Икономическият министър: "Лукойл" носи пълна отговорност за работниците и доставките си

Икономическият министър: "Лукойл" носи пълна отговорност за работниците и доставките си

© ReutersИкономическият министър Трайчо Трайков има право само да поиска информация от "Лукойл Нефтохим", за да разбере какво се случва в компанията. Това стана ясно от негово интервю пред БНР в неделя сутринта.


По думите му компанията носи пълна отговорност както за своите работници, така и за доставките си. "Солидаризирам се с мнението на работниците в завода, че те имат своето право на труд, и това право трябва да искат от работодателите си", казва Трайков.


"Аз в тази ситуация съм също толкова неприятно впечатлен, както и работниците в "Нефтохим", защото според мен предприятията трябва да спазват законите, които има в съответните отрасли, да ги спазват, да работят, да допринасят към брутния вътрешен продукт и да плащат заплати на хората", повтори министърът. По думите му основен въпрос остава "в правова държава ли живеем".
Министърът допълва, че забавените доставки на авиогориво за летищата е отговорност единствено и само на "Лукойл авиейшън" и държавата ще продължи да отстоява твърдата си позиция по отношение на дружеството. "Подчертавам, в случая отговорността е на първо място на доставчика, който не е свързан с компанията, чийто лиценз е отнет. На второ място, ангажиментът отговорността е на "Лукойл Нефтохим", които за 15 месеца не сколасаха да си сложат измервателните уреди", каза още Трайков. По думите му в неговите правомощия е да поиска допълнително информация какво се случва в рафинерията, но с измервателните уреди и тяхната липса се занимават финансовият министър и шефът на Агенция "Митници".


През миналата седмица Трайков оглави кризисния щаб за проблемите с доставките на горива. "Този екип, който беше създаден, следи състоянието на пазара  на горива, доколко пазарът реагира адекватно, доколко играчите на него реагират адекватно, така че ситуацията да се реши по най-логичния и лесен начин. На практика, тъй като проблеми с автомобилните горива не съществуват, концентрирали сме се всички върху авиогоривата", обясни Трайков. По думите му държавата ще подпомогне "Лукойл авиейшън", като освободи 1800 тона керосин от резерва, но самата компания трябва да открие алтернативен доставчик до седмица.


"При пазарна икономика държавата е партньор на фирмите, когато спазват закона. Разбира се, ние имаме ангажимент и към потребителя, така че да не настъпват проблеми в ритъма на доставки или спекулативни действия по отношение на цените", обясни икономическият министър.


Подробности очаквайте по-късно на www.dnevnik.bg и утре във в. "Дневник"


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (135)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Станислав Димитров
  Станислав Димитров
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  А че няма кой друг да я НОСИ ПЪЛНАТА ОТГОВОРНОСТ.

  SKUPE stanislav-32
 2. 2 Профил на Делян (delian) Делчев
  Делян (delian) Делчев
  Рейтинг: 1653 Неутрално

  Прав е Трайков, точно това е и моето мнение

 3. 3 Профил на merkel
  merkel
  Рейтинг: 808 Неутрално

  Тоест? Това пише ли го в приватизационният договор? Щото ако е вярон и го пише в договора а те вече го нарушиха като се наложи от дължавния резерв да валиваме керосин значи приватизационният договор е нарушен! А иначе ЕВАЛА И ПОКЛОН ПРЕД ТРАЙКОВ! Няма такъ вминистър със зъби и нокти да е защитавал българският сувернитет и национален интерес! И най-вече с ИНТЕЛЕКТ! Браво г-н Трайков!

 4. 4 Профил на джендър NATO generals
  джендър NATO generals
  Рейтинг: 968 Неутрално

  основен въпрос остава "в правова държава ли живеем".

  Само от 2009 - 2012-та са "инвестирани" 8 милиарда евро във ВЕИ тролово производство на ток
 5. 5 Профил на Sniper
  Sniper
  Рейтинг: 1128 Неутрално

  Естествено че компанията носи пълна отговорност, както за управлението на компанията, така и за персонала си. Така че персонала да не търси под вола теле, като обвинява държавата, затова че топ-мениджмънта не спазвал законите. Прав е министъра.

  "Какъвто човекът, такава и речта му." - "Qualis vir, talis et oratio." Луций Аней Сенека
 6. 6 Профил на 10mm AUTO протестира срещу цензурата на цървула...
  10mm AUTO протестира срещу цензурата на цървула...
  Рейтинг: 488 Любопитно

  бат Вальо сега как ли ще контрира министър Трайков???

 7. 7 Профил на The Jew
  The Jew
  Рейтинг: 1012 Гневно

  Напълно прав е Трайков,относно чия е отговорността за ситуацията,и в частност-каква ще е съдбата на работниците.
  Друг е въпроса,че това са проблеми,трупани и ясни не от вчера и крутите мерки,предприети от правителството странно съвпадат с иска към НЕК от руска компания,консултирана от... в.златев!!!
  В края на краищата-важното е,че се случи всичо това и на разиграването на коня на някои хора му се вижда вече края!

  Trans penis mihi est!
 8. 8 Профил на merkel
  merkel
  Рейтинг: 808 Неутрално

  [quote#4:"~"]основен въпрос остава "в правова държава ли живеем". [/quote]

  И другото знаково което си пропуснал "в пазарна икономика ли живеем?" ако запита и имаме ли свобода или монополи и тотале нконтрол и съсвсем ще увесниме да се питаме къв ЕС кви пет лева. Ще се окаче че за над 89-та въобще не е дошла!

 9. 9 Профил на Софиянец
  Софиянец
  Рейтинг: 592 Неутрално

  Факт. Лукойл е частна компания, не е задължение на държавата да се грижи за нея. Щом не са спазвали законите - да си носят последствията, а работниците да протестират срещу Валентин Златев, а не срещу спазването на закона.

 10. 10 Профил на ju.li
  ju.li
  Рейтинг: 1119 Любопитно

  Въобще не разбрах какъв е ефекта на закона за свързване с НАП на всички фирми (освен оскъпяване на всичко), и има ли подобно измерване в някоя друга страна?
  За нефтохима не страдам, но всички останали фирми ...?

 11. 11 Профил на Sioux
  Sioux
  Рейтинг: 757 Неутрално

  Браво Трайков! Добре, че има и такива министри в тоя кабинет.

 12. 12 Профил на Ментор
  Ментор
  Рейтинг: 765 Неутрално

  ясно, че е така. Това обаче едва ли ще спре Лукойл да използва работниците си като средство за натиск. Въпреки че и на тях сигурно им е е ясно, че вината е изцяло на техния работодател.
  Това обаче няма да спре корумпираните "профсъюзни лидери" да се разквичат до небесата. А нормални профсъюзни лидери би трябвало досега да са притиснали ръководството да изпълни изискванията на закона, защото в противен случай застрашава поминъка на членовете им.

 13. 13 Профил на merkel
  merkel
  Рейтинг: 808 Неутрално

  Трайков е истински ЛЪВ! Но защо не прави нищо за електромобилите? В щата калифорния ИСпания ИЗраел дори една Германия вървят със трашно темпо. Ние пак последни ще се усетим! Това ми е единствената критика към него! Дано дневник при следващата порция въпроси към него обърнат специално внимание на темата!

  Ето го решението за България - данъчни облекчения за всеки български гражданин закупил електромобил! За срок от поне 10 години. Така пестят пари хората! Екологията се запазва и държавата може да си позволи този разход или липса на приход за срок от 10 години. Няма да натовари бюджета в една година. Печели народа печели държавата печели природата! Уин-уин ситуация отвсякъде!

  Пътуването с електромобил струва 12 лв./150 км! Толкова средно издържа един електромобил без зареждане 150км!
  Всеки сам да си направи сметката на месец колко ще спестява. Елементарна математика.

 14. 14 Профил на далекоглед
  далекоглед
  Рейтинг: 594 Любопитно

  "Солидаризирам се с мнението на работниците в завода, че те имат своето право на труд, и това право трябва да искат от работодателите си".
  ....................
  Напълно е прав Трайков, още повече, че е известен запис на телефонен разговор между шефът на „ЛУкойл” и шеф на митниците, в който се обсъждат контрабандни схеми.
  Златев явно има свои приоритети, различни от спазването на общите правила.

  http://www.besove.com/%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%B8%D0%BD%D0%B8/27241/%D0%A1%D1%82%D0%B5%D1%84%D0%B0%D0%BD-%D0%93%D0%B0%D0%BC%D0%B8%D0%B7%D0%BE%D0%B2-%D0%98%D0%BC%D0%B0-%D0%B7%D0%B0%D0%BF%D0%B8%D1%81-%D0%BA%D0%B0%D0%BA-%D1%88%D0%B5%D1%84-%D0%BD%D0%B0-%D0%9B%D0%A3%D0%9A%D0%BE%D0%B9%D0%BB-%D0%BE%D0%B1%D1%81%D1%8A%D0%B6%D0%B4%D0%B0-%D0%BA%D0%BE%D0%BD%D1%82%D1%80%D0%B0%D0%B1%D0%B0%D0%BD%D0%B4%D0%B0

 15. 15 Профил на Thalatta
  Thalatta
  Рейтинг: 450 Весело

  Сигурен съм, че сега, когато г-н министърът разясни на Лукойл какви са техните задължения, те ще си вземат бележка и ще се съобразят съответно.
  Също така, допускането, че този начин на комуникация - а именно чрез медиите - ще помогне много на Лукойл да се осъзнаят и да пристъпят към изпълнение, под мъдрото и вещо ръководство на приемиера и господа министрите, разбира се.
  Аз видях огромен управленски потенциал, България е малка за такъв талант, да се готви EU, а защо не и светът.
  Г-н Борисов, Г-н Дянков, Г-н Трайков, светът има нужда от вашата управленска експертиза. Смело напред!

 16. 16 Профил на Deepdish
  Deepdish
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  А жълт картон ще има ли утре от Боце за министъра? Кви са тия изказвания през шефа, а? Критиките към бат Вальо само от кума му и от никой друг

 17. 17 Профил на merkel
  merkel
  Рейтинг: 808 Неутрално

  Ето как държавата дори може да спечели от кризата с рафинерията и спирането и!

  Тъй като имаме резерви за бензин и дизел за минимум от 160 дни дори при тая криза и спад на потреблението 200 дни, а месеците автуст и септември са месеците с най-голямо потребление и съответно най-високи цени ВИНАГИ, а месеците януари и февруари с най-ниско потребление и най-ниски цени! Така е всяка година. А на другите играчи на петролния пазар ще им трябва малко време да се ориентират и подготвят за вноса. Вижте как всичко пасва и за конкуренцията и за държавата. Държавата освобождава от резерва си бензин и дизел за 60 дни когато петрола е най-скъп и с най-голямо потребление август и сепетември на бензиностанциите. Те си го купуват и използват, а през това време се организират за вноса за след това, а държавата го продава на най-скъпите цени , намалява разходите си за съхранение и януари когато цените са най-ниски си попълва резерва отново! Цените сега са 120 долара за барел! Януари обикновенно са 90долара за барел! 30доларала за такова количество би трябвало да се равняват на 40-50 милиона лева за 2 до 3 месеца отпуснат резерв! Разбира се не знаем за колко е купено горивото в резерва!

 18. 18 Профил на mik2
  mik2
  Рейтинг: 1126 Неутрално

  До коментар [#10] от "ju.li": Ефектът, както винаги е нулев. Винаги му се намира "цаката" на подобно "контролиране". Излишни разходи, не знам защо са такива наивници? Резултатът е ясен още сега - накрая на годината неизпълнена приходна част на бюджета с над 700 милиона лева, за жалост.

 19. 19 Профил на merkel
  merkel
  Рейтинг: 808 Неутрално

  Трайков е съвременният Левски! Освобождава ни от поробителя Лукойл!

  Ако модела на Путин при ЮКОС и Ходорковски е твърде хард за Борисов то при война с Лукойл най-добрият вариант за държавата е една комплексна оценка на нарушенията на компанията-рафинерия за изминалите години след което би трябвало направо да се развали приватизационният й договор. Така държавата поема управлението на рафинерията и започва разследване за контрабандата и фиктивният износ на компанията досега!

  Или да предаваме сувернитета на Лукойл и директно те да ни управляват а? Как досега не се е знаело че напракита целия ни национален сувернитет и независимост зависят от рафинерията и Лукойл??? Това е скандално!
  Това вече и битка за СВОБОДАТА НА БЪЛГАРИЯ А ТРАЙКОВ Е СЪВРЕМЕНИЯТ ЛЕВСКИ!
  Ако Лукойл сепчели ще ни рекетира за всичко!

  Един феноменален коментар от капитал озаглавен "ПРОСТО БРАВО" който дава необходимите оргументи минимум за разваляне на приватизационният й договор ако не и за варианта ЮКОС Ходорковски! Апропо ЮКОС въртеше същите далавери и в Русия само че Путин им показа откъде изгрява слънцето!

  Прилагането на закона към една от свещените крави на прехода - "Лукойл", е действие с огромно икономическо, политическо и обществено значение. В годините многократно са се разпространявали непотвърдени легенди за танкери, които вместо гориво товарят вода от рафинерията в Бургас, изсипват я в морето, а количествата гориво се продават на вътрешния пазар без ДДС и акциз. Ако това е така, загубите за бюджета биха били колосални. Доказателства за това няма или поне не са били предоставяни публично. Гаранцията обаче, че това не се прави, са измервателните уреди на основните тръбопроводи, които държавата наложи, а "Лукойл" отказа да монтира повече от една година.

  За съжаление ревизоро ще се окаже прав че по-вероятно е Лукойл да затвори държавата отколкото държавата да затвори рафинерията! Брутален монополист! Брутален. Има пълен контрол!

 20. 20 Профил на izo_bg1
  izo_bg1
  Рейтинг: 381 Неутрално

  Нефтохим носи цялата отговорност за това полужение не може за 15 мес. д ане можеш да поставиш измервателни устройства в сащност може ако НЕ ИСКАШ !!!!!

 21. 21
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 22. 22 Профил на др. Иванов
  др. Иванов
  Рейтинг: 648 Неутрално

  Когато магарето(нашия ЛЪВ) се почуства щастливо отива да танцува върху леда!

  Комунист - реформатор, реформатор - милиционер, милиционер - агент, в един и същи строй!
 23. 23 Профил на merkel
  merkel
  Рейтинг: 808 Неутрално

  [quote#20:"izo_bg1"]Нефтохим носи цялата отговорност за това полужение не може за 15 мес. д ане можеш да поставиш измервателни устройства в сащност може ако НЕ ИСКАШ !!!!! [/quote]

  Не се излагай какви 15 месеца ревизоро го каза много ясно 11 години рафинерията ОТКАЗВА да бъде контролирана и остнава в зоната на здрача! А тя е бензиностанцията на държавата. Кка така сложи уриди и контролираш всички бензиностанции а в същото време монополиста най-голямата бензиностанция при това на държавата отказва! Това не е азия а ЕВРОПА и ЕС! Тука има закони!

 24. 24 Профил на Saint
  Saint
  Рейтинг: 434 Разстроено

  Боко прехвърли маймунката на тъпите си министри, те пък на работниците. Хубава работа ама герберска, или както е казал народът: "Казали на кучето, а то на опашката си".

 25. 25 Профил на birdman
  birdman
  Рейтинг: 913 Неутрално

  Ми естествено кой друг да носи отговорност за работниците и доставките на едно частно предприятие ?

 26. 26 Профил на majormajor
  majormajor
  Рейтинг: 381 Неутрално

  Само да попитам:
  Защо ЕРП-та ЧЕЗ, Е.Он и ИВН още не са се свързали с НАП? Те нямат ли същото задължение? Ел. енергията също е акцизна стока...

 27. 27 Профил на merkel
  merkel
  Рейтинг: 808 Неутрално

  ето го феноменалният анализ на Тихомир Безлов единственият компетентен и независим анализатор у нас!

  “Нефтохим” в зоната на здрача

  Известна е истината, че най-важните неща в България се случват в задкулисието. Подобна е ситуацията и сега в спора между държавата и "Лукойл". Не знаем какво точно се е случило. Не знаем колко дълго е продължила конфронтацията и през какви етапи е минала. Предполагаме, че сега виждаме финалната част на противопоставянето, че преди това е имало преговори, компромиси и опити за договаряне.

  - Зоната на здрача

  Проблемът с измервателните уреди на "Лукойл" датира от поне 17-18 години. Докато "Нефтохим" е държавно дружество, приемаме, че държавата е знаела какво става вътре. Но след приватизацията на най-голямото българско предприятие следващите

  4 правителства не знаят какво влиза и какво излиза.

  Може да приемем, че данните, които рафинерията подава, са коректни, но дори 5-6% отклонения в този индустриален град означават стотици милиони загуби за бюджета. За тази сумрачна зона, разбира се, знае от експертите областта. Знаят, агенция "Митници", НАП, Министерството на финансите, но този проблем публично никога не се дискутира.

  Интересното е, че "Лукойл" е компанията, която инициира онлайн контрола на бензиностанциите и складовете. След въвеждането му от 1 януари 2011 г. те приветстваха "волята на правителството". Обявиха, че това е първото правителство, което е направило решителни стъпки за да спре "сивия пазар на горива". Същевременно самата компания очевидно не прави почти нищо, за да осигури достъп на държавата до информация за това какво има на входа и на изхода в рафинерията.

  Фрагментарната информация, която проникваше в медиите за отлагане на срокове те за поставяне на измервателни уреди, за драстично спаднали плащания към бюджета в сравнение с 2010 г. и накрая скокът на цените при бензина и дизела на българския пазар, въпреки че по света цената на петрола спадаше като че ли показва колко трудно е било договарянето с "Лукойл".

  - Опитът с камерите

  Това, че “Лукойл” може да въведе подобно електронно отчитане в реално време, в никакъв случай не значи, че приходите изведнъж ще скочат и напълнят бюджета. Нека припомним как финансовият министър щеше да свърже митниците и НАП. Опитът от въведения онлайн режим, в който бяха поставени бензиностанциите от 1 януари 2011 г.показа, че чудо не се случи. Да - затвориха някои, други излязоха "на светло", но и досега не е ясно каква е ефективността от мерките. Случилото се с техническото чудо при бензиностанциите напомня на друга свръхиновация - видеонаблюденията. Оказа се, че въпреки милионите и обещанията само 10 на сто от данните се обработват.

  Така че, ако въвеждаме някакви специални мерки, а после компаниите купуват полицаи, митничари и данъчни, само оборот правим на специалните доставчици на техника.

  - Какво ще се случи оттук нататък

  Големият проблем е какво може да направи държава като България в отношенията си с една голяма транснационална корпорация като Лукойл. Това е традиционен проблем на малките и бедни държави срещу големите световни мултинационални компании проблем, който държавата трябва да разреши - как ефективно да защитава интересите си. Всъщност това е и основната причина според мнозина, да се пази "Нефтохим" като "сумрачна зона" - увереността, че никой не посяга на силния, никой не иска война.

  Другият въпрос всъщност е до каква степен руската държава ще подкрепи "Лукойл". Ако го направи, имаме малки шансове, съдейки по това колко несолидарна е Европа.

  Засега руските медии реагират балансирано. Нека припомним, че навремето имаше сериозни проблеми между руската държава и "Лукойл" (тогава обаче бе избрана империята на Ходорковски), но не бива да изключваме възможността проблемите с АЕЦ “Белене” да са свързани със сегашната ситуация. Все пак се надявам това да е по-скоро в сферата на теорията на конспирацията.

  Не е ясен и проблемът с посредника на “Лукойл” в България. Съществуват предположения, че част от проблемите са в него, а централата в Москва е изненадана. Другият важен проблем е, че "Нефтохим" не е просто една от рафинериите, тя има значително влияние в целия регион. Над 50 на сто от продуктите на "Лукойл" се продават извън България. Едно спиране на рафинерията ще има последствия за целите Балкани.

  Надявам се да са изчислени и премислени повечето последици. Ако "Лукойл" реши да играе твърдо срещу държавата (което се надяваме, че не е така, съдейки по специалната делегация, която дойде в София), знаейки, че цените ще се качат, може да "помогнат" да е значително. Добавя се една медийна черна машина и в края на лятото, преди изборите, някой казва: "Ето, правителството взриви пазара."

 28. 28
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 29. 29
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 30. 30 Профил на BGman1
  BGman1
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  Прав е Трайков...ръководството на частната рафинерия си носи отговорността за доставките и отношенията си с наемните работници...
  Единственото задължение на държавата е да следи дали се спазват законите на страната...

  الرجل الكبير
 31. 31 Профил на NWO
  NWO
  Рейтинг: 754 Неутрално

  До коментар [#22] от "др. Иванов":
  е веднъж да се съглася с Вас...

  http://www.blitz.bg/news/article/118884
 32. 32 Профил на StiffUpperLip
  StiffUpperLip
  Рейтинг: 534 Неутрално

  Лукойл Ейвиейшън. Ни лук яли, ни ойл мирисАли.
  Изпълнявайте си договорите вашта нанана...
  Нямате нищо общо с лицензите както се оказа, ще произвеждате ли, ще внасяте ли, ще копате ли или в колби ще го правите, керосин трябва да има.

  "Демагогията е на върха на БСП", "партийната аристокрация е една от най-уродливите форми на обществото". Жан Виденов ви го каза.
 33. 33 Профил на др. Иванов
  др. Иванов
  Рейтинг: 648 Неутрално

  Отговорността за работниците е 100% на държавата. Изумително е как един министър може да е толкова правно неграмотен!

  Комунист - реформатор, реформатор - милиционер, милиционер - агент, в един и същи строй!
 34. 34
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 35. 35 Профил на NWO
  NWO
  Рейтинг: 754 Неутрално

  До коментар [#33] от "др. Иванов":
  удар - два пъти в един и същи ден?
  учудващо е как цирка все още изпълнява старите си номера а мат'ряла продължава да ръкоплеска като на Пленум...

  http://www.blitz.bg/news/article/118884
 36. 36 Профил на NWO
  NWO
  Рейтинг: 754 Неутрално

  До коментар [#34] от "др. Иванов":
  браво на мене!

  http://www.blitz.bg/news/article/118884
 37. 37 Профил на majormajor
  majormajor
  Рейтинг: 381 Неутрално

  А как стои въпроса с ЕРП-та ЧЕЗ, Е.Он, ИВН? И с хилядите знайни и незнайни производители на е. енергия - перки, ВЕЦ, ТЕЦ, ФВЕЦ? Води ли агенция Митници регистър за тях? Защо не са свързани с НАП? Какви са правилата за разпределение и доставка на електрическа енергия? Ел. енергията също е акцизна стока. Имат ли ЕРП-та регистрация за акцизен и данъчен склад?

 38. 38 Профил на Натътрузен десебар, слуга на БСП
  Натътрузен десебар, слуга на БСП
  Рейтинг: 1025 Неутрално

  До коментар [#26] от "majormajor":

  Глупав въпрос. Всеки си има електромер, който в случая играе ролята на измервателните уреди, дето не са монтирани и заради които отнеха лиценза. Знаеш колко киловата си потребил, толкова акциз се полага. А в Лукойл, никой не знае, колко нефт влиза, колко бензин излиза, колко се "изнася" и т.н.
  Преди да зададете някой въпрос, помислете малко бе да му се не види.

  Няма шики-мики.
 39. 39 Профил на majormajor
  majormajor
  Рейтинг: 381 Неутрално

  До коментар [#38] от "daniel_defoe":
  Как бе, нали на бензиностанцията имаш отчитане на бензиноколонката? И там имаш измерване.

 40. 40
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 41. 41 Профил на др. Иванов
  др. Иванов
  Рейтинг: 648 Неутрално

  Защото никой в правителството, а и повечето тук нямат хал хабер как става отчитането на оборотите ще кажа, че е достатъчно да има само на местата, където се продава на крайния потребител.
  Ако лукойл крие нещо, то е при износа с кораби, а не по няколко кофи продадени на черно. Да сте видели спряла цистерна от която шофьорът да пълни туби?

  Комунист - реформатор, реформатор - милиционер, милиционер - агент, в един и същи строй!
 42. 42 Профил на Натътрузен десебар, слуга на БСП
  Натътрузен десебар, слуга на БСП
  Рейтинг: 1025 Неутрално

  До коментар [#39] от "majormajor":

  Още един паднал от небето . Кой ти говори за бензиностанциите? В Лукойл не се знае какво влиза и излиза. Нали чу че "изнасят" бензин, а всъщност пълнят трюмовете с вода, изливат я в морето и после продават бензина в страната без акциз и ддс.

  Няма шики-мики.
 43. 43 Профил на Stoyan Tonev Dimitrov
  Stoyan Tonev Dimitrov
  Рейтинг: 594 Весело

  Вижте сега, хубаво се ежите всички българи, ама ако продължавате така, знаете руската ръка е дълга. Скоро направихме новата булава, но имаме и други стари и изпитани инструменти за унищожение. Вашите нови приятелчета още не са ви направили щит щото са в криза, така че внимавайте, ако искате и утре да вечеряте.

  Така пише руския трол. Така мисли - не винаги на глас.

  ВИС, СИК, ТИМ, ГЕРБ
 44. 44 Профил на merkel
  merkel
  Рейтинг: 808 Неутрално

  [quote#39:"majormajor"]Как бе, нали на бензиностанцията имаш отчитане на бензиноколонката? И там имаш измерване. [/quote]

  РАФИНЕРИЯТА Е БЕНЗИНОСТАНЦИЯТА НА ДЪРЖАВАТА! АКО НЕ ЗНАЕШ КАКВО ЛИЗА КАКВО ИЗЛИЗА СТАВА СТРАШНО! Прочети анализа на Тихомир Безлов пуснал съм го в тая тема ако не в 24часа анализи!

 45. 45 Профил на svoboden
  svoboden
  Рейтинг: 1909 Неутрално

  Истинският въпрос е защо се приемат дебилни наредби, в които има изисквания, които не съществуват за никой от конкурентите на българските предприятия. Само преди няколко месеца Дянков отмени собствената си малоумна наредбата, която изискваше всички търговци да се свързани с НАП онлайн. 90 % от българските фирми отказаха да изпълнят нормативния шедьовър. Защо не бяха затворени!?

 46. 46 Профил на barcelonski-е-във-FAKTOR.BG
  barcelonski-е-във-FAKTOR.BG
  Рейтинг: 1341 Любопитно


  Прав е министър Трайков !!!
  - Успех на кабинета Борисов !!!


  Я пак да преговорим:
  - НАЛИ в БГ е най-скъпото гориво ??!!

  Сега минаваме на 100 % внос !!

  Я пуснете линковете с
  е'фтините горива та да си направил
  калкулацията с колко ще пада горивото.


  P'S
  Пайрер /NPaine/; Graf; Гогич; STREAM ......
  Само да плямпате "умно" ли Ви учиха в
  "Педагогика на Пионерската и Комсомолската дейност"

  => БАЙ ГЪЗЗЗ е ТÈХНОТО ЗНАМЕ и ГИ ДОВЕДЕ В => КЛОЗÈТА !!
 47. 47 Профил на ioanov
  ioanov
  Рейтинг: 381 Весело

  До коментар [#45] от "svoboden":

  Ти четеш ли какво пишеш? Чукча писател, не читател ??

 48. 48
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 49. 49 Профил на др. Иванов
  др. Иванов
  Рейтинг: 648 Неутрално

  До коментар [#42] от "daniel_defoe":

  И къде го продават? Златев обикаля от бензиностанция на бензиностанция да убеждава управителите да крият обороти? И досега никой не го е издал?

  Комунист - реформатор, реформатор - милиционер, милиционер - агент, в един и същи строй!
 50. 50 Профил на ioanov
  ioanov
  Рейтинг: 381 Неутрално

  До коментар [#49] от "др. Иванов":

  Ето ти пример като нямаш собствено въображение...

  "Че то от 20 години се знае че пълнят кораба с морска вода на терминала, вместо гориво, бият печата за износ, опааа-ДДС за възстановяване. В залива кораба източва водата, а цистерните плъзват из България. После бензиностанциите нощем нулират фискалните устройства. ЛАПАЙ! Няма ДДС няма данъци!"

  И не,не съм го измислил аз.

 51. 51 Профил на Натътрузен десебар, слуга на БСП
  Натътрузен десебар, слуга на БСП
  Рейтинг: 1025 Неутрално

  До коментар [#49] от "др. Иванов":

  Не се прави на дръж ми шапката др.Иванов . Бас държа, че точно ти много добре знаеш къде и как го продават. За данъчния кредит колегата вече ти е обяснил

  Няма шики-мики.
 52. 52 Профил на merkel
  merkel
  Рейтинг: 808 Неутрално

  [quote#48:"daniel_defoe"]Ти па от няколко дена по няколко пъти на ден плачеш за "дебилната" наредба. Какво, кранчето ти ли секна, че не мирясваш? [/quote]


  Рафинерията имаше 11 години да въведе уредите! 11 години! Но ако го направи ще лъсне истината. В момента например никой не знае какъв е рандемана! А само там далаверите са огромни!

 53. 53 Профил на majormajor
  majormajor
  Рейтинг: 381 Неутрално

  До коментар [#42] от "daniel_defoe":
  Защо си мислиш, че в ЕРП-та ЧЕЗ, Е.Он и ИВН се знае какво влиза и излиза? И, ако смяташ, че това не ги засяга - прочети "ЗАКОН ЗА АКЦИЗИТЕ И ДАНЪЧНИТЕ СКЛАДОВЕ", "Правилник за прилагане на закона за акцизите и данъчните складове", "НАРЕДБА № 3 ОТ 19 ФЕВРУАРИ 2010 Г. ЗА СПЕЦИФИЧНИТЕ ИЗИСКВАНИЯ И КОНТРОЛА, ОСЪЩЕСТВЯВАН ОТ МИТНИЧЕСКИТЕ ОРГАНИ ВЪРХУ СРЕДСТВАТА ЗА ИЗМЕРВАНЕ НА АКЦИЗНИ СТОКИ"

 54. 54 Профил на др. Иванов
  др. Иванов
  Рейтинг: 648 Неутрално

  Някой са пропуснали, че живеем в България!
  А сега си представете как ще стане делаверата с морската вода? Вие наясно ли сте колко хора, вероятно няколко стотин до няколко хиляди, трябва да са вътре в играта. И как поне половината от тях досега няма да са започнали да изнудват Златев, че ще го издадат или ако ги е уволнил не са цъфнали в стопанска или по пресата да разказват? Как въобще ви хрумват такива глупости? А ако системата е толкова разпищолена, защо въобще ще пълнят нещо с морска вода? Кого да лъжат като всички са в играта(между 24000 и 130000 човека).

  И в крайна сметка на кой му хрумна дивотията, че един танкер може да се напълни с морска вода? Нали ще потъне на мига?

  Комунист - реформатор, реформатор - милиционер, милиционер - агент, в един и същи строй!
 55. 55 Профил на Saint
  Saint
  Рейтинг: 434 Неутрално

  До коментар [#52] от "merkel":

  Колкото "лъсна" като свързаха другите данъчни складове. Дефицит в бюджета над 0.5 млрд.

 56. 56 Профил на iazdakaja
  iazdakaja
  Рейтинг: 905 Неутрално

  До коментар [#42] от "daniel_defoe":

  [quote#42:"daniel_defoe"]"изнаят" бензин, а всъщност пълнят трюмовете с вода, изливат я в морето[/quote]

  Ми да сложат митничари на пристанището! Ако не могат/искат да знаят корабите с какво излизат, едва ли ще могат/искат да отчетат и измервателните уреди.

  Според мен се играе театъра "хиперактивност в полза народу" и "вижте как клатим недосегаемите".
  М/у другото, изпитаната схемата на Путин.

 57. 57
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 58. 58 Профил на ioanov
  ioanov
  Рейтинг: 381 Весело

  Абе Иванов , това е само един "тъп пример"... а ти като един захлупен "пропагандатор" се обясняваш. Колкото и рафинерията работи на загуба толкова и пълнят танкер с морска вода. Вземи се в ръце, че си смешен.

 59. 59
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 60. 60 Профил на д-р Петроff
  д-р Петроff
  Рейтинг: 488 Неутрално

  всички бензиностанции си сложиха апаратурата по закон.Големите вериги монтираха хиляди уреди за отчитане.Всички фирми си вързаха касовите апарати с НАП.Лукойл неможа да постави поне 20 уреда.Асно е ,че технически това е осъществимо.По-трудно е обаче да се направят байпасите за да се заобикалят уредите.За това се иска време.Поставяне на нови тръбопроводи и как да влязат в технологичните схеми на производство за да изглеждат истински.....

  ПРАВИ КАКВОТО ТРЯБВА ЗА ДА НЕ СТАВА КАКВОТО СИ ИСКАТ
 61. 61 Профил на д-р Петроff
  д-р Петроff
  Рейтинг: 488 Неутрално

  Правителството май се върти около идеята да се свържат тоалетните с НАП.Често ходиш,значи имаш пари.От къде имаш пари в тази криза? Да влезе МВР,ДАНС,Прокуратура и лично ЦЦ

  ПРАВИ КАКВОТО ТРЯБВА ЗА ДА НЕ СТАВА КАКВОТО СИ ИСКАТ
 62. 62 Профил на Хипчо
  Хипчо
  Рейтинг: 1341 Весело

  До коментар [#59] от "voltaire":
  п.п.Уранчо, ти защо смени никчето и пусна резервния, хахахахха!!!!

  "Игра на всичко коз - КАПИТАЛ
  Бургаската рафинерия "Лукойл Нефтохим" имаше имидж подобен на гигантска инвестиционна банка – твърде голяма, за да затвори. Практически недосегаема. До тази седмица.

  Само за часове след обявяването на новината интерпретациите започнаха да набират скорост. Първото впечатление беше на изненада - никой не беше очаквал, че правителството ще изпълни заканите си към най-голямата компания в България, чийто шеф е дългогодишен и много добър приятел на премиера. Следващите опити за обяснение на този ход бяха сложни политически интерпретации на ръба с конспиративните теории. Те варираха от това, че държавата започва война срещу "Лукойл" и респективно руските интереси в България, до опити за обяснение със сложни пазарлъци с Москва за строежа на "Белене".

  Почти никой не прие официалните изявления, че спирането е само заради неизпълнението на законовите изисквания.

  Причината да се правят толкова конспиративни анализи обаче е в самия "Лукойл". През последните месеци компанията се държи в България не като бизнес субект, а като политически аванпост на руската държава. В официалните си изявления "Лукойл" си позволи да заплаши българската държава с това, че ако се нарушат интересите й и тя бъде спряна, ще има катастрофален ефект върху бюджета (невярно). По време на споровете за цените на бензина тя остро нападна икономическия министър Трайчо Трайков (което беше грубо и нахално).

  Окончателен щрих беше присъствието на шефа на "Лукойл - България" Валентин Златев по време на преговорите за "Белене" в Москва, но от руска страна. Любопитен детайл беше и появата му миналата седмица на среща с финансовия министър с кортежа си коли с номера 0007 - телефонния код на Русия.

  На този сложен фон спирането на "Лукойл" може и да няма политически причини, но със сигурност има политически последствия. Повечето от тях обаче, погледнати откъм България и правителството на ГЕРБ, са положителни.

  Фактите накратко

  На 27 юли България осъмна с новината, че единственият производител на горива в страната е с отнети от Агенция "Митници" лицензи за управление на двата си данъчни склада. Санкцията е заради неспазени срокове за монтиране на измервателни уреди, чрез които митниците в реално време да могат да следят количествата суров и преработен петрол, влизащи и излизащи от бургаското предприятие. На практика това означава, че рафинерията няма право да преработва и да продава горива. А иронията е, че "Лукойл" ще затвори заради неспазването на правилата, за въвеждането на които лобираше преди това.

  Новината бързо предизвика вълна от събития и отприщи много емоции: служители на митниците започнаха инвентаризация в рафинерията и нефтения й терминал "Росенец". Състоя се една безрезултатна среща между директорa на митниците Ваньо Танов и вицепремиера Симеон Дянков
  Линк досие Симеон Дянков е заместник министър-председател и министър ... Цялото досие

  . Отложи се втора. Спешно пристигна огромна руска делегация от Москва. Премиерът Бойко Борисов в един момент загатна за компромисен вариант спрямо компанията, в чийто надзор е Валентин Златев (с когото не крият приятелските си отношения). Златев, който е и генерален директор на търговското дружество на бургаската рафинерия "Лукойл България", даде пресконференция и очерта всички негативни последици от действията на правителството. Но заяви, че те са "законопослушни" и е започнало спиране на производството.

  "Лукойл" ще се окаже своеобразен тест за властта - дали типично в стила на това правителство то бързо няма да се отметне от своята позиция. Защото силното послание, което отправиха Танов и Дянков, е, че няма защитени компании и законът се прилага еднакво спрямо всички. В съзвучие със своите подчинени Борисов заяви: "Аз съм казал, че откакто съм премиер, нямам приятели. Законът е над всички и трябва да се спазва." Но и даде да се разбере, че това ще е тест за министрите му дали ще има достатъчно гориво след спирането на рафинерията.

  Силен политически ход

  В последните месеци заради растящите цени на горивата общественото напрежение срещу "Лукойл" постоянно ескалираше. Дори едномесечният ценови мораториум, който премиерът договори със Златев през март, постигна обратен на търсения положителен ефект.

  Ако се съди по многобройните коментари сега обаче, принципната и безкомпромисна позиция на Дянков и Танов в стил "който не изпълнява закона, независимо колко голям и важен е, си търпи санкцията", среща огромна обществена подкрепа. От думите на Борисов, че "и аз, когато съм казал: "Да, затваряйте", съм вярвал на моите министри", пък става ясно, че действията им са предварително съгласувани с него.

  Не е ясно обаче дали след случилото се Борисов и Златев все още са толкова добри приятели. А като се има предвид реакцията на Борисов в началото на годината около кризата с високата цена на горивата, сега очакванията отново бяха, че заради добрите отношения между премиер и представител на "Лукойл" събитията бързо ще претърпят обрат и рафинерията все пак ще получи отсрочка. През седмицата краткият коментар на Златев беше: "Ще цитирам премиера, че твърди, че лъжа на карти. По-добре да се научи да играе карти и да не се оправдава, като пада."

  На правителственото заседание в сряда най-странната реакция е била на другия вицепремиер – Цветан Цветанов. Според източници от управляващите той е настоявал по въпроса да има политическо решение, тъй като подобни действия са опасни преди избори. Истината обаче е, че тя по-скоро донесе дивиденти за ГЕРБ. Показателна е и реакцията на десните политически лидери , които определиха действията на правителството като правилна "война срещу монополиста".


  ВОДА, ПОВЕЧЕ ВОДА!
 63. 63 Профил на Федор Езерский
  Федор Езерский
  Рейтинг: 870 Весело

  Абе те да почнат стачка хората, да блокират пътищата, да почнат да обръщат кошчета за боклук по улиците, защото са останали без заплати и не могат да си плащат ипотеките, пък нека Лукойл да носи отговорност

 64. 64 Профил на theanalyser
  theanalyser
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  Това, което Дянков се опита да прокара с тези измервателни уреди е наистина крайно неприятно за Лукойл, но винаги идва време да се плаща сметката...
  Едно е ти да казваш на митницата какво влиза и какво излиза, друго е да се отчита онлайн и да го гледа и финансовото министерство.
  Първото може да се уреди вероятно, второто - май става много сложно, а....
  Така че подкрепям харт методите, които сега се прилагат.
  Повече от 20 години Лукойл си беше държава в държавата, но сега малко се поразместиха пластовете!
  Е ясно е, че и от нейде на Запад от нас идва солидна подкрепа за такъв смел ход, но и това е част от играта.
  Рискована, ама си заслужава... заслужава си, ама рискована,
  както казва Руслан Мъйнов в едно друго предаване...

 65. 65 Профил на yanne
  yanne
  Рейтинг: 970 Неутрално

  До коментар [#45] от "svoboden": Както винаги си свободен от ум и всяка мисъл!!Всички данъчни слкадове в България,които саоколо 70 са отговорили на изискванията,освен4,2 от които на Лукойл!!!Още нещо "пропуснато"от тебе-правилата за свързване на данъчните складове с НАП са предложени именно от Лукойл!Чрез тах се надяваха да подхлъзнат конкурентите си,надявайки се,че за тях ще се направи изключение,като при любимия ти Сергей(Господ здраве да Му дава!!)

 66. 66 Профил на д-р Петроff
  д-р Петроff
  Рейтинг: 488 Неутрално

  Бензиновозите са с електронна пломба.В бензиностанциите,колонкит са свързани с НАП.Мисля,че единствено може да се играе в количествата на на производствено-технологичия брак.Ако по технология е планирано и до сега е отчитан един процент,а реално той е по-малък.С една дума,ако предвидените и калкулирани загуби са по-големи от реалните.тогава ще се получи излишък,но той трябва да е реализиран.Затова е нужна верига бензиностанции.Направиха си я.Направиха си и байпасите по бензиностанциите.В пълна секретност.Без персонала да е информиран.Един пример с 20годишна давност.Как от Нефтохим излиза бензин а в бензиностанцията(в Пловдив до РТЦ) се достави вода и колите взеха да гаснат 100 метра след зареждане.Оправдаха се,че било кондензат.

  ПРАВИ КАКВОТО ТРЯБВА ЗА ДА НЕ СТАВА КАКВОТО СИ ИСКАТ
 67. 67 Профил на bramasole
  bramasole
  Рейтинг: 3622 Гневно

  До коментар [#12] от "Ментор":
  ++++++!
  Що за синдикални лидери са тези, които се ширят в кабинети в сградата на администрацията на компанията; ползват служебни автомобили; според техни колеги от минно-геоложката камара членският внос в "Лукойл - Нефтохим" се събира по ведомост - като преди 1989 г. Какво друго да кажат тези купени от шефовете на рафинерията гадове. Самите работници следва да анализират ситуацията и да отлюспят продажниците.

  "На народите с къса памет преходите са им много дълги." Тони Филипов, д-р
 68. 68 Профил на pierr
  pierr
  Рейтинг: 434 Неутрално
 69. 69 Профил на Stoyan Tonev Dimitrov
  Stoyan Tonev Dimitrov
  Рейтинг: 594 Неутрално

  [quote#62:"Хипчо"]Показатена е и реакцията на десните политически лидери , които определиха действията на правителството като правилна "война срещу монополиста[/quote]
  Да го повторя и аз, току виж се набило в комуно-руско-гербераските тикви. Костов не е виновен, костов не е враг на народа. Костов иска другите да играят по правилата. Чакам сега герберьозците, да питат защо той не играе по правилата? Но аз няма да споря повече с тях, защото ме заболя да си блъскам главата в бетонена стена.

  ВИС, СИК, ТИМ, ГЕРБ
 70. 70 Профил на Вени Марковски
  Вени Марковски
  Рейтинг: 754 Неутрално

  До коментар [#2] от "Делян Делчев":

  Прав си. За пръв път от много време човек да си помисли, че може би все пак има надежда България да стане нормална държава. Макар че продължава да ме гложди съмнението, защото само преди месеци същият Трайков трябваше да си наляга парцалите, след като същият Бойко го смъмри по повод същия "Лукойл".

  Автор съм на статиите "Интернет трол" и "Атака Ad hominem" в БГ-Уикипедия. С други думи - номерата на троловете от този форум при мен не минават.
 71. 71 Профил на Stoyan Tonev Dimitrov
  Stoyan Tonev Dimitrov
  Рейтинг: 594 Неутрално

  И чакам да ми отговорят защо можаха 2 пъти(ли повече) досега да сменят министри, но понеже костов иска и цветанов е много кадърен и защитава лукоил, тиквата не иска да го смени и затова костов е виновен? Айде бе шайката изречение, по изречение, все едно давате отчет на старшината ....

  ВИС, СИК, ТИМ, ГЕРБ
 72. 72 Профил на ck
  ck
  Рейтинг: 986 Неутрално

  М-р Тр. Трайков: "предприятията трябва да спазват законите, които има в съответните отрасли, да работят, да допринасят към брутния вътрешен продукт и да плащат заплати на хората".
  Не намеква ли за спазване на приватизационния договор?

 73. 73 Профил на ВЕЧЕН ПРЕХОД!
  ВЕЧЕН ПРЕХОД!
  Рейтинг: 701 Любопитно

  [quote#9:"Софиянец"]Факт. Лукойл е частна компания, не е задължение на държавата да се грижи за нея. [/quote]

  100% частна ли е? Държавата няма ли дял в нея? Не се заяждам, просто питам.

  Абсурдът има смисъл само тогава, когато не се примиряваме с него.
 74. 74 Профил на ck
  ck
  Рейтинг: 986 Неутрално

  Има златна акция, представителят на държавата може само да иска сведение за управлението на компанията.

 75. 75 Профил на Хипчо
  Хипчо
  Рейтинг: 1341 Весело

  До коментар [#68] от "pierr":

  Сбогом, руски империалисти!

  ВОДА, ПОВЕЧЕ ВОДА!
 76. 76 Профил на Хипчо
  Хипчо
  Рейтинг: 1341 Весело

  Браво Дянков, Браво Трайков!!!!Бой по руснаците!!!!

  ВОДА, ПОВЕЧЕ ВОДА!
 77. 77 Профил на ВЕЧЕН ПРЕХОД!
  ВЕЧЕН ПРЕХОД!
  Рейтинг: 701 Неутрално

  [quote#67:"domakinq"]Що за синдикални лидери са тези, които се ширят в кабинети в сградата на администрацията на компанията; ползват служебни автомобили; [/quote]

  Назначени, като назаначените капиталисти. И е крайно време финансовите им отчети да станат публични.

  Абсурдът има смисъл само тогава, когато не се примиряваме с него.
 78. 78 Профил на barcelonski-е-във-FAKTOR.BG
  barcelonski-е-във-FAKTOR.BG
  Рейтинг: 1341 Весело  - MY GENERAL, ВТВЪРДЯВАЙ СЕ !!!

  Барселонски е с тебе ..... !!!


  =========================

  Причината да се правят толкова
  конспиративни анализи обаче е в самия "Лукойл".
  През последните месеци компанията
  се държи в България не като бизнес субект,
  а като политически аванпост на руската държава.
  ===========================

  => БАЙ ГЪЗЗЗ е ТÈХНОТО ЗНАМЕ и ГИ ДОВЕДЕ В => КЛОЗÈТА !!
 79. 79 Профил на svoboden
  svoboden
  Рейтинг: 1909 Неутрално

  Според Тряйков да се затвори незаконната ски зона в Пирин е безумие, а да се спре най-голямото предприятие в България, защото не е спазило Наредба на Дянкво е нормално интересно какъв е критерият му за безумие!?

 80. 80
  ****

  Коментарът беше изтрит по желание на неговия автор.

 81. 81
  ****

  Коментарът беше изтрит по желание на неговия автор.

 82. 82
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 83. 83 Профил на ngrudev
  ngrudev
  Рейтинг: 472 Неутрално

  Да ама работниците пак искат всичко от държавата вместо да протестират срещу собствената си компания, която не е спазила изискванията, за да остане на пазара. Не ми е жал за тях след като самите те ги е страх да защитят хляба от когото е нужно. К'вото стане всеки държавата му е виновна и че спазва и че не спазва закона, к'вото му утърва ама не се замисля колко не е прав и как си е затворил едното око.

 84. 84 Профил на barcelonski-е-във-FAKTOR.BG
  barcelonski-е-във-FAKTOR.BG
  Рейтинг: 1341 Любопитно


  ПРИ ТОЛКОВА МНОГО почитатели

  на "заветите" на "СИЛА" ....:
  яростен защитник "правата на потребителите", е'фтините горива и "протестите" е редно сега да защитят и правата на работниците в Хим-а.

  Пайрер /NPaine/; Graf; Гогич; Русев /STREAM/

  изпокрили сте се като мишоци ..... или сте "за шаран". Онемяхте ли бре .....

  или "СЕГА" сте ЗА Мутрата Златев ??!

  Много Прост Матрèйяaaла
  дори и при умно-писане му личи ......

  => БАЙ ГЪЗЗЗ е ТÈХНОТО ЗНАМЕ и ГИ ДОВЕДЕ В => КЛОЗÈТА !!
 85. 85 Профил на Ваня
  Ваня
  Рейтинг: 591 Весело

  "....според мен предприятията трябва да спазват законите, които има в съответните отрасли, да ги спазват, да работят, да допринасят към брутния вътрешен продукт и да плащат заплати на хората", повтори министърът."

  Добре. Кандардисаме от първия път. Хайде сега да отнемеш разрешителните на всички предприятия, работещи на територията на страната, които не сключват трудови договори с работниците си, или са сключили договори за 4-часов работен ден, които не отговарят на действителността; или които плащат осигуровки върху минималната заплата, а плащат по-високи (мисля че трябва да се затвори "Слънчев бряг". Сега е моментът.); или които не плащат данък печалба (99% от предприятията в страната). Когато предприемете съответните мерки към тези предприятия, тогава ми разправяйте, че законът е еднакъв за всички.

  Аз
 86. 86 Профил на Zizu
  Zizu
  Рейтинг: 1020 Весело

  22 години стигат!
  Крайно време е да станем нормална европейска държава!
  Правителството направи няколко малки крачки във вярната посока!
  Да го подкрепим!

  Машини прости, народ неук.
 87. 87
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 88. 88 Профил на ВЕЧЕН ПРЕХОД!
  ВЕЧЕН ПРЕХОД!
  Рейтинг: 701 Неутрално

  [quote#83:"ngrudev"]Не ми е жал за тях след като самите те ги е страх да защитят хляба от когото е нужно. К'вото [/quote]

  Режимът в България е тоталитарен, а не демократичен. Нов модел, некласически. но тоталитарен. Тоталитарните режими не търпят инициатива отдолу. Това е по дефиниция и едоказано емперично. Запомни го!

  Абсурдът има смисъл само тогава, когато не се примиряваме с него.
 89. 89
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 90. 90
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 91. 91
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 92. 92 Профил на ngrudev
  ngrudev
  Рейтинг: 472 Неутрално

  До коментар [#31] от "NWO":


  До коментар [#34] от "др. Иванов":

  Пълен смях сте и двамата, комедиантите на форума.

 93. 93 Профил на pierr
  pierr
  Рейтинг: 434 Весело

  До коментар [#75] от "Хипчо":

  Дреме ми за руските империалисти! Имах предвид препиканата физиономия на Трайчо и екипа му в т.н. "кризисен щаб" разположен кой знае защо в "хотелчето" на Косьо Самоковеца...

 94. 94 Профил на Хипчо
  Хипчо
  Рейтинг: 1341 Весело

  До коментар [#81] от "be_google":

  ХАХАХАХАХАХА, аз съм седесар, мой човек!!!! И винаги съм гласувал за сините!!! Ноо! - Днес сме зад България срещу Русия - прочети статията в Капитал, преди да дрънкаш!!!! Хехехе!

  ВОДА, ПОВЕЧЕ ВОДА!
 95. 95 Профил на mazen
  mazen
  Рейтинг: 434 Неутрално

  Трайчо - ПРЕЗИДЕНТ!
  Съмнявам се да откаже

 96. 96
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 97. 97 Профил на ь
  ь
  Рейтинг: 1341 Весело

  [quote#89:"barcelonski"]аз съм с тебе батка ....
  н'ема да се п'уашиш ... ама хич. [/quote]
  Да ти кажа честно, баш бая си е за уплах ))

  Простотията ходи по хората! Затова обичам животните! Цъкам само "+" ... но не на всички :)
 98. 98 Профил на eurogi
  eurogi
  Рейтинг: 648 Неутрално

  До коментар [#60] от "д-р Петроff":
  КОИ са тези всички фирми дето са си свързали касовите апарати с НАП, бе докторе?Ами нали затова промениха там наредбата и отложиха срока с 6 месеца,щото фирмите масово не се свързваха с НАП?До момента 10% най много да са се свързали с НАп.

 99. 99 Профил на dekodekov
  dekodekov
  Рейтинг: 494 Неутрално

  закривай, в България има достатъчно файтони

 100. 100
  ****

  Коментарът беше изтрит по желание на неговия автор.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK