Делян Добрев: Приходите от концесии до април надхвърлят цялата сума за 2010 г.

Делян Добрев: Приходите от концесии до април надхвърлят цялата сума за 2010 г.

© Цветелина БелутоваПриходите на държавата от концесионни такси до края на април са 42.857 млн. лв. и надхвърлят сумата, получена за цялата 2010 г. Това съобщи по време на парламентарния контрол министърът на икономиката Делян Добрев.


Според него това се дължи на по-добрия контрол от страна на държавата след като беше създаден единен орган за концесиите към икономическото министерство и също на дадените повече разрешителни на бизнеса.


От май 2011 г. са дадени 110 концесии и са разкрити стотици работни места, посочи министърът. Той даде пример с подписания наскоро договор с "Върба Батанци", където щели да се разкрият 700 работни места.


В момента под контрола на държавата са 480 разрешения за концесии за добив на подземни богатства.
За миналата година приходите от концесионна дейност са нараснали с 53 на сто спрямо 2010 г. достигайки 63.247 млн. лв. при 41.178 млн. лв. година по-рано, съобщи още Добрев.

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK