Прокредит банк пуска услугата вноска на банкомат

Прокредит банк пуска нова услуга – вноска на банкомат, съобщиха от кредитната институция. Така клиентите й могат да внасят пари в брой през банкомати на банката. Вноските могат да се правят по всяко време, включително и в празнични дни, посочват от банката.


Максималният брой банкноти, които могат да бъдат внесени чрез една транзакция е 90 броя. Машината приема банкноти в левове с номинал 5, 10, 20, 50 и 100 лв.


Услугата е безплатна и е удобна за погасяване на задължения по кредитни карти, захранване на разплащателни сметки, вноски по потребителски кредити и сметки на фирми с дебитни карти към тях. Средствата внесени по дебитни карти постъпват по разплащателната сметка към картата, а вноските по кредитни карти се отразяват директно по кредитния лимит. Вноски по карти с валутни сметки към тях се превалутират по курса на банката в деня на осчетоводяването, обясняват още оттам.


Счетоводното отразяване на вноската се извършва още същия ден за вноски, направени до 11 ч, и на следващия ден за вноски направени след този час. Банкоматите, които предлагат тази услуга, се сертифицират от БНБ.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK