Дянков заплаши да пренасочи парите за зърнопроизводство към други при протести

Снимката е архивна от протестите през март,които бяха отново заради неизпълнение на споразумение с бранша. Зърнопроизводителите и останалите земеделски организации подписаха през септември споразумение за подпомагането на сектора с правителството, което според тях, се нарушава с проектобюджет 2012

© Цветелина Белутова

Снимката е архивна от протестите през март,които бяха отново заради неизпълнение на споразумение с бранша. Зърнопроизводителите и останалите земеделски организации подписаха през септември споразумение за подпомагането на сектора с правителството, което според тях, се нарушава с проектобюджет 2012Финансовият министър Симеон Дянков заплаши парите, заложени за зърнопроизводство в бюджет 2012, да бъдат пренасочени към други сектори, в случай че започнат протести в страната. Отговорът идва на фона на изявлението сутринта на асоциацията на зърнопроизводителите, която обяви готовност за безсрочни стачки във всички градове.


Днес Дянков каза след заседание на Министерския съвет, че се надява зърнопроизводителите да бъдат "достатъчно разумни" да не блокират страната. "Ако обаче решат да го правят, ние сме в процес на бюджетна процедура и тези пари, които сега им се дават от бюджета, лесно могат да бъдат преразпределени към другите сектори", каза министърът, допълвайки, че вероятно животновъдите "ще са много радостни", ако получат допълнително пари.


Дянков заяви, че не е имало намерение да се дават допълнителни 230 млн. лева за зърнопроизводителите, както твърдят от сектора. Според него става въпрос за преразпределение на парите в рамките на бюджет, който е идентичен с този за настоящата година. Целта на правителството пък била да се отделят средства за подпомагане и на други сектори от селското стопанство- животновъди, производители на зеленчуци и др.
Зърнопроизводителите и други големи земеделски организации обаче твърдят точно обратното. Според тях през септември министрите Мирослав Найденов и Симеон Дянков са подписали споразумение с всички браншови организации в селското стопанство, според което подпомагането на сектора през тази година трябва да бъде за 570 млн. лв. Сега в проектобюджета са заложени 340 млн. лв.


Подобна теза беше потвърдена и от земеделския министър Мирослав Найденов, който обяви, че се обмисля продажбата на земя и други активи, за да се осигурят обещаните средства - идея, която днес зърнопроизводителите определиха като "задкулисно продаване на част от територията на Република България". "Предприемането на такъв ход като антикризисна мярка при наличие на други възможности е престъпление, граничещо с национално предателство", казват в декларацията си фермерите.

Коментари (99)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на birdman
  birdman
  Рейтинг: 911 Неутрално
 2. 2 Профил на ban
  ban
  Рейтинг: 1089 Неутрално

  Сега, не знам, ама оставам с впечатлението, че Дянков си има страна. Не ми е ясно, страната има ли министър-председател и НС.

 3. 3 Профил на Само Левски
  Само Левски
  Рейтинг: 962 Неутрално

  Аз се чудя защо се дават тези субсидии? Може би защото фермерите, арендатори, които гледат по 5 000 - 10 000 дка земеделска земя и повече са много бедни и едвам свързват двата края. Земеделието е икономическа дейност като всяка друга и трябва да съществува без субсидии. Възмущаваме се, че на Запад дали милиарди на банковия сектор, но не се възмущаваме, че се тези луди хора иска от продънения бюджет още 570 млн. лева субсидии, които спокойно могат да се дата за увеличение на мизерните пенсии.А вместо това ще идат за засищане на търбусите на ненаситните арндатори.

 4. 4 Профил на ARRI
  ARRI
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  '' че се обмисля продажбата на земя и други активи, за да се осигурят обещаните средства- идея, която днес зърнопроизводителите определиха като "задкулисно продаване на част от територията на Република България". "Предприемането на такъв ход като антикризисна мярка при наличие на други възможности е престъпление, граничещо с национално предателство", казват в декларацията си фермерите.''

  АЗ и зрънкови за първи път сме на едно мнение .
  И все пак, защо все те протестират? Защо все зрънкови извиват ръце ? Явно на домато и тикво производителите, всичко им е наред.......

  Плащат ми от швейцарското посолство да пропагандирам ПРЯКАТА ДЕМОКРАЦИЯ ! Признавам, че трол-я в тяхна полза с/у 5 франка на пост!
 5. 5 Профил на diegos
  diegos
  Рейтинг: 1059 Неутрално

  До коментар [#1] от "ямболия":

  Браво на кое бе, катил герберски?
  Че едно обещавате септември и друго вършите след изборите?

 6. 6 Профил на sofioter
  sofioter
  Рейтинг: 442 Весело

  ..."задкулисно продаване на част от територията на Република България"...

  Ха-ха! И к'во, като купят земята, после у пликче ли ще я изнесат, що ли?!

 7. 7 Профил на birdman
  birdman
  Рейтинг: 911 Неутрално

  До коментар [#5] от "diegos":

  Данъкоплатците нищо не сме обещавали БЕ !

 8. 8 Профил на paf
  paf
  Рейтинг: 635 Неутрално

  "Финансовият министър Симеон Дянков заплаши парите, заложени за зърнопроизводство в бюджет 2012, да бъдат пренасочени към други сектори, в случай, че започнат протести в страната".
  Преди време ББ се скара на лекарите, на студентите, на учените, на........ С една дума на интелигенцията.
  Сега почват производителите.
  Тия управляват на инат на хората. Или по-скоро се учат да управляват.
  След изборно - да си минем на думата. Вервайте им пак!

 9. 9 Профил на aardvark
  aardvark
  Рейтинг: 442 Неутрално

  Окей, знам, че зърнопроизводителите вероятно са прави в този случай, ама да кажеш, че продаването на земя в РБ е като продаване на територията на РБ просто е несериозно.
  Иначе, те какво искат сега? Да имат пари, да нямат конкуренция, да няма голям дълг и още 1000 неща? Ми то не може и вълка - сит, и агнето - цяло. Понеже на това намирисва: "Не продавайте земя за да нямаме конкуренция".

 10. 10 Профил на danakoplatec
  danakoplatec
  Рейтинг: 551 Неутрално

  До 1 - За кое бравосваш бе? Ще видите какво ще стане - пари няма, дупките ще се попълват от нашия джоб, увеличения всякакви ще има! Ще питаме къде с.....т гладните! Не ви ли е срам да не виждате голата истина! Царят е гол - време е да си го кажем!

 11. 11 Профил на diegos
  diegos
  Рейтинг: 1059 Неутрално

  До коментар [#3] от "Само Левски":

  Ти нормален ли си бе?! Без субсидии българските производители тотално фалират, щото дотирането на западните производители позволява да поддържат ниски цени. Знаеш ли кога ще ядеш от тук нататък българска продукция? И без това вече нямаме животновъдство. Щото румънските производители взимат субсидии, нашите не или санитарния минимум... аман от антибългарски правителства неебателни за родно производство без значение от какво естество...

 12. 12 Профил на mik2
  mik2
  Рейтинг: 1149 Неутрално

  Найденов обясни, че аграрният сектор е единственият, който според данни на Евростат, бележи ръст. Това е и причината външното ни търговско салдо е увеличено 3 пъти. Министърът изрази надежда, че до приемането на бюджета ще бъде намерен начин средствата за селското стопанство да бъдат увеличени. „С орязаните от финансовото министерство пари най-засегнати ще бъдат зърнопроизводителите, тъй като се намалява бюджета за схемите за националните доплащания за единица площ“, категоричен е Найденов. Няма да има и средства за акциза на горивата. По думите му след консултации с премиера и финансовия министър се е стигнало до решението тези пари да се търсят от резерви, в това число и продажба на активи.

 13. 13 Профил на ban
  ban
  Рейтинг: 1089 Неутрално

  [quote#3:"Само Левски"]Аз се чудя защо се дават тези субсидии? [/quote]
  Ами, това май е европейска политика! Нещо си пропуснал, може би! След това се чудиш, що английските ягоди, са по-евтини от българските!

 14. 14 Профил на kkk_20
  kkk_20
  Рейтинг: 1382 Разстроено

  Плановете на ГЕРБ явно са да обрече населението на глад и да продава опразнената територия.

  А държанието на Симеон Дянков ясно изразява определени психически проблеми, за които специалистите имат латинско название.

 15. 15 Профил на Whisper
  Whisper
  Рейтинг: 442 Неутрално

  До коментар [#3] от "Само Левски":

  Въпросът е не дали субсидиите са справедливи или не. Повод за протеста (ако се състои) ще бъде фактът, че предизборно на тези хора им бяха обещани 570млн лева, а като минаха изобрите им дават с 230млн по-малко, че и ги заплашват да не им дадат нищо ако не си траят. Поредната нагла милиционерска хватка на герб и в случая мисля, че зърнопроизводителите са си в правото да протестират!

  "Ако протегнеш ръце към звездите няма да останеш с шепа кал."
 16. 16 Профил на diegos
  diegos
  Рейтинг: 1059 Неутрално

  До коментар [#7] от "ямболия":

  Обещавало е правителството, не се прави на улав, че и без това ти отива...

 17. 17 Профил на this is it
  this is it
  Рейтинг: 442 Неутрално

  Аз изнемогващ зърнопроизводител не познавам. Скоро бях на една среща, делова. Оказа се, че най-многобройните поръчки към Балканстар са регион Добруджа и Силистра. Да са живи и здрави хората, да работят, да печелят, да осигуряват работни места, ама ай стига с тази милостиня...и извиване на ръце

 18. 18 Профил на diegos
  diegos
  Рейтинг: 1059 Неутрално

  Преди време Боки заплаши, че ако има протести срещу шистовия газ, нарочно ще подпише... имам чувство че в това правителство е пълно с нарцистични дечица, които се сърдят, че не ги обожествяват...

 19. 19 Профил на Делян (delian) Делчев
  Делян (delian) Делчев
  Рейтинг: 1785 Неутрално

  Дянков е прав да отстоява позицията си. И тя е позицията на всички нас данъкоплатците. 270 милиона не могат да се появят от нищото. При бюджет направен при завишен икономически растеж за догодина, вероятно и останалите пари са в риск. За да се появят тези 270 милиона, те трябва да се вземат от някъде. Кой иска да даде своите, за зърнопроизводството, представляващо 2% от БВП-то, но искащо в субсидии само от България (без да броим европейските) около 2-2.5% от бюджета.

 20. 20 Профил на aardvark
  aardvark
  Рейтинг: 442 Неутрално

  До коментар [#3] от "Само Левски":

  При един милион пенсионери (а те са повече) средно пенсията ще се вдигне с 5 лева от тези пари. Ако хлябът ти скочи с 20 стотинки заради липсата на тези субсидии на 25тия ден тия 5 лева са отишли.
  Това, че не дават пари за твоя джоб директно не означава, че ти нямаш ползи от даването на тези пари.

 21. 21 Профил на feniks78
  feniks78
  Рейтинг: 442 Неутрално

  На милицията май ще и се отвори доста работа тая зима!

 22. 22 Профил на Само Левски
  Само Левски
  Рейтинг: 962 Неутрално

  До коментар [#13] от "ban":

  Европейската политика е грешна.Явно не следите дебатите в Европа, където Великобритания и други северни страни се обявяват против водената селскостопанска политика от ЕС т.е. за спиране на субсидиите за алчните фермери.Засега Франция е против, защото взима лъвския пай от тези субсидии.

 23. 23 Профил на Yotce
  Yotce
  Рейтинг: 880 Неутрално

  Точно така Дянков, вземи им парите и ги дай на МВР! Няма значение, че са им обещани, да обещаваш не е като да даваш, нали така...

 24. 24 Профил на 442
  442
  Рейтинг: 1359 Неутрално

  Симеоне, а бе не може всички да са ти криви бе пич !!! Болниците ти криви, БАН, ти криви, ЖП- и те ти криви сега земеделците ти криви, утре сигурно и животновъдите ще са ти криви. Така не може, ти просто не се справяш със работата си.

 25. 25 Профил на rayo
  rayo
  Рейтинг: 660 Неутрално

  Ако трябва да има субсидии за зърнопроизводителите, то трябва да има ограничение тези субсидии да се дават само за тези, чието стопанство не надхвърля 1000 декара земи. Като се има напредвид, че масовите производители на запад обслужват до 500 дка земя, не виждам защо трябва да се помага на тези, които са достатъчно богати, за да обработват хиляди декари.
  В края на краищата те са си изкарали достатъчно много, за да се подпомогнат и сами. Трябва да се подпомага заетостта в земеделието, а тя се постига като се стимулират повече хора да се включат в него, а не само отделни единици, разпределили си огромни масиви.

  un buen dia empieza con un solo rayo
 26. 26 Профил на ban
  ban
  Рейтинг: 1089 Неутрално

  [quote#22:"Само Левски"]Европейската политика е грешна[/quote]
  Ами да излизаме тогава от ЕС, най-правилна е политиката на Китай! Да живей китайския капитализъм!

 27. 27 Профил на Само Левски
  Само Левски
  Рейтинг: 962 Неутрално

  До коментар [#15] от "Whisper":

  Те може и да са в правото си да протестират, но нали тези пари - 570 млн. лева ще ги вземат от моя и твоя джоб.Вместо да идат за по-смислени неща. Политиката на Запад за субсидии на фермерите е с цел подпомагане хората на село, които имат по-нисък жизнен стандарт от тези в градовете.В България субсидиите ги взимат шепа милионери собственици на хиляди дка земи.

 28. 28 Профил на Делян (delian) Делчев
  Делян (delian) Делчев
  Рейтинг: 1785 Неутрално

  До коментар [#14] от "kkk_20":

  Ако изхранването цялото населението зависи само от държавната хазна, по добре да настане глад. Аз не знам тия пари от къде ще се вземат, щом всеки се изхранва от тях, а никой не плаща. В действителност повечето от гражданите (над 2/3) плащат, и хранят останалите. А Дянков защитава интереса на мнозинството - плащащите. Така че ако получаващите спрат да получават, икономиката дори ще се засили (защото икономически активните ще имат повече пари за преразпределение), но ще се засили и разликата между най-бедните и останалите. Ето това е казуса тук. Колко да платим, за да могат и най бедните да не са толкова бедни. И всичко е за наша сметка, а не "за сметка на държавата" или Дянков, тъй като това са нашите пари. Държавата това сме ние. Така че когато зърнопроизводителите искат удвояване на субсидията си, всеки от нас трябва да си зададе въпроса иска ли да им даде 2 вместо 1, от всеки свои 100 лева данъци, и от кого ще вземе този 1 лев - от учените, полицията, армията, учителите, лекарите, пенсиите?

 29. 29 Профил на Десен екстремист
  Десен екстремист
  Рейтинг: 1551 Неутрално

  [quote#4:"ARRI"]задкулисно продаване на част от територията на Република България"[/quote]
  Това е от арсенала на БСП /БКП/

  "Много съм във час! Осем години праим бюджети."- ББ ;)
 30. 30 Профил на ostin22
  ostin22
  Рейтинг: 672 Весело

  Тоя хвана цаката на бъзливият ни народ.. Само малко да го стресне и всички се на$ират от страх...

  There is no way to happiness, happiness is the way!
 31. 31 Профил на Само Левски
  Само Левски
  Рейтинг: 962 Неутрално

  До коментар [#26] от "ban":

  Не да излизаме от ЕС, а да реформираме селскостопанската политика на ЕС т.е. да подкрепим Великобритания като искаме по-ниски вноски в общия бюджет на ЕС от страните-членки и същевременно - премахване на вредната селскостопанска политика на субсидии.

 32. 32 Профил на Yard
  Yard
  Рейтинг: 1553 Неутрално

  Искам сега правителството да им каже че няма да продава земя, но при условие зърнопроизводителите да не продават жито извън България.

 33. 33 Профил на 077888888888
  077888888888
  Рейтинг: 660 Весело

  Скромно ще добавя (може и да греша), че смятам, че земеделието се дотира във всички страни.

  Така, че американският възпитаник да не заплашва, ами да му търси колая.

  Значи за 10-15-20 заплати за фуражки, държ. чиновници, даже за БДЖ и за еничарите на Цв. има, а за земеделие няма?

  (Сега не говорим за мутрите, които работят в селск. стопанство. Няма стадо без мърши).

  Да изгоним паплачта ГРОБ и спасим Родината.
 34. 34 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3795 Весело

  Ха-ха-хааа!
  Крушата не пада по-далеч от дървото.
  Кой е дървото - всеки се сеща

  Що за глупаво репчене?
  Първо: Той щял ...
  Второ: на всичкото отгоре и да иска - не може да си изпълни "заканата"

 35. 35 Профил на lz2
  lz2
  Рейтинг: 2744 Неутрално

  "Симеон Дянков заплаши да пренасочи парите за зърнопроизводство към други при протести"

  БРАВО ДЯНКОВ! Не давай никакви субсидии,те и без това отиват в мутрите на БСП,които "приватизираха" ТКЗС-тата!

  ПравописА е поле за изява на неграмотните!
 36. 36 Профил на Amoravis
  Amoravis
  Рейтинг: 388 Весело

  Това е все едно един футболен отбор да претендира за извършено нарушение, а съдията да отсъди дузпа в полза на трети отбор, който не е на терена!

 37. 37 Профил на Само Левски
  Само Левски
  Рейтинг: 962 Неутрално

  До коментар [#20] от "aardvark":

  Не виждам как хляба ще се вдигне като не се дават субсидии.Цената на хлябва не се определя от българските фермери, а от международните пазари.От фермерите в Канзас, от тези във Франция, от цените на житото в Украйна и Русия.Да не искаш да ми кажеш, че като има дадат субсидии нашите фермери ще намалят цената от алтруизъм към бедния българин.

 38. 38 Профил на Daniboy
  Daniboy
  Рейтинг: 648 Неутрално

  До коментар [#31] от "Само Левски":
  И защо една страна която е селскостопанска /или поне беше/ да подкрепя една която не е била и няма да бъде?


  "Щастие за всички даром, и никой да не бъде пренебрегнат!"
 39. 39 Профил на wreck
  wreck
  Рейтинг: 1054 Неутрално

  До коментар [#32] от "Yard":

  За правителството на ТИМ ли говориш?

  You should never underestimate the predictability of stupidity .
 40. 40 Профил на Само Левски
  Само Левски
  Рейтинг: 962 Неутрално

  Още повече, че алчните арендатори на земеделски земи освен, че получават пари от ЕС, а сега искат такива и от българския бюджет са едни от лицата, които най-много укриват доходи и не плащат данъци. Земеделците до скоро не плащаха данък печалба, не знам дали това сега се промени. При сделките за зърно не начисляват ДДС като го укриват.Осигуряват се на по-нисък облагаем доход. Правят много шашми, при които укривата дължимото към бюджета, а сега реват за пари.Защо не реваха в активния сезон, когато се прибираше реколтата а сега тръгнаха да протестират.

 41. 41 Профил на bta
  bta
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  нещаснци и без това не сваляте цената въпреки субсидийте

 42. 42 Профил на Хриси
  Хриси
  Рейтинг: 1557 Неутрално

  Е, па, Дянков, не им давай пари.
  Па ние ще ядем таратанци.

  If I had a tail, I'd swat the flies.
 43. 43 Профил на Руски трупове навсякъде
  Руски трупове навсякъде
  Рейтинг: 551 Неутрално

  Тва що не го каза на Лукойл?

  http://e-vestnik.bg/13324/dnevnik-izgoni-nay-dobrata-si-komentatorka-lyuboslava-ruseva-zashto/ Време е да заместим Русева с Бареков! Ех, напредък...
 44. 44 Профил на acb16
  acb16
  Рейтинг: 877 Неутрално

  [quote#42:"Хриси"]ние ще ядем таратанци[/quote]
  Пука му.Той е на мюсли .С едно чувалче- цяла година.

 45. 45 Профил на gargamel
  gargamel
  Рейтинг: 537 Неутрално

  Ами да пренасочва парите към сладкарите. Така де ,като няма хляб , да има поне пасти.

  Dum Spiro, Spero
 46. 46 Профил на diegos
  diegos
  Рейтинг: 1059 Неутрално

  "Ако обаче решат да го правят, ние сме в процес на бюджетна процедура и тези пари, които сега им се дават от бюджета, лесно могат да бъдат преразпределени към другите сектори", каза министърът, допълвайки, че вероятно животновъдите "ще са много радостни", ако получат допълнително пари.
  -------------------------

  Нормално милиционерско "разделяй и владей". ТОЙ стратегия няма, но пък да заплашва като бакалин- може...

 47. 47 Профил на ЙЕИ
  ЙЕИ
  Рейтинг: 507 Весело

  Не намалявайте субсидиите!!!
  Ако ги намалите пенсионерите които са основните собственици на земя няма да могат да получават големи ренти и да купуват подаръци на внуците.
  И арендаторите няма да могат да си купят нови джипове.
  Щото след раздаването на 28 лв. субсидии ренатата в Добруджа се вдигна от 40 на 60 лв.

 48. 48 Профил на Bullet
  Bullet
  Рейтинг: 855 Неутрално

  "Симеон Дянков заплаши да пренасочи парите за зърнопроизводство към други при протести"

  Иначе ще пренасочи кавалерията срещу протестиращите,както го е направил Радославов 1900 г. край Дуранкулак.

  [quote#17:"this is it"] Скоро бях на една среща, делова. Оказа се, че най-многобройните поръчки към Балканстар са регион Добруджа и Силистра.[/quote]

  Да не би да имаш предвид Добрич и Силистра? Щот тя Силистра си е в регион Добруджа. Къде мислиш да може да са най многобройните поръчки към Балканстар, в Пампорово и Банско ли?

  Gor det idag, imorgon kan deta vara förbjudet.
 49. 49 Профил на z82
  z82
  Рейтинг: 442 Неутрално

  Жалката истина за това правителство е, че вместо мутрата да се култивира, образованите станаха мутри!

 50. 50 Профил на berbenkov
  berbenkov
  Рейтинг: 1366 Любопитно

  Дянков заплаши
  с нови каши!!!

  www.berbenkov.hit.bg
 51. 51 Профил на forum_terrorist
  forum_terrorist
  Рейтинг: 551 Любопитно

  До коментар [#30] от "ostin22":

  И кой се е стреснал, че не се разбра?

  You can fool some people sometimes, But you can't fool all the people all the time!
 52. 52 Профил на murry
  murry
  Рейтинг: 767 Неутрално

  Аз не съм зърнопроизводител, но ще направя следния коментар:
  А може ли тесногръдия американски счетоводител да си хване еднопосочен полет за Америка? Каква е тази съдба на България - все разни некадърници да се упражняват върху нас?
  Между другото - днес на обяд по "Хоризонт" слушах много колоритно интервю с един италиански професор на тема слизането на Берлускони от политическата сцена. И защо ли в ума ми се завъртяха едни асоциации с действителността у нас?...

 53. 53 Профил на focusnik
  focusnik
  Рейтинг: 660 Неутрално

  Великият Вожд Винету се прехранва от лов на бизони, а за тях зърно не е нужно.
  Последователите на Вожда, пишещи във форума явно също наблягат на мръвката и хляб не ядат.
  Ама пилета, прасета, крави и телета без зърно не могат. Така че без зърнопроизводство ще пиете по една гола водица.
  Но и тя може да изчезне след като надупчат Добруджа за шистов газ.

 54. 54 Профил на ad_nestum
  ad_nestum
  Рейтинг: 442 Неутрално

  До коментар [#26] от "ban":

  +++++++++ ........

 55. 55 Профил на Анна Тодорова
  Анна Тодорова
  Рейтинг: 768 Неутрално

  Дянков за какъв се мисли та ще заплашва,ми хайде да го видим как ще ги пренасочи.Ама страххх,страх голям имат ГЕРБерчетата от протести

  bravy
 56. 56 Профил на pitanka_3
  pitanka_3
  Рейтинг: 615 Неутрално

  Защо тази позиция на Дянков не беше обявена преди изборите?Това не е ли популизъм.И още нещо голямата криза в България дойде от глупоста на г-н Дянков и г-н Борисов ,след като дойдоха на власт не разплатиха договорите с фирмите и икономиката получи прът в колелото.А може би не ги разплатиха за да могат да искат 10% рекет от фирмите!

 57. 57 Профил на zenola
  zenola
  Рейтинг: 716 Неутрално

  Къде ще ги пренасочиш, Дянков - към сектор "сигурност"??? те там са крайно нуждаещи се.... от 20 заплати при пенсиониране.

  А след това ще внасяме зърно и каква ли още селскостопанска продукция от другия край на света. И ще гледаме пустеещи земи...

 58. 58 Профил на ad_nestum
  ad_nestum
  Рейтинг: 442 Неутрално

  До коментар [#53] от "focusnik":

  +

 59. 59 Профил на 外人
  外人
  Рейтинг: 403 Весело

  Хер Флик 'ногУ страшен бил бе, малииии! Ша 'зема да спя с чорапи довечера. За какво са им пари? Като дойде Шеврон няма да има къде да се сее жито. Не ни трябват зърнопроизводители.

  Множественото число на нито една дума в българския език не завършва на Й!
 60. 60 Профил на bokko
  bokko
  Рейтинг: 551 Весело

  До коментар [#5] от "diegos":

  Сега ли разбра че лъжат то беше ясно преди 2 години..

 61. 61
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 62. 62 Профил на zarco
  zarco
  Рейтинг: 388 Неутрално

  570 мил. лв. при 7 милиона население означава всеки мъж, жена и дете да плаща по 80лв. на зърнопроизводителите на година! Прекалено са нагли!!

 63. 63 Профил на gsb
  gsb
  Рейтинг: 660 Неутрално

  Монка, сега ти ли разпределяш порциите?
  Лошо ти влияе пожарникаря, почваш да простееш

 64. 64 Профил на vladimiryamaliev
  vladimiryamaliev
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Проблема по същество не е в Дянков. Проблема е погрешно разбраната концепция за тези пари. То по тази логика всеки един данъкоплатец може да има претенции държавата да субсидира това което прави. Аз съм за това всеки да си харчи това което си е изкарал. Ако не го удовлетворява да си намери друг начин да достигне стандарта на живот който според него е ОК. Не е реално в 21в. да разчиташ на държавата, обособно ако тя е България

 65. 65 Профил на Симо
  Симо
  Рейтинг: 1178 Неутрално

  Абе Дневник, вие сте си направо Клюкарник. Я дайте линкове към споразумението на земеделците с правителството и линк към декларацията на фермерите. Щото статията ви е от сорта на Гошо се разсърди на Миро щото не му дал обещаните 5 лева, дето Миро твърди, че не ги е обещал.

  http://www.youtube.com/watch?v=QuBy3BzCXwg
 66. 66 Профил на drachan
  drachan
  Рейтинг: 497 Неутрално

  Не искарвайте министъра зорлем счетоводите, той никога не е учил за такъв е не е работил като такъв.

 67. 67 Профил на Васил Дакев
  Васил Дакев
  Рейтинг: 691 Неутрално

  До коментар [#6] от "sofioter":Трябва повече да четеш!Преди още да бъде създадена израелската държава през 1948 г.,с парите на богати евреи от САЩ започва планомерно и напълно законно изкупуване на земя от палестинците,населявали тогава подопечната на ООН палестинска територия.И сега там,на исконна палестинска земя се заселват евреи.Запитвал ли си се какво ще стане в историческа перспектива ако с турски капитали започне изкупуването на земя от крайграничните ни с Турция райони,пък и не само там,например в Разградско?Чувал ли си за автономни области в други държави и проблемите,които те създават?Първо се завзема земя-територия/по-рано с война,а сега се купува/,следва масирано преселение на чужд етнос,претенции за автономия,сепаратиско движение и откъсване вече не на земеделската земя,а на ТЕРИТОРИЯ.Такава е историческата действителност.Но явно на теб територия не ти трябва,трябват ти пари.

 68. 68 Профил на Bullet
  Bullet
  Рейтинг: 855 Любопитно

  До коментар [#62] от "zarco":


  [quote#62:"zarco"]570 мил. лв. при 7 милиона население означава всеки мъж, жена и дете да плаща по 80лв. на зърнопроизводителите на година! Прекалено са нагли!! [/quote]

  Не те са наглите, нагли са тези които получават субсидия по 12лв. на месец за гласоподавател. Добър си със сметките, я сметни това по колко се пада на 7 мил.население.

  Gor det idag, imorgon kan deta vara förbjudet.
 69. 69 Профил на BIG AL
  BIG AL
  Рейтинг: 1366 Весело

  Дянков, шушумиго , знаем , че се грижиш САМО -да има Рапоона в задния си джоб милиони , "извънбюджетни" - за да ги раздава тук и там - по негово , лично , мутренско ,усмотрение ...))

  BIG AL
 70. 70 Профил на sofioter
  sofioter
  Рейтинг: 442 Неутрално

  [quote#67:"molesan2"]Запитвал ли си се какво ще стане в историческа перспектива ако с турски капитали започне изкупуването на земя от крайграничните ни с Турция райони,пък и не само там,например в Разградско?[/quote]

  Не, в момента съм по- загрижен за общите планове на масоните и извънземните да превземат планетата, така че съм на глобална тематика, не ме занимавай!

  Земя може и сега да бъде закупена от турски граждани, а и немалко български турци, включая ДПС активисти имат огромни имоти.

 71. 71 Профил на lout66
  lout66
  Рейтинг: 590 Неутрално

  Като няма субсидии ,от другата година да започнат да сеят рапица и слънчоглед.Гарантирано се изкарват повече пари.
  В ЕС има задължително изискване за биодизела да се смесва с обикновенният дизел.Само в България все се отлага решението ,с мотива че щяло да поскъпне горивото или по скоро ще намалеят печалбите на Лукоил.
  Относно коментарите че чужденците като изкупят земята няма да я изнесат.Да земята няма да изнесат ,но продукцията със сигурност.Не случайно фирми от Катар и Израел наобикалят министър председателя ни , и той обещава ли обещава .Чака се само да падне ограничението за купуване на земя от чужденци, а 2014 е близо .
 72. 72 Профил на merkel
  merkel
  Рейтинг: 823 Неутрално

  Браво на Сергей Игнатов! И другите министри да вземат пример!

  Ето това е човек с интелект и можене! Днес като говореше на няколко пъти повтори бюджета си до последният лев! Не го помня точно но беше нещо като 2 милиарда 756милиона и 322лева примерно. Но около два милиарда и осемстотин милиона беше! И накрая заяви аз нарочно повтарям цялата сума защото има майки които всеки ден се чудят как да нахранят децата си и хора които няма какво да ядат а тези които са на държавна хранилка или свързани с субсидии по някакъв начин се издържат от същата тази майка която всеки ден се чуди как да нахрани детето си или този който няма какво да яде днес! Евалан на Игнатов!

  Дянков и другите минстри особено които имат много народ на хранилка при себе си да вземат пример!

  ОСобено примерно със зърнените милионери и тем подобни!

 73. 73 Профил на l1
  l1
  Рейтинг: 551 Неутрално

  Да ги пренасочи към на майка му п...А после да яде дядовия...

 74. 74 Профил на merkel
  merkel
  Рейтинг: 823 Неутрално

  Нека да има РЕФЕРЕНДУМ! Мене като данъкоплатец който в крайна сметка плаща сметката никой не ме е питал искам ли моите пари да се дават за субсидии на зърнопроизводителите! Да не говорим че 5% от зърнопроизводителите вземат 80% от парите! Егати и МОНОПОЛА!

 75. 75 Профил на doby1945
  doby1945
  Рейтинг: 388 Гневно

  Аз съм ПРОТИВ каквито и да било субсидии, за КОИТО И ДА БИЛО !
  АМА ЖИТАРИ, ЧОБАНИ, КРАВАРИ ... пазарна икономика е и никой не е длъжен да им раздава благодеяния, че и да се сърдят наглите, че им били малко !

  Не ме интересува и политиката на ЕС ! Като искат да им се дава на селяните - да дадат и парите , но от бюджета- НЕ !!
  Стига толкова !!!
  Някои са равни , а други по-равни ...
  Стига с тези привелегии и простотии !

  [quote#3:"Само Левски"]Земеделието е икономическа дейност като всяка друга и трябва да съществува без субсидии.[/quote]
  БРАВО !!!

  До коментар [#5] от "diegos":

  ЛЕВАЦИТЕ вярват на обещания ! А и обещанията за дарения не пораждат никакви права и задължения !!!

  До коментар [#10] от "danakoplatec":

  Ами, ако раздават пари на боклуци , НЕ дупки, ами цели ями ще се появят !
  А като са некадърни да произвеждат продукция, която може да се реализира на пазара - да вървят на майната си ! Защо от няшия джоб трябва да им се осигурява ТЯХНАТА печалба ?

  [quote#11:"diegos"]Без субсидии българските производители тотално фалират, [/quote]
  Ами да фалират! Данъкоплатецът да не е благотворително дружество ?! Хайде стига простотии и ... селяндурии !

  [quote#15:"Whisper"]Въпросът е не дали субсидиите са справедливи или не. [/quote]
  НАПРОТИВ ! Точно там е въпросът !...
  Това е не само НЕСПРАВЕДЛИВА, но и незаконна държавна помощ !!!

  До коментар [#18] от "diegos":

  Не смесвай нещата ! Тюрлю гювечът ти е само в главата ...

  До коментар [#19] от "Делян Делчев":

  ++++++++++++++++++++++++++++++++


  [quote#20:"aardvark"]Ако хлябът ти скочи с 20 стотинки заради липсата на тези субсидии на 25тия ден тия 5 лева са отишли. [/quote]
  Субсидиите НЕ ГИ СПИРАТ да вдигат цените, да крият зърно и да чакат повишаване на котировките ! Така , че тези селски тарикатлъци ги разправяй в кръчмата на село !

  До коментар [#23] от "Yotce":

  Какво значи " вземи ИМ " ? Че те да не са тяхни или са ги изработили ?!
  ОГРАБЕНИ СМЕ ВСИЧКИ НИЕ , данъкоплатците, за да задоволяват прищевките на селяндурията !
  Ама като си избираме все селяндури да ни управляват ...цялата политика ще вони на оборски тор и свинска мас !!!

  До коментар [#33] от "07":
  Ами ако всички страни тръгнат с голи задници и ние ли да тръгнем ? Баси логиката !!!

  До коментар [#38] от "Данаил Недков":

  Защото това е СПРАВЕДЛИВО ! Затова трябва да бъдат подкрепени ... Ама на Андрешко не му е угодно ...

  До коментар [#42] от "Хриси":

  Ами ние и сега ядем вносно и не сме умряли ! ...
  И без тези нахалници ще преживеем !

  [quote#57:"zenola"]Къде ще ги пренасочиш, Дянков - към сектор "сигурност"??? те там са крайно нуждаещи се.... от 20 заплати при пенсиониране[/quote]
  И защо точно там ?
  НЕ ЗА МИЛИЦИОНЕРИТЕ, но НЕ и за нахалните селяндури !
  С нищо не са го заслужили и ЕДНИТЕ и ДРУГИТЕ !!
  А и със субсидиите тяхната продукция е по-скъпа от вносната, но не е и по-качествена !

  [quote#62:"zarco"]Прекалено са нагли!! [/quote]
  АБСОЛЮТНО !!!

  Подкрепата на ГЕРБ = демонстрация за липса на мозъчната функция – „МИСЛЕНЕ” !
 76. 76 Профил на VIVA_BG
  VIVA_BG
  Рейтинг: 660 Неутрално

  Със субсидии трябва да се подпомагат малки и похождащи ферми. Големите арендатори дори трябва да се облагат по-сериозно.

  БОГ ДА БЛАГОСЛОВИ БЪЛГАРИЯ !
 77. 77 Профил на mechopuh
  mechopuh
  Рейтинг: 768 Неутрално

  [quote#31:"Само Левски"]Не да излизаме от ЕС, а да реформираме селскостопанската политика на ЕС т.е. да подкрепим Великобритания като искаме по-ниски вноски в общия бюджет на ЕС от страните-членки и същевременно - премахване на вредната селскостопанска политика на субсидии.[/quote]

  100+

 78. 78 Профил на Режисьор на Дублажа
  Режисьор на Дублажа
  Рейтинг: 768 Неутрално

  До коментар [#70] от "sofioter":

  света вече а завзет. обърни внимание на полюцията на пожарникарите. пардон популацията .

  Обществото на бъдещето: робство без господари. "Н.Давила"
 79. 79 Профил на gost22
  gost22
  Рейтинг: 2065 Любопитно

  Земеделието, освен поминък, е и оръжие като бомбите и самолетоносачите. САЩ субсидира собственото си производство на царевица, но евтината царевица е:
  -суровина за повечето им евтини храни (и в месото я има)
  -храна за животните(евтино месо)
  -гориво, захарен сироп, суровина в химическата промишленост
  -чрез износ в други страни, под тамошната минимална цена(себестойност), КОНТРОЛИРА ХРАНАТА И ПОЛИТИКАТА на страните вносители.
  -който иска да е конкурент на тяхната царевица, трябва да купи тяхната технология, а тогава техните фирми (Монсанто ...) и техните банки, завладяват чуждия пазар
  Така, че определени дотации в селското стопанство, са приемливи от политическа и икономическа гледна точка. Полша, изнася само най-доброто зърно, а с по-лошото храни животни, които също изнася. Ефекта е, че така получават по-голяма печалба (добавена стойност), отколкото ако го изнесат като калпаво зърно на ниската цена. От друга страна, не си подбиват пазара на зърно.

  "Историята служи на българите, да не си взема поука от нея." ...Фра Дяволо. Жалко, но все още е факт...
 80. 80 Профил на омбре
  омбре
  Рейтинг: 714 Неутрално

  и може да си позволява да заплашва.Бих искренно се радвал ако на такива самозабравили се чиновници им се предяви обвинение биват снети от поста си и съдени ефективно....но това може да се случи само в държава с ред и законност.Та то тук какво ли е в ред парламента ли който е маша в ръцете на един премиер,президента ли или съдебната система от която е останало само името.Както се пее в песента.."няма такава държава.."

  НЯКОЙ НЕ ГИ БИВА ЗА НИЩО...НО СА СПОСОБНИ НА ВСИЧКО
 81. 81 Профил на BGman1
  BGman1
  Рейтинг: 1366 Весело

  Браво Дянков, само така...тия цървули разбират само от твърда ръка...

  الرجل الكبير
 82. 82 Профил на 5149mich
  5149mich
  Рейтинг: 1125 Неутрално

  Дянков кефи максимално!

 83. 83 Профил на райничка цветкова
  райничка цветкова
  Рейтинг: 660 Неутрално

  ВСИЧКИ БЪЛГАРСКИ ПРАВИТЕЛСТВА НА ПРЕХОДА СА ПРОСТО КОМИСИОНЕРИ. ЗА ТОВА ДА НЯМА БЪЛГАРСКО СЕЛСКО СТОПАНСТВО,БЪЛГАРСКА ПРОМИШЛЕНОСТ,ЗА ТОВА ИМ СЕ ПЛАЩА.

 84. 84 Профил на _1914_
  _1914_
  Рейтинг: 614 Неутрално

  До коментар [#79] от "gost22":

  Ама България не дотира нито леко, нито приемливо, нито дори нормално, а свръх много. На година получават над половин милиард лева. Сега им се казва, че ще получат 370 милиона и плашат с протести. Ако на няколко стотин хиляди земеделци им се спрат субсидиите, плоският данък за останалите 2.5 милиона може да падне от 10% на 8% на секундата.

 85. 85 Профил на ec
  ec
  Рейтинг: 442 Неутрално

  Диктатурата на мутрите започва да се манифестира по изключително нагъл начин.

 86. 86 Профил на barcelonski-е-във-FAKTOR.BG
  barcelonski-е-във-FAKTOR.BG
  Рейтинг: 1366 Весело
  - КОНГРАТУЛЕЙШЪНС - ДЯНКОВ !!!
  => БАЙ ГЪЗЗЗ е ТÈХНОТО ЗНАМЕ и ГИ ДОВЕДЕ В => КЛОЗÈТА !!
 87. 87 Профил на БамБам
  БамБам
  Рейтинг: 497 Неутрално
 88. 88 Профил на Николов
  Николов
  Рейтинг: 1493 Весело

  [quote#24:"442"]Симеоне, а бе не може всички да са ти криви бе пич[/quote]
  Не е въпросът кой е крив и кой прав. Всеки иска да получи, работа на министъра е да брани бюджета. Пази боже от финансов министър, който всеки го обича!

  “If you give people a good enough ‘why’, they will always figure out the ‘how’.” – J. Belfort
 89. 89 Профил на Николов
  Николов
  Рейтинг: 1493 Неутрално

  [quote#32:"Yard"]Искам сега правителството да им каже че няма да продава земя, но при условие зърнопроизводителите да не продават жито извън България.[/quote]
  Точно така, какви са тези безродни фермери дето продават родното жито на загниващия Запад

  Шегата настрана, на глупостта за продаване на територията на страната спокойно може да се парира със също такава глупост. Искат 500 милиона да вземат, а им се свидят 50 бона някой да им направи интелигентен ПиАр.

  “If you give people a good enough ‘why’, they will always figure out the ‘how’.” – J. Belfort
 90. 90 Профил на smej
  smej
  Рейтинг: 551 Неутрално

  Като няма пари всички ще се изпокарат. После ще бутнат кабинета и ще си изберат БСП и ДПС, които ще ги оправят, ама отзад. Радвайте се на малкото и си налягайте парцалите, да не питате както викаше дядо ми:"Къде серат гладнита?"

 91. 91 Профил на tst54
  tst54
  Рейтинг: 442 Неутрално

  До коментар [#74] от "merkel":Голям мазник си ,но ако ти се направят данаъчни проверки ще ти лъсне и на теб нас...ят задник.Ако имаш възможнст ще им лижеш и задниците .Безгръбначно свикнало цял живот да е приведено

 92. 92 Профил на teridan
  teridan
  Рейтинг: 869 Неутрално

  Защо не резнат субсидиите на партиите. Разумно ли е в условията на криза една държава да дава 200 млн. годишно за парламентарно представените партии. Всяка година по една магистрала от София до Бургас потъва в джобовете на политиците.

 93. 93
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 94. 94 Профил на Аксел
  Аксел
  Рейтинг: 660 Любопитно

  До коментар [#92] от "teridan":Попитай глупачето Станишчо защо измислиха такъв закон?Мислеха те да си лапкат основно нали?

  България има ЕДИН европейски политик-БОЙКО и ЕДНА европейска партия-ГЕРБ.Останалото е мафия!
 95. 95 Профил на NWO
  NWO
  Рейтинг: 768 Неутрално

  оставам с впечатлението, че половината Форум си няма идея от земеделски субсидии???
  надявам се зърнопроизводителите да закачат ловешкото социопатче като редосеялка за руски трактор и да го влачат до лоното на СБ кото ни го прати...

  http://www.blitz.bg/news/article/118884
 96. 96 Профил на бай Кольо
  бай Кольо
  Рейтинг: 388 Неутрално

  За десетина дни след изборите картинката се промени.Носовете са навирени, тона е ултимативен....Мнозина, като вас вече плакаха

 97. 97 Профил на 65
  65
  Рейтинг: 295 Неутрално

  Обикновен рекетьор. Като шефа си!

 98. 98 Профил на Patsis
  Patsis
  Рейтинг: 2389 Любопитно

  Някой има ли представа колко са едрите зърнопроизводители и каква територия владеят към момента.
  Щото преди 10-тина години 300 едри стопанства обработваха две трети от реституираните земи в България. На всекиго се падаха към 50 000 дка. Имаше и такива, които контролираха цяла бивша околия - имам чудни спомени от контакта си с един такъв местен феодал, поставил в зависимост населението на няколко селищни системи.

 99. 99 Профил на Тsonkooo
  Тsonkooo
  Рейтинг: 1483 Неутрално

  Когато се сключи договор, трябва да се изпълнява...

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK