UBS отчете по-висока от очакваното печалба

UBS отчете по-висока от очакваното печалба

© ReutersUBS излезе с по-добра от очакваното нетна печалба за тримесечието от 1.02 млрд. швейцарски франка въпреки огромната загуба от неразрешено търгуване, която струва на групата 1.85 млрд. долара, съобщи "Файненшъл таймс".


Очакванията на анализаторите бяха групата да има печалба около 300 млн. франка, но те бяха изкривени от многото еднократни статии в отчетите, които затрудниха сравненията с предходни периоди. Резултатите бяха по-добри и от собствените очаквания на UBS, които банката обяви в отговор на разкритието за 2.3 млн. долара загуби заради неразрешена търговия от лондонския офис на банката.


От UBS предупредиха, че бъдещите приходи ще бъдат необичайно подвластни на макроикономическата обстановка в САЩ и Европа. "Сегашните пазарни условия и търговска активност надали ще се подобрят, което не създава условия за растеж в приходите и нови пари", се казва в изявление на банката.
Изпълняващият длъжността главен изпълнителен директор на банката Серджо Ермоти изрази увереност за посоката, в която банката се движи. "Добре сме позиционирани в сферите, в които смятаме да растем. Инвестициите, които планираме, ще подобрят позициите ни."


Като се изключат загубата от търговия тази година и еднократните печалби заради промени в собствения дълг на банката, загубата преди данъци стигна 566 млн. швейцарски франка, сравнено с 19 млн. миналата година.


Както и другите инвестиционни банки, UBS излезе с много по-ниски приходи заради трудните пазари и предпазливите клиенти.


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK