КРС готви ново намаление на цените за разговори на едро

КРС готви ново намаление на цените за разговори на едро

© РойтерсКомисията за регулиране на съобщенията готви втори план за поетапно намаляване на цените за терминиране на разговори в мобилни и стационарни мрежи. Това заяви председателят на телекомуникационния регулатор д-р Веселин Божков пред "Дневник". Новата вълна на регулациите касае само таксите, които операторите заплащат помежду си за осъществяването на разговори между мрежите им. Намаляването на цените за терминиране обаче трябва да засегне и цените, които потребителите плащат за услугите им.


"В момента работим по пазарните анализи и трябва през септември или октомври да сме нотифицирали Европейската комисия за тях", обясни Божков по повод публикация в сайта EurActive. В нея се твърди, че в България се плащат най-високите цени за терминиране в ЕС. По данни на самата ЕК към октомври 2010 г. средната цена за терминиране у нас е 6.65 евроцента при средно 5.46 евроцента за ЕС. По-високи средни цени заплащат операторите помежду си в Дания, Чехия, Италия, Естония, Ирландия и Люксембург.


Само за дванадесетте месеца до октомври средната цена за терминиране у нас е паднала почти двойно, след като през октомври 2009 г. е била 11.76 евроцента за минута. Мярката свали с 22% това перо от приходите на операторите, показват данните на КРС.


Изявлението на Божков идва след публикация в EurActive, според която Европейската комисия готви санкции за страната заради липсата на ефективни регулации от страна на КРС. "Няма такова нещо, с еврокомисаря по дигиталната политика Нели Крус работим прекрасно", коментира той. По думите му, в момента се прави актуализация на поетапното намаляване на цените за терминиране. "С пазарния анализ ще вземем средноевропейските цени и добрите практики като отправна точка и ще наложим нови цени, които отговарят на тези изисквания", обяви Божков.

Коментари (52)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на СДС
  СДС
  Рейтинг: 1546 Неутрално

  Според Брюксел в България, която е най-бедната страна-членка на ЕС, се плащат най-високи цени за мобилна телефония.
  ................
  Покрепям.
  Но заглавието е неточно.
  Не България, а операторите ще бъдат наказани т.е. глобени за това , че на практика са се договорили за цените помежду си.
  Олигарсия, по К.Маркс. Това знаят, това правят.
  ЕК всъщност върши това, което българската антимонополна комисия отдавна трябваше да свърши, ако не беше толкова корумпирана.

  nemo malus felix, minime corruptor.
 2. 2 Профил на pariah
  pariah
  Рейтинг: 1209 Неутрално

  Според Брюксел в България, която е най-бедната страна-членка на ЕС, се плащат най-високи цени за мобилна телефония.

  Мда, България е страна на абсурдите, корупцията и беззаконието...
  Ако няма някоя европейска сопа отвреме-навреме да ни шиба управниците по главите, обирането на населението и мутрящината на всички нива ще си продължава, защото така сме си свикнали.

  - A witty saying proves nothing. Voltaire
 3. 3 Профил на Музар
  Музар
  Рейтинг: 1568 Весело

  И ква ще стане тя? С Европа ще говорим за 5 евроцента, у нас - за 50 стинки???

  Гласът на разума е тих, но не се успокоява, докато не бъде чут." Бъдещето на една илюзия" Зигмунд Фройд
 4. 4 Профил на vagabond66
  vagabond66
  Рейтинг: 1351 Неутрално

  Е, ако това стане поне, за първи път ще има някаква реална финансова полза от това че сме в ЕС !

 5. 5 Профил на кинти
  кинти
  Рейтинг: 1278 Весело

  От 50 до 1000 лв на седмица или от 2600 до 52000 лв на година !
  Евала бе, КРС !
  Вие ги размазахте от глоби ...

  http://www.youtube.com/watch?v=hx16a72j__8
 6. 6 Профил на Читател
  Читател
  Рейтинг: 3164 Неутрално

  "...най-бедната страна-членка на ЕС, се плащат най-високи цени за мобилна телефония" - и КРС блее. Или налага символични санкции. Сиреч частника излиза по-силен от държавата.

  Цензурата не е страшна. Страшна е автоцензурата и манипулацията.
 7. 7 Профил на greenhrast
  greenhrast
  Рейтинг: 925 Неутрално

  Мобилните оператори са по-големи лешояди и от банкстерите!
  Хубаво им беше с СИМ карто от по 450лв и 2.60лв/минута разговор.
  Всички им хвнаха цаката - с по 3 GSMа в всяка ръка, в зависимост на кой оператор ще звъниш. В тоя ред мисли преносимостта на номерата ни набута, сега според номера не знаеш с колко към кого ще се набуташ.
  В един светъл момент това няма да е важно де, но ... до тогогава..

 8. 8 Профил на charlyb
  charlyb
  Рейтинг: 869 Неутрално

  А така! Като истински (много умни и надарени!) българи, хем ще плащаме скъпи разговори, хем още веднъж чрез данъците си, ще плащаме глобата за това!

  Протестите ще стимулират управляващите да започнат реформи – протестират нереформираните, онези които смучат от държавата!
 9. 9 Профил на #43c6dB
  #43c6dB
  Рейтинг: 1150 Неутрално

  Всичко това се случва понеже търпението на българина, или по-скоро примирението му е безкрайно..

  Fail with honour then succeed by fraud
 10. 10 Профил на theanalyser
  theanalyser
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  Резнете сега и мобилните оператори както Лукойл, ако ви стиска!
  Така се показва принципност!
  Дано се случи!

 11. 11 Профил на The.Teacher
  The.Teacher
  Рейтинг: 661 Неутрално

  "50 до 1000 лв. на седмица."

  Наистина ли глобите са такива??? Ако да, да се добавят по три нули

  Местоживеене:---> Магратеа. Образование:---> Антична филология, трансформационна етика и вълново-хармонична теория на историческата перцепция.
 12. 12 Профил на Борислав Георгиев
  Борислав Георгиев
  Рейтинг: 1304 Неутрално

  За пореден път надеждата ми се уповава на Брюксел, като външен коректив за нелепостите с операторите. Тия комисии са пълни с подкупна измет. А останалите работещи там са или пълни некадърници или млади хора с ентусиазъм, които обаче нямат никаква власт и биват спъвани постоянно в работата им заради политически неизгодни някому решения.

  Преди време писах жалба до КЗП по повод "любимия ни оператор". Тия бяха забравили да сменят старото име от бланката за отговор.. Може би просто трябва да мине време, за да проработят - засега трябва да се радваме, че ги имаме

 13. 13 Профил на rover
  rover
  Рейтинг: 388 Неутрално

  ГЕРБ вместо да правят популистки изказвания, да използват законодателната си власт и да увеличат например 100 пъти максималния размер на глобите, които може да налага КРС. И без това всяка седмица изменят с повод и без повод по няколко закона.

  Проблемът е, че играят комбина с мобилните оператори и този път си измиват ръцете с КРС. Публична тайна е, че операторите са толкова големи, че са си купили недосегаемост. Държавата е достатъчно мощна и има арсенал от механизми, с които да смачка всеки един субект за няколко дни/седмици...ако реши.

  Далеч по-лесно е обаче да се хвърля прах в очите на обществото и политически и икономически обвързаните КЗК, КРС, КЗП, ГИТ да нападат по скалъпени обвинения средно големи предприемачи с чист и изряден бизнес и чуждестранен капитал и да си пълнят бюджетите (и джобовете) с измислените глоби

 14. 14 Профил на Боян Юруков
  Боян Юруков
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  Най-скъпи разговори? Това просто не е вярно. Скъпи са разговорите между операторите. Иначе знаете ли какви сметки се плащат в Германия?

  Lipsva.com | Yurukov.net | Crime.bg
 15. 15 Профил на Читател
  Читател
  Рейтинг: 3164 Неутрално

  До коментар [#14] от "Боян Юруков":

  Какви? Като пропорция сметка - доход?

  Цензурата не е страшна. Страшна е автоцензурата и манипулацията.
 16. 16 Профил на Танас
  Танас
  Рейтинг: 1366 Весело

  ЕС ще санкционира България заради скъпите GSM разговори
  ===================================
  А така де, а така '' со кротце со благо и со малце кютек '' по милиционерските каски и всичко ще си дойде на мястото

  Цацарoff - Оставка ! >:-)
 17. 17 Профил на vagabond66
  vagabond66
  Рейтинг: 1351 Неутрално

  До коментар [#14] от "Боян Юруков":

  В Германия не знам. Знам в Великобритания. Някои са по-скъпи други са по-евтини, а някои са убийствено евтини. Въпрос на избор. На острова има мобилни телефони които струват 3£ за нов апарат. Същите в БГ са със цена 64-65 лева.

 18. 18 Профил на Боян Юруков
  Боян Юруков
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  До коментар [#15] от "Читател":

  Ама няма такова нещо бе хора - колко пъти да го обяснявам. Центата на услугата може да падне до един момент. Тя може да падне от ниските заплати, доста по-ниския ток и данъци. Но техниката и таксите са си относително същите. Вярно е, че могат да паднат повече, но зазговорите вътре в оператора си добре. Особено на договор и правилната тарифа

  Това, което според мен имат в предвид в доклада и това, което преди са ни предупреждатавали, е за роуминга и разговорите МЕЖДУ операторите. Там определено има спекула. Забелязва се обаче заради ниските цени на другите разговори. В Германия цените на обаждане на друг оператор са с 40 до 80% от нормалните. В Германия предполатено обаждане в същия оператор на минута е между 1 и 3 евро. С договор е средно около 30-40 цента. За 100 предплатени минути с всички оператори плащам 30 евро. За 100 минути само с оператора се плаща 15 евро и по 20-40 цента към останалите. Айде да сравняваме.

  Lipsva.com | Yurukov.net | Crime.bg
 19. 19 Профил на Боян Юруков
  Боян Юруков
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  До коментар [#17] от "vagabond66":

  И в Германия имаше по едно време, но видяха, че не им е изгодно. Сега ги пускат на изплащане при по-високи тарифи. Има и много евтини разговори, наистина, но при тях договорът е дълъг, международните обаждания (а понякога и тези към другите оператори) са през интернет телефония и качеството е ужасно и те точат от други места. Така например веднъж като имах проблем с тарифата и се наложи да дам 30 евро за чакане на оператор на линията. По поща не ставало. По тази логика тарифи като Loop и подобните тук не съм ги виждал. А качеството на мобилния нет е под всякаква критика - в БГ си зареждам през предплатени карти и лети почти навсякъде. Гледах youtube клипче на езеро във Витоша. Във Франкфурт на централния площад ми е трудно да го заредя.

  Lipsva.com | Yurukov.net | Crime.bg
 20. 20 Профил на Боян Юруков
  Боян Юруков
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  Не ме разбирайте погрешно - таксите между операторите определено са спокулативни. Както и прекратяването на договорите, роуминга и доста други неща. Но не очаквайте тарифи 20 пъти по-ниски от тези в Германия, колкото са заплатите.

  Lipsva.com | Yurukov.net | Crime.bg
 21. 21 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3421 Неутрално

  [quote#5:"кинти"]От 50 до 1000 лв на седмица или от 2600 до 52000 лв на година !
  Евала бе, КРС !
  Вие ги размазахте от глоби ... [/quote]
  Да, това е абсолютна подигравка, като се има предвид, че мобилните оператори смъкват по няколко милиона на ден.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 22. 22 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 2668 Неутрално

  Ако в бакалията работи магазинерка без договор,глоба 15000лв,ако мобилен оператор "дреши" няколко милиона "клиенти",глоба 1000лв на седмица макс.

  Русофилството в България е достигнало до идиотство. Митрополит Методий, протосингел на Българската Екзархия
 23. 23 Профил на Читател
  Читател
  Рейтинг: 3164 Неутрално

  До коментар [#18] от "Боян Юруков":

  Тези неща ги обясни на ЕК. Те сигурно ядат доматите с колците и хал хабер си нямат кое как се ценообразува и защо.

  Колкото до другото - излиза, че е мъка живота в Германия, а рай - в България. Логично е да се попита - защо си там?

  Цензурата не е страшна. Страшна е автоцензурата и манипулацията.
 24. 24 Профил на Deepdish
  Deepdish
  Рейтинг: 1412 Неутрално

  Да, сега си спомням за големите надежди на хората при появата на глобул, а после и на вивател... И след като държавата не защити интереса на хората, ощетени след картелните им споразумения за спазване на сходни цени, трябва отново да чакаме от Брюксел да ги санкционират. След такова решение министъра на съобщенията и ли какъвто е там би трябвало да си подаде оставката - веднага. За това, че не защитава интереса на хората.

 25. 25 Профил на bati vi
  bati vi
  Рейтинг: 1366 Весело

  При печалба от около 7 милиона на ден, повтарям - на ден, сами се сещате, че мобилните оператори ги боли шмайзера за тия смешни глоби от 50-1000 лв. на седмица!
  То за физически лица глобите са къде, къде по-големи.

  Меня постоянно преследуют умные мысли! .. Но я быстрее ....
 26. 26 Профил на МАТРЯЛОВ
  МАТРЯЛОВ
  Рейтинг: 932 Неутрално

  Много пъти се говори по проблема, но никога не е имало и опит за опровержение от тяхна страна!
  Пълна тишина!
  Мълчат си и тези, на които се носят "куфарчетата", т.е. дето трябва да ни "защитават"! А те са от най-високо ниво и ние им плащаме и тяхните "държавнически" разговори!
  Долна измет българска!!!
  Какво трябва да се направи пише под поста ми!

  Неет блядь, МАТРЯЛ надо менять!
 27. 27 Профил на pe6ternyak
  pe6ternyak
  Рейтинг: 544 Неутрално

  [quote#1:"СДС"]Не България, а операторите[/quote]

  България е страната ,която позволява на операторите да ограбват гражданите и .Явно не си дорасъл още да ги разбира6 тези неща.

 28. 28 Профил на pe6ternyak
  pe6ternyak
  Рейтинг: 544 Неутрално

  [quote#26:"péro"]Какво трябва да се направи пише под поста ми!
  «Всё! Народ надо менять!»[/quote]


  +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

 29. 29 Профил на pe6ternyak
  pe6ternyak
  Рейтинг: 544 Неутрално

  [quote#10:"theanalyser"]Резнете сега и мобилните оператори както Лукойл, ако ви стиска![/quote]
  Май Лукойл не можаха да го резнат , а само се опитаха,но не стана.

 30. 30 Профил на conservoir
  conservoir
  Рейтинг: 435 Неутрално

  До коментар [#13] от "rover":

  Прав си че глобите са смешни. Правителството и да ги увеличи, не се решава проблема с (без)действието на КРС и ценообразуването на операторите - КРС е независим регулатор и правителството не може да й каже какво да прави. Както и на операторите.
  ЕК може да упражни натиск да се задейства КРС и Ковачев хубаво е направил, че ги е подсетил !

 31. 31 Профил на lao
  lao
  Рейтинг: 442 Неутрално

  До коментар [#1] от "СДС":

  Първо ще са фирмите, после като не "можем" да ги принудим, ще накажат и страната ни. Иначе добре дошли в действителността, в която абсолютно кретенското ни управление, ще слугува в безобразни мащаби на определени лобита, абсолютно винаги в много, много тежък ущърб и на на пазарната икономика и на потребителите. В държавите с напреднала демокрация, лобитата имат думата също, но пропорциите на това са съвсем различни. У нас е като във доста други бесни новокапиталистически държави, в които и след 50 години потребителят и човека/индивида ще е далеч назад като приоритет - фактически, а не на думи и закони които не се спазват. Мислите, че тази държава не може да стане по зле за живеене и по зла за хората и природата? Помислете пак.

 32. 32 Профил на Величка Маринова
  Величка Маринова
  Рейтинг: 587 Неутрално

  Констатацията, че цените за терминиране на разговори между мобилните мрежи на операторите са най-високи в България, сравнени с другите държави членки и средните в Европа, се повтаря във всеки доклад на Европейската комисия.
  http://velimar.blogspot.com/2010/05/blog-post_27.html

  VelMar
 33. 33 Профил на Лодка в гората
  Лодка в гората
  Рейтинг: 1120 Неутрално

  [quote#31:"lao"]Мислите, че тази държава не може да стане по зле за живеене и по зла за хората и природата?[/quote]

  Винаги може още по-зле!Важното е да си оптимист!Който не е съгласен -моля да изпрати есемес ....

 34. 34 Профил на disastrous
  disastrous
  Рейтинг: 497 Неутрално

  Ако някой от Мтел, Глобул или Виваком чете тези коментари... Вземете ме на работа при вас и обещавам, че никога повече няма да ви съдя... Никога повече няма да храня и без това напълно невинните ви служители, които сте оставили да отговарят на въпросите свързани с нахалните ви смс игри. И другите служители, дето постоянно ми объркват сметките във ваша полза, и тях няма да храня. И няма да казвам на хората, като им е превишена сметката няколко месеца да отиват и да си изключват телефоните пред нотавиус в сейф и след това да ви съдят, че имат сметки без да са говорили въобще. ОБЕЩАВАМ ВИИИ!!!

 35. 35 Профил на hobbitbg
  hobbitbg
  Рейтинг: 660 Любопитно

  До коментар [#18] от "Боян Юруков":

  Хер Юруков, ха спри се да плещиш глупости бе! Не си единствения, който живее или е живял в Германия. Не ме карай да ти вадя линкове за тарифите на Водафон и О2 например. За 30 евро ще си взема флатрейт в собствената мрежа, 1000 минути за всички мрежи и неограничен интернет. Да не говорим, че Самсунг Галакси се продава за 10 евро с договор, тук за над 600 лв. Айфон 4 има за 50 Евро, а СГ2 е 80 евро!!! Знаеш ли тука СГ2 ще се продава за 80 евро??? Сега ако си студент и връзваш 700 евро на месец 30 Евро може и да ти се струват много пари. Но глупостите за техниката не ми ги разправяй, операторите в БГ не инвестират нон-стоп. Много пари отиват за поддръжка и обслужване на клиентите, които при нас се източват. За да не обявим твърде голяма печалба. По твоята логика операторите в Германия отдавна да са фалирали. Верно е , че и в БГ цените паднаха и има изгодни тарифи. Но цените на телефоните как ще ми ги обясниш? Щото в Германия ти влизат в месечната такса, а тук си ги плащам плюс таксата!

 36. 36 Профил на hobbitbg
  hobbitbg
  Рейтинг: 660 Весело

  До коментар [#34] от "disastrous":

  Хахахаах, браво!

 37. 37 Профил на Rael
  Rael
  Рейтинг: 716 Неутрално

  Странното е, че евродепутат от ГЕРБ иска сметка от еврокомисар, вместо да попита собственото си правителство, какво прави по въпроса.
  Странно е също, че българите пак искат някой от вън да им свърши работата, вместо да отделят 20 минути от ценното си време и да сменят оператора с по-евтин, или да се включват в дните на бойкот и да не ползват мобилните си телефони за час-два.
  Изводът е, че като народ сме робско племе и като държава сме кенеф.

 38. 38 Профил на mdaaaa
  mdaaaa
  Рейтинг: 388 Неутрално

  До коментар [#1] от "СДС":

  малка корекция - ЕК издава препоръка към КРС да санкционира "сиреч" (както казва вожда на герб) КРС ще си го турят в другия крачол и ние пак ще плащаме високи цени

 39. 39 Профил на mdaaaa
  mdaaaa
  Рейтинг: 388 Неутрално

  До коментар [#37] от "Rael":

  кой точно е по-евтиния оператор? появата на трети оператор щеше уж да смъкне цените, ама ядец. и появата на сто и трети оператор сигурно ще има същия ефект.

 40. 40 Профил на hobbitbg
  hobbitbg
  Рейтинг: 660 Неутрално

  До коментар [#23] от "Читател":

  Той не живее там, а е минал от там на екскурзия. Тия тарифи дето ми ги наплещи може да ги е взел само от някой турски магазин, ако не е могъл да се разбере на немски. И аз се чудя как немските оператори успяват да оцелеят при тези тарифи, а нашите и те се оплакват. Каква мъка по този свят, за какво ли въобще някой се занимава с този нерентабилен бизнес?!?

 41. 41 Профил на hobbitbg
  hobbitbg
  Рейтинг: 660 Неутрално

  До коментар [#37] от "Rael":

  Съгласен съм с тебе, само че фактите говорят друг. У нас дори и да си изключиш телефона за 1 месец, пак ще получиш сметката, която получаваш всеки месец. Такъв е законът, такива са правилата, да си говорил, бе, кой те е спрял? Виж за преминаването към друг оператор съм съгласен. Фалит на Мтел би било едно от най-хубавите неща, които могат да се случат на България. Въпреки, че имам приятели, работещи там, които ще останат без работа. Просто са супер нагли!

 42. 42 Профил на Rael
  Rael
  Рейтинг: 716 Неутрално

  До коментар [#39] от "mdaaaa":

  Глобул са по-евтини от Мтел, а Вивател са по-евтини от Глобул. Поне така беше допреди да се махна от България. Когато се появи възможност да се махна от Глобул, без да си сменям номера, веднага го направих, преминах към Вивател, и спестих по 50-на лв. месечно. Освен мен, бяха го направили не повече от 200 човека в цялата държава.
  ОК, ако всички оператори са еднакво скъпи, бойкотирайте ги! Веднъж седмично, никакви мобилни телефони. Помня обаче, че когато се обявяваше ден за протест и не-ползване на мобилни телефони, никой не участваше.
  Иначе сме силни в приказките.

 43. 43 Профил на Боян Юруков
  Боян Юруков
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  До коментар [#23] от "Читател":

  Много по-добре е от БГ в много отношение. Просто да нямаме илюзии, че във всичко са цъфнали и вързали, а в БГ е ад.

  Lipsva.com | Yurukov.net | Crime.bg
 44. 44 Профил на incognito
  incognito
  Рейтинг: 605 Неутрално

  Аз пък от цените на мобилните оператори ме мога да се оплача.

  35 лева за 1000 минути в мрежата на оператора, 100 за всички мрежи, 200 SMS, 200 MMS, 1GB трафик данни на 3G скорост и неограничен на 128kbps и после 0.29 лв. на минута към всички оператори. Къде го има другаде това? Особено с данните. А да, и има гурпа приятели в тази оферта. Наистина, посочете ми друга държава с такива ниски цени?

  Малко са тъпи детайлите от рода, че се "ядат" първо минутите към всички оператори и после към "локалния", но тези неща ще ги има винаги и навсякъде (банки, телевизии и тем подобни услуги).

  Единствения кусур за мен при нашите оператори са малко куците цени на апарати, но по-добре така, отколкото двойно-тройни абонаменти, не?

 45. 45 Профил на Ментор
  Ментор
  Рейтинг: 815 Неутрално

  ЕС трябва да санкционира България не заради скъпите GSM разговори, а защото не се дават още лицензи и пазара се държи изкуствено затворен в полза на 3 фирми.
  Ако се дадат още 3 безплатни лиценза на големи международни оператори, ЕС няма какво да се кахъри за цените - те ще си паднат сами, и то значително.

  Не знам въобще въз основа на какво ЕС може да се меси в ценообразуването на частни компании?

 46. 46 Профил на Боян Юруков
  Боян Юруков
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  До коментар [#35] от "hobbitbg":

  Знам за кои тарифи говориш. Отвори тарифите на O2, после отвори тарифите на vivacom за обаждания и интернет и сравнявай. Разликите са два пъти дори като добавим екстри към тези на vivacom. Единствената разлика е, че в БГ разговорите между операторите са неизгодни и минутите са малко.

  А относно немските оператори, всеки около мен има истории за това как са прекарани. В това отношение няма разлика с БГ. Надписват се редовно сметки, подписват ти договори, лъжат се с условията и т.н. Разликата може би е, че ако става дума за мн пари може да ги осъдиш тук. Иначе за малки суми пари никой не се занимава, защото адвокатите са ужасно скъпи. Така по оценки на потребителските организации телекомите си прибират по няколко стотин милиона на година.

  Lipsva.com | Yurukov.net | Crime.bg
 47. 47 Профил на mihaylov
  mihaylov
  Рейтинг: 551 Неутрално

  Защо трябва постоянно да Ви подбутват и напомнят как да си вършите работата КРС??? Днес е 2 август!!! Ехооооо какво правихте от януари месец до сега?????
  Кога госпожи и господа от КРС ще започнете да работите? Или така ви е мноооого добре ? Да, знам от едно време сте свикнали. Така е ! И това е наследство от онези 45 години, когато всички бяха тарикати, крадяха колкото може повече и работиха колкото може по-малко. И това продължава и през следващите 22 години и нищо не се е променило.И когато те попитат какво работиш, не е важно какво е , а казваш " много ми е добре на работното място, цял ден нищо не правя, опъвам си краката или пък нещо друго, изкарвам си отгоре некой лев по другия начин, никой не ме занимава". И ето поради тези причини сме в това положение, всеки скатава и гледа каквото може да открадне и само иска а нищо не дава, следи другия какво (не)прави, а той самия не се замисля "ами аз какво съм дал".
  Писнало ми е от такива хора, навсякъде ги има и затова фирмите не само , че не могат да прогресират, а напротив обявяват ги в несъстоятелност, същото е и с държавата, и тя е една фирма и най-лошото е, че там тарикатите са 99.99 %. Гадно и тъжно...

 48. 48
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 49. 49 Профил на brassballs
  brassballs
  Рейтинг: 381 Неутрално

  Очевидно става дума за поредния случай загубени в превода.
  Никой не говори за цени на дребно - става дума за цените за обща свързаност (терминиране). Не очаквайте, когато цените за терминиране паднат с цент и половина и цените на минута разговор между различни мрежи да паднат с толкова. Просто не работят нещата така.
  Не става дума за санкции, а за препоръка към регулатора да се "активизира", каквото и да значи това.
  Ако някой си мисли, че КРС може и има правомощия да накара операторите да свалят цените на дребно на каквото и да е било, много се е объркал.
  Това е работа за други регулатори и то при определни условия. Защотото, както ще ви каже Помпиерът наш непобедим - тука си има пазарна икономика.
  С други думи - преди да кажете браво, долу или тям подобни лозунги, малко помислете.
  Помислете и за това, че вече (1) една година поне 1,5 милиона клиенти на единия оператор имат проблеми със сметките си и няма нито един колективен иск, дори символичен срещу него. ..

 50. 50 Профил на pc_none
  pc_none
  Рейтинг: 497 Любопитно

  Телефонните и интернет услугите трябва да станат безплатни - а цената да е включена в данъците. Ако някой не иска да ги ползва - да му намалят данъка. Това би било една добра перспектива.

 51. 51 Профил на pe6ternyak
  pe6ternyak
  Рейтинг: 544 Неутрално

  [quote#40:"hobbitbg"]от някой турски магазин, ако не е могъл да се разбере на немски[/quote]

  В турските магазини си е още по-евтино,но и явно ти само си чувал за Германия.

 52. 52 Профил на alpineskis
  alpineskis
  Рейтинг: 222 Весело

  че нашите оператори са лайнари е повече от ясно, обаче искам да споделя факта, че такова безумно говорена като в нашата държава го няма никъде, понеже наблягаме на Германия, аз лично там не съм видял такова захапване на слушалката!!!! а относно цените на нета през телефона е много добре да прегледаме листите на операторите, да уточним валутите за които говорим, и да се надяваме да не ходим с по 3 телефона защото всеки оператор си затваря трафика в неговата мрежа, а определено хората на запад си правят сметка с кой гоеорят и колко!!!!!

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах