"М-Тел" отчете с 7.9% по-ниски приходи за второто тримесечие на 2011 г.

"М-Тел" отчете с 7.9% по-ниски приходи за второто тримесечие на 2011 г.

© Цветелина АнгеловаС 7.9% са се свили приходите на най-големия мобилен оператор в България "М-Тел" за второто тримесечие на годината. Това показва отчетът на компанията, която последна публикува финансовите си резултати за периода април-юни. "Глобул" също отчете спад в приходите си от 4.2%, а отчетът на "Виваком" за полугодието показа спад на консолидираните приходи на телекома от 14.2%. Приходите от мобилни услуги на компанията обаче растат с 17%.


През второто тримесечие на 2011 г. приходите на "М-Тел" намаляват със 7.9% до 130.5 млн. евро в сравнение със 141.7 млн. евро за същия период на предходната година. Финансовите резултати за второто тримесечие на годината обаче включват резултатите на "Спектър Нет" и "Мегалан", които "М-Тел" консолидира през февруари. Сделката за изкупуването им бе обявена в средата на септември миналата година, но придобиването приключи през първата четвърт на 2011 г. Печалбата преди преди лихви, данъци и амортизации на оператора се свива с 8% до 76.9 млн. евро. От телекома обясняват финансовите си резултати с високата конкуренция в сектора, както и със спада на приходите от такси за терминиране и средния приход от абонат, който е намалял с над 14.7% до 7.3 евро.


От компанията отчитат силен ръст в търсенето на услуги като мобилен интернет, който е използван от над 161 хил. клиенти на "М-Тел". Компанията отчита и 95.7 хил. абонати на фиксираните си широколентови услуги.


Подробности очаквайте по-късно на www.dnevnik.bg и утре във в. "Дневник"

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK