Енергийният министър смени шефовете на НЕК и "Мини Марица-изток"

Министърът на икономиката и енергетиката продължава да прави финните настройки в ръководените от него ресорси

© Юлия Лазарова

Министърът на икономиката и енергетиката продължава да прави финните настройки в ръководените от него ресорсиМинистърът на икономиката, енергетиката и туризма Делян Добрев прие оставката на Иво Лефтеров като изпълнителен директор на НЕК ЕАД и освободи Евгени Стойков като изпълнителен директор на "Мини Марица-изток" ЕАД, съобщи пресцентърът на ведомството. Мястото на Лефтеров ще бъде заето от Крум Анастасов.


Новият директор на "Мини Марица-изток" е Теодор Дребов. Промените са приети от БЕХ и бордовете на двете дружества. Смяната на Евгени Стойков се налага, с цел да се подобри координацията и темпото на работа в дружеството.


Новият изпълнителен директор на НЕК ЕАД Крум Анастасов е завършил Техническия университет в София, специалност "Електрически мрежи и централи". Специализирал е икономика, мениджърски умения и лична ефективност в Центъра за професионално обучение към KPMG Advisor и Eagle’s Flight Creative Training Exellence Inc. - Канада, както и бюджетиране в Нов български университет.
Анастасов има 21 години стаж в енергетиката, от които десет - на ръководни постове. Трудовият му път досега е преминал в Електроснабдителен клон Кюстендил към НЕК ЕАД, предприятие "Електроснабдяване-София област", "Електроразпределение София област" АД, "ЧЕЗ Разпределение България" АД и НЕК ЕАД. До момента на назначението му за изпълнителен директор, Крум Анастасов е ръководител управление регулиран пазар в НЕК ЕАД.


Новият директор на "Мини Марица Изток" Теодор Дребов е минен инженер, специалност технология на минното производство, завършил Минно-геоложкия университет в София през 1986г. Бил е директор на държавните мини "Антрацит" и "Бобов дол", ръководил е различни направления в бившите Комитет по енергетика и Държавна агенция по енергетика и енергийни ресурси.


Последната му месторабота е в дирекция "Природни ресурси и концесии" в МИЕТ. Дребов е доказан експерт и ръководител с 26 години трудов стаж по специалността. Професионалният му опит включва планиране, организация и управление на производствения процес в открити и подземни въглищни рудници, техническа ликвидация/консервация и рекултивация на нарушени от минната дейност терени, ред и условия за осъществяване на концесионната дейност по добив на подземни богатства.

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK