Печалбата на Barclays за полугодието пада с 33%

Печалбата на Barclays за полугодието пада с 33%

© ReutersПечалбата преди данъци на британската банка Barclays за първото полугодие е паднала с 33% до 2.64 млрд. паунда, пише FT. Спадът е факт след като банката изплати 1 млрд. паунда на свои клиенти, за да покрие разходите по оплакванията им от продажбите на застраховки за защита на плащанията.


В опит да намалят разходите заради проблемите си с клиентски искове от Barclays вече са съкратили 1400 работни места през първото полугодие, като този брой може да нарасне до 3000 към края на годината, съобщава "Ройтерс".


Според коригираните отчети на Barclays, в които не са включени по-рано обявените обезпечения на клиентите и някои други фактори, печалбите на банката са се увеличили с 24% до 3.68 млрд. паунда.
Новият изпълнителен директор на групата Боб Даймънд изрази задоволството си от резултатите и каза, че очаква с нетърпение публикуването през септември на Vickers Report – издание с преглед на британската банкова индустрия след финансовата криза. "Нашите капитал, ликвидност и кредитиране са със солидни позиции", допълни Даймънд.


Barclays е втората голяма британска банка след HSBC, която обявява шестмесечните си резултати. До края на седмица това се очаква да направят и двете държавни банки в кралството - Lloyds и Royal Bank of Scotland.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK