Смартфон приложенията влизат и в бизнеса с коли под наем

Двама от най-известните британски предприемачи – основателят на easyJet сър Стелиос Хаджи-Йоану и този на lastminute.com Брент Хобърмън - разкриха новото си начинание, което ще позволи на шофьорите да дават колите си под наем, когато не ги използват, съобщи Guardian.


Услугата ще започне да се предлага от 2012 г. под марката easyCar и ще позволи на хората да използват смартфон приложения, за да запазят колите на съседите си. Това ще им даде по-евтина алтернатива на традиционното наемане на коли и ще позволи на притежателите на коли да спечелят от тях. Целта е първите 1000 коли да започнат да се предлагат през пролетта в района на Лондон.


Хаджи-Йоану коментира, че новата схема "може да се окаже бъдещето на наемането и притежаването на коли в градовете на бъдещето". При сегашното състояние на икономиката Хобърман обяви, че 2012 е "най-доброто време" схемата да влезе в действие.
Притежателите на колите ще могат да определят наемната цена на автомобила си и кога той ще е на разположение. easyCar ще застрахова превозните средства, когато се отдават под наем и всяка кола ще има автоматична система за отключване и проследяване. Така не е необходимо собствениците да са наоколо, за да дадат колата си на наелите я.


Компанията твърди, че новият й бизнес е и по-зелен от традиционното наемане на коли. Според цитираните при обявяването данни за всяка кола, влязла в клуба, трафикът по улиците ще намалее с до 10 коли заради споделянето им.

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK