Влияние без съмнение

Мобилните технологии играят все по-важна роля в ежедневието на все повече потребители и в България. Доказателствата за това са повече от едно, а пост PC ерата се пренася и у нас със страшна скорост. И не, не става въпрос за ерата, в която компютърът няма да има значение - дори обратното.


Той просто ще претърпи еволюция във формата и функционалността си, които ще го превърнат в нещо много по-преносимо и мобилно. Всъщност еволюцията вече е факт, а неин плод са смартфоните и таблетите, които са си чиста проба PC, само че с по-компактни размери и с непрекъсната връзка с интернет - било то през мобилна или WiFi мрежа.


Продажбите на този тип устройства също растат, а оптимизмът на анализатори и мобилни оператори за бъдещето на пазарите на смартфони и таблети също расте с бързи темпове. Факт е, че таблетите тепърва навлизат у нас, а ролята им за хардуерния пазар все още е твърде малка.
И все пак те поевтиняват непрекъснато с увеличаването на конкуренцията, а и мобилните оператори се стараят да ги предлагат с все по-атрактивни схеми на лизинг, комбинирани с мобилен интернет, разбира се.


И така стигаме до ситуацията, в която мобилният интернет е използван от над 230 хил. българи (при това статистиката е за миналата година), а данните на телекомите показват, че над 20% от продажбите на телефони у нас се представляват от смартфони


Тоест тези устройства са на път (ако вече не са) да достигнат критичната маса, за да се превърнат в достатъчно значими за маркетинговата индустрия най-вече заради предимствата си като непрекъснатото "познание" къде се намира потребителят и по-тясната интеграция с интересите му.


В комбинация с услугите в "облака", които позволяват на практика неограничена изчислителна мощ, те дават възможност за мобилност на потребители, спестяване на пари за бизнеса и едно изцяло ново поле за развитие на маркетинг. Дигитален маркетинг.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK