата, заради падане на ЮРИБОР, след изпратено официално писмено искане - получаваш отговор от банката, че те ще си преценят дали да ти свалят лихвения %.

 4. 4 Профил на ivanvulchev
  ivanvulchev
  Рейтинг: 214 Неутрално

  До коментар [#2] от "marquis":

  Лошото е, че вече има едно скорошно решение на КЗК по повод обвинения в картелиране на банките в БГ във връзка с лихви по депозити. Там изрично е казано, че асоциирането на банките не е картел ДОРИ, когато една банка е информирала чрез е-мейл асоциацията за лихвените нива, които ще предлага... Много съшит с бели конци случай, който дава индикация как чиновниците третират банките

 5. 5 Профил на gergana09
  gergana09
  Рейтинг: 434 Неутрално

  защо в банките ми предлагат условия различни от гореописаните?! ами почти няма банка, която ще отпусне ипотечен кредит без превод на заплатата. освен това въпросните "опции" като например плащане на комунални услуги в много от банките са задължително условие. и не, не се намалява за всяка с 0,5 пункта, а за 2 или 3 взети заедно. ПОДВЕЖДАЩА ИНФОРМАЦИЯ

 6. 6 Профил на pivoley
  pivoley
  Рейтинг: 434 Неутрално

  До коментар [#3] от "bezposrednik.NET":
  Най-вероятно в договора ти пише, че лихвате е равна на ЕУРИБОР+надбавка, но лихвата не може да е по-малка от еди колко си.
  Ако е така, не можеш нищо да направиш. Ако обаче няма минимално определено ниво на лихвата, спокойно можеш да се консултираш с адвокат и да заведеш дело в съда.

  Pivoley
 7. 7 Профил на Филип Дечев
  Филип Дечев
  Рейтинг: 434 Неутрално

  Кой ви каза че може да се договарят не ми е ясно? Защо говорите с Банките, а не с клиентите???

  Знаете ли какво означава да дадете - "допълнителна обезпеченост за намаляване лихвата" с 1%???

  Това означава да дадете друг имот, който да ипотекирате на името на банката, което само като такси, комисионни и нотариални такси ще ви струва ЛИЧНО НА ВАС 3000-4000 лв!

  Още нещо - ВСЯКО предоговаряне, независимо от причината, начина и метода на кредита ще ви струва КЕШ пари на вас. В повечето случаи това е % от главницата.

  Не затваряйте очите на хората и не ги карайте да се бъхтат като идиоти да ходят по банките и да правят глупости!!! Най-доброто е да събираш колкото се може повече пари и да погасяваш от главницата - така поне пада месечната вноска.

  http://nabaco.bg.
 8. 8 Профил на Крез
  Крез
  Рейтинг: 747 Весело

  Ех тия банкери не се умориха глупости да пишат,ма са си прави
  все може да зарибят някой балък /макар ,че балъците поизчезнаха/.

 9. 9 Профил на Orchid
  Orchid
  Рейтинг: 879 Весело

  [quote]Как да намалим лихвата си

  - да открием депозит в банката
  - да започнем да си превеждаме работната заплата там
  - да плащаме комуналните си услуги чрез сметка в банката
  - да добавим допълнително обезпечение
  - да привлечем поръчител [/quote]
  - да не вземаме кредит

 10. 10 Профил на Deepdish
  Deepdish
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  Личен опит - в ДСК ми отказаха сваляне на лихвения процент по съществуващ потребителски кредит, който процент беше двукратно увеличен с едностранно решение на ДСК и писма за уведомяване до мен преди две години! Това е...

 11. 11 Профил на greco_jlt
  greco_jlt
  Рейтинг: 434 Гневно

  Лихвите по кредитите в България са сред най-високите в Централна и Източна Европа и причините за това са:
  1. Високата цена, която банки ни плащат за ресурса,
  2. Високата ни инфлация,
  3. Високите лихви по краткосрочните депозити,
  4. Високите разходи за участие в застраховането на депозитите(Фондът за гарантиране на влоговете в банките),
  5. Високите административни разходи на повечето ни банки,

 12. 12 Профил на Крез
  Крез
  Рейтинг: 747 Неутрално

  Ех какви изгодни лихви на хартия в действителност по-високи с поне няколко процентни пункта.Ходи развивай бизнес в Кенефикстан, е ако търгуваш с наркотици или оръжие става .
  Какъв ще е този легален бизнес дето ще генерира такава норма на печалба ,че да има и за банката 16-18% и за собствениците .

 13. 13 Профил на dreamer
  dreamer
  Рейтинг: 1128 Неутрално

  До коментар [#11] от "greco_jlt":

  Вярно!

  Отделете време навреме.
 14. 14 Профил на Десен
  Десен
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  Трябва да си много отчаян за да теглиш кредит на 10%.

  Не цъфтиш ли като цвете, гниеш като бурен.
 15. 15 Профил на moon74
  moon74
  Рейтинг: 574 Неутрално

  Глуповато е да смяташ, че намаляваш лихвения процент по кредита си, когато предоставяш на банката-кредитор възможност да се обогати чрез използване на други инструменти - обслужване на работната заплата, както и такси и комисионни от дейността ти. Още по-глуповато е да се смята, че кредитополучател ще депозира свободните си парични средства в банка, от която е взел кредит. Ако не пере пари, разбира се. Никой не тегли иначе кредит, ако има свободни средства за депозиране.

 16. 16 Профил на moon74
  moon74
  Рейтинг: 574 Неутрално

  Банките едностранно увеличават лихвите и по редовните си кредити. Целта им е да покрият разходите от провизиите по лошите кредити, които не се обслужват и увеличават счетоводните им загуби. В крайна сметка банковата "идеология" е да се покрие и заличи екстремната им дейност преди кризата за сметка на коректните длъжници.

 17. 17 Профил на danailov
  danailov
  Рейтинг: 1021 Неутрално

  Не е невъзможно..., но е малко вероятно, а предвид условията на договаряне по кредита, при които клиента играе ролята на най - безправното нещо на света, са си чиста проба глупости! Също така тази статия не е невъзможно да е реклама на банките, а ако не е - тогава всичко е възможно!

 18. 18 Профил на angeldust
  angeldust
  Рейтинг: 221 Гневно

  истината е че трябва да се организираме и всички кредитополучатели да кажем от 1 ноември спираме плащанията за 1 месец,след това плащаме и на 1 декември ако не намалят лихвите навсякъде 2 месеца никакво плащане и те ще изпушат/банките/.Мазния Хампарцумян да не плаши хората за две вноски ако след това платиш нищо не могат да направят,номера е максимален брой да не платят и ще видите как ще вий хампарцумянчето

 19. 19 Профил на moon74
  moon74
  Рейтинг: 574 Неутрално

  Ако БНБ увеличи процента на капиталова адекватност на банките от 10-12 на сто до 30-35 на сто, ще видите как качеството на кредитния им потрфейл ще се подобри, яловите банки ще фалират, а бизнесът най-сетне ще се радва на истински партньорски отношения с банките. Банките у нас разчитат на депозитите, а не на своите акционери.

 20. 20 Профил на ЯК
  ЯК
  Рейтинг: 434 Неутрално

  До коментар [#6] от "pivoley":

  Благодаря за съвета.
  Направих по-добро - рефинансирах си кредита (за което същите кожодери взеха 5% наказателна такса...), приключих отношения с тази банка и разказах на който можах за начина й на работа.

  Да им приседне!

 21. 21 Профил на Thermobee
  Thermobee
  Рейтинг: 1341 Весело

  До коментар [#19] от "moon74":

  Защо на 30, направо на 100%

  Не на ислямската инвазия в Европа!
 22. 22 Профил на greco_jlt
  greco_jlt
  Рейтинг: 434 Любопитно

  Все повече хора разбират, че лихвеният процент по кредита не е единственият важен показател. Затова трябва да се взема под внимание годишният процент на разходите, който отразява лихвата, плюс всички останали такси, които банката ще ви начисли.

 23. 23 Профил на moon74
  moon74
  Рейтинг: 574 Неутрално

  Щом настояваш - Базел ІV
  До коментар [#21] от "Thermobee":

 24. 24 Профил на moon74
  moon74
  Рейтинг: 574 Неутрално

  Лихвата у нас няма нищо общо с цената на ресурса. Банките кожодерстват вече повече от пет години с мълчаливото съгласие на Българската народна банка с цел да оцелеят и да се самовъзпроизведат в една нова(?) икономика. Там, където алчността им би била по-умерена и усмирена. Банките в България се интересуват само от себе си. Затова рефинансират експозициите си и тушират своите загуби с предоговаряне и реновиране на лоши кредити като редовни.

 25. 25 Профил на moon74
  moon74
  Рейтинг: 574 Неутрално

  Бих препоръчал тази понятна, но неуместна за мен словоформа като "процентен пункт" да изчезне от по-новата банкова терминология. Лихвите по кредитите се изчисляват с проценти, а не с пунктове. Обратното също трябва да важи - върху цената на кредита да се начислява процент, а не пункт.

 26. 26 Профил на Thermobee
  Thermobee
  Рейтинг: 1341 Весело

  До коментар [#23] от "moon74":

  Именно! Директно на 4. Базел 3 ни е тесен.

  Не на ислямската инвазия в Европа!
 27. 27 Профил на Quebecer
  Quebecer
  Рейтинг: 648 Неутрално

  намалението на лихвата по съществуващ кредит е като честния политик в България - всички знаем, че е възможно да го има, но никой не го е виждал с очите си.

 28. 28 Профил на Ebeneezer Goode
  Ebeneezer Goode
  Рейтинг: 692 Неутрално

  То и да се спечли 6-тица от тотото не е невъзможно, не ли?
  Дори е по-вероятно, отколкото да ви намалят лихвата ....

  Schrödinger's cat walks into a bar. And doesn't
 29. 29 Профил на gripen
  gripen
  Рейтинг: 986 Неутрално

  Биха го направили за да не изтърват клиент. Ако те намират платежоспособен, а ти им заявиш: ,,тук ми е скъпо, имам по добро предложение от ваши колеги, ще ви изплатя предсрочно остатъка от кредита.,, доста вероятно е да получиш предложение за понижаване на лихвата близка до нивата предложени ти от конкурентите им.

  За Европа: бяла, християнска и силна!
 30. 30 Профил на greenhrast
  greenhrast
  Рейтинг: 793 Неутрално

  [quote#17:"danailov"]статия не е невъзможно да е реклама на банките[/quote]
  Banksters!
  По-добре всичките да се бяха събрали на остров Ютьоя преди 10тина дни ...

 31. 31 Профил на Александър
  Александър
  Рейтинг: 488 Гневно

  И какво излиза като краен ефект:
  1. Банката, когато реши едностранно си вдига лихвата без никакви проблеми
  2. Когато започнат да излизат по-изгодни оферти ( от същата банка ), като лихвени условия, те били само за нови кредити
  3. При млба от моя страна да се намали лихвата по кредита ми - допълнително обезпечение, т.е. допълнителна ипотека и разходи за моя сметка в размер на около 1000-2000 лв.
  4. При молба да рефинансирам кредита с нов, за да ми бъде по-ниска лихвата - отново може, но с разходи за моя сметка около 2000 лв . ( нотариални, държавни такси и пр.)
  5. При желание от моя страна да рефинансирам кредита от друга Банка - такса за предсрочно погасяване - 5% + разходи от сорта на около 2000 лв за преучредяване на ипотека...
  ИЗВОДА: Положението е некотролируемо!!!!

  АЗ
 32. 32 Профил на kihano
  kihano
  Рейтинг: 701 Неутрално

  Банковата практика, такава каквато съществува у нас и по света е форма на узаконено мошеничество. Ако повтарям Маркс не ме съдете, не съм го чел. Вече има много документални филми, книги и изследвания които разкриват несъстоятелността на банковата практика. А и е достатъчно да помислите малко и да привлечете спомените си от дисциплината "математика" в средното училище.
  Иначе заглавието на тази статия е нещо като "Луканката може да съдържа и месо." В банковата сфера "рискът" е извратено понятие. Значи ако в една страна рискът хората да не си върнат заемите е голям, тогава и лихвата трябва да е по-голяма. Това е тотална антилогика, защото с качването на лихвата се качва и риска заема да не се върне. Сиреч, човекът може да не върне 100+5 лв, затова нека го заставим да върне 100+10. Логиката им разбира се ми е ясна. Високата лихва на тези които ще си върнат заемите, трябва да покрие загубите от онези, които няма да си върнат заемите. Само че с покаването на лихвата се увеличават и тия, които няма да си върнат заемите. В крайна сметка се оперира с фиксирана обща сума пари и няма значенеие дали ще я събереш през 10 души с 10% лихва или през 100 души с 1% лихва. Най-комичното е, че в затворена система, каквато е планетата, дълговете не могат да бъдат върнати по принцип. Просто защото е невъзможно да си единствен емитор на пари и да ги даваш на заем с обещанието да ти върнат повече. Откъде ще дойде това "повече"? Затова се налага перманентно рефинансиране, т.е. постоянно пускане на нови пари. То обаче нито е в необходимия размер, нито влияе на преразпределението им вътре в системата. Затова дълговете перманентно растат, на почти всички страни в света включително на САЩ!

  Отричането и изкривяването на фактите - висша форма на демократичен реализъм!
 33. 33 Профил на Капитан Падна-ли-ми
  Капитан Падна-ли-ми
  Рейтинг: 493 Неутрално

  Толкова е не невъзможно това, колкото на баба ми шортите да станат на парашут. Пускат само акценти за да не забравиш, че преди известно време си решил временно да изчакаш с тегленето на кредит.

 34. 34 Профил на v_l
  v_l
  Рейтинг: 386 Гневно

  хаха ... утописти ... в Уникредит ми е кредита, имам и кредитна карта и дебитна, и всички сметки си плащам чрез тях и какво. Ето какво: когато юрибора удари дъното преди години си сложиха буферен % към надбавката, че видиш иначе нямаше да им излезе килипира (кат че ли аз съм виновен за юрибора и за световната криза). Сега юрибора лека полека се вдига, ама буферния % си седи ... ДОКОГА!!!
  Питах и ми отговориха ... ми ние нищо не можем да направим, буферния % се решава на Управителен съвет.
  Мдааа ... а тука корабчета виждате ли да плуват.
  Банките у нас си правят каквото си искат, а после статии като тая изкарват как видиш ли клиента бил виновен, че ни си поискал. Що за наглост !

 35. 35 Профил на v_l
  v_l
  Рейтинг: 386 Неутрално

  а, да не пропускаме ... у нас онлайн-банкирането е платено !

  По света това е санитарния минимум бе, как може да искате пари за такова нещо в 21ви век!

  За всякакви други таксички под път и над път да не говорим.

 36. 36 Профил на nuevitas
  nuevitas
  Рейтинг: 434 Любопитно

  само аз ли си мисля за хвърчащи павета и горящи офиси?

 37. 37 Профил на ijj
  ijj
  Рейтинг: 1021 Неутрално

  Поначало лихвите имат икономически смисъл при наличието на стопански растеж - защото тогава капиталните вложения дават печалба.

  Ако обаче стопанският растеж стане невъзможен поради ограничените ресурси на Земята и ако не бъде открита някаква нова технологична основа за растеж, може и наистина да стигнем до понятието отрицателна лихва

  Не случайно икономическата рецесия от последните години доведе до почти нулеви лихви - и в еврозоната, и в САЩ, и във Великобритания, а тези дни дори и в Швейцария.

 38. 38 Профил на konstantin80
  konstantin80
  Рейтинг: 413 Весело

  Хахаха, някой беше казал че за да ти дадат 0,5 надолу трябва да изпълниш поне три от тези условия и е напълно прав ако не и повече. Аз успях да намаля с 0,5 жилищен в евро, но за целта 2 евро такса за нова сметка + превод на заплата + вдигане на вноската за сметка на годините(10 г. надолу) - това е реалността в България. В САЩ имам приятел(където и без това лихвите са по ниски и са фиксирани) на който самис кредитодател без той да им си обажда се свързват с него и му предлагат намаляване на лихвата само и само за да продължи да си плаща ипотеката, и да не се откаже заради падащите цени там, съответно банката да остане с един бавно продаваем и надцене актив.

 39. 39 Профил на bankera
  bankera
  Рейтинг: 214 Гневно

  Какви намаления на лихвите?
  На 15.07.2011г. От Пощенска Банка ми изпратиха поредното писмо, че ми увеличават лихвата по ипотечния ми кредит с още 0,25%.
  Първо те зарибяват с ниска лихва от 6,50% и после през 6 месеца я увеличават едностранно и вече е 9.50%

  Питам къде е комисията за защита на конкуренцията??
  Къде е Комисията за защита на потребителя???
  Какво прави БНБ???
  На някой пука ли му в тази държава за потребителя???
  Защо всичките тези чиновници получават заплати от нашите данъци???

 40. 40 Профил на mechopuh
  mechopuh
  Рейтинг: 754 Неутрално

  [quote#37:"ijj"]Не случайно икономическата рецесия от последните години доведе до почти нулеви лихви - и в еврозоната, и в САЩ, и във Великобритания, а тези дни дори и в Швейцария.[/quote]

  Зле си. Каруцата ти е пред коня.
  Ниските лихви, които цитираш са предизвикани от интервенциите на централните банки, а не са следствие от икономиката.
  Те отразяват надежда да съживят икономиките, малко като да риташ умряло врабче, та да литне.

 41. 41 Профил на mechopuh
  mechopuh
  Рейтинг: 754 Неутрално

  [quote#32:"kihano"]Просто защото е невъзможно да си единствен емитор на пари и да ги даваш на заем с обещанието да ти върнат повече. Откъде ще дойде това "повече"? Затова се налага перманентно рефинансиране, т.е. постоянно пускане на нови пари. [/quote]

  Ти би бил прав, ако паричната маса е постоянна.
  Когато обаче се създават продукти, услуги и иновации, паричната маса трябва да се балансира, т.е да се увеличава.
  В противен случай парите биха поскъпвали много.
  Проблемът е, че правителствата манипулират паричната маса несъответно на икономиката, а в ависимост от интересите си.
  И така тласкат парите към естествената им вътрешна стойност, която е цената на хартията.

 42. 42
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 43. 43 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4378 Неутрално

  До коментар [#35] от "v_l":

  Извинявай, че задавам вероятно "тъп" въпрос, но какво означава "платено" интернет банкиране? За какво трябва да се плаща?

 44. 44 Профил на artiem
  artiem
  Рейтинг: 5 Гневно

  Излиза че Ние кредитоползвателите сме си виновни за даденото на банките доверие. Следователно не е трябвало да теглим заеми. Защото сме били подведени. Изход явно няма. Поне докато си ги изплатим...или фалираме. Държавата явно не взима страна или поне не Нашата. Имаме вариант да трошим джамове и да крещим, но сме прекалено заети да работим за да плащаме за да го правим. Аз лично се уча да работя без пари. Проклинам деня в който теглих кредит и се моля да има възмездие. Разбира се заемът е отлично лекарство за човешка алчност и приучаване към смирение. Аз като длъжник нося своята вина за проявената недалновидност и ОБВИНЯВАМ банките само УВЕЛИЧЕНАТА през 2008г. лихва с около 2 процента. Това не изглежда много, но според мен в много случаи е това камъче което обръща колата.
  Досега обаче за съжаление не чух никой скапан политик да назове проблемите. Но както е казал Радой Ралин "Сит на гладен, вера нема"
  Пожелавам успех на всички потърпевши, не губете вяра. Само напред и нагоре. И научете децата си да не влизат в банка.

 45. 45 Профил на moutier catherine
  moutier catherine
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Ние предлагаме кредити на хора, които се нуждаят от финансова асистент с нисък лихвен процент от 3%. За да получите заем с тази компания, можете да посочите точния размер на кредита, което трябва и времето, в което можете да се възстанови услугата Нашите услуги кредит е 5000 до 5.00000 лв ЗАБЕЛЕЖКА: Трябва да ни пишете на: [email protected]

 46. 46 Профил на trans2650
  trans2650
  Рейтинг: 8 Неутрално

  заеми без обезпечение. имате нужда от пари за бизнес, инвестиция или лична употреба? това е мястото, където да получите тези пари. лихвеният процент е 3% годишно и одобрението е бързо. изпратете заявката си сега, ако сте заинтересовани. сумата варира от 3000 евро - 5 000 000 евро

  име:
  заета сума:
  продължителност на кредита:

  имейл: [email protected]
  Viber: +16316333962
  WhatsApp: +16316333962

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK