Туроператори рекламират в Лондон България като целогодишна дестинация

Туроператори рекламират в Лондон България като целогодишна дестинация

© Анелия НиколоваБългария се представя като целогодишна туристическа дестинация със сериозен потенциал за традиционна и алтернативна почивка на атрактивни цени. Това съобщи Министерството на икономиката, енергетиката и туризма, което организира в Лондон неформална среща между български и британски туроператори.


Компаниите са обменили информация и са обсъдили нови съвместни идеи за предлаганите от тях продукти и услуги. Проявата е част от европроекта за рекламна кампания на страната във Великобритания. Според последни анализи британците търсят алтернативни дестинации, които предлагат качество на разумна цена заради глобалната криза и намалените покупателни възможности.


"През есента на 2011 г. стартирахме мащабна рекламна кампания на България на пазар Великобритания с надслов "Magic Lives Here", заяви на срещата шефът на  дирекция "Маркетинг, реклама и информация в туризма" в МИЕТ Анелия Генова. "Целта на кампанията е да повиши информираността за България на Острова и да повиши ефективността на националния маркетинг в туризма по отношение на британските клиенти. Тя продължава до началото на пролетта на 2012 г. и включва микс от рекламни и ПР прояви", подчерта Генова.


В рамките на проекта до края на 2011 г. бе излъчвана телевизионна реклама по британския телевизионен канал Sky News, която е стигнала до близо 3 млн. потенциални британски туристи в най-активната възраст – 25-44 г. До края на този месец е активна и кампания с билбордове в Лондон, Южна Англия и Шотландия, която включва 280 локации, уточнява МИЕТ. В изпълнение на проекта са публикувани също банери на различни туристически сайтове, както и в най-популярните търсачки за пътувания. Рекламата за България в пресата обхваща водещи туристически издания във Великобритания - сп. Travel Weekly, National Geographic Traveller, ABTA Magazine, Golf Monthly и др.

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK