Пътните фирми намаляват цените за почистване на знаци и подрязване на клони

Архив

© Анелия Николова

АрхивВече има нови оферти от фирмите за поддръжка на пътищата и цените на някои компоненти, сред които почистването на пътните знаци, подрязването на клони и озеленяването ще бъдат намалени. Това обяви в интервю за БНТ министърът на регионалното развитие Лиляна Павлова. Причината за намаляване на тарифите е, че тези услуги не зависят от цените на горивата и битума, уточни Павлова.


Днес Агенция "Пътна инфраструктура" започва преговори с частните фирми за пътно поддържане за понижаване на цените услугите.


Решението за това беше взето, след като в началото на месеца стана ясно, че за едни и същи услуги в различните региони фирмите получават драстично различни суми. В началото на месеца изпълнителният директор на агенцията Лазар Лазаров поиска от частните изпълнители до 23 март да представят нови, по-ниски оферти. Държавната структура се аргументира с икономическата ситуация в страната и ограничения финансов ресурс за ремонт и снегопочистване на републиканската пътна мрежа.
От агенцията се заканиха, че ако цените за пътно поддържане не се намалят, договорите им ще бъдат прекратени.


Разликите са фрапантни и до края на седмицата ще стане ясно кои договори ще бъдат ревизирани, заяви още министър Павлова. Тя уточни, че вече са наложени глоби за над 700 000 лева на фирмите, които не се справиха със снегопочистването по време на усложнената зимна обстановка в страната.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK