Държавата ще рекламира новия туристически сайт с 3.58 млн. лв

Министерството на икономиката, енергетиката и туризма е обявило конкурс за реклама в интернет на новата версия на национален туристически сайт bulgariatravel.org, който ще бъде пуснат през септември. Това става ясно от обявление на ведомството в регистъра на обществените поръчки.


Компанията, която я спечели, ще трябва да осигури "публикуване на 20 рекламни банера на предни позиции в 20 туристически портали и сайтове, реализация на две игри с награди и създаване на разпространение на 8 електронни бюлетина", е записано в поръчката. Прогнозната стойност на поръчката е 3.58 млн. лв., а кандидатите могат да подават документи до 26 септември.


Кандидатите в конкурса трябва да имат минимум 4.8 млн. лв. оборот през предходните три години, като поне 3 млн. лв. от тях да са от "договори за услуги, свързани с разработване на софтуер, моделиране и оптимизиране на бизнес процеси, уебдизайн, маркетинг и реклама". От тях се изисква още да имат изпълнен поне един договор за интернет реклама през последните три години, става ясно от обявлението.
Новият национален туристически сайт, който ще замени настоящия портал bulgariatravel.org, се разработва от консорциума "България травъл 2010" ("Медиа планинг груп", "Сиенсис", "Скриин брадърс"), който спечели обявената през миналата година обществена поръчка при цена от 1.46 млн. лв. без ДДС. По информация на икономическото министерство той вече е готов и се очаква да бъде пуснат през септември.


От ведомството съобщиха преди време, че порталът, който ще се поддържа на 9 езика, ще разполага с мултимедиен каталог, включващ информация за над 400 туристически обекта, над 4 хил. снимки и над 50 видеоклипа. Отделно ще има интерактивна карта, туристически маршрути и календар с културните и бизнес събития.


В сайта ще има още рубрика "Непознатата България", както и такива за новини и за представяне на дестинации. Предвижда се и подстраница, насочена към бизнеса, както и блогърска секция.


Финансиранетo на сайта bulgariatravel.org и рекламата му се oсигурява по проект от европейската програма "Регионално развитие" за популяризиране на туризма.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK