Калоян Кръстев, председател на Държавната комисия по хазарта: С новия закон искаме на пазара да останат само сериозни фирми

Калоян Кръстев, председател на Държавната комисия по хазарта

© Красимир Юскеселиев

Калоян Кръстев, председател на Държавната комисия по хазарта
- Възможни са промени в данъчното облагане на хазарта


- Ще ограничим SMS-те и обажданията, рекламиращи залагания- Възможни са промени в данъчното облагане на хазарта


- Ще ограничим SMS-те и обажданията, рекламиращи залагания
Колко от малките организатори на хазартни игри ще трябва да затворят заради новите прагове за игрални места във всяка зала?
- Досега бяха правени прогнози, че около 20 до 25% ще трябва да затворят. Но това зависи от самите организатори, тъй като някои от тях могат да увеличат местата, стига да имат площ за това. За тези по-големи зали, които позволяват увеличаване на местата, няма опасност да бъдат затворени. Всичко това е в сферата на прогнозите. Динамиката е голяма, защото ние и сега издаваме разрешения или ги отменяме.


Колко малки независими организатори ще отпаднат от пазара като процент?
- Всяка оценка ще е относителна, защото тези малки организатори биха могли да се обединят и да работят заедно, но виждате, че новите изисквания повишават критериите и целта е да се предоставя по-качествена хазартна услуга. Хазартният бизнес е специфична икономическа дейност и организаторите й трябва да разполагат със средства, умения и опит, както и да са състоятелни да изплащат печалбите.


А новите изисквания за инвестиции според вас как ще преначертаят пазара?
- Кандидатите за лицензи, които не успеят да докажат инвестиции, няма изобщо да получат лицензи. Конкретните прагове са разписани в член пети от законопроекта, но той ще влезе за обсъждане в Народното събрание, така че е възможно да има промени в посока надолу, ако депутатите преценят. Ние обаче сме фиксирали тези размери, защото считаме, че те са необходими, за да се докаже способност за нормално организиране на хазартни игри. 


Целта е на пазара да останат оператори, които разполагат с необходимите средства да организират игрите така, че да се плащат всички данъци и всички печалби на участниците. Някои игри са с национално покритие и за да се осъществяват игрите, трябва да има инвестиции и средства за организирането им.


Преди година казахте, че целта е пресяване на малките играчи и окрупняване на пазара, кое налага това?
- Хазартният бизнес е по-особен и специфичен, като комисията не смята, че всеки може да го организира. Този бизнес е по-особен, има си социални и медицински аспекти (пристрастяването и всички последствия, които води със себе си - бел. авт.) и в практиката получаваме жалби от участници, които се оплакват, че не си получават парите, спечелени при джакпот. Вижда се, че тези малки фирми и еднолични търговци, които държат единствена зала с десетина автомата, не могат да плащат печалбите.


Тогава какъв процент от малките заведения, в които се предлагат хазартни игри, наистина са проблемни?
- Не бих казал, че процентът е толкова голям, но такъв проблем е видно, че съществува и когато такива малки оператори оперират на пазара, не е в интерес на самите участници.


На какво ниво е сътрудничеството ви с Националната агенция за приходите, която ще трябва да събира данъци и върху залозите в чужбина, които досега не са облагани?
- Националната агенция за приходите също е в системата на Министерството на финансите. Ние работим добре с тях, в момента подготвяме инструкция за обмен на информация с НАП. Винаги при нашите проверки взаимно се сигнализираме, ако открием нещо, което е от компетенциите на колегите ни. Те също ни питат, когато правят проверки и ревизии.


За тях много важен е лицензът, тъй като по Закона за корпоративното подоходно облагане данък се плаща на база на съоръженията, които ние сме лицензирали. Затова за тях е важен последният актуален лиценз и на тази база те изчисляват дължимия данък.


А какво решение да очакваме за облагане на паричния поток към чуждестранните оператори?
- Когато български граждани извършват залози от България, операторът трябва да подава през своите сървъри информация към НАП за всички залози от България и съответно за изплатените печалби. НАП трябва ежедневно да получава такава информация и да изчислява дължимия данък.


Знаете в момента данъкът върху залагания на събития е 15% от приходите от залози, но знаете, че предстоят промени в Закона за корпоративното подоходно облагане, след като вече има уредба за самата хазартна дейност, и там Министерството на финансите и НАП ще преценят каква да е данъчната основа и как да се събира този данък.


Какви са първоначалните идеи в тази насока?
- Досега това, което изтече в публичното пространство, беше, че ставката ще се запази, но това е неофициална информация. Тепърва предстоят дискусии както в Министерството на финансите, така и в парламента. Организаторите на онлайн залозите се регистрират в офшорни зони с данъчни ставки от 0.5 до 2% и ако при нас се искат 15% върху оборота, едва ли ще има голям интерес от тяхна страна да се регистрират в България. Такива са реалностите. 


Кое тогава би ги накарало да се лицензират в България? От бранша коментират, че този данък ще ги стимулира да не се лицензират и да останат на тъмно.
- Ако не са лицензирани, няма да могат да оперират законно на нашия пазар. По отношение на самото облагане тепърва ще се дискутира и решава, така че по-скоро трябва да има нов закон като база и следващата стъпка ще е допълване в Закона за корпоративното подоходно облагане.


При разговори с онлайн операторите те също смятат, че ставка от 15% е твърде висока, но това е държавната политика в крайна сметка и тя се определя от правителството и Народното събрание. В европейските държави обаче има различни ставки, а в Западна Европа има лицензирани оператори, които плащат и по-високи данъци, отколкото у нас.


Всеки организатор преценява с оглед на неговите цели и стратегии за развитие и дали иска да си плаща данъците.


Доколкото вие държите пръст на пулса на този бизнес, коя смятате, че е удачната данъчна ставка и какво мислите за другата идея данък да се плаща не върху оборота, а върху положителната разлика между приходите и изплатените печалби?
- В крайна сметка тези въпроси не са от компетенцията на Държавната комисия по хазарта. Тези въпроси се решават от финансовото министерство, правителството и парламента. По отношение на данъчната политика ние нямаме думата изобщо. Приемането на новия закон за хазарта ще наложи промени в Закона за корпоративното подоходно облагане, така че сега е подходящото време и за промени в данъчното третиране на този бранш.


Какви ще са тези промени?
- Ние не участваме в тези разговори. Нас ни търсят само по специфични въпроси за дейността, но облагането не е в нашите компетенции.


Новите ограничения за рекламите също предизвикаха критики.
- Рекламиране на логото и търговската марка няма да са забранени. Хората, които проявяват интерес, трябва сами да разберат реда и начина, както и условията за участие, без това да се рекламира широко в средствата за масово осведомяване. Реклами могат да се правят на определените места и сайтове, където се организират игрите. Така заинтересованите да залагат трябва сами да си направят труда да се запознаят с условията и начина за участие.


Ние няма да осъществяваме предварителен контрол над рекламите, които ще се излъчват, но ако една реклама наруши разпоредбите на закона, ние ще можем да издаваме акт за установяване на административно нарушение, наказателно постановление и санкции. Но тук разчитаме и на Съвета за електронни медии.


Ще престане ли спамът с SMS, приканващи за участие в игри?
- Имаме много жалби от хора, които са възмутени от SMS-те и обажданията, които получават. Някои от тях се оплакват, че това нарушава спокойствието им, но това е свързано със самите правила на играта. Ако правилата допускат такива форми на рекламиране, самият оператор може да го прави, но тези правила пак трябва да се утвърдят от Държавната комисия по хазарта и да се одобрят или не от нас.


Сега за първи път имаме забрана и за изпращането на съобщения, освен ако това не е в правилата за организация на самата игра, които комисията е одобрила. Тоест, ако това сме го одобрили, ще се счита за позволена реклама, а ако го няма - ще следват санкции.


Правилно ли ви разбрах, че всички фирми, които организират такива игри, искат от вас да одобрите правилата и вие можете да кажете "не", с което да не позволите затрупването с SMS-и?
- Да, ние може да не одобрим тези правила и да кажем че няма да дадем лиценз, докато те не се променят. Например в "Големият кеш" се изпращаха SMS и до хора, които по никакъв начин не са се регистрирали и не са показвали, че желаят да участват.


Тоест във вашите възможности е да прекъснете облъчването на хората с нежелани рекламни съобщения?
- Да, и трябва да го прекъснем, или поне да поставим някакви ограничения, ако някой ще получава такива SMS-и, защото се е регистрирал, те да са определен брой и това да се прави с мярка, вместо да тормози хората.


Как работите с ГДБОП и какви според вас са техните шансове да прекъснат онлайн залаганията към оператори, които не се лицензират?
- Много добре работим с тях. Скоро ще подпишем и споразумение с МВР, което да регламентира нашето сътрудничество. Те имат специалисти, които могат да ограничават достъпа до определени сайтове. Те са го правили това и черпят опит от други държави.


Те са специалистите в тази насока и на тях ще разчитаме за филтриране на такива сайтове и за ограничаване на достъпа. Ние за съжаление още не разполагаме с такива специалисти. Но не имало и такава уредба, а сега може би е време и ние да привлечем такива експерти.

Коментари (39)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на raya_27
  raya_27
  Рейтинг: 8 Неутрално

  По-добре кажете колко Ви платиха за този закон и кой си го написа

 2. 2 Профил на Virgin
  Virgin
  Рейтинг: 701 Неутрално

  Законът е направен за големите играчи и цели разчистването на пазара за тях.
  А Калоян Кръстев е престъпник. Това е човекът, който като длъжностно лице преби свой подчинен в кабинета си.

 3. 3 Профил на Brabant
  Brabant
  Рейтинг: 214 Неутрално

  Той че е престъпник, престъпник е, но вероятно няма да го осъдят. Човекът е невменяем - шизофреник. Но пък приятелче на Симеон Дянков.

 4. 4 Профил на john_3volta
  john_3volta
  Рейтинг: 828 Неутрално

  Калоян е добър юрист и готин пич! Еднакво приятно е както да се работи с него, така и да се седне на маса с него. Ако някой си мисли че го познава, само защото е чел статии за него, то нека да се прегледа!

 5. 5 Профил на Iron Maiden
  Iron Maiden
  Рейтинг: 747 Гневно

  Искаме още по-нов закон за ТОТАЛНА ЗАБРАНА НА ХАЗАРТА!!!

  а също така и вулгарни, нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица
 6. 6
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 7. 7 Профил на Brabant
  Brabant
  Рейтинг: 214 Неутрално

  До коментар [#4] от "john_3volta":

  Ами пич, аз го познавам - с него съм бил и на маса, а съм и работил с него. Можеш да попиташ какво е мнението за него на бившите му колеги от ING - там е известен като Ихтиандър или "странният човек". В ДКХ пък явно се е взел много насереозно и затова си позволява някои недопустими действия. Побоят над служител е факт и е публична тайна, всъщност тайна не е. Трябва да чуеш какво се чува зад него, но ако редовно си на една маса с него - надали ще го повярваш.
  Между другото - не носи на пиене, дори на първата чаша започва да говори невероятни простотии.

 8. 8 Профил на Ченкете
  Ченкете
  Рейтинг: 434 Неутрално

  Що осирате всяка тема с лични нападки не ми е ясно.

  Законът е добър!

  Разбира се, че трябва окрупняване, да тръгна да съжалалявам съдържателите на комарджийници ли- не мерси!

  Де го тоя УЖ пребитият на Магистрала Тракия Пауновски? Ако всички журналисти на КАПИTAЛ са такива измамници - мерси ви за форума!
 9. 9 Профил на Руски трупове навсякъде
  Руски трупове навсякъде
  Рейтинг: 541 Неутрално

  т.е. големите са ви платили и искате да ги набутате в картела?

  http://e-vestnik.bg/13324/dnevnik-izgoni-nay-dobrata-si-komentatorka-lyuboslava-ruseva-zashto/ Време е да заместим Русева с Бареков! Ех, напредък...
 10. 10 Профил на Руски трупове навсякъде
  Руски трупове навсякъде
  Рейтинг: 541 Неутрално

  да набутате клиентите в картела. не съм социалист, но мразя корпорациите.

  http://e-vestnik.bg/13324/dnevnik-izgoni-nay-dobrata-si-komentatorka-lyuboslava-ruseva-zashto/ Време е да заместим Русева с Бареков! Ех, напредък...
 11. 11 Профил на dalilan
  dalilan
  Рейтинг: 1341 Гневно

  [quote#8:"Поразяващата уста"]Що осирате всяка тема с лични нападки не ми е ясно. [/quote]
  Я чакай малко - това да ти е познато:

  До коментар [#78] от "kimba3":

  Аххх колко са лоши , че не са ти позволили да квичиш тук!

  Светльо Президент!

  Тая глупост сантим нагоре е сложих като защита от минуси!
  Твой пост си е.
  Кой "осира", а?????????????

  Интересен народ е българският - добитъка брои на глави, а правителството - на членове.
 12. 12 Профил на Marin Pavlov
  Marin Pavlov
  Рейтинг: 488 Неутрално

  Този цървул защо не се е обръснал?
  От турски сериал ли са го извадили?

 13. 13 Профил на Стефан Станчев
  Стефан Станчев
  Рейтинг: 488 Неутрално

  Този човек е престъпник, заслужава бесило!

 14. 14 Профил на john_3volta
  john_3volta
  Рейтинг: 828 Неутрално

  До коментар [#7] от "Brabant":

  Ами, пич, кажи кои точно да попитам и ще се разходя до бизнес център "България". Да ги попитам и за теб, ама не знам как се казваш Дори и да знаех, сигурен ли си че нямаше да употребят друг морски термин (като "медуза" или земен (като "змия", "червей", "компир" и т.н.)?

  Между другото, това с питането ми прилича на следното: знам кой е авторът на "Под игото", ама за да съм 100% сигурен ще питам в издателството.

 15. 15 Профил на Ченкете
  Ченкете
  Рейтинг: 434 Неутрално

  До коментар [#11] от "dalilan":

  Мило девойче, ако снимката е твоя разбирам защо проявяваш интерес към мен. Това е присъщо повечето от хубавите жени, които познавам. Обичам обаче силно жена си, така че не се хаби докрай!

  Иначе нещата нямат нищо общо, тук се коментира закон, а не личност, както е в темата от която ме цитираш.

  Ето, този от снимката и аз го познавам лично, ама това ли е важното?

  Важното е, че ще изчезнат кварталните комарджийници, ще се подобри събираемостта и не на последно място химията между нас двамата.

  А що се отнася за политичски теми бурките са едно добро решение!

  Де го тоя УЖ пребитият на Магистрала Тракия Пауновски? Ако всички журналисти на КАПИTAЛ са такива измамници - мерси ви за форума!
 16. 16 Профил на dalilan
  dalilan
  Рейтинг: 1341 Весело

  [quote#15:"Поразяващата уста"]Мило девойче, ако снимката е твоя разбирам защо проявяваш интерес към мен. Това е присъщо повечето от хубавите жени, които познавам. Обичам обаче силно жена си, така че не се хаби докрай! [/quote]
  Приемам го за комплимент, а тази снимка ще взима да я сменя, много разсейва явно

  [quote#15:"Поразяващата уста"]Важното е, че ще изчезнат кварталните комарджийници, ще се подобри събираемостта и не на последно място химията между нас двамата. [/quote]
  На същото мнение съм...а колкото и да е странно - бурките не ме притесняват.

  Интересен народ е българският - добитъка брои на глави, а правителството - на членове.
 17. 17 Профил на Brabant
  Brabant
  Рейтинг: 214 Неутрално

  До коментар [#14] от "john_3volta":

  Питай, нали ГЕРБерастите сте си и малко милиционери, за това все питате.
  Познанството ми с въпросното лице е отпреди да отиде в ING. Познавам го когато беше абсолютен аутсайдер, знам мнението на бившите му колеги, наясно съм и с настоящето му поведение. Знам, че може да изглежда свестен човек, истината е че при едно по-близко запознанство и поставен в различни ситуации при него се наблюдава проблемно поведение. Една от причините за това е заболяването му, друга е че човекът дълго е живял с комплекси. Ама много, много силни комплекси.
  Мога да ти разказвам много неща за особенностите на Калоян, но все пак да не дотягаме на читателите на "Дневник".

 18. 18 Профил на john_3volta
  john_3volta
  Рейтинг: 828 Неутрално

  До коментар [#17] от "Brabant":

  Ако го познаваш толкова добре, колкото познаваш партийната и професионалната ми принадлежност, то ... никак не го познаваш

  Не че ги сравнявам, но и Айнщайн е бил аутсайдер. Какво лошо има да си аутсайдер? Ти да не би да си министър на финансите, че се имаш за толкова инсайдер?

  Пак те питам, знаеш ли мнението на бившите ти колеги за теб? Дори и да е добро, причината може да е в теб, но и в тях. Например, да не знаят за слабите ти страни (които имаш като всеки от нас) или пък да не ги оценяват като такива

 19. 19 Профил на Владимиров
  Владимиров
  Рейтинг: 701 Неутрално

  До коментар [#4] от "john_3volta":

  Предполагам и Хитлер е бил добър и приятен чоек за приятелите си...

 20. 20 Профил на john_3volta
  john_3volta
  Рейтинг: 828 Неутрално

  До коментар [#19] от "mladenvladimirov":

  Напълно си прав, но аз не съм приятел и на двамата

  И като каза Хитлер ... той съвсем не е този, който заинтересованите страни се опитват да ни убедят:

  1. СССР имаше интерес да насажда страх от Хитлер, за да завземе половин Европа.
  2. СС, Абвера и нацистите изобщо, имаха интерес да го представят като единственият виновник, за да излязат невинни. Как иначе можем да си обясним малкия брой на осъдените в Нюрнберг с огромния брой на жертвите от наци-престъпленията.

  Не казвам че Хитлер не е бил малоумен изрод, казвам че не е бил единственият малоумен изрод в Германия. Винаги търси интереса на протагонистите и може да се окаже че ... некадърник, който е очаквал да бъде уволнен е измислил побой за да се предпази от уволнение или да търси друга изгода (има такъв епизод и в "Боен клуб" на Чък Паланюк/Дейвид Финчър).

 21. 21 Профил на Владимиров
  Владимиров
  Рейтинг: 701 Неутрално

  До коментар [#20] от "john_3volta":

  +

 22. 22 Профил на dave
  dave
  Рейтинг: 434 Неутрално

  "С новия закон искаме на пазара да останат само определените фирми" - това каза Кръстев.

  Pulp fiction!
 23. 23 Профил на joker
  joker
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Е, и този се е издигнал в кариерата...Добре,че нямам никакви допирателни с хазарта-
  Въпросният "Къли " е неприятно амбициозен плевенски глупак, който случайно се е оказал в точното време в точна компания. А за побой нас подчинен - няма ли някакво разследване по въпроса или подчиненият си е насвил парцалите с хлипове...

 24. 24 Профил на zul11696397
  zul11696397
  Рейтинг: 594 Неутрално

  До коментар [#20] от "john_3volta":

  Ей мъдурко,тоя Калоян като е такъв пич ,що не вземеш да му дадеш едно дупе че да ти олекне ?

  Мразим Гоце и Любо Гоцев
 25. 25 Профил на john_3volta
  john_3volta
  Рейтинг: 828 Неутрално

  До коментар [#24] от "rex":

  Коментарът ти издава лошо възпитание и обсесия (обяснявам: психическо разстройство) свързана с частите на тялото под кръста. С такива качества е твърде вероятно до края на живота си да останеш там, където си в момента: долу вляво

 26. 26 Профил на zul11696397
  zul11696397
  Рейтинг: 594 Неутрално

  До коментар [#25] от "john_3volta":

  Момче , дума обсесия в българския няма.Няма и точно такъв медицински термин.Ама това гербаджиите нали сте учили-недоучили та не ви прави особено впечатление. Пак си подновявам съвета към теб от постинг 24.

  Мразим Гоце и Любо Гоцев
 27. 27 Профил на Virgin
  Virgin
  Рейтинг: 701 Неутрално

  До коментар [#23] от "joker":

  Относно побоя - менторите на Кръстев правят всичко възможно да замажат и покрият случилото се (ала "Цар Киро". Пострадалият си е извадил медицинско, подал е жалба в прокуратурата, но нали се сещаш как се действа там .
  В едно телевизионно предаване беше пуснат и запис от побоя. Беше много грозно да се слуша какво става в кабинета на председателят на ДКХ. Той естествено се скри като мишок.
  Какъв мъж е, говори и фактът, че Кръстев е удрял човек с така да се каже вързани ръце.

 28. 28 Профил на stefanan
  stefanan
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  Уважаеми читатели,

  Чета коментарите и мисля каква голяма грешка съм допуснал, пропускайки да задам въпроси за инцидента, който споменавате.

  Проверих публикациите и те са по времето на мой продължителен престой в чужбина. Време в което не следях изкъсо процесите в България.

  Извинявам се, че пропуснах шанса да насоча разговора в тази насока.

  Стефан Антонов

 29. 29 Профил на zul11696397
  zul11696397
  Рейтинг: 594 Неутрално

  До коментар [#28] от "stefanan":

  Няма проблеми г-н Антонов.Призната грешка е половин грешка.Ще ви падне някой друг път да го поразпитате.Дано повече хора се поограмотят да четат Дневник,щото комай той остана единствения оазис на свободното слово в България.

  Мразим Гоце и Любо Гоцев
 30. 30 Профил на john_3volta
  john_3volta
  Рейтинг: 828 Неутрално

  До коментар [#26] от "rex":

  Коментарът ми за това че си "долу вляво" се отнасяше до представата ми за образователния, социалния и сексуалния ти статус. Както се вижда за образователния съм познал:

  1. Дефиниция (езикова) за обсесия: http://rechnik.info/%D0%BE%D0%B1%D1%81%D0%B5%D1%81%D0%B8%D1%8F
  2. Медицинска дефиниция на обсесия (от Американския DSM-IV): http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:SIBl8IYrlLQJ:www2.hawaii.edu/~heiby/overheads_classification.html+dsm-iv+obsession&cd=1&hl=bg&ct=clnk&gl=bg

  Подновявам съвета си да не се изказваш неподготвен, ако не искаш да ставаш за смях.

 31. 31 Профил на john_3volta
  john_3volta
  Рейтинг: 828 Неутрално

  До коментар [#28] от "stefanan":

  Г-н Антонов, бих Ви бил много благодарен ако разясните защо смятате че един такъв въпрос би имал място в интервю, свързано с проблемите на хазарта и ОСОБЕНО законовото им уреждане. Моята представа е че "Дневник" не е представител на жълтата преса, макар че някои от читателите и коментаторите да имат предпочитания към (и език характерен за) нея.

  Аз (а предполагам и мнозинството читатели) бих оценил високо нещо съвсем друго: даването на думата и на засегнатата страна, т.е. на доставчиците на хазартни услуги, да обяснят позицията си и ОСОБЕНО (защото това изобщо не се прави в България) даването на думата на хората, които играят хазартни игри. Все пак хазартът, както и комуникациите, финансите и т.н., не е игра за двама (доставчик и регулатор), а услуга за нас - потребителите.

 32. 32 Профил на stefanan
  stefanan
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  До коментар [#31] от "john_3volta":

  Съгласен съм, че има много аспекти, които до момента остават непокрити и е добре да представим и гледните точки, които посочвате.

  Не е "жълто" да се иска публичност и максимална прозрачност по нещо толкова сериозно като насилието. Като прочетох коментарите ви, прерових интернет и видях статиите от април, както и репортажа на БТВ. Човекът имаше насинено око.

  Смятам, че е в полза на институцията да натиска за пълно изясняване на случая и ако този човек лъже, да бъде обвинен и съден за клевета, или измама.

  Ако е обратното... Сам знаете отгововора.

 33. 33 Профил на zul11696397
  zul11696397
  Рейтинг: 594 Неутрално

  До коментар [#30] от "john_3volta":

  1.Само откровени профани могат да се позовават на английско-български интернет речник при спор дали думата съществува в книжовния български език.

  2.Само откровени профани могат да се ровят половин час в медицинската търсачка и да не направят разлика между медицински термин /Obsessive Compulsive Disorder/ и обикновена английска думичка/obsession/ , обясняваща някои аспекти на медицинския термин.

  За съжаление трябва за пореден път да констатирам,че в България чалгата е превзела всички аспекти на обществения живот и разни недоразумения като тебе си мислят,че с две кликания в интернет вече са специалисти по медицина,лингвистика,право и т.н. И хич не ме учудва ,че си гербаджия. Вие сте просто висшата еманация на чалгата в Българската политика.Начела със патрона си от ВИФ и юрист-стругарката от Плевен.

  Мразим Гоце и Любо Гоцев
 34. 34 Профил на zul11696397
  zul11696397
  Рейтинг: 594 Неутрално

  До коментар [#31] от "john_3volta":

  Ей отворко,ти още малко ще искаш да се дава думата на наркоманите и наркоразпространителите по въпросите дали дрогата е вредна или не.Като толкова рови в психиатричната база данни ,що не потърси да видиш що е то пристрастяване към хазарт и каква полза има обществото от него.Да не говорим колко данъци внасяте в хазната.

  Мразим Гоце и Любо Гоцев
 35. 35 Профил на ahasver
  ahasver
  Рейтинг: 1595 Неутрално

  До коментар [#20] от "john_3volta":За подобни изказвания в западна Европа се отива директно в пандиза.

 36. 36 Профил на john_3volta
  john_3volta
  Рейтинг: 828 Неутрално

  До коментар [#35] от "ahasver":

  Мисля че в една цивилизована страна в пандиза трябва да се отива заради действия, а не заради изказвания или мислене, но като че ли само Оруел и аз сме на това мнение

  Мисля че и в една цивилизована страна съдът решава кой е престъпник или не, но ако се съди от коментарите по-горе, на това мнение съм само аз. Виж дори подтекста на Стефан Антонов: "Човекът имаше насинено око, защо да не задам въпроса дали КК не го е пребил". Логика, а?

 37. 37 Профил на Virgin
  Virgin
  Рейтинг: 701 Неутрално

  В една цивилизована страна Калоян Кръстев щеше да бъде уволнен или поне временно отстранен за да не влияе на разследването. В една цивилизована страна нямаше да му се позволи да получава информация как върви разследването и информация за свидетелите. В една цивилизована страна нямаше да му се позволи да притиска същите тези свидетели.
  Всъщност в една цивилизована страна не биха допуснали случаен човек като Кръстев да заеме този пост.

 38. 38 Профил на Virgin
  Virgin
  Рейтинг: 701 Неутрално

  До коментар [#28] от "stefanan":

  Развитие по случая:
  Шефът на хазарта с обвинение за побой

  http://www.standartnews.com/balgariya-obshtestvo/shefat_na_hazarta_s_obvinenie_za_poboy-153180.html

 39. 39 Профил на Virgin
  Virgin
  Рейтинг: 701 Весело

  До коментар [#36] от "john_3volta":

  BTW, съдът осъди Кръстев за нанесения побой.
  Но това няма значение, шизофреникът е аут. И това не е всичко - скоро може да има още интересни новини за него.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK