Moody's заплаши рейтингa на Lloyds

Moody's заплаши рейтингa на Lloyds

© ReutersОт американската кредитна агенция Moody's заявиха, че може да намалят рейтинга на Lloyds. Оттам смятат, че излизането в отпуск на главния изпълнителен директор Антонио Орта-Осорио по болест може да попречи на плановете за преструктуриране на британската банка, предаде Ройтерс.


Изявлението, направено от Moody's, идва само ден след като частично национализираната британска банка Lloyds отчете 3.86 млрд. паунда загуба за деветте месеца на годината, след като приходите й бяха ударени от по-ниски маржове и по-високи разходи за финансиране. А заради силно негативния резултат от финансовата институция обявиха, че може да намалят и някои от целите си за годишните резултати.


Lloyds шокира инвеститорите миналата седмица, когато обяви, че 47-годишният Орта-Осорио ще си вземе почивка поради болест, свързана със стреса, оставяйки по този начин властови вакуум в горната част на мениджърския екип на най-голямата ритейл банка във Великобритания.
"Преразглеждането е продиктувано от значителното разместване на пластовете в рамките на висшия мениджмънт на Lloyds", пише в доклада на рейтинговата агенция. 


Финансовият директор Тим Тууки, който ще напусне банката през февруари, в момента изпълнява временно длъжността на главен изпълнителен директор, което допълнително засилва страховете, че оттеглянето на Орта-Осорио е оставило Lloyds с нестабилно управление в момент, когато банката преминава през труден период.


Тууки заяви, че все още се очаква Орта-Осорио да се върне на работа преди Коледа, но отсъствието му идва в труден за банката момент, тъй като тя работи за преструктурирането на около 630 банкови клона в страната, което ще доведе до съкращаването на около 15 хил. работни места и планира да намали наполовина международното присъствие на Lloyds.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK