"Победа" ще увеличи производството си с една трета

Предприятието ще произвежда отново вафли и солени бисквити

"Победа" ще увеличи производството си с една трета

© Nadezhda Chipeva
- 10 млн. лв. е инвестицията

Бургаската компания за захарни изделия "Победа" ще разшири производството си с една трета, след като изпълни проект за монтиране на две нови производствени линии, съобщиха от дружеството. Инвестицията е на обща стойност 10 млн. лв., като 46% от тях са осигурени от Европейския фонд за регионално развитие.


Новото оборудване ще даде възможност на компанията да увеличи портфолиото, като отново ще произвежда вафли. Освен това компанията ще произвежда и солени бисквити тип "крекер". "Очакваме до края на годината да представим на българския пазар поне един нов продукт, а в началото на 2012 г. останалите", обясниха пред "Дневник" от дружеството.
Централният офис на дружеството, както и фабриката за производство на захарни изделия, са разположени край Бургас, а от 1999 г. компанията има офис и в София. В момента в "Победа" работят над 500 служители. Проектът на фирмата за разширяване на производството беше одобрен от ЕС през 2009 г. От дружеството увериха, че вече са монтирани всички нови машини и в момента тече тяхното тестване.


"Все още не може да кажем на кой продукт конкретно ще заложим, защото всичко ще зависи от бъдещето търсене", обясниха от фирмата. Един от сегментите, в които дружеството планира да засили своето присъствие, е този на био- и диетичните продукти. От компанията обясниха, че все още този сегмент е слабо развит у нас.


"Отдавна предлагаме на пазара продукти с полезни добавки като бисквити с овесени ядки или с фибри и калции, както и без добавена захар", припомниха от "Победа". Компанията планира въвеждане на ново оборудване за биопродукти.


Според данните на компанията и през първите шест месеца на годината продължава свиване на потреблението в сладкарския бранш, като се наблюдава спад на обемите, но ръст на реализираните продукти в стойност.


"Това се обяснява и с повишаването в цените на много продукти, предизвикано от поскъпващите суровини за производство. При нас за първите шест месеца продажбите са сходни на миналогодишните. Рано е да се прави извод, защото предстоят най-силните месеци, които дават сериозен дял в продажбите за годината", казаха още от дружеството.


Наблюденията им показват, че "потребителите на захарни изделия вече ограничават и подбират покупките си по-внимателно (качество, съставки, грамажи, цена)". Това пък е предизвикателство към производителите, които се стремят да провокират техния интерес с нови продукти, промоции и акции. Пазарът е много динамичен и точно сега е изключително важно да си по-конкурентоспособен, допълниха от "Победа".


Бургаското предприятие "Победа" е традиционен производител на бисквити, кексчета, кроасани и бонбони. През миналата година приходите от продажби на дружеството възлизат на 26.18 млн. лв., при 26.25 млн. през 2009 г.


Над 96% от продукцията на дружеството е била предназначена за българския пазар, показва счетоводният отчет на компанията. Докато в страната най-продавани са бисквитите, с дял от 69%, то за износ най-популярни са кроасаните. Нетната печалба на компанията за 2010 г. възлиза на 920 хил. лв., а година по-рано е била 1.21 млн. лв.

Коментари (17)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Дедо Либен
  Дедо Либен
  Рейтинг: 1241 Весело

  Ще ядем моооого ПАСТИ!!!!

 2. 2 Профил на marquis
  marquis
  Рейтинг: 1054 Неутрално

  Платена публикация на спонсора на вестника?

  Може би Сава Чоролеев - ще си признае от къде са му парите, как чрез жена си - началник на служба Държавни имоти по времето на СДС приватизира десетки обекти в Бургас и Сл. Бряг, как беше съдружник на Д. Цонев, познат като Данчо ментата от ДПС. Как сегашният кмет от ГЕРБ, всъщност бе момче за мръсни поръчки на същия този Чоролеев и за това е проходил в политиката като седесар, за който се говори, че е работил за ДС. Този Чоролеев, който е като цар Киро, но още по мащабен и много по опасен организиран престъпник - ограбил област Бургас и Българските граждани. Борисов, ти си същия като този ..., хората те избраха за да ги вкараш в затвора или да ги разстреляш, но те, под твоето крило - мутренско и престъпно, богатеят и дори крадат ЕС с фалшиви проекти, строейки казина, развивайки контрабандата с наркотици и проституцията в огромни размери. Къде спи ЦРУ и демократичните служби, че не е унищожило тези антихуманни изверги... Ако не се самосериза прокуратурата от този пост ще информирам американския посланик за престъпната ни държавна структура.
  А вие другари от ДАНС(които иначе слухтите и тек), не ви ли е малко срам, че България е на този хал, поради явната, престъпна обвързаност на държавата с мафията?

  http://www.youtube.com/watch?v=x7dtCJwRIDg&feature=related
 3. 3 Профил на Чардо
  Чардо
  Рейтинг: 2542 Неутрално

  До коментар [#1] от "Дедо Либен":

  Новата линия била

  за ФФАФФЛИ

  Вярвам, Господи, помогни на моето неверие! Марко гл.IХ,ст.24
 4. 4 Профил на cogito
  cogito
  Рейтинг: 426 Неутрално

  Уважаеми журналисти - 20 години стигат!
  Изключителна рядкост в света е фирма да не се гордее със своя собственик и менажер! Думи, думи, журналистически увъртания при представянето на фабрика "Победа"!
  "От компанията прогнозират, предприятието планира, от Дружеството обясниха ..." Що за простотии!
  Преди доста време разбрахме за "Плама", че 3 г. не стигнаха на министър Н.Василев да разбере, кои са собствениците и човекът си призна безсилието пред цяла България!!!
  Десетки хиляди фирми у нас са с неизвестен, задкулисен или нежелаещ да се афишира собственик.
  Разбира се, че не от скромност Докога!
  Госпожо Катанска, нали разбирате, че фабриката не сама по себе си не може да представя инвестиционната си програма, нито приоритетите си!
  Затова - накарайте себе си най-напред, а след това собственика и менажерския екип да се представят и да говорят, да говорят...!
  И вие се научете да говорите и да пишете!

 5. 5 Профил на valkiry
  valkiry
  Рейтинг: 426 Неутрално

  КАТО НЯМА ХЛЯБ - ЯЖТЕ ПАСТИ . ПОСЛЕСЛОВ - МНОГО СКЪПА ЗАХАР ДА ГО ЕВА !!!

 6. 6 Профил на zliqhui
  zliqhui
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Петилетката за 3 години

 7. 7 Профил на hypercube
  hypercube
  Рейтинг: 483 Весело

  Чоролеев може да е всякакъв, ама не съсипа завода и не го продаде на скрап както направиха със съседните на него - ТИМ (Зърнени Храни) с Камбана Бургас, Интербрю (Каменица) с Бургаско Пиво, Мултигруп с Фуражния и още много други. Завода си е там, произвежда си и от време на време от него се носи приятна миризма на вафлички и бисквитки. По едно време изнасяха за САЩ бисквити ... нещо много показателно за качеството на продукцията и уменията на мениджърите.

  Не питайте какво страната ви може да направи за вас, попитайте какво вие можете да направите за нея! Дж.Кенеди
 8. 8 Профил на mayabaya
  mayabaya
  Рейтинг: 426 Неутрално

  Качествено българско производство с добър маркетинг! Пожелавам успех на собствениците и мениджърите, които и да са те, за да може българите да работят и да живеят добре.
  Иначе споделям мнението, че е по-добре журналистическият материал да не звучи като брошура на фирмата. Мен например ме интересува също какъв е дялът на износа, работниците при какви условия работят...

 9. 9 Профил на zapoznat
  zapoznat
  Рейтинг: 418 Неутрално

  До коментар [#7] от "dreamboxer":

  Че съседният откъм площад Трапезица не е ли Елкабел, същият, на който Мултигруп съкратиха персонала 3-4 пъти...преди да го прехвърлят на Фуат Гювен, след като байчо Илия Павлов го гръмнаха малко през 2003.

 10. 10 Профил на theanalyser
  theanalyser
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  Пожелавам на Дневник да има възможността да публикува все повече такива хубави новини!
  Браво на компанията!
  И мен не ме интересува кой е собственика...
  Важното е, че фирмата работи, плаща данъци, осигурява работа и на други фирми в региона, както и прехраната на 500 души!

 11. 11 Профил на владимир бояджиев
  владимир бояджиев
  Рейтинг: 426 Гневно

  До коментар [#10] от "theanalyser":

  Да е!Най-хубавото в тази хава е това,че не затвориха фабриката... така сме свикнали да мислим ние. По-добре малко от нищо... и с това се задоволяваме, и сме щастливи от подаянията и трохите, които ни се подават. Не знам поради какви причини не я затриха тази фабрика. Най-вероятно някакви сантиментални, защото много по-печеливши им е.аха мамата и сега пустеят. Ако наистина имаше умни хора на чело на фирмата,досега щяха да се разрастнат поне два пъти. За толкова години обаче, почти нищо не се е променило там (говоря от гледна точка на това,което можеше да се промени). Да, по-добре да работи и да взимаме подаяния, отколкото да гладуваме - това е българският начин.

 12. 12 Профил на theanalyser
  theanalyser
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  До коментар [#11] от "hidko":
  "Ако наистина имаше умни хора на чело на фирмата,досега щяха да се разрастнат поне два пъти".
  Нали се разрастват с една трета - това пише по-горе?
  А дали е трябвало да бъде двойно - не зная...
  Това само пазарът може да го определи...

 13. 13 Профил на B52
  B52
  Рейтинг: 1408 Любопитно

  Разбира се че е хубава новината - че някой раз6ирява ПРОИЗВОДСТВОТО в БГ!

  Колкото до това че някои не ги интересува кой е собственика, каккто и как е "заработил" първия си милион - страната ни е такава кочина именно поради безразличието и примиренчеството на огромната част от хората-матрЯл, така да се каже.
  Ако не го разбирате или не искате (понеже не е "на далавера" - не може да ви се помогне...
  Народ без памет е обречен!

  He had decided to live forever or die in the attempt, and his only mission each time he went up was to come down alive.
 14. 14 Профил на theanalyser
  theanalyser
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  До коментар [#13] от "B52":
  "- страната ни е такава кочина именно поради безразличието и примиренчеството на огромната част от хората-матрЯл, така да се каже.
  Ако не го разбирате или не искате (понеже не е "на далавера" - не може да ви се помогне..."
  Ако страната ни за вас е кочина, то ние не държим толкова много на вашето присъствие!!!
  Да не говорим пък за помощ!
  Има си съд и прокуратура, има си НАП - хайде ако имате да казвате нещо конкретно - моля, сигнализирайте ги - иначе на общи моабети всеки е много силен...

 15. 15 Профил на Биг Дик
  Биг Дик
  Рейтинг: 426 Весело

  Хахаха, хохохо, ех, весела България...Тъкмо вчера имахме съмнителното забавление да прочетем в Капитал един жалостив, сърцераздирателен и хващащ за гърлото плач за ужасните и продажни български медии (ама без Икономедиа, разбира се, кхм, кхм), които без свян праскали платени публикации на поразия, дори не ги обявявали като такива и това било ужасно лошо за пазара, морала, кармата, световния климат, международното положение и т.н. Просто споменавам...не че нещо... За сведение, съществуват български медии, които винаги обявяват платените си публикации.

 16. 16 Профил на hypercube
  hypercube
  Рейтинг: 483 Неутрално

  До коментар [#9] от "zapoznat":

  Да, "Елкабел" когато беше собственост на Мултигруп щеше да последва съдбата на цитираните от мен разрушени предприятия. Впоследствие го закупи от тях Фуат Гювен, разшири производството, закупи машини от други фалирали кабелостроителни предприятия и успя да върне част от съкратените работници. Макар че там заплатите не са космически и бяха намалени покрай кризата - завода си работи. Тъй като е построен върху изключително атрактивни терени най-вероятно ще бъде преместен извън Бургас - но производството и машините няма да бъдат ликвидирани, което е най-важното в случая. Приятно ми е да чета статии за успешни предприятия. На фона на целия негативизъм в печатните и електронни медии това ме разтоварва.

  Не питайте какво страната ви може да направи за вас, попитайте какво вие можете да направите за нея! Дж.Кенеди
 17. 17 Профил на Imeto mi
  Imeto mi
  Рейтинг: 794 Неутрално
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK