Добрев обеща до 1 млрд. лв. за бизнеса до края на годината

В ранния следобед бившият вече министър на икономиката Трайчо Трайков ще предаде ведомството в ръцете на доскорошния си заместник, а от днес министър на икономиката, енергетиката и туризма - Делян Добрев

© Анелия Николова

В ранния следобед бившият вече министър на икономиката Трайчо Трайков ще предаде ведомството в ръцете на доскорошния си заместник, а от днес министър на икономиката, енергетиката и туризма - Делян ДобревДо края на годината на малкия и средния бизнес да бъдат дадени между 800 млн. и 1 млрд. лв. по линия на Оперативна програма "Конкурентоспособност". Тази цел си постави новият икономически министър Делян Добрев. Смятам, че имаме капацитета до края на годината да платим тези средства и го казвам съвсем отговорно, заяви Добрев пред депутатите веднага след като положи клетва.


Сред приоритетите си той акцентира върху икономиката и заяви, че страната не е в рецесия. Има ръст на икономиката, но за съжаление той не се чувства от хората. Затова ще направим всичко, за да защитим малките и средните предприятия, които са гръбнакът на икономиката, каза Добрев.


Обясни, че ще го направят, като използват средствата по ОП "Конкурентоспособност". По думите му за първото тримесечие по нея на бизнеса са изплатени около 29 млн. лв. Отбеляза, че като човек, който е ръководил усвояването на евросредства, преди да стане депутат, е убеден, че могат да бъдат ускорени процесите за изплащане на парите на фирмите по програмата не само по грантовите й схеми, но и като нисколихвени заеми за инвестиции.
Той се ангажира пред депутатите да преследва целта си за изплащане на тази сума - до 1 млрд. лв. на бизнеса  и ако през януари 2013 г. (това е годината на следващите парламентарни избори - бел. ред.) не я е постигнал, каза, че те ще имат право да го критикуват. 


Добрев обеща още да се съкратят процедурите, документацията и сроковете за разплащане по оперативната програма, както и да се опрости кандидатстването.


В сектора туризъм целта му е да се увеличат приходите от тази дейност, като страната се превърне в целогодишна туристическа дестинация и се развива алтернативният туризъм.


За проекта АЕЦ "Белене" Добрев повтори казаното вече от премиера, че той няма да бъде само българско-руски проект.


За междусистемните газови връзки със съседни страни Добрев отбеляза, че това не са просто тръби, а сложни проекти, които се договарят с години. По думите му изграждането на връзката с Гърция ще започне до началото на следващата година, а с Румъния - до няколко месеца. За връзката с Турция вчера в Анкара премиерите на двете страни подписаха договор. Добрев съобщи, че в петък следобед ще има среща между "Булгартрансгаз" и местната турска компания за уточняване на детайлите. За трасето между България и Сърбия има три варианта, като догодина се очаква тяхната оценка за въздействие върху околната среда.


Добрев посочи, че в България изостава битовата газификация и само 3 на сто от домакинствата са газифицирани. Амбицията му е до 2020 г. процентът да нарасне до 20 на сто. Той посочи, че има идея 9 млн. евро от международен фонд "Козлодуй" да се дадат за безвъзмездно газифициране - по 3000 лева на домакинство, което е половината от сумата за присъединяване.


Добрев каза още, че до края на годината ще приключи разделянето на Енергийния системен оператор от НЕК, каквото е изискването на Европейската комисия. 


За добива на шистов газ новият министър повтори, че не е "за" или "против", но според него трябва да парламентът да разреши проблема в момента, при който с наложения мораториум се възпрепятстват законът и конвенционалният добив на газ.


Добрев посочи още, че за последните 10 месеца единният орган за подземните богатства, който се намира в неговото ведомство, е дал над 100 концесии и 150 разрешителни – колкото за 6 години.

Коментари (91)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на widowmaker Всички сме парлеву франсе
  widowmaker Всички сме парлеву франсе
  Рейтинг: 688 Неутрално

  Хайде стига общи приказки и добри пожелания!
  Пак нищо конкретно за Белене, за шистовия газ, за преговорите с Русия за природния газ. Ще газифицираме България. А България иска ли да се газифицира при тези цени на газа? Процедурите по ОП конкурентоспособност се точат по 2 години и повече.
  Като има толкова идеи, защо не ги е развил като зам. министър...

  "We're not gonna take it! Anymore."
 2. 2 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1871 Неутрално

  Оптимистично. Но му пожелавам успех - главния проблем е да премахне пречещата администрация за усвояването на средствата по тази програма.

  Изказването му за тръбите му обаче силно ме притеснява.

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 3. 3 Профил на monarchist
  monarchist
  Рейтинг: 551 Весело

  Поредния, който обещава и като види, че не върви ще почне със Станишев, Доган, предишните, по-предишните, марсианците, шфабите, фазите на луната, кофти хороскопите и прочее тъпотии.

  Важното е, че народа не им верва на глупостите, пък те некаси ги ръсят колкото искат...

  "Всеки ден се радвай на слънцето и на това, че си жив" --- Стоян Венев
 4. 4 Профил на Ogiigo
  Ogiigo
  Рейтинг: 1365 Неутрално

  Хайде и този малкия започна да раздава милиарди, явно е имало и има от кого да се учи - главният ментор на републиката, човекът художник, футболист и др. ББ!

  Колкото един предмет е по-кух, толкова повече шум вдига.
 5. 5 Профил на Вени Марковски
  Вени Марковски
  Рейтинг: 768 Любопитно

  Е, само един милиард ли? Можеше да обещае и повече - я да види Бойко как ги говори на едро. Но ако е казал, че ще "дава" пари на бизнеса - това е страшно. Пари не се дават, а се изработват. Ако се дават, значи е налице далавера. Бизнесът иска правила в играта, а не дадени пари (макар че у нас и това не е изключено). Има ли правила, то и парите ще се изработят. Няма ли правила, има ли рекет, мутри и т.н. - нищо не става.

  Автор съм на статиите "Интернет трол" и "Атака Ad hominem" в БГ-Уикипедия. С други думи - номерата на троловете от този форум при мен не минават.
 6. 6 Профил на ban
  ban
  Рейтинг: 1546 Неутрално

  Оперативна програма "Конкурентоспособност" 2007-2013, приключва през 2013година, общата сума е около 2 милиарда лева, колко са усвоени досега, и могат ли за една година да се усвоят половината!

 7. 7 Профил на bati vi
  bati vi
  Рейтинг: 1483 Любопитно

  Като е тръгнало на обещания - Аз обещавам 2 милиарда.
  Кума дава ....
  Малко на циганска сватба ми заприлича .

  Меня постоянно преследуют умные мысли! .. Но я быстрее ....
 8. 8 Профил на Бенк-Бенк
  Бенк-Бенк
  Рейтинг: 1582 Любопитно

  "Обясни, че ще го направят, като използват средствата по ОП "Конкурентоспособност". "

  -Да не стане както стана по другата оперативна програма.
  -От Капитал/ 19 март 2012, /:

  „Първите загубени европари по оперативна програма
  Заради слабо усвояване 4,13 млн. евро ще бъдат отрязани от "Рибарство"
  Как се стигна до казуса

  ”…За първи път от присъединяването към Европейския съюз стана ясно, че България губи пари и от европейските фондове заради лошо усвояване. (При предишното правителство загубите бяха от различните предприсъединителни програми). Става въпрос за 4,13 млн. евро от най-малката европейска програма - "Рибарство", която е с общ бюджет от 106 млн. евро от ЕС и националното съфинансиране. Както и по другите програми и тази има определен бюджет за усвояване през всяка отделна година в периода 2007-2013 г., който според правилото n+2 трябва да бъде усвоен максимум две години по-късно.

  Така до края на 2011 г. България е трябвало да изплати 25,6 млн. евро по програмата, колкото са определените бюджети до 2009 г. В този период обаче са усвоени 21,8 млн. евро (тук се включва и сума, прехвърлена към гаранционния фонд, а не само плащания по проекти), заради което и останалите 4,13 млн. евро трябва да бъдат отписани….”

 9. 9 Профил на agenciagruh
  agenciagruh
  Рейтинг: 497 Весело

  Бам !бАм! Бам !Гъска о лево ,о десно ,милиард все сънувам милиард съм така .
  Скъпи младежо най-важното, което трябва да направиш е да пооправиш цирка ,че като паднете от власт там ви е мястото !
  С удоволствие ще водя детето да ви гледа !

  Вече се чудя дали да не заведа някоя сутрин 9 годишнота ми дъщеря вместо на училище в министерски съвет !Няма смисъл от учене направо да става министър ,после ако реши ще си изучи образованието!

 10. 10 Профил на lady_sp
  lady_sp
  Рейтинг: 402 Неутрално

  Като циганина на сватба който разбрал, че обещаното не се дава веднага... Обещавам крава с теле.

 11. 11 Профил на riformator
  riformator
  Рейтинг: 448 Весело

  1 млрд... МИНИМУМ...

  Седнали вечерта циганите на празната маса.
  Едното цигане казало:
  - Ех сега да имаше една огромна пица...
  Другото цигане отвърнало:
  - Ухаааа, цялата ще я изям...
  Майката - прас един шамар на цигането:
  - А за нас няма ли да оставиш бе катил...
  Дъртия циганин - прас един шамар на майката:
  - Кат има, нека яде ма...

  Та и аз това викам, кат има милиарди нека раздават чугуните...

 12. 12 Профил на кинти
  кинти
  Рейтинг: 1257 Неутрално

  Момчето демонстрира топки. Добре,... трупа точки.

  http://www.youtube.com/watch?v=hx16a72j__8
 13. 13 Профил на gsb
  gsb
  Рейтинг: 660 Неутрално

  Абе, тоя да не е ученик на Роско бе? Другари, да работим другари! Аз ще ви дам 1 милиард евро. Ако не ви ги дам, тогава ще ме критикувате
  Бухахахахааааа смех!
  Как бе Добрев ще усвоиш 1 Милиард като до момента са усвоени 29 милиона? не порядък а 2 порядъка е разликата, близо 3. Кой бе мамин златен ще ги усвои?
  Приоритет му е икономиката :O ЕГААААТИ Изненадата. Оставаше приоритета на министъра на икономиката да е здравеопазването.
  А за шистовия газ не е за или против. Ще гласува въздържал се
  E*ати комсомолския секретар, ако че е млад за да е бил комсомолец, ама е изпуснал баш му пасва

 14. 14 Профил на 442
  442
  Рейтинг: 2232 Неутрално

  Трябваше някой журналист да го накара да напише един милиард, ама с цифри.

 15. 15 Профил на elevation04
  elevation04
  Рейтинг: 605 Весело

  Сега да видим Кривогледата Деси какво ще даде....

 16. 16 Профил на gsb
  gsb
  Рейтинг: 660 Неутрално

  До коментар [#15] от "elevation04":

  По един аспирин Баер. Полезен е за сърцето.

 17. 17 Профил на А ЧУМАТА ЧУКА...
  А ЧУМАТА ЧУКА...
  Рейтинг: 497 Неутрално

  Нов министър, нов късмет!
  1 млрд на малкия и средния, не на олигарсите!
  Бре бре бре, спри се момко.
  Кога стана коминочистач, кога ........
  Хем е малък, хем лъже като голям!

 18. 18 Профил на petar_333
  petar_333
  Рейтинг: 442 Неутрално

  Опа,по-спокойно,батка!Ще видим какви ще ги накъдриш и ти!

 19. 19 Профил на ju.li
  ju.li
  Рейтинг: 1799 Весело

  Хах
  Като започне да се говори в милиарди - работата отива на зле.
  След подобни приказки идва ред на лошия Костов и деноминация

 20. 20 Профил на gsb
  gsb
  Рейтинг: 660 Неутрално

  До коментар [#17] от "А ЧУМАТА ЧУКА...":

  Хе хе,
  [quote#17:"А ЧУМАТА ЧУКА..."]1 млрд на малкия и средния, не на олигарсите![/quote]
  По-скоро е един милиард на олигарсите а на малкия - среден

 21. 21 Профил на mihaild
  mihaild
  Рейтинг: 442 Неутрално

  За проекта АЕЦ "Белене" Добрев повтори казаното вече от премиера, че той няма да бъде само българско-руски проект.

  Дори не ми се коментира...

 22. 22 Профил на B52
  B52
  Рейтинг: 1640 Гневно

  Басните продължават - "Има ръст на икономиката, но за съжаление той не се чувства от хората" ??????
  Иначе казано има дървено желязо?
  Пък и басни разправя - 1 000 000 000 за идните 9 месеца по конкурентноспособност

  И не пропускайте НАЙ_ВАЖНОТО: "Добрев повтори казаното вече от премиера, че Белене няма да бъде само българско-руски проект."
  Демек БеляНе 6те се строи, с плацебо "западно" участие от 2-3%... Ей, големи продажници излезнаха Гьонсуратите!

  He had decided to live forever or die in the attempt, and his only mission each time he went up was to come down alive.
 23. 23 Профил на lady_sp
  lady_sp
  Рейтинг: 402 Весело

  [quote#15:"elevation04"]Сега да видим Кривогледата Деси какво ще даде....[/quote]
  Е малко ли е премахване тавана за лечение на децата в чужбина и отмяна на избора на екип. Милиарда Дянков го изяде отдавна. Друго не може да обещае... аааа, извинявам се, обеща разбирателство.

 24. 24 Профил на gsb
  gsb
  Рейтинг: 660 Неутрално

  До коментар [#22] от "B52":

  Е не е речено да е западно бе, може някой инвеститор от На Горни Карабах да участва, но... в краен случай може и Шрьодер да почне, па после ще продаде на Путя

 25. 25 Профил на Hristo Hristov
  Hristo Hristov
  Рейтинг: 1366 Разстроено

  Ей цццццц. Сменихме един доказан експерт, с един доказан популист. В края на годината цялото правителство ще ни обяснява, че сме милиардери, ама ние само не го разбираме.

  www.economistbg.com/
 26. 26 Профил на gsb
  gsb
  Рейтинг: 660 Неутрално

  До коментар [#23] от "lady_sp":

  Хора като теб ме отчайват. Няма надежда. Превръщам се в мизантроп

 27. 27 Профил на gsb
  gsb
  Рейтинг: 660 Неутрално

  До коментар [#25] от "Hristo Hristov":

  Грешка Ице, тоя не е доказан.

 28. 28 Профил на СОРОСОИДЕН ИЛЮМИНАТ
  СОРОСОИДЕН ИЛЮМИНАТ
  Рейтинг: 936 Весело

  Е, подходящо е момчето, ясно е с просто око ! Обещава повече, отколкото разни костовисти и ония от тройната коалиция могат да дадат
  Само да не надцаква башбакана, че да не му изкомандва : "Дур бе, кьорпе !"
  Между другото, обясни ли на депутатите защо нещата в министерството не са вървяли добре ? Сигурно момчето и други ентусиасти като него са напирали да отхвърлят задача след задача, но лошият Трайчо ги е спирал ?

  Свободните хора избират, пробват, грешат, успяват и вървят напред. Робите си кютат и чакат някой да ги оправи.
 29. 29 Профил на gsb
  gsb
  Рейтинг: 660 Неутрално

  [quote#28:"БЕЗПАРТИЕН"]

  Е, подходящо е момчето, ясно е с просто око ! [/quote]
  Акцент върху ПРОСТО?

 30. 30 Профил на forumer
  forumer
  Рейтинг: 551 Неутрално

  "Сред приоритетите си той акцентира върху икономиката и заяви, че страната не е в рецесия. Има ръст на икономиката, но за съжаление той не се чувства от хората."

  Растеж се казва, не ръст.
  Щом взеха да твърдят, че няма рецесия, значи има. Просто НСИ парфюмира числата

 31. 31 Профил на СОРОСОИДЕН ИЛЮМИНАТ
  СОРОСОИДЕН ИЛЮМИНАТ
  Рейтинг: 936 Неутрално

  До коментар [#29] от "gsb":

  С невъоръжено око, имам предвид !

  Свободните хора избират, пробват, грешат, успяват и вървят напред. Робите си кютат и чакат някой да ги оправи.
 32. 32 Профил на stanislavdi
  stanislavdi
  Рейтинг: 1780 Неутрално

  според мен тези 1млрд ще отидат в едно средно предпиятие и в едно малко.
  Средното: - Корпоративна търговска банка
  Малкото: - Корпоративна търговска банка (клон Алфатар)

 33. 33 Профил на bta
  bta
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  Егати пича как ги раздава само.

 34. 34 Профил на maniask
  maniask
  Рейтинг: 605 Неутрално

  До коментар [#2] от "Тони!":

  Поздравления, че си написал някакъв нормален коментар, независимо дали критика или одобрение. Форумите станаха като квартално кафе, пълно с брадясали чички с потници.

 35. 35 Профил на lady_sp
  lady_sp
  Рейтинг: 402 Весело

  [quote#26:"gsb"]Хора като теб ме отчайват. Няма надежда. Превръщам се в мизантроп [/quote]
  Наличието на хора като теб ми вдъхват оптимизъм. Не всичко е изгубено. Трябва само да се открие... и да му се отреже лентата.

 36. 36 Профил на forumer
  forumer
  Рейтинг: 551 Неутрално

  До коментар [#11] от "riformator":

  Хахахахах, това е виц на седмицата, много е подходящ за случая

 37. 37 Профил на aron25
  aron25
  Рейтинг: 1366 Весело

  [quote#11:"riformator"]Дъртия циганин - прас един шамар на майката:
  - Кат има, нека яде ма...

  Та и аз това викам, кат има милиарди нека раздават чугуните...[/quote]
  A..шамара, него кой ще "изяде" в този момент - като продължение на вица, де

 38. 38 Профил на aron25
  aron25
  Рейтинг: 1366 Любопитно

  [quote#33:"bta"]Егати пича как ги раздава само.[/quote]
  Виж, да не го "отписваме" толкова рано - я си представи, че се "опъне" на Дянков и наистина го накара да "изкара" мангизите? Тогава май трябва да му пъкопляскаме, струва ми се? Какво като е гербер, може пък освен това да се окаже и пич! Догодина ще го вземем в нашето правителство, ако даде добри резултати при умиращите

 39. 39 Профил на Десен
  Десен
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  Мотото на герберугите е :
  НИКОЙ НЕ МОЖЕ ДА ТИ ДАДЕ ТОВА КОЕТО АЗ МОГА ДА ТИ ОБЕЩАЯ!

  Не цъфтиш ли като цвете, гниеш като бурен.
 40. 40 Профил на outside
  outside
  Рейтинг: 716 Гневно

  Аз обещавам на бизнеса ДО 15 млрд до края на тази седмица.
  Смятам да изпълня един разход от 1000 лв и нека се брои за изпълнено обещание ДО 15 млрд.

  Ваш Патиланчо

  п.п.
  тъпацииииии. Не ви ли е срам от общи приказки.

 41. 41 Профил на aron25
  aron25
  Рейтинг: 1366 Весело

  [quote#13:"gsb"]Абе, тоя да не е ученик на Роско бе? Другари, да работим другари! Аз ще ви дам 1 милиард евро. Ако не ви ги дам, тогава ще ме критикувате
  Бухахахахааааа смех! [/quote]
  Не, не го чух да казва, че ще "надгражда", че се "гордее" с нещо си там - това е "запазана" марка на президента))))

 42. 42 Профил на СОРОСОИДЕН ИЛЮМИНАТ
  СОРОСОИДЕН ИЛЮМИНАТ
  Рейтинг: 936 Неутрално

  До коментар [#38] от "aron25":

  Ха дано, ама надали ! В ГЕРБ не се толерират подобни "своеволия" Да не се заблуждаваме, в едно са много добри -имат доста добра банка с информация за своите хора и така ги държат изкъсо !
  Пък и като му чета биографията, много, ама много се съмнявам !

  Свободните хора избират, пробват, грешат, успяват и вървят напред. Робите си кютат и чакат някой да ги оправи.
 43. 43 Профил на aron25
  aron25
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  [quote#42:"БЕЗПАРТИЕН"]Пък и като му чета биографията, много, ама много се съмнявам ![/quote]
  Аз пък се впечатлих - завършил в САЩ, после специализирал в Англия..не "срича" английския. Все бонуси към стартовото му положение. Да видим...

 44. 44 Профил на alexsilver
  alexsilver
  Рейтинг: 1812 Любопитно

  "...Добрев обеща до 1 млрд. лв. за бизнеса до края на годината..."

  Хехе, обещал. Това момче не знае ли, че имаме само един Сребърен фонд? С чия пита ще прави помена?

 45. 45 Профил на SHTASTLIV
  SHTASTLIV
  Рейтинг: 442 Гневно

  Предполагам, че тези пари ще ги вземат банките. Нали така помагат!?! Дават парите на банките и те намалят с по 1% лихвата на фирмените кредити при това за кратък срок до 1 год. Това ли е помоща??? Да ви пи... на помоща!!! Пак всичко за банкерите /Господ здраве да им дава / !!!

  Ян Биби Ян ;)
 46. 46 Профил на СОРОСОИДЕН ИЛЮМИНАТ
  СОРОСОИДЕН ИЛЮМИНАТ
  Рейтинг: 936 Неутрално

  До коментар [#43] от "aron25":

  Изобщо нямах предвид езиковата му подготовка, а дали ще е толкова самостоятелен, че да се опъне на Дянков.

  Свободните хора избират, пробват, грешат, успяват и вървят напред. Робите си кютат и чакат някой да ги оправи.
 47. 47 Профил на newmind
  newmind
  Рейтинг: 551 Неутрално

  Обеща 1 милиард ! Проблемът на това правителство е времето "ЩЕ"....още от Плевнелиев до Добрев все сме в "ЩЕ" и "постната пица"
  Дори да има някакви пари те отново ще бъдат за наште си фирми, а малкия бизнес едва крета и умира ден след ден от безумията на министри като Добрев!
  За какво беше нужно да се въвеждат нови касови апарати от 1 април със СМС такива каквито няма никъде в цивилизованите страни? това е разход от 400 лв. 120 лв. за СМС !
  Във време на финансво колапс - удряй още по малкия бизнес ! Но как това да го разберат деца като Добрев,Павлова,Десислава....единствено расте цената на изрядността и тежестта на рестрикциите! Който няма касов апарт НАП глобява с 10 000 лв., а толкова пари малките фирми не изкарват на година!!! Боже пази България !

 48. 48 Профил на СОРОСОИДЕН ИЛЮМИНАТ
  СОРОСОИДЕН ИЛЮМИНАТ
  Рейтинг: 936 Неутрално

  До коментар [#47] от "newmind":

  Не само глобяват, а и затварят обекта. И нека да ми обяснят как ще бъдат принудени търговците да маркират всяка продажба - ще сложат видеокамери над апарата ли ?
  На търговеца какво ще му попречи да вземе парите и да не издаде фискален бон, както досега го е правил ?

  Свободните хора избират, пробват, грешат, успяват и вървят напред. Робите си кютат и чакат някой да ги оправи.
 49. 49 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 1055 Неутрално

  По думите му за първото тримесечие по нея на бизнеса са изплатени около 29 млн. лв.

  Аз ли не мога да броя, това ли момче има машина на времето и вече знае калко са изплатени за първото тримесечие дето не е свършило!?

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 50. 50 Профил на 4u4o
  4u4o
  Рейтинг: 646 Неутрално

  Каквото и да ви кажат и направят все плюете. Който и да сложат за министър пак плюете. Гати хейтърите сте ненаситни и неориентирани!

 51. 51 Профил на dissident
  dissident
  Рейтинг: 768 Неутрално

  Ей, много пари натрупаха тези хора. Бъркат в джоба и вадят един милиард. И не само това, но го и раздават.
  Поредният смешник. Ще раздава пари за да поощрява бизнес. Това ще е нова форма някои да се обогатят без да работят. И дума не споменава за подобряване на условията за малкия бизнес.
  Преди години имаше куферна търговия. Ходеха хората до Турция, донасяха гащи, потници, ризи и какво ли не и ги продаваха на доста ниска цена. Стоката бе много качествена и евтина. Дойдоха монополистите мутри, въведоха закони и унищожиха този вид бизнес, започнаха да внасят китайски боклуци и ги продават на много по-висока цена. Могат да си играят с цените както си искат. Те са единствени на пазара.
  В много европейски страни дори не е необходимо да регистрираш фирма ако имаш малък бизнес и всеки който иска може да внася и да продава. Казва се "свободна търговия".
  Кратуните в НС никога не могат да разберат тези неща. Издействаха България да влезе в ЕС и си въобразяват че са постигнали всичко. Нещастници.

 52. 52 Профил на jojin
  jojin
  Рейтинг: 605 Весело

  До коментар [#14] от "442":
  ++++++++++++++ ха-ха-ха...

 53. 53 Профил на !D !калпав е новия вид Дневник!
  !D !калпав е новия вид Дневник!
  Рейтинг: 880 Весело

  Ми ..то не остана аз какво да кажа.
  Освен до скоро!!!В Катар.
  И на слука..тука риби много!!

 54. 54 Профил на alter_ego
  alter_ego
  Рейтинг: 605 Гневно

  Добрев, от къде ще изкара 800 милиона за да ги "раздаде" на бизнеса? ОП ще ги възстанови после, но от къде ще ги намери? Тия хора за балаци ни мислят вече. Аз ще направя това, аз ще направя онова...резултат както Нешка Робева казва "ЗЕРО"

 55. 55 Профил на lady_sp
  lady_sp
  Рейтинг: 402 Неутрално

  [quote#47:"newmind"]Обеща 1 милиард ! Проблемът на това правителство е времето "ЩЕ"[/quote]
  Мисля че скоро ще премине в "БЕШЕ"...

 56. 56 Профил на dimko
  dimko
  Рейтинг: 556 Весело

  Милиард са , ... за периода до 2020 г., включително ...

 57. 57 Профил на dissident
  dissident
  Рейтинг: 768 Неутрално

  До коментар [#54] от "alter_ego":

  Друго е по-грозно, че вече загубиха реална представа от нещата. Бизнеса трябва да заработва пари а не да получава на готово. Работата на правителството е да въвежда закони облекчаващи работата на бизнесмените а не да им раздава пари.
  На тези им е повреден чипа. Ще избутат един мандат, ще напълнят гушите а на старната - майната й.

 58. 58 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 1055 Неутрално

  До коментар [#45] от "SHTASTLIV":

  Предполагаш ... Ма не знаеш ... Всъщност изобщо не си в час ... Всъщност хал хабер си нямаш ...

  Ама важното е да се изпикаеш на някого!

  Тука вече си специалист!!!

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 59. 59 Профил на bat_plamen
  bat_plamen
  Рейтинг: 4096 Неутрално

  Едно е да обещаваш,а съвсем друго е да го изпълниш!Нашите политици са много силни на обещания,но щом се стигне дела.....нещата се променят драстично!

 60. 60 Профил на alter_ego
  alter_ego
  Рейтинг: 605 Весело

  До коментар [#57] от "dissident":

  Сметни 12% от 800 милиона, които отиват за консултантски разходи, ако не се лъжа толкова се позволята от оперативните програми.

 61. 61 Профил на СОРОСОИДЕН ИЛЮМИНАТ
  СОРОСОИДЕН ИЛЮМИНАТ
  Рейтинг: 936 Неутрално

  До коментар [#50] от "4u4o":

  Не сме хейтъри, просто ГЕРБ с нищо не помогна на малкия и средния бизнес, напротив - доунищожи го с измишльотини като това за касовите апарати, с таксата самоохрана, измислена от Цвъко, с вдигнатите в пъти, пъти, пъти, пъти /както обича да повтаря Боко/ данъчни оценки, върху които се изчисляват местните данъци и такси, с вдигането на осигурителните прагове, с бавенето при възстановяването на ДДС и т.н. и т.н. ! И толерира единствено няколко гербави монопола, предполагам знаеш кои са !
  Затова и всеки нормален човек се дразни от празните приказки и нищонеправенето - нещо в което всички от ГЕРБ са ненадминати !

  Свободните хора избират, пробват, грешат, успяват и вървят напред. Робите си кютат и чакат някой да ги оправи.
 62. 62 Профил на In my world
  In my world
  Рейтинг: 639 Неутрално

  ,,Добрев обеща до 1 млрд. лв. за бизнеса до края на годината'' Пак обещания и лъжи.

  In many wars between the CIVILIZED MAN and the SAVEGE.Support Civilized man defeat the terror(islam)
 63. 63 Профил на baltoff
  baltoff
  Рейтинг: 442 Неутрално

  Дръжте се -обещава 1 милиард(което няма да стане),а ще измисли следващата простотия за да вземе 2 милиарда.
  Ако някой не знае - в Калифорния се обсъжда законопроект за премахване на всякакви данъци за фирми с оборот до 1 милион долара,а в Германия кварталният бакалин се вижда със счетоводителят си веднъж в годината за два часа.Пак в Германия можеш да направиш банков превод от банкомат на когото искаш без никакви такси.Лихвите по кредитите са смешни(няма да ги напиша,че има хора със слабо сърце).
  Да не забравя - и в двете държави(по-горе) политиците се оттеглят при най-малкото съмнение за аморални мисли ,действия или връзки.

 64. 64 Профил на SHTASTLIV
  SHTASTLIV
  Рейтинг: 442 Неутрално

  До коментар [#58] от "tribiri":

  хахахахаха ! СМЕШНИК!
  Имам 7 годишен опит във водеща банка на мениджърска позиция. Всеки път, когато държавата помага на бизнеса прави точно това! поема част от лихви, такси и т.н.! При това само на отбрани фирми! Ако си засегнат, питай по-висши от теб ръководители и те ще те светнат! Ако не смееш да питаш тях, питай гугъла хахахахах! Смешник! Виж какво са правили преди и ще ти светне!

  Ян Биби Ян ;)
 65. 65 Профил на who cares
  who cares
  Рейтинг: 494 Неутрално

  винаги съм считал, че министри трябва да стават само хора, които са създали своя, собствена компания, вложили са свои, собствени пари, изкарали са поне две години на печалба и са създали поне две работни места. Останалото е младежко тинтири-минтири

 66. 66 Профил на shumkar
  shumkar
  Рейтинг: 847 Неутрално

  [quote#57:"dissident"]Работата на правителството е да въвежда закони облекчаващи работата на бизнесмените а не да им раздава пари. [/quote]
  Парите от разни европейски програми ще бъдат дадени на "наши фирми", другите ще им е.ем майката-чрез разни НАП проверки, трудова медицина, и т.н.
  А пък при АЕЦ! Нали има някакви френски и немски електроники - ето ти и неруското участие.

 67. 67 Профил на remover
  remover
  Рейтинг: 442 Неутрално

  "Добрев обеща до 1 млрд. лв. за бизнеса до края на годината"
  Хахаха ,евала,на 32 години явно от опит приказва момчето ,обещано ли ни е отново ?

 68. 68 Профил на aron25
  aron25
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  [quote#46:"БЕЗПАРТИЕН"]а дали ще е толкова самостоятелен, че да се опъне на Дянков.[/quote]
  Напълно споделям опасенията ти. Доколкото разбрах, от мен нищо не зависи, затова пък мога да запаля цигара и да им гледам сеира.)))

 69. 69 Профил на az_sam
  az_sam
  Рейтинг: 388 Неутрално

  хахахахаххаххахах...............

 70. 70 Профил на ga6tisperka
  ga6tisperka
  Рейтинг: 442 Весело

  "...властта не може да помогне на всички...само на някои !"

 71. 71 Профил на az_sam
  az_sam
  Рейтинг: 388 Неутрално

  става ли така - ако не си изпълниш обещанието - ти се отнема цялото имущество в името на народа......

 72. 72 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 1055 Неутрално

  До коментар [#64] от "SHTASTLIV":

  Каква беше мениджърската позиция?
  Има само три линии, по които са минавали пари през банките. Фонд Земеделие, ББР - малки и средни предприятия и ББР - селски производители.
  По нито една от тях на банките не е разрешавано да си повишават самоволно цената на финансиране.
  Сега стартира 4-та линия за подпомагане на малкия и средния бизнес. Нито една от тези линии не е с пари на ЕС.

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 73. 73 Профил на Мазен чех
  Мазен чех
  Рейтинг: 660 Неутрално

  До коментар [#19] от "ju.li":

  Ха ха, преди години един мой клиент така разправяше - като почнат да ми говорят за сделки над 100 000 лв и почвам да гледам тавана, интериора, дрехите и секретарките щото знам че нищо няма да стане.

  икономист - неграмотник с диплома
 74. 74 Профил на Настрадин Ходжа
  Настрадин Ходжа
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  ОК, Цветелинка, Цеко Минев, тимаджиите, титаните, Златев и Черепа ще лапнат милиард, който послед ще трябва да се възстановява от бюджета като се установят нарушения.

  А за нас трудещите се ще обещае ли нещо, освен тупане на брашняния чувал до съдиране?!

  #ДАНСwithme до #ОСТАВКА
 75. 75 Профил на hinin37
  hinin37
  Рейтинг: 551 Неутрално

  Много врагове на България са се концентрирали в тоя форум...Аман от ПАТРИОТИ!!...

 76. 76 Профил на baraba555
  baraba555
  Рейтинг: 497 Любопитно

  "За връзката с Турция вчера в Анкара премиерите на двете страни подписаха договор"
  Дневник 14:30ч.

  "Реално обаче по време на визитата в Анкара Борисов и Ердоган така и не подписаха междуправителствен меморандум, както се надяваше Борисов. Единственият документ, засягащ изграждането на тръбата, беше декларация за ускоряване нa газовата връзка, която беше подписана от Добрев и турския му колега. Меморандум за разбирателство за изграждането на интерконектора беше подписан още през януари 2010 г. между Botas и "Булгаргаз", но оттогава по проекта не е направено нищо."
  Капитал 16:58ч

  А сега кой лъже?

  http://www.capital.bg/politika_i_ikonomika/bulgaria/2012/03/21/1792615_gazova_vruzka_s_turciia_shte_ima_neiasno_koga/

 77. 77 Профил на serafin
  serafin
  Рейтинг: 798 Неутрално

  Др. Добрев, как ще го раздадете този милиард? По партийни организации, или ще разиграете томбола?
  Не веднъж съм казвал, възможността да се вземат "безплатни" пари изкривява и деформира стимулите.
  А кога ще седнете та да си прегледате законите, които се ритат един друг по кокалчетата, ще прегледате всички режими и административни процедури, кога ще се сетите да си обучите администрацията.....

  Ако искаш нещо да НЕ бъде свършено създай комисия
 78. 78 Профил на serafin
  serafin
  Рейтинг: 798 Неутрално

  До коментар [#19] от "ju.li":

  Доста преди този имаше един, другаря с доларите му викаха... Гумен Речев ли беше, Румен Гечев ли беше не си го спомням точно, но за доларите помня

  Ако искаш нещо да НЕ бъде свършено създай комисия
 79. 79 Профил на serafin
  serafin
  Рейтинг: 798 Неутрално

  До коментар [#19] от "ju.li":

  И точно след този с доларите дойде Костов да вади колата от батака...

  Ако искаш нещо да НЕ бъде свършено създай комисия
 80. 80 Профил на serafin
  serafin
  Рейтинг: 798 Неутрално

  До коментар [#2] от "Тони!":

  И като премехне пречещата администрация къде и кой ще раздава обещаните на едро кинти? В бакалницата може би?
  Цялата система с това раздаване на пари е сбъркана изначално.

  Ако искаш нещо да НЕ бъде свършено създай комисия
 81. 81 Профил на serafin
  serafin
  Рейтинг: 798 Неутрално

  До коментар [#57] от "dissident":

  Не ми остава нищо друго, освен да Ви сложа 1 000 000 000 плюса

  Ако искаш нещо да НЕ бъде свършено създай комисия
 82. 82 Профил на serafin
  serafin
  Рейтинг: 798 Неутрално

  До коментар [#57] от "dissident":

  Съвпадението с милиарда на Добрев е чиста случайност.
  Напълно споделям мнението Ви!

  Ако искаш нещо да НЕ бъде свършено създай комисия
 83. 83 Профил на rozablue
  rozablue
  Рейтинг: 388 Неутрално

  Чудя се защо изобщо е приел. Преценявайки ситуацията, можел е просто да си подаде оставката - никой не може да го кара насила да става министър. Това е като че ли сме на война, единият е допуснал гаф против родината - някаква фатална грешка, и другият по заповед на генерала, веднага завества. Е,да ама не сме на война. И всеки разумен човек вижда какво сатва и има право на избор.

 84. 84 Профил на cucing
  cucing
  Рейтинг: 660 Неутрално

  Дружко си е да обещаеш. Съ всем друго да изпоълниш!
  Браво Добрев ние ти вярваме на 1000%.

  ура и да живей!!!
 85. 85 Профил на stdmv
  stdmv
  Рейтинг: 442 Неутрално

  А Бойко обеща през 2006 г завож за боклука (http://www.vesti.bg/?tid=40&oid=918453).

  А не 3 септ 2011 обеща електронно правитество за 3 март 2012 г. (http://www.segabg.com/article.php?issueid=10037&sectionid=16&id=0000101)

 86. 86 Профил на Peacock
  Peacock
  Рейтинг: 1156 Весело

  ХАха - ОБЕЩАЛ - Той Бойко две години и половина все обещава, този ощ не дошъл и той с големия РОЗОВ черпак!

  Весела ПРОЛЕТ!

  http://beli-pauni.blogspot.com/

 87. 87 Профил на hyram1
  hyram1
  Рейтинг: 605 Неутрално

  Най напред да се разплатят със малкия и среден бизнес и тогава да говори .

 88. 88
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 89. 89 Профил на 952
  952
  Рейтинг: 629 Неутрално

  До коментар [#0] от "ВСИЧКИ от 1 до 88":

  Ей- това Ганьо е еб@си тъпанара! Човекът още не е влязъл в кабинета си- вие го изядохте бе...

  Подкрепете го бе, тъпанари! Може и да се провали после- като всички досега, ама- в момента му трябва подкрепа на човека бе! Доскоро и името му не знаехте, днес го изядохте... Само щото е станал министър...

  Страшна злоба, завист и простотия по Ганьово!


  Колко жалко, че всички, които знаят как трябва да се управлява България, са заети да пишат разни неща по форумите...
 90. 90 Профил на tanya_ivanova32
  tanya_ivanova32
  Рейтинг: 388 Неутрално

  "Аец Белене няма да бъде само българо-руски проект..."-думите са на Д.Добрев...Е, аз Ви питам господин министър, защо толкова често си сменяте позициите в ГЕРБ ??? АКО ЩЕ ПРАВИТЕ ЦЕНТРАЛА - ЩЕ ВИ ТРЯБВАТ МНОГО ПАРИ, ЗА КОИТО ПАРИ ВЕЧЕ Е КАЗАНО ТОЧНО И ЯСНО, ЧЕ ГИ НЯМАТЕ...следователно трябва Ви финансиране, възвращаемост ще има, щом хората си плащат сметките...ИЗВОДИТЕ СА СЛЕДНИТЕ - ОЩЕ ЕДНА трета СТРАНА, НАМЕСЕНА В ТОЗИ ПРОЕКТ ЩЕ НАПРАВИ ПРОЕКТА НЕИЗГОДЕН за страната ни, руснаците няма да имат нищо против да си получат парите от тази трета страна, а после договорите ни се обвързват със зависимост и задължения към третата страна...,която страна ще има изгода от бъдещи печалби...!!! АЙДЕ СПРЕТЕ ДА СЕ ПРОДАВАТЕ И ПРЕДЛАГАТЕ ТОЛКОВА ЕВТИНО...ПИТАМ ВИ - КОЛКО ЩЕ НИ " ИЗДЪРЖИ " АЕЦ КОЗЛОДУЙ ??? ВЪЗМОЖНО ЛИ Е РУСКО ФИНАНСИРАНЕ НА ТОЗИ ПРОЕКТ С ВЪЗМОЖНОСТ ЗА РАЗСРОЧЕНО ПЛАЩАНЕ...??? ЩЕ БЪДЕ ЛИ КАЧЕСТВЕНО НАПРАВЕНА ТАЗИ ЦЕНТРАЛА- СКОРО ИМАШЕ СКАНДАЛ С РУСКА КОМПАНИЯ, ПРОИЗВЕЖДАЩА ОБОРУДВАНЕ ЗА АЕЦ ОТ НЕПОДХОДЯЩИ ЗА ЦЕЛИТЕ МАТЕРИАЛИ И МЕТАЛИ...!!!???

 91. 91 Профил на SHTASTLIV
  SHTASTLIV
  Рейтинг: 442 Неутрално

  До коментар [#72] от "tribiri":

  Позицията е Мениджър - национално ниво. Дано знаеш, какво значи Тоест, регионалните са под мен! Над мен - изп.директор!

  Прочети новините! Нарочно не ти отговорих, явно не си запознат! Не ми плащаш да те светкам по разни теми ....!

  Отпуснали са 100 млн. лв. на банките за "нови" МСП сегмента. Много, ама много мразя да казвам АНТК - Аз Нали Ти Казах!
  Спомни си, какво казах...че парите ще ги вземат банките за уж по-ниски лихви по кредити Ей, пич ... ти на където си тръгнал аз от там се връщам )) хахаха
  Хубав ден!

  Ян Биби Ян ;)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK