Безработицата за януари е 11.1%, в индустрията и държавния сектор има най-големи съкращения

Безработицата за януари е 11.1%, в индустрията и държавния сектор има най-големи съкращения

© Красимир ЮскеселиевРавнището на безработица в страната е 11.1%. В бюрата по труда са регистрирани 365 995 безработни лица, съобщи Агенцията по заетостта (АЗ).


Равнището на безработица в последния месец на 2011 г. по данни на агенцията беше 10.4%. По данни на Евростат обаче незаетите през декември са били 11.2%.


Новорегистрираните през януари безработни в бюрата по труда са 50 245. Частният сектор е освободил почти половината от тях – 23 667 души. Най-много са новорегистрираните безработни от индустрията (10 024 души) и от сферата на държавното управление (7 394 души), уточнява агенцията.
Следват освободените от търговията (6871 души), от преработващата промишленост (6264 души), от строителството (3384 души), от селското стопанство (2480 души), от транспорта и съобщенията (1883 души), от сферата на операциите с недвижими имоти (1703 души) и др.


На работа през януари са постъпили 12 212 безработни, с 3216 души повече спрямо предходния месец. Увеличението се дължи на по-големия брой постъпили на работа както по програми за заетост, така и на първичния пазар, уточнява АЗ.


Започналите работа безработни без квалификация са 5168, с работническа професия са 3005, а специалистите са 4039. Почти 2724 младежи до 29 г. са устроени на работа. Заетост е осигурена и на 2804 продължително безработни, с регистрация в бюрата по труда над 1 година, както и на 249 безработни с увреждания. Над 58% от всички постъпили на работа са жени.


През месеца се наблюдава увеличение спрямо декември на търсенето на работна сила в бюрата по труда. Обявени са общо 21 142 работни места.


На първичния пазар са заявени 7411 работни места, с 1981 повече.Частният сектор е заявил 4696 места.


Най-много работници се търсят в преработващата промишленост (1967), търговията (1056), сферата на операции с недвижими имоти (723), административни и спомагателни дейности (713), образованието (567), държавното управление (440), аграрния сектор (374) и др. В края на месец януари в бюрата по труда са останали незаети на първичния пазар 2655 работни места.

Ключови думи към статията:

Коментари (96)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на bta
  bta
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  Дано това е крайния процент на безработица.

 2. 2 Профил на Десен
  Десен
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  [quote#1:"bta"]Дано [/quote]
  Не ме карай да се смея! Реалният е 1.4 млн заети от които повече от половината са в държавния сектор.
  Реалната безработица е над 1/3 от младите, към 25% за тия над 45 и под прага за пенсиониране.
  Данните на АЗ за регистрираните безработни не са реални за да бъдат наричани данни за безработицата.

  Не цъфтиш ли като цвете, гниеш като бурен.
 3. 3 Профил на el_komandante
  el_komandante
  Рейтинг: 426 Любопитно

  Реалната безрботица е над 20%, това е измислена стъкмистика. Като се прибавят и 200-300 хиляди паразити (само толкова са в повече от реално необходимото) на държавна хранилка, които са ненужни, не произвеждат нищо и следователно следва да бъдат съкратени, отиваме на едни 25-30 %.

  БЕЗ РЕФОРМИ НЯМА ДА СТАНЕ ПО-ДОБРЕ

  След триглавата ламя на власт дойде празноглавата!
 4. 4 Профил на ARRI
  ARRI
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  Тва са крайно занижени цифри.......Кого заблуждават ??? Себе си може би, понеже Нацията не им вярва.....Щрауси!!!!!!

  Плащат ми от швейцарското посолство да пропагандирам ПРЯКАТА ДЕМОКРАЦИЯ ! Признавам, че трол-я в тяхна полза с/у 5 франка на пост!
 5. 5 Профил на Vili Jambov
  Vili Jambov
  Рейтинг: 1056 Неутрално

  Поне си мълчете, че ставате за смях. Убеждавате всички колко е безполезна подобна агенция, която дори реалната безработица не може да отчете.

 6. 6 Профил на aron25
  aron25
  Рейтинг: 1316 Любопитно

  [quote#3:"el_komandante"]БЕЗ РЕФОРМИ НЯМА ДА СТАНЕ ПО-ДОБРЕ[/quote]
  Дайте един пример, ако обичате Сигурен съм, че няма да намерите отговор. Необичайно упоритите, граничещи с магарешки инат рестрикции, наложени от това правителство ни докараха дотам, че да виждаме само стената . Там, някъде напред, в края на задънената улица. Вече съм я кръстил на името на Симеон. Но не Втори))))

 7. 7 Профил на nike_big
  nike_big
  Рейтинг: 426 Весело

  Брой регистрирани трудови договори в НАП + ЕТ и свободни професии, делено на брой население в трудоспособна възраст между18 и 60 години и процента на заетите е готов. Вадим от 100 и получаваме безработните.
  Само циганското население в този диапазон покрива 11,1%, излиза че няма безработни българи.

 8. 8 Профил на nike_big
  nike_big
  Рейтинг: 426 Весело

  АЗ отчита само РЕГИСТРИРАНИТЕ безработни! Всеки безработен, но нерегистриран в БТ, не съществува съответно в тяхната статистика - смешници!

 9. 9 Профил на bate_Ventzi
  bate_Ventzi
  Рейтинг: 688 Неутрално

  "Равнището на безработица в страната е 11.1%. В бюрата по труда са регистрирани 365 995 безработни лица,"

  И на децата е ясно,че голяма част от безробатните, особено трайно безработните,не са регистрирани в бюрата по труда. Само който не се движи по улиците,сред хората - особено в провинцията, може да приеме за реална безработица от 11%. Действителността е много по-жестока и тези които твърдят,че тя е около 20% мисля,че са най-близо до истината.
  Друг е въпросът,че според Борисов сме цъфнали и вързали, а пък според Дянков отдавна сме излязли от кризата. На официалната статистика не и остава нищо друго освен да потичква след началниците си.

 10. 10 Профил на Graf
  Graf
  Рейтинг: 1466 Неутрално

  Ръст с 0.7% за месец като се вдига безработицата сред работещите в преработващата промишленост и индустрията?
  Лошо. Невдянков да се готви за ново гмуркане. Още по-лошото е, че му липсва всякакъв ресурс да го поеме.

  Ecrasez l’infâme
 11. 11 Профил на badjanak
  badjanak
  Рейтинг: 890 Неутрално

  http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=455612
  Като се добавят и другите бюджетни сектори: армия, полиция, образование и пр. кой създава национален доход в тази държава

  "Не бъди сладък, ще те изядат, не бъди горчив, ще те изплюят" "Всеки се оплаква от липса на пари, от липса на ум-никой" Еврейски мъдрости.
 12. 12 Профил на ban
  ban
  Рейтинг: 1104 Весело

  Меркел, моля те включи се бързо, нещо за сивата икономика тук би паснало!

 13. 13 Профил на Hristo'o
  Hristo'o
  Рейтинг: 688 Любопитно

  Не само че е измислена, ами е и вредно да се разпространява толкова неверна информация. Безработицата ни със сигурност е повече от 25% при трудоспособното население а ако отчитаме почти нулевата заетост на тези на граждански договори и на свободна практика, трябва да признаем че държавата ни е в колапс. Няма нови сектори на икономиката или каквото и да било устойчиво икономическо развитие. Няма и управник, който да е член на група която сериозно работи за откриване на работни места.
  При младите хора пък - между 18 и 36 години - безработицата е повече от 45%. Това е достатъча цифра, говореща за абдикирането на държавата ни пред социалните и икономичекси проблеми. Няма и нито визия за излизане от тази ситуация, нито осъзнаване, нито мотивация, нито планиране да не говорим пък за работа, от страна на управляващите.
  Наред с моралният и етичен "банкрут", ние сме и във тотален икономически.
  През същото време - последните 3-4 години - на фона на задълбочаващите се проблеми, най-богатите се радват на плосък данък и реално стават по богати, точно като в идиотска африканска държава от 80те години.

 14. 14 Профил на Diva
  Diva
  Рейтинг: 524 Неутрално

  Реално погледнато българите съществуват от сивата икономика.

  Изчезващ вид под опеката на БКХ. Гледаш и не бараш :)
 15. 15 Профил на ban
  ban
  Рейтинг: 1104 Неутрално

  [quote#14:"Дива селянка"]сивата икономика[/quote]
  Е, що не изчака меркел, да го каже това!

 16. 16 Профил на Ogiigo
  Ogiigo
  Рейтинг: 1204 Неутрално

  Следващите месеци, този процент ще продължи да се увеличава (за съжаление). А на всички е ясно ще тази цифра не отразява реално безработицата у нас! Безработните у нас съставляват доста по-голям процент, може би над 20%.

  Колкото един предмет е по-кух, толкова повече шум вдига.
 17. 17 Профил на prisoner
  prisoner
  Рейтинг: 374 Неутрално

  Страшно ще е да се покажат официално истинските нива на безработицата у нас. Тогава заминаваме директно в оня "черен списък". Управляващите нямат нужда от подобен шамар, те искат само "конграчулейшънс" да чуват.


  [quote#13:"Hristo'o"]През същото време - последните 3-4 години - на фона на задълбочаващите се проблеми, най-богатите се радват на плосък данък и реално стават по богати, точно като в идиотска африканска държава от 80те години. [/quote]
  ++++++
  Ние сме страната с най-ниски данъци (за богатите) в ЕС. Само дето това в скобите никога не се уточнява!

 18. 18 Профил на teridan
  teridan
  Рейтинг: 838 Неутрално

  Данните за безработицата в България са фалшиви. Те спекулират с понятия и данни. За безработни смятат "активно търсещите работа", а такива са регистрираните в бюрата по труда. Така че статистиката е така манипулирана, че да изключва една голяма част от хората без работа от броя на безработните.
  Истинските безработни са това, което наричат "трайно незаети". В България те са 1,5 млн. души и тук не се включват пенсионери, т. е. 4 пъти повече от официално отчитаните безработни. Истинската безработица е вероятно над 35 %.
  Криенето на истинските данни за безработните се прави в името на имиджа на управляващите, но е вредно за държавата. Държавите, които дават точна информация за големия размер на безработицата получават от Европейския съюз значително подпомагане за справяне с проблема. Някои получават милиарди за програми срещу младежката безработица. Разбира се, ние няма да получим нищо, защото сме "отличници".

 19. 19 Профил на Diva
  Diva
  Рейтинг: 524 Неутрално

  До коментар [#15] от "ban":

  Щото няма да го каже. Сивата икономика е герберска.

  Изчезващ вид под опеката на БКХ. Гледаш и не бараш :)
 20. 20 Профил на 4i4e
  4i4e
  Рейтинг: 479 Неутрално

  СПРЕТЕ ДА ЛЪЖЕТЕ ХОРАТА БЕ,НАД ДВА МИЛИОНА НЕОСИГУРЯВЯЩИ СЕ,ТИЯ ДА НЕ СА МАРСИАНЦИ,български граждани са и повечето са безработни,СПРЕТЕ Я ТАЯ СТЪКМИСТИКА

 21. 21 Профил на Мария
  Мария
  Рейтинг: 1385 Любопитно

  До коментар [#18] от "teridan":

  Извинявай, но къде боравят с различна методология за обхващане на безработните? Не се ли регистрираш, за статистиката си в ничия земя.

 22. 22 Профил на петро
  петро
  Рейтинг: 531 Неутрално

  До коментар [#2] от "Десен":
  Ето, това е горчивата истина!
  В провинцията тук-там някой работи!
  Попитах снахата на мой приятел, която работи в Бюрото по труда и ми казва, че се регистрират едно 7-10% от безработните щото останалите не виждали смисъл в това!
  С една дума безработицата гони от 30 до 50%!
  Така, че стъкмистиката не знам на кой помага?
  Знам де, но темата е дълга, изнервяща и отчайваща за младите!

 23. 23 Профил на teridan
  teridan
  Рейтинг: 838 Неутрално

  [quote#21:"mimi_pmi"]Извинявай, но къде боравят с различна методология за обхващане на безработните? Не се ли регистрираш, за статистиката си в ничия земя.[/quote]
  На други места регистрацията има смисъл, защото помага в търсенето на работа, организират курсове за преквалификация, по време на които държавата плаща на курсистите минимална работна заплата, а след това на голяма част от тях им предлагат работни места. Или пък на хора, които трайно са без работа, но са регистрирани им осигуряват някаква временна заетост. И още много предимства.
  В България регистрацията е заради спорта. Да не би да мислите, че хората се регистрират само за целите на статистиката. Като видят безмислието, на начинанието не го правят. Така, че моля ви не сравнявайте това което се прави в България и в други страни. Нещата нямат нищо общо.

 24. 24 Профил на Настрадин Ходжа
  Настрадин Ходжа
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  Не е безработица!

  Хората си напускат работата, за да могат по цял ден да висят по залите, да карат по магистралите, и да гледат Бойко по едната телевизия и Цецо по другата.

  Жить стало лучшее, жить стало веселее! Да здраствует ГЕРБ! Да здраствует тов. Тиквушенко!

  #ДАНСwithme до #ОСТАВКА
 25. 25 Профил на real_money
  real_money
  Рейтинг: 479 Неутрално

  Най лошото е, че дори работещите в Гърция българи предпочитат да стоят там. Значи там е по добре. Ако правителството не се справи с безработицата нищо добро не го чака. Поздрави. http://www.istinski-pari.com

 26. 26 Профил на avalanche
  avalanche
  Рейтинг: 439 Неутрално

  Добре де... защо тези 'беработни', които според коментращите тук стигат 30% от населението в активна възраст, не се регистрират в бюрата по труда?

  В цял свят безработицата се измерва на база активно търсещи работа.....

 27. 27 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 2009 Неутрално

  До коментар [#26] от "avalanche":

  Аз пък си мислех, че безработен е тоя, дето не работи и съответно няма принос към държавата, без оглед на причините за това...

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 28. 28 Профил на avalanche
  avalanche
  Рейтинг: 439 Неутрално

  Eurostat, the statistical office of the European Union, defines unemployed as those persons age 15 to 74 who are not working, have looked for work in the last four weeks, and ready to start work within two weeks...

 29. 29 Профил на Мария
  Мария
  Рейтинг: 1385 Неутрално

  До коментар [#23] от "teridan":

  Позволи ми да не се съглася с теб, че това е нашенска специфика, по-скоро е характерно за страните в криза. Само хвърли един поглед из Европа.
  Разбира се, това не значи, че нашите Бюра по труда са перфектни, нито че българският безработен не е слабо активен.

 30. 30 Профил на Мария
  Мария
  Рейтинг: 1385 Неутрално

  До коментар [#28] от "avalanche":

  Необходимо уточнение, благодаря!

 31. 31 Профил на петро
  петро
  Рейтинг: 531 Неутрално

  До коментар [#26] от "avalanche":
  =================
  чети
  =============
  До коментар [#23] от "teridan":

 32. 32 Профил на Знам и Мога
  Знам и Мога
  Рейтинг: 740 Весело

  Бойко ще обясни довечера, че всичко е наред. Нещо в стил: "ние сме на второ място по най-малка по размер голяма безработица".

 33. 33 Профил на ostin22
  ostin22
  Рейтинг: 666 Любопитно

  Ами нормално е да скача с 1-2% месечно... Има ли някой който не вижда, че в България все още работят САМО комунистическите предприятия!!! Като почнеме от АЕЦ и ТЕЦ-овете, минем през мините, стигнем до химическите и циментови заводи, продължим към Нефтохим, отклоним се към военните заводи, минем и през туристическите курорти... Да не продължавам... Всичко останало и "демократическо" от последните 22 години е ишлеме шивашки цехове, мутрите Цветелина, ТИМ, Божков, Гришата, Ганев/Софарма/, Василев/КТБ/, Боко, Цецко, Доган, ... и чужди хранителни вериги... Къде виждате българска икономика???? Откъде да дойдат работни места??? Всичко в България се развива около общественият сектор-чиновници, доктори, учители, съдии, прокурори... А някой да не осъзнава, че всички те не изкарват и един лев, а само потребяват??? Пълна перверзия е България! И оправяне няма да има... На нас ни трябват отсега гръцките мерки- намаляване на държавните заплати с поне 20%! Защото Дянков изсмука резерва, сега ще напечата дълг и изхарчи Сребърният фонд..САМО И САМО да задоволи лакомията на държавният сектор. Нима не го виждате това???

  There is no way to happiness, happiness is the way!
 34. 34 Профил на 4i4e
  4i4e
  Рейтинг: 479 Неутрално

  До коментар [#26] от "avalanche":ше ти кажа,моя близка се опита да си направи регистрация,само че пасмината там си спукаха задниците за да я разубедят да го направи,дадоха и некви мижави обещетения само за два месеца и я разкараха,УБЕДЕН СЪМ ЧЕ С ПОВЕЧЕТО ГРАЖДАНИ В ТАЯ ДЪРЖАВА ПОСТЪПВАТ ПО СЪЩИЯТ НАЧИН

 35. 35 Профил на teridan
  teridan
  Рейтинг: 838 Неутрално

  До коментар [#29] от "mimi_pmi":

  Определено е нашенска специфика. За да се регистрирате като безработен трябва да сте били на работа и след загубата на работното си място да отидете в определен срок. Мисля, че 7 дневен. Ако сте без работа и нерегистриран идете и пробвайте да се регистрирате, да видим дали ще успеете. Всеки един човек без работа, който е влязъл в категорията "трайно безработни" вече не може да се регистрира.
  В други страни не е така. Там регистрация може да направи всеки, които е без работа. Всички трудови договори са на отчет в електронна система и е достатъчно да нямате в момента действащ трудов договор, за да получите регистрация като безработен.

 36. 36 Профил на ban
  ban
  Рейтинг: 1104 Неутрално

  [quote#33:"ostin22"]На нас ни трябват отсега гръцките мерки- намаляване на държавните заплати с поне 20%![/quote]
  Точно така, както направиха в БАН, трябваше на всички да намалят заплатите!

 37. 37 Профил на boby1945
  boby1945
  Рейтинг: 845 Весело

  След урбулешката приватизация и унищожение на българската индустрия от Лостов и Деди, не може да очаквате индустрия да не прави съкращения и да "трупа" безработица......

  Don't worry, be happy now! Boby said. ЕС е вреден за вашето здраве, дръпнете сиджимката овреме, да не плачкате като 1944 година....
 38. 38 Профил на forumer
  forumer
  Рейтинг: 531 Неутрално

  Тази година безработицата ще надхвърли 13%, което ще скапе потреблението и рецесията е сигурна

 39. 39 Профил на boby1945
  boby1945
  Рейтинг: 845 Весело

  До коментар [#33] от "ostin22":Не се пали, не трябваше да скачаш по площадите без да мислиш 1997 и нямаше да има проблем, чак такъв, с безработицата.... ама станалото станало....

  Don't worry, be happy now! Boby said. ЕС е вреден за вашето здраве, дръпнете сиджимката овреме, да не плачкате като 1944 година....
 40. 40 Профил на Горгона Медуза
  Горгона Медуза
  Рейтинг: 479 Весело

  Вярвам им на тия данни, колкото на циганин, че не краде ток.

 41. 41 Профил на Quo Vadis
  Quo Vadis
  Рейтинг: 793 Весело

  "През месеца се наблюдава увеличение спрямо декември на търсенето на работна сила в бюрата по труда. "

  - Еми много се зарегистираха за прогарамата "20 000 лв" през януари , та затова има увеичаване на безработицата !

  Ако пуснат още една програма за 10 000 лева , още ще се увеличи безработицата .

  Кога Европа ще стане НЕЗАВИСИМА ? (от американската политика )Кога европейските "независимите и свободни" медии ще станат действително свободни ?
 42. 42 Профил на dissident
  dissident
  Рейтинг: 740 Неутрално

  Оспорвате процента безработица и дори давате други проценти но не казвате на какво се обосновавате.
  Всяка държава обявява процент безработни според регистрираните такива. Това че някой не работи но не е регистриран и не се брои за безработен, никой не е виновен освен този някой.
  Докато не се обосновете на факти, всичко което казвате като процент безработица е пълна глупост.

 43. 43 Профил на Дим Дим
  Дим Дим
  Рейтинг: 964 Неутрално

  До коментар [#42] от "dissident":

  Не сте прав. Изискванията за регистрация в бюрото в много случаи правят невъзможно да я осъществиш. Реално безработните са много повече от записаните в бюрото по труда.

  ще се оправим...сами
 44. 44 Профил на ostin22
  ostin22
  Рейтинг: 666 Любопитно

  До коментар [#39] от "boby1945":

  Кризата '97-ма беше предизвикана от спекулантите..Сорос, Бъфет и сие на които тъпичко им се "възхищаваме" на милиардите без да осъзнаваме откъде са! Просто искаха да прилапат сладките парчета от икономиката за без пари..и успяха! Ама като сме прости..и до днес си мисли мат'ряла, че Виденов бил виновен

  There is no way to happiness, happiness is the way!
 45. 45 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 3023 Неутрално

  Да гарантират на ВСЕКИ конституционното ПРАВО на труд! Нали сме правова страна! Хайде да спазваме законите!

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 46. 46 Профил на teridan
  teridan
  Рейтинг: 838 Неутрално

  [quote#42:"dissident"]Оспорвате процента безработица и дори давате други проценти но не казвате на какво се обосновавате.
  Всяка държава обявява процент безработни според регистрираните такива. Това че някой не работи но не е регистриран и не се брои за безработен, никой не е виновен освен този някой. [/quote]
  Това въобще не е вярно, по-скоро прилича на герберска пропаганда. В други държави броят на регистрираните безработни отразява вярно безработицата, защото хората имат права и държавата се грижи за хората без доходи, но за да имат достъп до тези помощи и програми трябва да са регистрирани. Така че там неизменно почти всеки един без работа, дори и чужденците, които са загубили работа, се регистрират. В Испания след като загубите работа имате право на обещетение за безработни, имате право на курсове за преквалификация по време на които ви плащат. Когато загубите всички права за обещетение пак ви отпускат едни 428 евро месечно. И много българи, които губят там работата стоят в страната заради тези пари.
  А в България всичко това го няма. Така че броят на регистрираните безработни в други страни наистина отразява процента на безработицата, но в България не, защото в България регистрацията често е безмислена и хората директно попадат в групата на тези които не търсят активно работа.

 47. 47 Профил на Знам и Мога
  Знам и Мога
  Рейтинг: 740 Весело

  До коментар [#36] от "ban":

  Вместо да намалят заплати, да съкратят 60% от администрацията. Повярвай ми, ефективността ѝ няма да намалее (то накъде по-зле), дори напротив. След това нека на останалите 40% да вдигнат заплатите двойно. Ще има нетен резултат от 20% икономии, а така хората, които работят, ще получават нещо по-нормално за труда си.

 48. 48 Профил на dissident
  dissident
  Рейтинг: 740 Неутрално

  До коментар [#43] от "Дим Дим":

  Колко повече и основано на какво?
  Колкото са се регистрирали толкова са. Някой може да не работи по много причини: изобщо да не иска да работи, да няма нужда от пари, някой друг да го издържа, да заработва частно и много други причини.
  Дай пример да си безработен, да търсиш работа и да не можеш да се регистрираш.

 49. 49 Профил на ostin22
  ostin22
  Рейтинг: 666 Весело

  До коментар [#47] от "Знам и Мога":

  И къде ще си намерят работа всичките тези нищоправци от бюрата??? Та нали в България е гъчкано със "висшисти"...ама ако погледнеш по-внимателно не е пълно със инженери, доктори, софтуерни специалисти...ами само с "публична администрация","право"... "икономисти и банкери"...хаха Бълваме ги със десетки хиляди годишно при условие, че тези които имаме вече се чудим как да уволним... Всички се натискат за работа в Боркор, Спецсъд, Агенция за измерване статистическата промяна на цените на картофите... Толкова паразити има в България, че ти е слаба фантазията..

  There is no way to happiness, happiness is the way!
 50. 50 Профил на The.Teacher
  The.Teacher
  Рейтинг: 583 Неутрално

  Отново и отново призовавам да четете официалната статистика, а не измислените проценти за безработицата. Истината е следната - 12.2011 г. - Общо наети - 2 132 376, Частен сектор - 1 551 875 души, Обществен - 580 501 души. Значи реално заети имаме 1.55 млн. души. Населението общо е 7 504 868. От 20 г. до 65 г. са 4.75 млн. души. Процентно колко е безработицата всеки може да сметне, но е в пъти повече от официално обявената.

  Местоживеене:---> Магратеа. Образование:---> Антична филология, трансформационна етика и вълново-хармонична теория на историческата перцепция.
 51. 51 Профил на boby1945
  boby1945
  Рейтинг: 845 Весело

  До коментар [#44] от "ostin22":е да обвиняваш чак Сорос и Бъфет за кризата 1997 е пресилено, а и обидно за хора от техният калибър...
  Виж разни доморасли супер икономисти като Поразяващата уста Гечев, Вълчев, онзи пушача от индустрията, Димитър Костов, Малката секира тях да..... ама Бъфет йок......

  Don't worry, be happy now! Boby said. ЕС е вреден за вашето здраве, дръпнете сиджимката овреме, да не плачкате като 1944 година....
 52. 52 Профил на dissident
  dissident
  Рейтинг: 740 Неутрално

  До коментар [#46] от "teridan":

  Не ми обяснявай как е в другите страни. Много добре го зная. Не зная как е в България но обясненията ти нямат смъсъл.
  "защото в България регистрацията често е безмислена"
  След като един безработен мисли че регистрацията е безсмислена, тогава от какво се оплаква?
  След като и ти мислиш че е безсмислена защо се опитваш да ме убедиш че безработицата е с по-висок процент - безсмислено е.
  Безработицата е толкова колкото са регистрираните безработни. Всичко друго са глупости.

 53. 53 Профил на ostin22
  ostin22
  Рейтинг: 666 Весело

  До коментар [#51] от "boby1945":

  Правилно..Всъщност така или иначе Бъфет и Сорос не се занимават с такива работи...те просто подшушват на когото трябва и после броят печалбата... Но иначе не си напълно прав, че само наш'те антигерои имаха участие..имаше здраво рамо отвън за тази хиперинфлация..

  There is no way to happiness, happiness is the way!
 54. 54 Профил на Postmodern Reality
  Postmodern Reality
  Рейтинг: 1159 Любопитно

  Докато не се отървем от илюзиите, няма как да се отървем от безработицата. А те са:
  1. В България има качествено образование. ГЛУПОСТИ! "Вишуту" отдавна не отговаря на пазара на труда, а професионалните гимназии бълват некадърници. Аз не съм чул до този момент БАН да е предложила по 7 РП стипендия на качествен студент. Освен докторантурки за дечицата на наште си хора няма нищо друго.
  2. Правителството не било привличало инвестиции. Отчасти вярно. Че ББ е кух и Дянков е неграмотник е така. Но аз лично не бих си вложил парите м държава, където трябва да си внасям и кадри от Азия.
  3. Българинът е работлив. Е, това вече е "връвтъ" на измамата.
  4. Младежта е пълен scum. Щом Данчо Йовчев ще ни представя на 6 поредна олимпиада, а и молят Румито Нейкова отново да се блъска, внасяме си герои като Елис Гури, а нашите киснат из моловете, значи положението ни е ясно.
  ЕЕЕЕЕЕЕЕЕ, вие какво очаквате при тези факти?

  Ала, бала!
 55. 55 Профил на dissident
  dissident
  Рейтинг: 740 Неутрално

  До коментар [#50] от "The.Teacher":

  Един е спечелил милиони от лотария или по друг начин. Не работи и не иска да работи и не се е регистрирал като безработен. За безработен ли ще го броиш? Не влиза и в сметаката ти за работещите.
  Отде да ви зная, може половината българи да са натрупали милиони - кредитни милионери, мутри, наркотрафиканти и какво ли не. Не се регистрират за работа но имат пари да живеете.
  Така че сметките ти са безсмислени. Истината е: който се е регистрирал изразява желание да работи и се брои за безработен. Останалите милионери дето не желаят да се регистрират няма защо да ги мислим.

 56. 56 Профил на петро
  петро
  Рейтинг: 531 Неутрално

  До коментар [#42] от "dissident":
  Логиката ти е железна, но че не искаш фактите, които ти трябваха, какво да ти кажем още?
  Държавата е виновна, че не държи това да е задължително с лостове, като тези, които ти подсказа (46) "teridan".
  Аз бих добавил и здравната осигуровка, която я губиш, ако не си регистриран, а за нея после те гонят като престъпник здравните осигурители!
  Още ли ти е горещо млякото?!
  Не се сърди!
  Просто в България някой иска да е така!
  Така беше и при останалите!

 57. 57 Профил на dissident
  dissident
  Рейтинг: 740 Неутрално

  До коментар [#54] от "ivohammer":

  За съжаление си прав.
  Повечето сериозни фирми в България са чужестранни. Българи завършили в чужбина биват назначавани в тези фирми без проблем. Образовани българи учили в България и със способности намират работа в чужбина и напускат страната, дори и в момента когато има ограничения в много страни от ЕС.
  На хората в България все още не може да им стане ясно че каквото и да предприемат първо трябва да учат.

 58. 58 Профил на brun
  brun
  Рейтинг: 576 Неутрално

  [quote#10:"Graf"]Още по-лошото е, че му липсва всякакъв ресурс да го поеме.[/quote]

  А ние как ще го поемеме?

 59. 59 Профил на dissident
  dissident
  Рейтинг: 740 Неутрално

  До коментар [#56] от "péro":

  Защо трябва да е задължително?
  Ако някой има пари и не желае да се регистрира защо трябва да го принуждават да го прави?
  Ти сам казваш че се губи осигуровката ако не си регистрира. Ето това е най-малкия стимул за регистрация. Който има пари не му трябва осигуровка.
  Така че, не ги мисли нерегистрираните. Явно имат начин да се справят, възможно е някои и по-добре от теб.

 60. 60 Профил на kuku032
  kuku032
  Рейтинг: 636 Неутрално

  До коментар [#55] от "dissident":

  Вие къде живеете? Защото имам чувството, че не сме в една и съща страна...

 61. 61 Профил на dissident
  dissident
  Рейтинг: 740 Неутрално

  До коментар [#60] от "kuku032":

  Вярно е, но не в това е проблема, а че логиката на българите е коренно различна от тази на западноевропейците (Аз съм българин, но след много години извън страната явно съм се променил). Не случайно един от уравниците ви ви каза нещо за чипа.

 62. 62 Профил на Георги Колев
  Георги Колев
  Рейтинг: 374 Неутрално

  Нещата отиват на все по-зле, а поредното ЯЛОВО правителство с празни приказки съвсем обезверява хората! Голямата депресия е факт ! Аз съм от Варна и вече почти всички мой познати в семействата им се изхранват от доходите на само един работещ от семейството, и бурканите от село.. Средната класа в България е в колапс и на където и да мръдна все чувам приказки из хората как да избягат да работят навън, защото тук не остана работа и за оцеляване ! Също така през последните дни забелязвам из нашите родни медии да се прокрадва престъпен популизъм за излизане от кризата чувствително ПРЕЗ 2013, нещо до болка познато за всеки гражданин на България. Мутрите отново излязоха под формата на частни съдебни изпълнители (ЧСИ) и под закрилата на официално приети закони се случват страшни неща... Жална ни майка дами и господа.......

  Човек е свободен в момента, в който пожелае да бъде.
 63. 63 Профил на петро
  петро
  Рейтинг: 531 Неутрално

  До коментар [#59] от "dissident":

  Абе нищо лошо!
  Ама нали искаме да сме у Европата, дето е видно и доказано, че е убаво!
  Начи требе да го праиме като тях!
  А като имаш много пари, е къде са Galápagos Islands.
  Там със сигурност няма да те притесняват със спазване на порядъка въведен в най-грижещият се за обитателите си(бг още НЕ) континент!

 64. 64 Профил на ban
  ban
  Рейтинг: 1104 Неутрално

  [quote#54:"ivohammer"]В България има качествено образование[/quote]
  Да, крайно време беше и за образованието, след сивата икономика, това е второто оправдание, че няма качествено образование! Или, че имало висшисти, ама ама не и инженери, а на работодателите им трябвали инженери, но какви точно и те не знаят, абе инженери! От друга страна като погледнеш обявите за работа се търсят основно продавачи и чистачи!

 65. 65 Профил на bokko
  bokko
  Рейтинг: 531 Гневно

  До коментар [#11] от "badjanak":

  Националния доход се създава от пожарната защото държавата се ръководи от главния пожарникар член на БКП .Всичко е стъкмистика но такова нагло отношение и нагаждане на данни никога не е и,мало..

 66. 66 Профил на bokko
  bokko
  Рейтинг: 531 Весело

  До коментар [#57] от "dissident":

  На хората в България все още не може да им стане ясно че каквото и да предприемат първо трябва да учат СИГУРНО ЗА ПОЖАРНИКАРИ . МОже ли такива глупости да пишеш сигурно най образованите управляват държавата смях и сълзи за матряла

 67. 67 Профил на петро
  петро
  Рейтинг: 531 Весело

  До коментар [#61] от "dissident":
  [quote#61:"dissident"]...а че логиката на българите е коренно различна от тази на западноевропейците... [/quote]
  =============
  Éеееее!
  Ами затова си чупихме писалките де!
  А ти си го знаел!

 68. 68 Профил на kamm
  kamm
  Рейтинг: 479 Гневно

  Безработицата не се отчита само от регистрираните в ДБТ!!! А колко още има които не са регнати, знаете ли? Сигурно двойно повече!
  Така, че реалната безработица е мнооого над 11%.
  Няма ли някой, най-после да им го налее в тиквите на тия анализатори...

 69. 69 Профил на politkozel
  politkozel
  Рейтинг: 217 Неутрално

  Безработицата е страшна!
  В джобс.бг за едно място се борят 5000 човека. Пълна лотария и невероятен човек е човек да си намери работа в днешно време!
  Наричам се десен и подкрепям капитализма, но от това което виждам все повече започвам да милея за държавна работа и социална икономика!

 70. 70 Профил на dissident
  dissident
  Рейтинг: 740 Неутрално

  Когато се говори за неща, както в тази статия, винаги става дума за хора които са на пазара за труда. Това са работещите и тези дето търсят работа (безработните). Във всяка държава има много хора които не са на пазара на труда. Те не работят но и не се броят за безработни.
  Това са деца на милионери не желаещи да работя - плайбои. Някои аристократи пълни с пари. Много от тях постоянно пътешестват или се занимават само с партита. В това число влизат и клошарите, които напълно са се откъснали от обществото. Има и хора които са на пълна самоиздръжка в разни диви места.
  Така че, отново, само тези дето са на пазара за труда, не работят и са регистрирани като безработни са в статистиката като безработни в която и да е страна.

 71. 71 Профил на ban
  ban
  Рейтинг: 1104 Неутрално

  [quote#69:"politkozel"]подкрепя капитализма[/quote]
  тъй, тъй подкрепяй го, те всички във форума го подкрепят, ама на капитализма не му трябват работници, а консуматори!
  В интерес на истината, това което се случва в България се случва навсякъде, глобализацията и автоматизацията водят до концентриране на икономиката, първо обезлюдяват селата, след това малките градчета, накрая цели страни, като България.

 72. 72 Профил на politkozel
  politkozel
  Рейтинг: 217 Неутрално

  До коментар [#70] от "dissident":

  Познавам много безработни, които активно си търсят работа, но не са регистрирани в бюрото. Всъщност в бюрото те връщат и ти казват да си търсиш работа чрез сайтовете.

 73. 73 Профил на dissident
  dissident
  Рейтинг: 740 Неутрално

  Ето как правителството на САЩ формулира нещата:
  People with jobs are employed.
  People who are jobless, looking for jobs, and available for work are unemployed.
  People who are neither employed nor unemployed are not in the labor force.
  http://www.bls.gov/cps/cps_htgm.htm
  Сумата на първите и вторите няма нищо общо с броя на населението.

 74. 74 Профил на cbs
  cbs
  Рейтинг: 470 Неутрално

  До коментар [#39] от "boby1945":

  кретен, твоите приятелчета от БКП бяха засмукали входа и изхода на повечето предприятия и източваха печалбата през мътните 91-95 година, повечето от тия предприятия бяха в клинична смърт с дългове многократно надхвърлящи активите им (сграден фонд, машини, etc.). Дойде един друг кретен като теб, Виденов, и се започна една работническо-мафиотска приватизация дето осра положението допълнително. Костов завари тая приватизация. Виовен е че контрола на приватизационните договори не беше добър, но главната вина все пак е в правителствата на Беров и Виденов (и на Луканов който фалира икономиката за една нощ) които създадоха предпоставките за лайняната среда.

 75. 75 Профил на петро
  петро
  Рейтинг: 531 Неутрално

  До коментар [#73] от "dissident":

  Ясно!
  Аз се съмнявах де за къде говориш.
  Затова за апендикс 20 хил. долара, или да не те среща мечка в гората щото тогава...!
  Обама се опита само да проговори, че е хубаво здравната система да е като европейската, но всички викнаха против-и бедни и богати!
  Жив и здрав!
  Спорът бил излишен!
  Но потвърждава се убеждението, че американците много неща не знаят и не ги интересува!
  А това не е хубаво!

 76. 76 Профил на dissident
  dissident
  Рейтинг: 740 Неутрално

  До коментар [#72] от "politkozel":

  Регистриране в бюрата няма нищо общо с регистриране като безработен. Регситриране за получюване на обезщетение също няма нищо общо.
  По-горе казах че трябва да се учи и чете и развеселих много от вас. Радвам се че успях. Безеаботицата в България не ме интересува особено но все пак за няколко минути успях да науча как стоят нещата.
  Има бюра за безработни но има и Агенция по заетостта. Също така човек може да търси работа и без бюрата, но е редно да се регистрира.
  http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=728754
  http://www.karieri.bg/trudovopravna_konsultaciq/2095050_pravo_na_registraciia_kato_bezraboten/

 77. 77 Профил на dissident
  dissident
  Рейтинг: 740 Неутрално

  До коментар [#75] от "péro":

  Не ти е съвсем ясно. Живея и работя в Англия. Дадох пример с американците защото това правило важи в цял свят.

 78. 78 Профил на bokko
  bokko
  Рейтинг: 531 Гневно

  До коментар [#74] от "cbs":

  А днешните приятелчета от БКП да не би да правят друго а сега източват Европийските фондове защото резерва оставен от тройната вече е източен заедно с паРИТЕ НА ЗДРАВНАТА КАСА СЕГА НАРЕД Е сребърния фонд за източване ...

 79. 79 Профил на bat_plamen
  bat_plamen
  Рейтинг: 3868 Неутрално

  Реалната безработица е поне 17-18%/ако не и повече/.Тази статистика отчита само тези ,които имат регистрация в Бюрата по труда!След като изтекат обезщетенията хората само поддържат регистрация,но сами трябва да си плащат издравните осигуровки/АБСОЛЮТЕН АБСУРД/!Масово хората си прекратяват регистрацията и търсят някакви странични канали,за да се препитават/просто,защото нямат елементарен стимул,за да са на борсата/!Но ако човек не се подписва на борсата статистиката не го води за безработен/независимо,че масово хората не работят/и се получава лъжестатистика!

 80. 80 Профил на Гогич
  Гогич
  Рейтинг: 1233 Неутрално

  Крайно неприятни данни. Дори измислената статистика на Тотю, която мери само регистрираните в БТ, отчита голям скок на безработицата...

  Дано спиралата не се завърти надолу. Бюджетът ще пострада при всички положения, а парите във фискалния резерв вече са твърде малко и вероятно незаконно се пипа Сребърния фонд... Идат и плащания по външния дълг. Очертава се тежка година.

 81. 81 Профил на Hristo'o
  Hristo'o
  Рейтинг: 688 Любопитно

  А и като се замисля, че ни пробутват неща .. "информация" на пук на елементарна статистика: колко души от населението ни в трудоспособна възраст се осигуряват, макар и на минимум; Колко се самоусигуряват (в момента, на практика). Останалите с малка статистическа грешка са безработни.
  Далеч, далеч по-груба сметка и по недостоверна е да се изчисляват безработните на база, подали заявления в бюрата по труда.
  Реалната безработица е съвсем, съвсем друго нещо, толкова различно, че човек не може да не си каже: абе тия идиоти, на к'ви се опитват да ни направят?!?!

 82. 82 Профил на dissident
  dissident
  Рейтинг: 740 Неутрално

  До коментар [#72] от "politkozel":
  До коментар [#79] от "bat_plamen":

  Регистрацията става в Агенцията по заетостта. Статистиката идва от там. Човек би трябвало да може да се регистрира в много бюра за търсене на работа. Регистриране за помощ също е отделно нещо. Отделните институции си обменят информация и понякога регистрация в Агенцията по заетостта става автоматично. Тези дето не полуават помощ трябва да се регистрират специално в тази агенция.

  politkozel, ти като образован човек трябва да дадеш съвет на тези дето търсят работа и не са се регистрирали че трябва да се регистрират. Нещата не се оправят със заобикаляне на проблема а и не трябва да правят услуга на управляващите, които и да са, да отчитат ниска безработица.

 83. 83 Профил на ifihadagun
  ifihadagun
  Рейтинг: 425 Неутрално

  А за да получите реалния процент на безработица обикновено към официалните данни (11%) се добавят 5-7%, та реално процентът е около 16-18!

 84. 84 Профил на teridan
  teridan
  Рейтинг: 838 Весело

  [quote#55:"dissident"]Един е спечелил милиони от лотария или по друг начин. Не работи и не иска да работи и не се е регистрирал като безработен.[/quote]
  Аха, просветна ми, повече от милион човека в България са спечелили от лотарията и затова не работят и не се регистрират като безработни. Досега не разбирах, ама ето хубаво обяснение достойно за гербер.

 85. 85 Профил на temerut
  temerut
  Рейтинг: 8 Любопитно

  За пореден път се убеждавам, че сме най-големите мрънкачи и мижитурки на планетата. И точно манталитета ни е най-големия проблем. Е руснаците и гърците може би са ни на нивото, но това не е утешение.
  Тука някакви хора говорят мега глупости как безработицата е 30-50 % Сигурно не са олигофрени (в клиничния смисъл на думата), но желанието им да мрънкат, да се оплакват и да пустосват просто ги откъсва от реалноста.
  Според мен реалната безработица е по-малка от официалната, поради сивата икономика.
  Има голям процент от хора които нямат официални доходи, но имат доходи и работа.
  От тях немалко са регистрирани като безработни за да цоцат обезщетения и в същото време си бачкат яко на черно.
  Ако някой мрънкач иска да види как изглежда истинска криза и реална безработица от 20% и нагоре да се поживее 3 месеца в Испания и ще се светне какво е истинското положение на нещата.
  А пък безработица от 50% означава фалит и бунтове.
  МОЛЯ ВИ СТИГА С МРЪНКАНЕТО!
  На фона на случвашото се в целия свят ние се крепим добре.

 86. 86 Профил на Musashi
  Musashi
  Рейтинг: 479 Неутрално

  "В бюрата по труда са регистрирани 365 995 безработни лица, съобщи Агенцията по заетостта (АЗ)."

  Ако се вземат предвид "отпадналите" от бюрата и тези които не са се регистрирали изобщо, бройката сигурно ще е двойно по-голяма!

 87. 87 Профил на cbs
  cbs
  Рейтинг: 470 Неутрално

  До коментар [#78] от "bokko":

  да, съгласен. борисов е втория беров, имитация на дейност най-вече; не броим магистралите, който е единственият публичен интерес на олигархията, писнало им е да си чупят мерцедесите и бентлитата по дупките.

 88. 88 Профил на ban
  ban
  Рейтинг: 1104 Неутрално

  [quote#85:"temerut"]На фона на случвашото се в целия свят ние се крепим добре. [/quote]
  Ама разбира се, меркел ти си станал темерут, а безработните цицали помощи, е това е хитро, досега не бяхме го чували!

 89. 89 Профил на temerut
  temerut
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#88] от "ban":

  Меркел?? Бъркаш ме с някой.
  Ако не познаваш някой който се води безработен, получава обезщетение а в същото време си бачка и живее нормално, значи не познаваш сънародниците си.
  България не е София. В малките населени места от двама безработни един е фалшив (има реална, макар и на черно работа, от която се издържа) а може и да са повече.
  Както е пълно с флашиви "болни" и "инвалиди" между другото

 90. 90 Профил на dimko
  dimko
  Рейтинг: 550 Разстроено

  До колегата ban от #12 на нямащата край поредица : Има поне няколко , "интимни" подсещания на Ханс , че българинът богатее необяснимо много . Нещо да ти светва , че и в други сайтове надзърни ...

 91. 91 Профил на Yossarian
  Yossarian
  Рейтинг: 423 Неутрално

  Така цъфтим и връзваме, че направо и германците ще ни завидят. Готови сме за поредната доза вдигнати данъци, осигуровки и глоби, тъй като сме много заети и богати. Да ви е честито, мили сънародници!
  Между другото повечето хора не знаят, че за самоосигуряващите няма опция да ползват услугите на бърата по труда, в смисъл да получават обезщетения за безработица, тъй като тази опция е недостъпна за тях по закон. По този начин от въпросната "стъкмистика" за нивото на безработица, тези хора са завинаги изключени, тъй като никога не се регистрират в бюрата по труда - просто е безмислено - те не им търсят работа и не им изплащат обезщетения за безработица.

  Имаше само една засечка и това беше § 22...
 92. 92 Профил на Lemmy
  Lemmy
  Рейтинг: 2270 Неутрално

  Ето за какво спорим тук. Населението в трудоспособна възраст у нас (15-64 г.) е около 4.5 млн. Според статистиката от тях 3.3 млн. се водят "ИКОНОМИЧЕСКИ АКТИВНИ". От икономически активните и само от тях се изчисляват тези 11.1% или 365 995 безработни лица. Сред останалите 1.2 млн. българи, които са в трудоспособна възраст, но не се водят "икономически активни" са и онези, които са обезкуражени или трайно безработни. Колко точно са тези хора да отговори мутрата Борисов.

  Факт е, че сумарно незаетите у нас са около 40% от трудоспособното население - един тих ужас за нацията.

 93. 93 Профил на pilat.pontiiski
  pilat.pontiiski
  Рейтинг: 217 Неутрално

  До коментар [#92] от "Lemmy":

  Чак толкова не са, но над 20% са със сигурност. От материала най-много ме радва, че освобождават от държавния сектор, защото имаше нужда. Аман от хрантутници! 5 човека вършат работа за 1.

 94. 94 Профил на serafin
  serafin
  Рейтинг: 773 Неутрално

  До коментар [#44] от "ostin22":

  Очевидно сте на 22 години и следователно нямате критичен спомен за това, което се случи през 1995-1996 година. Какъв Сорос, какъв Бъфет, какви ги говорите? Или може би имате предвид кражбите на "безценните" технологии за производство на лютеница и русенско варено? Или пък белите слонове като Кремиковци и ред други? Впрочем Кремиковци беше в списъка за ликвидация точно при Виденов..
  Или забравихте призива на др. Вучев (министър на промишлеността) в кабинета на Виденов държавните предприятия да не си изплащат кредитите? Нещо за входно-изходната икономика от този период да ми кажете? Или пък тезите на др. Румен Гечев (другаря с доларите)?
  За съжаление историята все още не е прочетена и от нея не са направени изводите, затова продължаваме редовно да настъпваме мотиката...
  В бриджа има един термин, казва се "скуиз". В такава ситуация беше правителството от 1997-2001 г...

  Ако искаш нещо да НЕ бъде свършено създай комисия
 95. 95 Профил на serafin
  serafin
  Рейтинг: 773 Неутрално

  До коментар [#47] от "Знам и Мога":

  Напълно съм съгласен с Вас.
  Дано и някой да се намери да седне та да вземе да кодифицира материята. Гражданският кодекс на Франция е приет през 1804 г. и все още успешно обслужва обществените нужди и до днес.
  Само за пример в сферата на регулиране на отношенията на собствеността са в сила:
  1. Закон за собствеността
  2. Закон за държавната собственост с прилежщият Правилник за прилагане
  3. Закон за общинската собственост
  Отношение към собствеността имат още ред закони - за кооперациите, за юридическите лица с нестопанска цел... замаи ми се главата...

  Ако искаш нещо да НЕ бъде свършено създай комисия
 96. 96 Профил на serafin
  serafin
  Рейтинг: 773 Неутрално

  До коментар [#54] от "ivohammer":

  +++++++++++++++++++++++++++++++
  Ще дам два примера:
  1. На стаж при мен дойдоха ученици от професионална гимназия по туризъм. Запитани каква специалност изучават получих гордият отговор: "Мениджмънт в ресторантьорството". Помолени да посочат ловератора (един уред за затопляне на чинии) те ме погледнаха, сякаш им говоря на китайски....
  2. Пак на стаж (преддипломен) бяха едни младежи от един колеж по туризъм. Запитани какво е ваучер, отговорът беше: виж т.1....

  Ако искаш нещо да НЕ бъде свършено създай комисия
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK