ОББ запорира сметките на "Холдинг Пътища"

Обединена българска банка е запорирала сметките на "Холдинг Пътища", обявиха от строителното дружество, което се контролира от Васил Божков. "Холдинг Пътища" е водеща компания в консорциума "Тракия IV", който изгражда най-дългия участък от магистрала "Тракия" - 49 км между Ямбол и Карнобат. Преди няколко месеца друга компания на Божков - "Мостстрой", беше обявена в несъстоятелност.


"Върху сметките, банковите касети и вземанията на "Холдинг Пътища" в Първа инвестиционна банка и в Уникредит Булбанк е наложен запор в полза на Обединена българска банка до размер на 7 566 535.55 лева", се казва в съобщението.


Запорът е наложен за задълженията на "Инфраком 2007" ЕООД по договор за кредит с ОББ, по което задължение "Холдинг Пътища" е солидарен длъжник, става ясно оттам.
От дружеството обаче съобщават, че на 24 февруари 2011 г. е подписано споразумение, в което задължението за възстановяване на кредита е разсрочено и са договорени условия за погасяване.
"Съгласно подписаното споразумение към настоящия момент са заплатени всички дължими суми, предплатени са всички дължими суми за октомври, както и са предплатени частично дължимите суми за ноември 2011 г.", пише в съобщението на холдинга.


Оттам посочват, че не са получавали уведомление за прекратяване на подписаното споразумение. "Тези действия на Обединена българска банка будят недоумение у нас", посочват от ръководството и допълват, че търсят контакт с ОББ. Дневник

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK