Банките продават активи на длъжници за над 110 млн. лв.

Банките продават активи на длъжници за над 110 млн. лв.

© ДневникБанките са изкарали на търгове за публична продажба имоти, складове, машини, съоръжения и оборудване за милиони. Според  интернет сайта на Камарата на частните съдебни изпълнители до края на годината се продават заложени активи за над 110 млн. лв.


Отделно на пазара има оферти за поне още около 30 млн. лв., показват обявите. За продажба на търг има обявени хотели и комплекси, като някои от тях са недовършени.


Не са малко и пуснатите за продажба цехове от различни области на хранително-вкусовата промишленост, предприятия за металообработване, складове, селскостопански сгради и постройки. Голяма част от тях се пускат поне за втора публична продан, дори и трета заради слабия интерес.
- Публичната продажба е последното средство, до което прибягват банките


- Предлаганите активи обаче отлежават, тъй като липсват купувачи


- Сделките стават на занижени цени заради слабия интерес

Коментари (92)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Читателят
  Читателят
  Рейтинг: 498 Неутрално

  Първоначалните цени на обявените имоти са тези от преди кризата. Банките се опитват да минат без загуби.
  Нещо не се получава.

  Попътен вятър в главите!
 2. 2 Профил на appen13
  appen13
  Рейтинг: 1059 Разстроено

  Това е само само видимата част от върха на айсберга....

  „Не е важно каква е котката — черна или бяла, важното е да лови мишки.“
 3. 3 Профил на Opsss
  Opsss
  Рейтинг: 506 Неутрално

  Това предполагам е по Джереми и част от опитите за възстановяване на кредитирането на малкия и среден бизнес.

 4. 4 Профил на telqk
  telqk
  Рейтинг: 806 Неутрално

  За да се продава трябва и да се купува. Т.е двата акта покупко-продажба са взаимно свързани. Когато има само продавачи в случая банките, те се превръщат в агенции за недвижими имоти.

 5. 5 Профил на Iron Maiden
  Iron Maiden
  Рейтинг: 775 Весело

  Днес активите на тезгяха, утре банките...

  а също така и вулгарни, нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица
 6. 6 Профил на ARRI
  ARRI
  Рейтинг: 1391 Разстроено

  '' Не са малко и пуснатите за продажба цехове от различни области на хранително-вкусовата промишленост, предприятия за металообработване, складове, селскостопански сгради и постройки. ''


  Nqmame работеща икономика......нема бизнес, нема пари.....Факт. Играта тепърва ще загрубява .....

  Плащат ми от швейцарското посолство да пропагандирам ПРЯКАТА ДЕМОКРАЦИЯ ! Признавам, че трол-я в тяхна полза с/у 5 франка на пост!
 7. 7 Профил на lz2
  lz2
  Рейтинг: 1694 Неутрално

  На един шеф на банка му казах,че след не повече от 3-4 години ще плаче,заради наливане на пари в хотели по Черноморието.Заплака след 5 години.И си скубе косите!

  ПравописА е поле за изява на неграмотните!
 8. 8 Профил на Quo Vadis
  Quo Vadis
  Рейтинг: 838 Неутрално

  Има интересни оферти на търг при ЧСИ , но повечето са доста високи и затова няма купувачи . Не знам как се определя цената например на един имот или на един хотел , но при таз криза и при задаващата две петилетки депресия , не разбирам защо тези хора си мислят , че някой ще купи имоти и хотели на тез цени като дори и банките не дават кредити за тези имоти .

  Кога Европа ще стане НЕЗАВИСИМА ? (от американската политика )Кога европейските "независимите и свободни" медии ще станат действително свободни ?
 9. 9 Профил на appen13
  appen13
  Рейтинг: 1059 Весело

  До коментар [#5] от "Iron Maiden":
  "Това е суровата логика на живота", както мъдро е отбелязал Остап Бендер, приликата с туземни и чуждоземни банкери НЕ Е случайна....

  „Не е важно каква е котката — черна или бяла, важното е да лови мишки.“
 10. 10 Профил на ju.li
  ju.li
  Рейтинг: 1844 Неутрално

  Хич не ми пука за банките, както и на тях не би им пукало за мен. Колкото по-далеч, толкова по-здравословно.

 11. 11 Профил на mik2
  mik2
  Рейтинг: 1167 Любопитно

  До коментар [#4] от "telqk":Точно в това е и смисълът на пазарната иконмика. Всички говорят, че трябва да се свиваме, да харчим колкото произвеждаме. Правилно. Да, ама не. Ниската покупателна способност/мижавите заплати/ е един от факторите, които влияят разрушително върху икономическото развитие. Точно липсата на пари обезмисля производството - затваряме цеха, защото няма кой да купува стоката. И така..вече две години. Ще продължи и през следващите две. Защото употребата на фискалния резерв не се е отразила благоприятно на икономиката. Явно някой харчи парите не по предназначение/неефективн/, защото не се вижда никакъв положителен резултат.. Напротив. Нещата отиват на зле. На много, много зле. Сега са решили да "бръкнат", представете си ОЩЕ по-дълбоко в забранената зона на фискалния резерв? Някой да ми каже - това не е ли самоубийствено? Разрешено/редно/ ли е изобщо? МВФ позволява ли такива рискове? Нали 4.5 милиарда беше "санитарна' зона? Щели да слизат на 3 милиарда, ай, да му се не види Що така, бе мистър Дянков?

 12. 12 Профил на _dan_
  _dan_
  Рейтинг: 561 Неутрално

  Банките да се благодарят на ЕЦБ и ФЕД (чиито управителни съвети се състоят от хора от същите тези банки), че печатат пари с трилиони, защото иначе самите банки отдавна да са фалирали.

 13. 13 Профил на Jorro Jorrov
  Jorro Jorrov
  Рейтинг: 616 Любопитно

  Бившето КТМ Русе "приватизирано" от настоящи кръжочници Неделчев, Генов, Станков, Петров, Спахиев и т.н. продава ли се от КЧСИ ?
  http://www.dnevnik.bg/shimg/zx450y250_696166.jpg
  "Галин Неделчев се крие в Русе.Казва: ще постудуват,и ще си седнат на задниците,те не разбраха,че ще ги правим каквото кажем,тоя завод ми е завещан!Те с какво ще се похвалят-голтаци."
  "В ТМ-97 Русе не са получавани заплати 9 месеца.Изритват и последните работници на борсата без да се изплатят обезщетения. Неделчев и там не се появява.Започва рапродажба на завода."
  Според Търговския регистър и в двете фирми в Съвета на директорите влизат Сабин Кадринов Спахиев, Галин Неделчев Неделчев и Бойко Христов Цонев. За русенци на й- известно е името на Галин Неделчев, който фигурира в още доста фирми и развива разнородна бизнес дейност в града. П о- интересното обаче е, че Неделчев е съдружник в няколко дружества, в които името му се свързва с това на съпругата на покойния вече бивш кмет на Русе Димитър Калчев - Йорданка, както и с това на дъщерята на Калчев - Биляна Калчева. Именно заради тези бизнес връзки години наред в града се говореше, че Галин Неделчев е "човек на Калчев".
  http://www.ruseinfo.net/news_77122.html

 14. 14 Профил на The 8
  The 8
  Рейтинг: 893 Неутрално

  Хехех, направо онемях, като видях заглавието

  Не съм си и представял, колко точно съм казал преди месеци, че темата с имотите ще дойде на дневен ред след изборите! Чак пък два дни след първия тур?!

  ИНАЧЕ никак не е радостно случващото се с имотите на хората, НО...няма как да не го кажа - повечето сами са си виновни!

  Събуди се, българино! В противен случай ще изчезнеш безславно ...и то сравнително скоро :( НАУЧИ СЕ ЗАДРУЖНО И ПРОДЪЛЖИТЕЛНО ДА ОТСТОЯВАШ ПРАВДАТА!
 15. 15 Профил на kimba3
  kimba3
  Рейтинг: 1225 Неутрално

  Както е тръгнало и 150 евро за квадратен метър ще са много!!!

 16. 16 Профил на 100 Рублей за Доллар
  100 Рублей за Доллар
  Рейтинг: 1193 Любопитно

  това е по-малко от 1% от задълженията към тях. Какво правим с другите 99%? - алхимия като в уникредит ХАХА

  Жуеш нагло ть1 хамон... Ах, как видно что шпион...!
 17. 17 Профил на kimba3
  kimba3
  Рейтинг: 1225 Разстроено

  Неграмотните , завършили ВИФ и Симеоново мутри и завършилите АОНСУ назначени олигарси , разсипаха икономиката на България. Без икономика , няма работа. Без работа , няма заплати , без заплати , няма пари за кредити...
  Смъртта на една държава и на един народ , убити от всякакви рапони , тикви , компири , зъбчета, круши,маймуни ... и техните по тъпи и от тях кукловоди ...

 18. 18 Профил на kapitalist
  kapitalist
  Рейтинг: 450 Весело

  Айдеее, надолу по 'пързалката'!?...

 19. 19 Профил на bgpainter
  bgpainter
  Рейтинг: 1428 Весело

  Е много малко... само някакви си 110 млн. лева. Ми те банките какво ревът тогава само, че били назад? Е то не може само напред да са. До тук нищо обезпокоително за тях.

  Жената е покана за щастие
 20. 20 Профил на Само Левски
  Само Левски
  Рейтинг: 993 Неутрално

  Няма да е зле да си направят сайт, където да качат всичко, което се продава!Тъй като явно го предлагат само на наши хора, за това не могат да го продадат.Да го предложат в сайтове в интернет за изгодно пазаруване или в чужди икономически издания като Файненъшл Таймс например, ако си заслужава разхода за обява. Така ще намерят купувачи.

 21. 21 Профил на appen13
  appen13
  Рейтинг: 1059 Весело

  До коментар [#19] от "bgpainter":
  Умножи ги тези 110 млн.лв по 20 или по-добре по 30, и пак ще си далеч от реалните цифри....ха-ха-ха....

  „Не е важно каква е котката — черна или бяла, важното е да лови мишки.“
 22. 22 Профил на foure
  foure
  Рейтинг: 704 Неутрално

  Не се кахърете за бан(д)ките. Те изкарват имотите на хората на мноооого занижени цевни (след 3-4 търг цената е смешна направо), после си ги купуват на тези пари и са им в актива. След кризата ще има голям уружай - веднъж от имотите и втори път от длъжниците, на които са им взели ипотеките на половин цена - другата половина е дължима до живот от длъжника и от наследниците му. Та така, после пак се хвърляйте на нереално скъпи имоти и слушайте пишман експертите дето ви разправят за инвестиции и прочие глупости. "цената на един имот е 10годишния наем който може да се вземе от този имот" - еврейска поговорка.

 23. 23 Профил на Боно Нончев
  Боно Нончев
  Рейтинг: 664 Весело

  Аз пък се радвам, щото "балъци" като мен, дето не си купиха "сигурната" инвестиция ще си напазаруваме добре като стигнем нормални цени!

 24. 24 Профил на Dehumanizer
  Dehumanizer
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  Като цяло тежка мизерия се очертава - доходите не нарастват, междуфирмена задлъжнялост в големи размери, цените на всичко бавно и плавно растат - я ток ще се вдигне, я бензин, я отопление... Междувременно някакви магистрални милиционерски мантри се чуват от сутрин до вечер, а нови работни места йок. Най-вероятно ГРОБ ще ошушка резерва, ще го занули и ще се омете от власт. После който откъдето е.

  «Высокоэффективная экономика при отсутствии реальных политических и гражданских свобод - хрустальная российская мечта.»
 25. 25 Профил на georgi2025
  georgi2025
  Рейтинг: 450 Неутрално

  Има много важен технологичен фактор- контрол на съзнанието, които се постига с ново развитие в конвергентните техологии. Проверете изградените за целтта мрежи в Европа и САЩ (Тетра например, но може да е и комерсиална) и импланти от лекари и зъболекари на малки предаватели на вълни.
  Това което мога да твърдя е, че и в България има такава мрежа и хора с импланти, моного от които важни политици, експерти и бизнесмени. Страната се контролира от външни служби и бизнес. Това се отнася и за БНБ. Като служител там, за кратко, са ми предлагали подкуп и отправяли заплахи чрез конвергентни технологии с твърдението, че "банките са твърде големи, за да се регулират". Може да се предполага, че умишлено са раздавани кредити на ниски цени с идеята да се повишат след време лихвите.
  http://convergingtechnology.eu/threats-for-developing-countries/

 26. 26 Профил на theanalyser
  theanalyser
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  Сега вече и нашите банки разбират какво е било в САЩ през 2008 година!
  Свръхпредлагане, буквално задръстване на пазара от имоти, които банките обаче много трудно пласират, поради липсата на купувачи... защото последните или не искат да поемат риск с покупка на кредит, или такъв им е отказан от същите тези банки...
  Хубавото е, че сме много по-малък пазар.
  Иначе фалитите на предприемачите са си нещо естествено.
  Когато фалират банки, обаче е съвсем друго.
  Считам, че у нас такъв риск, ако изобщо съществува е съвсем минимален. Така че, банкерите просто ще трябва да преструктурират бизнеса си и да печелят по-малко. Поне за известно време...

 27. 27 Профил на ju.li
  ju.li
  Рейтинг: 1844 Неутрално

  До коментар [#23] от "pi314_":

  Никога няма да се докосна до имот продаван от банка, защото някой вероятно е пострадал, според мен не особено справедливо и не искам да съм съучастник в това.

 28. 28 Профил на Технолог
  Технолог
  Рейтинг: 582 Неутрално

  Наистина Дневник, статията би била по-полезна, ако има на едно място, всички сайтове, чрез които се продава имущество на длъжници или върнато на лизингополучателите. Ато моята помощ към това начинание:

  Регистъра към Камарата на частните съдебни изпълнители
  http://www.sales.bcpea.org/

  Интерлйз
  http://store.interlease.bg/

  Лизинга на пощенска банка
  http://www.postbank.bg/TransformationService.asmx/XHTML?strXML=/bg-BG/Leasing/10.AutoReSaleCars/

  Уникредит - публични продани
  http://www.unicreditbulbank.bg/bg/About_the_Bank/Procurement/index.htm

  ДСК - публични продажби
  https://dskbank.bg/repository/documents/PublicSale.pdf?

  БАКБ
  http://www.bacb.bg/bg/properties/3/

  ДСК Лизинг
  http://dskleasing.bg/Page/default.aspx?xml_id=/bg-BG/assets/industrial/

  БМ Лизинг
  http://www.bmleasing.bg/bg/sell.php

 29. 29 Профил на naturisten
  naturisten
  Рейтинг: 616 Весело

  До коментар [#1] от "Читателят":

  "...
  - Предлаганите активи обаче отлежават, тъй като липсват купувачи

  - Сделките стават на занижени цени заради слабия интерес
  ..."

  Какъвто им беше социализЪма, такъв им е и капитализЪма! ЗАБРАНА за движение на товарни камиони и ТИРОВЕ през почивните дни!!!
 30. 30 Профил на атанас
  атанас
  Рейтинг: 1532 Неутрално

  [quote#8:"USSR"]Не знам как се определя цената например на един имот или на един хотел , но при таз криза и при задаващата две петилетки депресия , не разбирам защо тези хора си мислят , че някой ще купи имоти и хотели на тез цени като дори и банките не дават кредити за тези имоти .[/quote]
  Ами, банките търсят парите от кредитите. При фирми не могат да си съберат вземанията като с физическите лица. ООД и АД имат капитал и при фалит отговорността на собствениците е до него+активите на самата фирма. Така един хотел+2-3 коли, няколко компютъра и бюра е единственото обезпечение. За гражданите е ясно- съдят ги, продават им всичко наред и след това може бая дълго да им удържат по изпълнителен лист. Не е честно това, ама такива са ни законите.
  Та не чакай ниски цени от примерно 20% от стойността на имот. По-скоро банката сама ще си го купи на по-висока чрез някоя специално създадена за целта фирма(Има ограничение колко време може имот да е в ръцете на банка, за да не се получи това банков капитал да се обръща в недвижимост, но то се заобикаля лесно примерно с АД с акционер финансовата институция.). Най-лошото е, че проблеми или фалити в банковата система ще ударят всички в страната и ще е страшно- 97ма ще ни се стори като приказка.

 31. 31 Профил на Технолог
  Технолог
  Рейтинг: 582 Неутрално

  И в допълнение още сайтове за продажби на имущество на длъжници:

  НАП (то това не е кредитор, ама ...)
  http://212.122.164.59/indexing.php?cat=-4

  СИ Банк
  https://www.cibank.bg/bg/sales/view/1

  ПроКредит
  http://www.procreditbank.bg/main/bg/private.php?open=1

 32. 32 Профил на mechopuh
  mechopuh
  Рейтинг: 782 Неутрално

  [quote#1:"Читателят"]Първоначалните цени на обявените имоти са тези от преди кризата. Банките се опитват да минат без загуби.
  Нещо не се получава.[/quote]

  Започна делевъриджа, кредитното наказание и на длъжници, и на кредитори.
  Сега тези, които не са виждали дефлация от колапс на дълг ще видят на практика как става. Допреди по-стабилното банково проникване не я бяхме яли тая попара в нашата страна и много хора мислеха, че докато не си продал, не си загубил.
  Така и не приеха закона за фалит на физическо лице.
  Какво ли ни чака напред се питам.

 33. 33 Профил на kimba3
  kimba3
  Рейтинг: 1225 Неутрално

  До #20- Само Левски - Един от тези сайтове за продажби на имоти от съдия изпълнители е targ.bg

  Абонирай се за него и гледай сеир. За сайта бях информиран от колега форумец.Абонирах се за него в началото на месец април.В началото бе мъртвило , но от месец юли до сега се натрупали обяви за търгове на над 45000 имота!!! Последният е с # 45323 за двустаен апартамент в Разлог.Дават датите на търговете. Ако няма кандидат , обявяват нов с цена 20% по-ниска от предишната и така , докато някой го купи...
  Това ще окаже огромен натиск върху цените на недвижимите имоти в цялата страна...
  Ако някой знае други сайтове , да пише. Истинският срив прицените на недвижимите имоти започва сега.

 34. 34 Профил на gl_avatar
  gl_avatar
  Рейтинг: 592 Неутрално

  Банките - добре
  ама да не стане пре-е-банките че тогава лошо.

 35. 35 Профил на Captain Shakespeare
  Captain Shakespeare
  Рейтинг: 571 Неутрално

  До коментар [#25] от "georgi2025":

  Май си за психиатър.

  Правильно говорил Гоголь "В России две беды — дураки и дороги" причём первых ну очень много!!
 36. 36 Профил на bat_plamen
  bat_plamen
  Рейтинг: 4122 Любопитно

  ТОВА Е САМО НАЧАЛОТО!!!!!!!!!!!

 37. 37 Профил на kimba3
  kimba3
  Рейтинг: 1225 Неутрално

  До # 30 - Атанас- Ако кризата бе в краткосрочен план-да. Само, че депресията у нас ще трае поне 10 години. Като се има предвид етническият и възрастовия състав на населението у нас , най-вероятно е 10-15 годишната депресия, да премине в рецесия...
  Всеки умен банков анализатор при това положение ще реши , че е по-добре да минимализира щетите сваляйки цените на имотите, отколкото да претърпи тотални щети...

 38. 38 Профил на birdman
  birdman
  Рейтинг: 948 Неутрално

  Само 110млн.лв. .... сумата може да умножите по 3 или 4 и ще получите активите (непродаваеми на балансови цени) които банките държат !

 39. 39 Профил на appen13
  appen13
  Рейтинг: 1059 Весело

  До коментар [#38] от "ямболия":
  Не можеш дори да си представиш, колко много, ама много си далеч от истината, но лошо няма, оптимизма помага, поне за кратко..ха-ха-ха.....

  „Не е важно каква е котката — черна или бяла, важното е да лови мишки.“
 40. 40 Профил на birdman
  birdman
  Рейтинг: 948 Весело

  До коментар [#39] от "appen13":

  Добре, ако цифрата от 4 стане някъде към 15 пъти по-близко ли ще съм ?

 41. 41 Профил на hypercube
  hypercube
  Рейтинг: 506 Любопитно

  Наблюдавал съм с интерес търговете от сайта на ЧСИ, който мисля че си плаща за да бъде рекламиран по вестниците. Като цяло се предлагат имоти на НЕРЕАЛНИ цени, които са по-високи и от предкризисните нива. Не знам на каква стойност са кредитите довели до продажбата, но ми се струва че някой сериозно си слага отгоре сумички. Ако искате да попаднете на сделка просто забравете този сайт.

  Не питайте какво страната ви може да направи за вас, попитайте какво вие можете да направите за нея! Дж.Кенеди
 42. 42 Профил на ivanalex2
  ivanalex2
  Рейтинг: 506 Неутрално

  Ми може би наистина активите са силно надценени и има нужда от нормализация на цените

 43. 43 Профил на appen13
  appen13
  Рейтинг: 1059 Весело

  До коментар [#40] от "ямболия":
  Пак си непоправим оптимист, от тая порода, които като разберат истината по трудния начин и я изпитат на гърба си, казват " ама това не е възможно".......

  „Не е важно каква е котката — черна или бяла, важното е да лови мишки.“
 44. 44 Профил на ARRI
  ARRI
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  До коментар [#25] от "georgi2025":

  Ммда, яко ни обработват. Един от големите психогенератори е до народното събрание.
  В Пловдив има 3 ... По тепетата са май, за да пръскат отвисоко...
  В Бургас са действали 2 излъчвателя в психиятрията и в к-с" Меден рудник". След 10.11.1989, руснаците си прибират този от болницата, но другият остава ...... Контрола върху съзнанието (mind control) има много форми. Експерименти, проекти и технологии свързани с него. Психотронни и психотропни методи за въздействие. Други оръжия, свързани с промяна на поведението на масите и тяхното зомбиране и пр.

  Плащат ми от швейцарското посолство да пропагандирам ПРЯКАТА ДЕМОКРАЦИЯ ! Признавам, че трол-я в тяхна полза с/у 5 франка на пост!
 45. 45 Профил на voxy
  voxy
  Рейтинг: 838 Неутрално

  очаквано и нормално, сума ти тъпи мутри и прости селяни се пробваха, а сега финансовите акули просто ги изядоха, лека по лека нещата си идват на мястото

  twitter.com/voxybg
 46. 46 Профил на BG
  BG
  Рейтинг: 996 Неутрално

  До коментар [#1] от "Читателят":

  МНОГО ПРАВИЛНО КАЗАНО. Говорила съм с много мениджъри на банки, защото искахме да закупим с моята фирма лоши кредити при тях - сякаш говориш със стена. Прости хора

 47. 47 Профил на batekure
  batekure
  Рейтинг: 229 Неутрално

  тепърва ще разбирате за вродените проблеми на капитализма, и спрямо тях тези на социализма ще ви се сторят детска играчка...

 48. 48 Профил на mechopuh
  mechopuh
  Рейтинг: 782 Неутрално

  [quote#46:"BG"]Говорила съм с много мениджъри на банки, защото искахме да закупим с моята фирма лоши кредити при тях - сякаш говориш със стена. Прости хора[/quote]

  Ще те търсят и ще те молят техните заместници, докато тия търсят препитание.

 49. 49 Профил на foure
  foure
  Рейтинг: 704 Весело

  До коментар [#44] от "ARRI":

  Бъркаш. Руснаците не си вземат генератора, просто го местят в Димитровград-в студиото на ПАйнер-а и така се пръква ЧАЛГАТА. Има един и в гаража на цар Киро - с него прави менте пиячката-мощно психотропно вечество.

 50. 50 Профил на vinetu
  vinetu
  Рейтинг: 450 Неутрално

  Еником-М могат да ви съдят за уронване на престижа че сте сложили тяхна снимка точно на тази статия ))

  https://sites.google.com/site/demokraturailidictatura/
 51. 51 Профил на greenwich,ct
  greenwich,ct
  Рейтинг: 395 Весело

  при много продавачи и почти никакви купувачи естественно е
  банките да свалят цените час по скоро за да не им излезе още по скъпо "онаследеното"
  техниката колкото по остарява толкова стойноста и пада а недвижимите имоти ако не се подържат ремонтите им стават още по скъпи
  което означава че трябва да продават по бързо и по ефтино за да избегнат по големи загуби аз доколкото виждам не е така и това може да им коства "живота"

 52. 52 Профил на Окото
  Окото
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  Последно сбогом на малкия, средния и средно големия български бизнес. Последно сбогом на българското село такова, каквото го познавахме досега. Адиос!

  Последно сбогом И на българската средна класа.
  Последно сбогом на още 500 000 излетели от Терминал 2 на възраст до 2* години.
  Няма да се видим след 10 години, сори ФСБ

  Част от диаметъра на кръга "Капитал"
 53. 53 Профил на dearblue
  dearblue
  Рейтинг: 554 Неутрално

  банките да си наемат персонал и да си правят ведомствени почивни бази

 54. 54 Профил на paolo51
  paolo51
  Рейтинг: 506 Неутрално

  До коментар [#10] от "ju.li":
  И на ме не би ми пукало, ако това бяха пари само на банките. Огромната част обаче са на вложиелите, лихвите на които вече не покриват и инфлацита. Това вече е проблем и е необходимо търсенето на отговорност, а не безразличие. В банките са освен нашите спестявания, там са и пенсиите, застраховките, а и заплатите на хората. Така че хич не е за ирония поблема с банките.

 55. 55 Профил на dearblue
  dearblue
  Рейтинг: 554 Неутрално

  ще вьрнеме на социализма от преди 20 години
  дето 20 години си чешахме крастите на частни предприемачи и свободна частна инициатива

 56. 56 Профил на RED MAFIA
  RED MAFIA
  Рейтинг: 672 Любопитно

  До коментар [#13] от "sewer70":
  Парите на Галин Неделчев са във фирми аптека Марешки
  http://pharmclub.info/e107_plugins/forum/forum_viewtopic.php?301
  ГАЛИН НЕДЕЛЧЕВ НЕДЕЛЧЕВ
  ПОЛИНА ДИМИТРОВА НЕДЕЛЧЕВА
  и строителна фирма на ул. Оборище 31 Русе - ГАЛИН НЕДЕЛЧЕВ-ГАЛИС ЕТ
  http://www.spravochnik.bg/%D1%84%D0%B8%D1%80%D0%BC%D0%B8/12070/%D0%93%D0%90%D0%9B%D0%98%D0%9D-%D0%9D%D0%95%D0%94%D0%95%D0%9B%D0%A7%D0%95%D0%92-%D0%93%D0%90%D0%9B%D0%98%D0%A1-%D0%95%D0%A2
  град:РУСЕ 7000адрес:ул. Оборище 31телефон:082271031; 082271031

  Когато стоиш достатъчно дълго до брега на реката и гледаш, ще видиш как пред теб по водата преминава трупът на врага ти
 57. 57 Профил на bono_vox
  bono_vox
  Рейтинг: 609 Неутрално

  До коментар [#7] от "lz2":

  Значи все пак е бил съвестен, след като се е разстроил .

  Все пак да не забравяме че банките не наляха техните пари по Черноморието и по разни други идиотски проекти, а нашите. Мисля че повечето от банкерите си бяха с ясната идея че това са невъзвръщаеми проекти.

  Колкото до статията и числата вътре, имайте в предвид че цифрата е страшно надута от няколко корпоративно издънени кредити,от които банките търсят по няколко милиона. Малко са малките имоти (къщи, апартаменти), които са предложени за продан.
  После, когато няма интерес от страна на купувачи на "пазарна" цена, банката с удоволствие купува имотите от името на свое дъщерно дружество. И така, плащаш си, губиш работата си, спираш да плащаш, няма кой да ти купи имота на сносна цена и резултата е че същата тази банка, която те е облъчвала да си купиш жилище, става собственик за смешни пари. А и да не забравим. Оставаш и да дължиш пари Найс а!

 58. 58 Профил на DonKey Hot
  DonKey Hot
  Рейтинг: 1771 Любопитно

  До коментар [#46] от "BG":
  Не са прости, такива са инструкцийте.Нима не знаете къде се вземат решенията?!

  ум море, глава шамандура
 59. 59 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 948 Неутрално

  Дневник,
  Обезенките по кредити към 30.06.2011 са за 3 593 678 хил.лв. Отделно от това са налице и специфични провизии за 1 662 917 хил.лв., зад които стоят обезпечения, които не са подадени в рамките на 1 година. Така че данните ви са леко занижени.

  Леко, леко - около 50 пъти!

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 60. 60 Профил на TED (moderator är en faggot)
  TED (moderator är en faggot)
  Рейтинг: 625 Неутрално

  До коментар [#28] от "Технолог":

  Като изкл. Интерлийз, прави впечатление, че на сайта на ЧСИ се предлагат предимно стари жилища, крайни квартали на Столицата. Читави предложения като, че ли няма. Някой от тях са купени от времето на космически цените цени (82 кв. апартамент на Цар Борис 3 за 135 000 евро!!!!). Не искам да съм в положението на длъжниците.

 61. 61 Профил на DonKey Hot
  DonKey Hot
  Рейтинг: 1771 Неутрално

  До коментар [#60] от "greenman":
  Зависи отвида на длъжниците, ако са физически лица кофти за лицата ако са фирми , кофти за бан/д/ките.
  Ситуация при която всички са на загуба освен ЧСИ.

  ум море, глава шамандура
 62. 62 Профил на Владимир Йосифов
  Владимир Йосифов
  Рейтинг: 1391 Любопитно

  Защо никой не казва кои са оценителите, които са участвали при раз/даването на кредити за стотици милиони ?

  Защо само банките са лоши ?

  Sofia, streetphotography, streetjournalist, оценка местоположение на имоти
 63. 63 Профил на ju.li
  ju.li
  Рейтинг: 1844 Неутрално

  До коментар [#54] от "paolo51":

  Иронично е, дори сардонично.
  Все пак тук е държавата, в която масово банките фалираха и доведоха до просешка тояга почти целия народ. С какво заслужиха доверие? Защо хората се хвърлиха отново на кукичката?

 64. 64 Профил на just
  just
  Рейтинг: 549 Неутрално

  Трябва да се има в предвид, че банките доскоро масово не регистрираха кредити в кредитния регистър. Така са раздадени
  кредити за милиарди които не се обслужват но и не се дава
  информация за тях, съответно не се заделят провизии.
  Цунамито ще дойде отвън, когато чуждите банки ще имат нужда от капитал за рекапитализация. Интересно какво ще измъдри
  мишока Иван Искров.

 65. 65 Профил на кинти
  кинти
  Рейтинг: 1273 Неутрално

  До коментар [#60] от "greenman":

  Първо трябва да изчистят боклуците. По-добрите до последно, за тях винаги ще се намери купувач.

  http://www.youtube.com/watch?v=hx16a72j__8
 66. 66 Профил на др. Иванов
  др. Иванов
  Рейтинг: 672 Неутрално

  [quote#63:"ju.li"] С какво заслужиха доверие? Защо хората се хвърлиха отново на кукичката? [/quote]

  Защото познават алчността и глупостта на хората и залагат на тях!

  Комунист - реформатор, реформатор - милиционер, милиционер - агент, в един и същи строй!
 67. 67 Профил на бай Кольо
  бай Кольо
  Рейтинг: 443 Неутрално

  Миналата година общата печалба на банките беше около 500 млн., така че, тези 110 млн. са около 20 процента от печалбата им за година. Във високите лихви, които се плащат има 1-2 процента начислени от тези банки за риск от лоши кредити.Те са разпределени на всички кредитополучатели.Раздадеите кредити са общо около 40 млрд., така че тези 110 млн. сме ги платили всички отдавна. Не може да искаш по 14-15 % лихви и да очакваш да няма лоши кредити. Няма бизнес, които да генерира такива печалби.Голямата драма тук е убитата предприемчивост на българите от същите тези банки и от техните безумни лихви. За тях трябва да се пише и дебатира.

 68. 68 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 948 Неутрално

  До коментар [#64] от "just":

  Глупости!
  Това сте го чули от бай Киро кръчмаря нявярно, 'щото той знае всичко!

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 69. 69 Профил на just
  just
  Рейтинг: 549 Неутрално

  До#68, информацията е от хора които работят във БГ финансиви институции от десетки години и е абсолютно
  достоверна. Ако вие нямате такава това не означава че
  не е вярна, а бай Киро не го познавам, явно вие черпите
  информация от него.

 70. 70 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 948 Неутрално

  До коментар [#69] от "just":

  И аз, всяка сутрин като се бръсна виждам един, такъв човек и заради това повтарям - Глупости!

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 71. 71 Профил на just
  just
  Рейтинг: 549 Неутрално

  #70, Бръснете се по-честичко, може да се случи и чудо, ако не има еволюция все пак.

 72. 72 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 948 Неутрално

  До коментар [#71] от "just":

  Много умно! Конгратюлешънси!
  Почти толкова умно, колкото да слагаш минуси на този, с когото спориш и да си слагаш плюсове на себе си. Поздравявам ви любимото си стихче:

  Какво ли сънува един идиот?!
  Че вечно е прав - пак, пак и пак.
  Започне ли да се държи като скот...
  Какъв идиот! Това е просто глупак!


  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 73. 73 Профил на Илиян Николов
  Илиян Николов
  Рейтинг: 450 Разстроено

  Как да има работеща икономика след като заплатите са ни нищожни.Цеховете затварят защото цените на горивата и тока са европейски, съответно и продукцията е с висока цена. Ако заплатите и пенсиите станат европеиски тогава покупателната способност на българина ще е по- висока и малкия и среден бизнес ще излезне от калта, ще има продавачи и куповачи.

 74. 74 Профил на just
  just
  Рейтинг: 549 Неутрално

  #72, Сънищата ви не ме интересуват, разказвайте ги на психоаналитика си.
  Колкото до плюсовете и минусите пак сте в грешка аз не съм
  ги слагал а други участници във форума.
  И наблегнете на английския, за да не ви наричат след време
  " Христо Стоичков".

 75. 75 Профил на Дуле Савич
  Дуле Савич
  Рейтинг: 1004 Неутрално

  До коментар [#41] от "dreamboxer":

  Драги ми съфорумецо, абсолютно съм съгласен с вас! Откакто работи този сайт аз почти всеки месец влизам вътре и няма нищо изгодно. Другото което подозирам и не само аз че, доста от търговете се опорочават по схемата "лесли каручка" да обясна - явяваме се 10 души всички предварително сме се уговорили за таван до когото, ще наддаваме. Така ако има 3 съвестни и неподозиращи самите те не биха наддавали над определена сума, имота се купува от някои от тези 10 души и после си оправят сметките - според зависи. Това е което има да кажа. Ваш Дуле Савич

  Forza Lazio!!!
 76. 76 Профил на FakePath
  FakePath
  Рейтинг: 837 Неутрално

  Сайтът http://targ.bg/ дава пълна информация за всички търгове - от частни и държавни съдебни изпълнители, НАП, общински търгове, частни търгове. Там правят и публикации за цените на сделките, което е супер полезно. От последната публикация стана ясно, че сделките от съдебните изпълнители са с около 30% надолу спрямо цените на директно договаряне.

 77. 77 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 948 Неутрално

  До коментар [#74] от "just":

  Бау, бау, бау. А още нещо за банките няма ли да ни кажете?
  Ако искате да излезете от рамките "те ми казаха, че са им казали...", може да прочетете нредба 22 на БНБ. Мисля, че я има на страницата им.

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 78. 78 Профил на dearblue
  dearblue
  Рейтинг: 554 Неутрално

  в бьлгария доидоха реформите щото комунистите телглиха кредити и мислеха че с частната инициатива на хората ще се вьрнат кредитите това и стана сега депозитите са 20-30 млрд
  в частни банки но в малко хора а като задльжнялост дьржавата пак е задльжняла защото не свалила даньците и парите са вьв частните фирми и гражданите

 79. 79 Профил на DonKey Hot
  DonKey Hot
  Рейтинг: 1771 Разстроено

  До коментар [#62] от "Владимир Йосифов":
  има една фирма Хам Рита ,прибира 50% отцената на оценката само за потвърждение, и то защото бе сключила договор с няколко от бандите и без потвърждения , бандитите не признават оценката.А без оценка кредит нъц

  ум море, глава шамандура
 80. 80 Профил на DonKey Hot
  DonKey Hot
  Рейтинг: 1771 Весело

  До коментар [#77] от "tribiri":
  Бираджията, не се прави на луд с тази наредба. Много добре знаеш как се заобикаля ако найстина лицето което бръснеш е в банковата система.

  ум море, глава шамандура
 81. 81 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 948 Неутрално

  До коментар [#80] от "nor_tex":

  Ами аз 17 години го бръсна тоя всеки работен ден преди да отиде на работа и знам че такова нещо няма как да стане.

  Може клиент да се възползва от дву-три месечния срок в рамките на който се актуализираше този регистър и в рамките на този периода да изтегли два три кредита от различни банки, но трябва да измами и агенциите по вписванията на особени залози, както или да успее да ипотекра два три пъти имота си, но не и банка да си позволи да укрива информация.
  Единственото, което евентуално банката може да направи е евентуално да напудри малко клиента, та той да изглежда надежден, белким някоя друга банка го рефинансира. Да давам ли пример с Алма тур.

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 82. 82 Профил на just
  just
  Рейтинг: 549 Неутрално

  Ако законите и наредбите в БГ се спазваха стриктно, то страната ни щеше да бъде едно от най-добрите места за живеене.

 83. 83 Профил на DonKey Hot
  DonKey Hot
  Рейтинг: 1771 Неутрално

  До коментар [#81] от "tribiri":Не говоря за клиентите, те са друга бира.Рано или късно падат в капана на системата банка,лизингово дружество, застрахователен брокер ,нотариуси , адвокати и тн шмекерии на финансовата система, та докато се стигне до съдебните изпълнители било то частни или държавни.Говоря за самите банки основно чужди тези с клонове и с дъщерни дружества,които местят кредити за милиони от клона към централата и обратно, според това какво им изнася.

  ум море, глава шамандура
 84. 84 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 948 Неутрално

  До коментар [#83] от "nor_tex":

  Е! Това е съвсем друга бира и тя няма нищо общо с идеята да се укрива информация за необслужвани кредити в кредитния регистър!
  Това беше свързано с малоумието на БНБ, която се опитваше да решава икономически проблеми с административни мерки.
  По специално да се вземат мерки за ограничаване на кредитирането.
  И децата в търговско банковата гимназия знаят, че това се прави чрез МЗР и ефекта на кредитния мултипликатор, само че явно тези в Банков надзор не бяха учили в търговско банковата.

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 85. 85 Профил на bora bora
  bora bora
  Рейтинг: 1031 Разстроено

  До коментар [#5] от "Iron Maiden":

  ЕЙ човече, това не е смешно !
  Ако стигнат банките за продаване ,ще се юрне държавата да ги спасява/ купува/ , това ще значи ,че ние с теб без да имаме кредити ,ще се наложи да плащаме!

 86. 86 Профил на nulew
  nulew
  Рейтинг: 450 Неутрално

  Не знам кой какво прави но истината е , че задлъжнялите са бая. Някъде към 400 000 хиляди имота. Това сега обявеното е само капка. Реката и морето които ще ни залеят идват. Гответе се. Нищо хубаво не ни чака.

  Липсва Закон за защита на РАБОТОДАТЕЛЯ
 87. 87 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 2014 Неутрално

  [quote#67:"бай Кольо"]Миналата година общата печалба на банките беше около 500 млн., така че, тези 110 млн. са около 20 процента от печалбата им за година[/quote]
  Да банките са основния източник на криза това е факт!

  Libertarianism is just anarchy for rich people
 88. 88 Профил на just
  just
  Рейтинг: 549 Неутрално

  Един жокер за практикуващи 17 години и незнаещи какво се случва. Става въпрос за лизинговите дружества на банките които допреди малко повече от година не бяха задължени да регистрират сделките в кредитния регистър. След това, това беше променено и сега имат това задължение. В преходния период можеха да заплащат глоби за непълна информация.
  Жалко за загубени 17 години.

 89. 89 Профил на dearblue
  dearblue
  Рейтинг: 554 Неутрално

  тьрговците внасят тока нниски цени в магазините надуват цените банкита си слагат лихви и един купувач плаща няколко броики от закупената стока
  даже човек ако е фирма може да купи цял контеинер телевизори например 100 броики от китаи ще му излезе колкото 10-20 телевизора

 90. 90 Профил на DonKey Hot
  DonKey Hot
  Рейтинг: 1771 Неутрално

  До коментар [#89] от "dearblue":ами прави го, кой те спира

  ум море, глава шамандура
 91. 91 Профил на dearblue
  dearblue
  Рейтинг: 554 Неутрално

  До коментар [#90] от "nor_tex":
  даже тьрговците взимат на консигнациа по няколко броики за да има разнообразие в магазините

 92. 92 Профил на nulew
  nulew
  Рейтинг: 450 Неутрално

  До dearblue. Така е но понякога поръчваш едно в Китай, а то идва съвсем друго. Какво правиш тогава?

  Липсва Закон за защита на РАБОТОДАТЕЛЯ
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK