Barclays Private Equity е продадена на мениджмънта си

Barclays Private Equity е продадена на мениджмънта си

© ReutersBarclays Private Equity е изкупена от управленския си екип и ще бъде пусната като нова компания - Equistone Partners Europe. Това казаха от британската банка в петък и допълниха, че стойността на продадените брутни активи е около 45 млн. паунда, съобщава Ройтерс.


Barclays миналия месец излезе с по-високи печалби, като тези в търговското банкиране и операциите с кредитни карти неутрализираха забавянето в инвестиционното банкиране. Банката е продала голяма част от активите, които не използва в основната си дейност, за да подобри общите си приходи.


Миналия месец Barclays продаде руските си операции на местния банкер Игор Ким, а през юни се раздели и с портфолио на стойност 46 млн. паунда, които станаха собственост на френската застрахователна компания AXA.


В изявлението на банката се казва още, че новата компания Equistone ще продължи да управлява трите си съществуващи фонда от името на досегашните инвеститори във фондовете на Barclays Private Equity. Barclays ще остане инвеститор в тези фондове и най-големият инвеститор в досегашните проекти на Equistone. Освен това, не се очаква продажбата на Barclays Private Equity да има материален отзвук върху печалбите на акция или капиталовите съотношения.

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK