Сайтът Grabo.bg обмисля обезщетение на измамените 226 туристи (допълнена в 19.40 часа)

Сайтът Grabo.bg обмисля обезщетение на измамените 226 туристи (допълнена в 19.40 часа)

© ДневникСайтът за колективно пазаруване grabo.bg, откъдето 226 българи са избрали по-евтина почивка за Малдивите и гръцкия остров Корфу, а впоследствие са били измамени, ще обезщети клиентите, след което ще търси парите си от организатора "Еврохолидейз" ЕООД. Това съобщи пред "Дневник" съдружникът в онлайн платформата Никола Марков.


През тази седмица стана ясно, че 226 души са закупили ваучери за почивки с намаление до двете дестинации, организирани от компанията "Еврохолидейз". Дни преди пътуването на 13 август обаче никой от клиентите не успява да се свърже с представител на фирмата, за да получи туристическия ваучер и самолетните билети, а офисът и в Пловдив се оказва затворен. След подаден сигнал до полицията и прокуратурата вчера бе арестуван един от представителите на компанията- Венелин Качаков, който се е представял за финансов директор. Други двама все още се издирват.


Днес от сайта grabo.bg съобщиха, че обмислят да обезщетят клиентите и впоследствие да потърсят парите от компанията. "Все още търсим юридическата форма, тъй като ние не сме страна по договора", коментира съдружникът в компанията Никола Марков. По думите му се обмисля вариантът да бъде предявена вид цесия за сметка на онлайн платформата, а след това да се заведе колективен иск срещу "Еврохолидейз". На този етап нито в сайта, нито в районната прокуратура в Пловдив има обобщена информация колко средства са били платени от клиентите по офертите за почивки.
Как се стигна дотук


През месеците юни и юли на сайта grabo.bg се появяват оферти за почивка на Малдивите и на остров Корфу с намаления, надхвърлящи 50%. Те са предложени от компанията "Еврохолидейз" EООД, която представя себе си като туроператор с дългогодишен опит и "милиони доволни клиенти". Офертите са за настаняване в два хотела и са предложени различни варианти както за дати, така и за организиране на транспорт. Клиенти от цялата страна закупуват 98 ваучера за Малдивите и 128 за Корфу, като предплащат по банков път почивките и получават фактури срещу това. По информация на "Дарик радио" сред тях има депутати и служители на МВР. С наближаване на първата дата на пътуване - 13 август, част от туристите опитват да се свържат с "Еврохолидейз", за да получат и ваучерите за почивка и самолетни билети. Никой обаче не отговаря на посочените телефони, а офисът на компанията в Пловдив е затворен.


Един арестуван, двама се издирват


След като сигнал по случая стига до полицията и прокуратурата, започва разследване. В неговия ход се установява, че няма предплатени или резервирани места от тази компания в хотелите на Малдивите и на остров Корфу, както и за самолетни билети. Всички пари от банковата сметка, по която туристите са изпращали сумите за почивките, са били изтеглени в края на юли. От районната прокуратура в Пловдив съобщиха, че вчера е арестуван един мъж - Венелин Качаков, който се е представял за финансов директор в "Еврохолидейз". По информация на "Дарик радио" той е член на областната организация на ГЕРБ, откъдето са съобщили, че вероятно ще бъде изключен. В момента се издирват още двама души от "Еврохолидейз" - управителят на компанията Георги Христов и Георги Владимиров, който действал с другите двама, съобщи говорителят на пловдивската прокуратура Галина Андреева. Разследването е за измама в големи размери, за което според Наказателния кодекс се предвижда затвор до 8 години.


 Кои са "Еврохолидейз"


Компанията "Еврохолидейз" EООД е собственост на родения през 1986 г. Георги Христов, който е и неин управител. Той я е купил през тази година от  Димитър Маргаритов Клатуров от Плевен за 5 хил.лв. Няколко месеца преди сделката "Еврохолидейз" е преобразувана от ООД в ЕООД след като единият от съсобствениците във фирмата Маргарит Иванов Клатуров прехвърля дела си на Димитър Клатуров.


Справка в системата ДАКСИ показва, че от началото на 2011 г. Георги Христов е купил още една фирма- " Лукс арт дизайн", с предмет на дейност брокерски, издателски и маркетингови услуги. Той е и собственик на две строителни фирми - "Лейк парк" и "Слав инвест груп".


По информация на пловдивските медии 25-годишният Георги Христов е бил безработен и се е издържал от социални помощи, преди да започне да се занимава с туристически и строителен бизнес.


Справка на "Дневник" в регистъра на туроператорите показва, че компанията "Еврохолидейз" има лиценз единствено за турагентска дейност, издаден през 2005 г., когато фирмата все още е била ООД и е имала двама съдружници. Това означава, че по закон тя е нямала право да организира почивки. След продажбата на компанията, преобразуваното дружество "Еврохолидейз" ЕООД няма издаден лиценз нито за туроператор, нито за турагент. По закон правата за тази дейност не могат да бъдат прехвърляни, заради което и няма как фирмата да е била правоприемник на лиценза на дружеството преди преобразуването. От сайта grabo.bg съобщиха, че са разбрали тази информация впоследствие. Oттам казаха още, че офертите за Малдивите и Корфу са им били представени като резервационни услуги.


Косвените "жертви"


Междувременно от туроператора "Еврохолидейс" ООД съобщиха, че имиджът им е силно пострадал от случая с измамените туристи, въпреки че нямат нищо общо с компанията "Еврохолидейз". "Имахме случаи, в които ни изпращаха заплашителни е-майли, подаваха жалби за обезщетения, въпреки че офисът на компанията в Пловдив не е наш", коментира управителят на дружеството Наалян Генджева. По думите й фирмата в момента се съветва с юристи дали може да предприеме нещо, тъй като реално компанията "Еврохолидейз" използва абсолютно същото име като "Еврохолидейс" на английски.


"Хората, които са се възползвали, със сигурност са били наясно, че на пазара от 12 години има друга фирма със същото име", смята още Генджева.


Случаят се очаква да навреди и на все още младия бизнес с колективно пазаруване онлайн. "За съжаление, тази случка ще се отрази негативно както на сайтовете за групово пазаруване като нас, така и на онлайн търговията въобще", коментират от сайта deals.bg. Според тях "измама с такъв размер вероятно ще разклати доверието на потребителите", което в продължение на много време всички онлайн търговци се стараят да утвърждават. От компанията очакват негативен ефект и върху туристическия бранш.


"Случилото се с grabo.bg е неприятен инцидент, от който не е застрахован нито един от сайтовете в сектора", коментираха от kolektiva.bg. Според тях след него всички, които ползват услугите на портали за колективно пазаруване, ще станат още по-внимателни какво и от кого купуват.


Компаниите от бранша казват, че на този етап не може да се прецени дали има отлив от клиенти в сектора, тъй като август по принцип е по-слаб месец за продажби.

Коментари (45)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на lima
  lima
  Рейтинг: 581 Неутрално

  Много да внимават всички хора, когато се подлъгват по "невероятните" оферти от този тип сайтове. Последно ме потресе рекламираната операция за уголемяване на бюст вместо за 8000 за 4000 лв. Имаше 54 записани желаещи в момента, в който ми попадна :Х

 2. 2 Профил на selena
  selena
  Рейтинг: 1212 Любопитно

  да бе сигурно, а един мормот завива шоколад!

 3. 3 Профил на selena
  selena
  Рейтинг: 1212 Весело

  До коментар [#1] от "lima":

  двойно намаление. не ща да нося второ качество силиконки! не!

 4. 4 Профил на nage
  nage
  Рейтинг: 589 Неутрално

  е, щом има завлечени депутати - спукана им е работата на тия измамници.
  Жалко, че повечко депутати не пострадват при катастрофи, провокирани заради липсваща маркировка, дупки по пътя, гонки между тинеийджъри и т.н.

 5. 5 Профил на raly27
  raly27
  Рейтинг: 237 Неутрално

  аз лично съм много голям потребител на колективно пазаруване и го намирам за страшно удобно и привлекателно... дори от грабо медия, доста често пазарувам...

  до момента не съм имала проблеми, доста неприятен случай..

 6. 6 Профил на инсп. Петров
  инсп. Петров
  Рейтинг: 1040 Неутрално

  Ама къво обештетение?
  Тия са си да ги вкараме у РПУто с колегата и ние че ги обештетиме убаво. Пладнешки крадци щели да обезштетяват видиш ли.

  Добър ден! Вашите документи за проверка?
 7. 7 Профил на Тъпата майна
  Тъпата майна
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  До коментар [#1] от "lima":

  Това е голяма глупост. Както виждате, дори когато един път се е злоупотребило с платформата, от Грабо търсят вариант да обезщетят клиентите за тяхна сметка и след това да си търсят парите от измамниците. Не знам как ви хрумва да кажете подобна глупост, задрасквайки цяла индустрия, която създаде Групон.

  Това мнение е дело на една тъпа майна
 8. 8 Профил на lima
  lima
  Рейтинг: 581 Неутрално

  До коментар [#7] от "Пловдивски": Нищо лошо против подобен тип сайтове, напротив -полезни са и ги ползвам. Става въпрос за малко по-прецизно подбиране на съответната оферта, защото много измислени фирмички и зложелателни люде могат да се възползват от наивността на хората, без знанието на сайта. 9. 9 Профил на Дони
  Дони
  Рейтинг: 696 Неутрално

  Аз също пазарувам през такива сайтове, но въпреки че не съм имала проблеми досега, винаги преди да платя ваучера се обаждам на съответната фирма, за да проверя кое е истина и кое - не.

 10. 10 Профил на neorientirana
  neorientirana
  Рейтинг: 409 Неутрално

  Аз редовно ползвам грабо и съм доволна-не е имало проблем

 11. 11 Профил на mind_twist
  mind_twist
  Рейтинг: 524 Неутрално

  Браво на грабо! Трансфера на задълценията към тях е добър ход с ясен сигнал към потребителите, че искат клиента да е доволен и да не остане ощетен! Така се прави! Важно е да имат адекватна реакция след като им е бил накърнен имиджа, ако искат да оцелеят.

 12. 12 Профил на neorientirana
  neorientirana
  Рейтинг: 409 Неутрално

  Венко е познат в Пловдив като Венко лъжата.

 13. 13 Профил на neorientirana
  neorientirana
  Рейтинг: 409 Неутрално

  Има още един Наско-лъжата от коматево дето продава автомобили и Емо-лъжата дето е дърводелец.

 14. 14 Профил на Александър
  Александър
  Рейтинг: 524 Неутрално

  Аз също редовно пазарувам в подобен тип сайтове. До момента не съм имал проблеми, но наистина евала на Грабо - останаха ледер на пазара за колективно пазаруване и го доказват с желанието им клиентите, макар и измамени, да бъдат обезщетени. Въпреки всичко, си мисля, че тези сайтове за колективно пазаруване трябва предсрително да подбират и проучват фирмите, чиито услуги предлагат - не може бат' Пешо от КОстинброд, регистрирал онзи ден фирма, да пусме оферта и хоп, веднага да се предложи на клиента. Трябва да се проверяват предварително фирмите и се надявам след този случай сайтовете да станат доста по-внимателни.

  АЗ
 15. 15 Профил на mitko_ignatov
  mitko_ignatov
  Рейтинг: 409 Неутрално

  Тези сайтове за колективно пазаруване взимат 50 % от обявената цена за стока или услуга като комисионна-пробвал съм ги и най-ниската цена която предлагаха 4 поне такива сайтове беше 50 %процента от цената.А сега си представете почивка на Малдивите с 50% процента отстъпка,от която пък сайтът си прибира и 50 % комисионна т.с. от 1300лв обявена цена излиза че почивката в петзвезден хотел на Малдивити струва около 700лв.- е те такова животно нема.Та значи и хората от Грабо като са я пускали тази оферта поне са предполагали ,че е куха-но колкото по-куха и привлекателна-толкова повече клиенти ще платят цената и комисионната.А що отнася до това ,че представители на Грабо мислели как да обещетят клиентите-това са врели некипели.И аз имам двама длъжници дето съм им дал крупни суми на заем-и те от 2 години не плащат и постоянно мислят как да ме обезщетят.

 16. 16 Профил на Пламен Михайлов
  Пламен Михайлов
  Рейтинг: 519 Весело

  50% като комисионна са в сметките на Грабо все пак няма да им е трудно да компенсират измамените туристчета

  artmosphere
 17. 17 Профил на Боян Юруков
  Боян Юруков
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  Браво на сайта. Така се прави бизнес! Дано да има добър изход от това, защото иначе ще падне яко доверието в подобни услуги. Това е възможност за grabo и останалите както да направят име като стабилни и коректни, така и да го загубят бързо.

  Lipsva.com | Yurukov.net | Crime.bg
 18. 18 Профил на arte
  arte
  Рейтинг: 466 Неутрално

  Като гледам коментарите във форума, май от Грабо сериозно са се впрегнали в кризисен ПР.

  Костов е виновен. И циганите. И колоездачите...
 19. 19 Профил на maniask
  maniask
  Рейтинг: 638 Гневно

  Дано хората да со получат обезщетение, а случаят още веднъж показва как мними фирми подбиват бизнеса и развалят цялостната атмосфера. Просто е немислимо при работа с туристи да се разменят по 100 мейла с доказателства, че си легитимен туроператор и предлагаш реална услуга. Да ги арестуват и да гният в затвора - аман от измамническа подла сган.

 20. 20 Профил на nage
  nage
  Рейтинг: 589 Неутрално

  кви са тия глупости 50% комисионна за Грабо?
  Имаш 50% намаление и от тях половината - за Грабо (то вярно грабеж си пада) - значи 25% от официалната цена... може и да е вярно

 21. 21 Профил на Спеакер
  Спеакер
  Рейтинг: 918 Неутрално

  Само където вчера ни една ТВ медия не каза кой е сайтът, през който е пусната големата примоция.
  Щото обяснение ама ние не знаехме, не сме страна по договора много лесно могат да ги изкарат от играта. Без това в момента такива сайтове - бол.

 22. 22 Профил на незнайния войн
  незнайния войн
  Рейтинг: 638 Неутрално

  До коментар [#11] от "mind_twist":

  229 човека по 1000 лв = 229 000 лв. Ако съм разчел правилно снимката. Ти сериозно ли мислиш, че от сайта ще извадят 230 хил. лв. с неясен шанс да си ги възстановят.

  АБЕ ВИЕ ДЕТО ИЗПАДАТЕ В ТЕЛЕШКИ ВЪЗТОРГ ПРЕД ГРАБО - ВИЕ ЛУДИ ЛИ СТЕ БЕ ? Сериозно ли си мислите, че ще се случи това ? В България?

  Аз не съм им гледал отчетите, но с този ход според мен ще си изтрият цялата оперативна печалба за годината.

  Бих подкрепил с две ръце този ход, но се съмнявам че ще се случи. ГАРАНТИРАМ ВИ, че от ГРАБО ще предложат цесия на потребителите на дилно занижени цени - примерно 20-25 стотинки на лев т.е. всеки потребител ще получи максимум 25% от това, което е загубил заради Грабо. В същото време, потребителите престават да страна по сделката и Грабо си слагат тенекия на г..за срещу бъдещи дела срещу тях. Ако успеят да си възстановят сумата от пловдивските гъзета - ще бъде супер инвестиция, ако ли не - добра реклама.

  Вие сериозно ли мислите, че наш Ганя ще го прави това от морал...Арееее бе ....

  "I spent a lot of money on booze, birds and fast cars. The rest I just squandered." George Best
 23. 23 Профил на незнайния войн
  незнайния войн
  Рейтинг: 638 Неутрално

  Колективните сайтове са за плебеи.

  Лично мое мнение. Ще ходя на фитнес, и ще видя в залата още 300 човека по същото време, щото толкова карти били продадени. Примера е произволен.

  Не мерси. Не употребявам.

  "I spent a lot of money on booze, birds and fast cars. The rest I just squandered." George Best
 24. 24 Профил на незнайния войн
  незнайния войн
  Рейтинг: 638 Весело

  Абе тва си е е..а ти и бизнеса.
  Вземаш 230 хил.лв. от наивни хора, вземаш 50% комисион (ако са прави по-горе коментиралите комисиона) и после предлагаш цесия на засегнатите за 30% от вземанията им.

  А оня пловдивския тарикат ... отдавна е на о-в Корфу.

  "I spent a lot of money on booze, birds and fast cars. The rest I just squandered." George Best
 25. 25 Профил на SeoKungFu
  SeoKungFu
  Рейтинг: 753 Неутрално

  Grabo като "грабител" ? Да регистрират и домейна "въртел беге" !

  ╠╩╦═╬♥∩♥{(::○::SeoKungFu::○:::)}♥∩♥╬═╦╩∞
 26. 26 Профил на l_popov
  l_popov
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Престъпници срещу „ботаги“ наивници... Първите са ми ясни, но с вторите се затруднявам....

 27. 27 Профил на l_popov
  l_popov
  Рейтинг: 8 Неутрално  Престъпници срещу „богати“ наивници... Първите са ми ясни, но с вторите се затруднявам.... [/quote]

 28. 28 Профил на Comandante Marques
  Comandante Marques
  Рейтинг: 1441 Весело

  пуснете в Гугъл името Сребрин Ватралов и ще видите кое точно е лицето на Грабо това момче граби наред

  low riders team
 29. 29 Профил на Comandante Marques
  Comandante Marques
  Рейтинг: 1441 Весело

  До коментар [#22] от "незнайния войн":

  това е като циганската сватба - имало сред гостите - един подарява спалня, друг секция, трети печка, и един неразбрал циганин пита - ама сега ли се дава или само се обещава? И като му казали, че се дава после, казал - от мене вила и лека кола

  low riders team
 30. 30 Профил на Kobra
  Kobra
  Рейтинг: 466 Неутрално

  Явно сайтовете за групово пазаруване предлагат на добре изпечените мошеници балъци за групова измама

  Noone needs the truth.
 31. 31 Профил на ivanalex2
  ivanalex2
  Рейтинг: 524 Неутрално

  Дали няма да бъдат обезщетени само депутатите и полиц. началници?

 32. 32 Профил на Yotce
  Yotce
  Рейтинг: 1199 Весело

  [quote#1:"lima"]Последно ме потресе рекламираната операция за уголемяване на бюст вместо за 8000 за 4000 лв. [/quote]

  За половин цена, нали знаеш... После като срещнеш жена, на която едната и е по-голяма от другата, питаш "... новия ви бюст е от промоцията на Гарбо, нали"?

 33. 33 Профил на Yotce
  Yotce
  Рейтинг: 1199 Неутрално

  В общите условия на "Грабо Медия" ООД, разбира се, е вписано, че те никога и за нищо не носят отговорност. Не знам доколко законно е това - ако си купя сирене-менте от магазина, доколкото знам магазинът носи отговорност.
  Така че ако "Грабо" искат да развиват бизнес - да изготвят по-коректни общи условия, да помислят за застраховки, за проверки на офертите и др. подобни. Това тяхно изказване си е чист PR, 100% съм сигурен, че те няма да обезщетят никого.

 34. 34 Профил на emil
  emil
  Рейтинг: 2626 Весело

  "Разследването е за измама в големи размери, за което според Наказателния кодекс се предвижда затвор до 8 години"

  8 години за около 300 хиляди! Трябвало да се насочат към бизнеса с неплатени данъци. Там дават до 3 години условно за много по-големи суми

  Заглавие в Дневник: "ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ" Е ГОТОВА ДА УПРАВЛЯВА С БСП" (ЛЪЖИТЕ БЯХА ДОТУК)
 35. 35 Профил на Вера Су
  Вера Су
  Рейтинг: 1297 Весело

  До коментар [#18] от "arte":

  Звучат точно като в WC Телешоп: "Откакто ми го туриха съм много доволен"

 36. 36 Профил на незнайния войн
  незнайния войн
  Рейтинг: 638 Неутрално

  В допълнение към поста ми 24...
  Разбира се, не е честно да се твърди, че Грабо и Еврохолидейз са играли партия, докато няма доказателства. Просто казвам, че ако аз бях прокурора по случая, щях да сложа тази папка, като опция на бюрото ми.

  Още повече, че Грабо също е пловдивска фирма. Цената на предлагания продукт с намалението е 999 лв. Доста над средните цени по другите продукти, които предлагат (талони за миене, тинтири-минтири, не ги ползвам...)

  Еми ....мамка му... ако аз съм собственик на сайт и чрез моя сайт, някой мой градски предлага продукти за по 1000 лв. бройката, еми ... много, ама много ще му искам на това лице референции от бизнес партньори и т.н. , най-малкото поне финансовите отчети и доклада за дейността от Търговския Регистър...

  Тук горе форумци писаха, че собствениците на Еврохолидейс имали лошо име в Пловдив, еми Грабо нали са Пловдивска фирма, не са ли го знаели това?

  Просто има твърде много въпросителни около този факт:
  1. Пловдивска фирма ГРАБИ чрез сайта на друга пловдивска фирма.
  2. Втората събира 50% комисион (ако са верни твърденията на коментиралите по-горе)...
  3. После предлага обезщетение срещу цесия ...

  Ще бъде интересно да видим размера на цесията.

  "I spent a lot of money on booze, birds and fast cars. The rest I just squandered." George Best
 37. 37 Профил на Dollar Akbar
  Dollar Akbar
  Рейтинг: 1434 Неутрално

  "В момента се издирват още двама души от "Еврохолидейз" - управителят на компанията Георги Христов и Георги Владимиров,"


  Вече сигурно са на Малдивите.

  In debt we trust
 38. 38 Профил на lids
  lids
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#15] от "mitaka71":
  Я кажи сега кой ти каза, че взимат по 50%? И кои сайтове точно, че не става ясно....Точно пък аз мога да ти гарантирам, че Грабо не взимат 50%!

 39. 39 Профил на lids
  lids
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#28] от "Comandante Marques":
  Какво общо има Сребрин Ватралов с Грабо ?

 40. 40 Профил на Comandante Marques
  Comandante Marques
  Рейтинг: 1441 Весело

  До коментар [#39] от "lids":

  собственик е, много просто. Той винаги измисля измамни схеми. от дест години насам

  low riders team
 41. 41 Профил на Comandante Marques
  Comandante Marques
  Рейтинг: 1441 Весело

  До коментар [#38] от "lids":

  аз пък ти казвам, че грабо, колектива, едни други измамници от далавера.бг, искат по 50%

  low riders team
 42. 42 Профил на Lili
  Lili
  Рейтинг: 409 Неутрално

  Този сайт е пълна измама от първата до последната буква! Първо, елементарна проверка на оригиналните сайтове (или при посещение на място) на доставчиците на продуктите / услугите показва, че процента предложено намаление е напълно измислен! Второ, всеки опит за отписване от този сайт е обречен на неуспех - така вие завинаги оставате в заветната бройка "грабомани", измислена единствено с цел някой ден да Ви продадат личните данни за прилична сума пари! Трето, подобни неща като оплаквания, изявено желание за изтриване на потребителски профил, лични данни и свързаните с тях Ваши коментари, остават без отговор...
  На фона на това проблемите на Фейсбук с личните данни, са като опасността някой да види колко отсъствия сте имали в 7ми клас от дневника. Дори и да сте абсолютно недоволни от предоставените услуги / продукти, Вие завинаги оставате като Иван Иванов (да извиняват всички хора с това име), който сте си поръчали .... от тях.
  Все още влизам в сайта им с потебителското име и паролата си, въпреки, че от месеци съм заявила изтриването им. Все още, когато напиша името си в Гугъл, излизат въпросите, които съм имала към конкретната оферта. Негативните коментари не се появяват...

  bez podpis
 43. 43 Профил на Lili
  Lili
  Рейтинг: 409 Неутрално

  След поредния опит и месеци по-късно! И най-вече явно благодарение на тази статия! Току-що ми пратиха мейл, че ще ме отпишат!!! Хип, хип ура (стискайте палци, ...че само обещаха, не е сигурна работата)!!! Интересно комисията за защита на личните данни, чии лични данни и точно как защитава?!?
  Цитирам имейла от Грабооо:
  От настройките в профила Ви имате възможност да посочите дали желаете профилът Ви да е видим или не. Изключваме тази настройка за профила Ви, вече никой потребител няма да може да вижда информацията Ви.

  М-да, посочих го, преди месеци. Даже и имейл Ви пратих... Проблеми със сървъра...?

  И, да, настоявам, да не съм в статистиката на "грабоманите", това обещавате ли го?

  Поправка - не Обешавате ли го?, а Гарантирате ли ми го?

  bez podpis
 44. 44 Профил на Storm Of Change
  Storm Of Change
  Рейтинг: 1262 Весело

  Хаха! Е, то от Сребролюбчо какво друго да очакваш? Та нали той създаде Гепиме.беге - полу-порнографски сайт, движещ се на ръба на закона, уникален с модела си да кара комплексираната част от възвишеното ни не-чалга общество (една много голяма част, както всички знаем ) да се регистрира там по свое собствено желание, за да получи възможността да качва собствените си голи снимки, с които да се покаже пред останалите регистрирани нудисти! Гениално!!! 50% - фалшиви профили на проститутки. Форумът на българската метреса, браншовият портал за бизнес посредничество, размяна на контакти и бързо сключване на сделки. Българската уеб улица на червените фенери. Гений!!!

  Разни хора - разни алкохоли!
 45. 45 Профил на simpatico
  simpatico
  Рейтинг: 237 Неутрално

  Вие, младите не помните, но преди демокрацията имаше една игра - прати 5 лв. на 5 лица от списъка....и ще получиш милиони! Пирамидата беше с връх от гр. Пловдив. Сега на дневен ред е отново гр. Пловдив. Абе гениално, майни!

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK