Един кандидат подаде обвързваща оферта за "Техноекспорстрой"

Емил Коцев

© Красимир Юскеселиев

Емил КоцевЕдна фирма подаде обвързваща оферта в конкурса за продажбата на 103 970 акции, представляващи 100% от капитала на "Техноекспортстрой" ЕАД, София, до изтичане на крайния срок, който беше днес в 15 часа, съобщиха ог Агенцията за приватизация и следприватизационен контрол. Това е "АТ Инженеринг 2000".


Предстои конкурсната комисия да отвори офертата и да се запознае по същество с предложението на участника.


Това се случва на третия търг след два неуспешни. В последния за разлика от предишните не беше определена минимална цена за компанията. Първоначално определената беше 68 млн. лв., която по-късно беше намалена на 60 млн. лв. 
На 25 юли стана известно, че дългогодишният директор на държавното все още дружество Емил Коцев е бил сменен. От началото на юли дружеството е с нов принципал - Министерството на финансите. Преди това то беше към Министерството на регионалното развитие и благоустройството. 


Държавната компания е създадена през 1964 г. като консултант и строител, работил основно в Близкия изток и Африка. Сега дейността й е основно в България – през 2010 г. е работила в курорта Боровец и софийския кв. "Малинова долина". 

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK