Добрев: Имаме резервен план за "Атомстройекспорт", няма да плащаме

За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, трябва да влезете в профила си или да се регистрирате. Вход | Регистрация
За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, влезте в профила си.
Коментари (188)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Къти
  Къти
  Рейтинг: 594 Неутрално


  ГЕРБ-ерски ЧЕП тъпче Конституцията и законите.

  ЧЕП означава Член на Европейския Парламент. А вие какво си помислихте?

  И сигурно веднага се досетихте, че пак ще става дума за ЧЕП Владимир Уручев, от ПП ГЕРБ, бивш главен инженер на блокове от 1 до 4 в АЕЦ „Козлодуй” ЕАД, а понастоящем, освен „политическите си ангажименти”, се подвизава и като член на Съвета на директорите в родната АЕЦ, а също така и член на Управителния съвет на Държавно предприятие „Радиоактивни отпадъци” (ДПРАО). Няма да се учудя ако скоро разберрем, че е поканен и в ръководството на американската програма за космически изследвания НАСА. Не може да му се отрече таланата на този ЧЕП. Но сигурно ще се запитате, как е възможно това? Как е по силите и възможностите на един единствен човек да изпълнява толкова много и толкова отговорни задачи едновременно? Но да допуснем че може, тогава как това е уредено от закона? Нека видим.

  Владимир Уручев е избран за ЧЕП по „Закон за избор на ЧЕП от Република България”. Член 2 на този закон постановява: „Статусът на ЧЕП е несъвместим с:”. Следват цели единадесет точки в които се изброяват конкретни длъжности, но те явно не са допаднали на Уручев, поради което той се е ориентирал към точка 12, на същия член 2, която гласи: „изпълняването на друга служба или извършването на дейност, която според закон е несъвместима с положението на народен представител.” Остава сега да проверим цялото законодателство, за да видим дали случайно Уручев е нарушил статусът на ЧЕП.
  Не е ли най-добре първо да погледнем в основни закон на страната – Конституцията на РБ? Ето какво казва тя:

  Съгласно чл. 68: народните представители не могат да изпълняват друга държавна служба или да извършват дейност, която според закона е несъвместима с положението на народен представител.
  Според чл. 72: последствията от установяване на такава несъвмесимост е прекатяване на пълномощията му с решение на Конституционния съд.

  До тук добре. Но къде да видим, кои длъжности са несъвместими с положението на народен представител? И понеже „Правилник за организацията и дейнсостта на Народното събрание” е със статут на закон, може би там ще намерим отговора.

  Чл. 118. (1) Народният представител не може да изпълнява друга държавна служба или да извършва дейност, която според закона е несъвместима с положението на народен представител.
  (2) Народният представител няма право да участва в управителни или надзорни органи на търговски дружества и кооперации.

  В своята практика Конституционния съд на РБ се е произнасял по близък казус, като е установил, че изпълняването на длъжността народен представител е несъвместима с длъжността изпълнителен директор в държавно предприятие със 100% държавен дял. В този случай пълномощията на народния представител са били предсрочно прекратени.

  Какво излиза на практика? ЧЕП Уручев е погазил Конституцията на РБ и Правилника на НС не веднъж, а цели два пъти! Веднъж, когато е приел да бъде назначен за член на СД на АЕЦ ‘Козлодуй” и втори път – в УС на ДПРАО.
  Но така си мислите вие. Далеч не така мисли самият ЧЕП Уручев. За да легитимира погазването на Конституцията на РБ и други закони той подава пред ЕП следната Декларация за финансовите интереси на ЧЕП Уручев. Видно от нея, срещу упражняваните от него дейности, извън „политическите си ангажименти”, той е посочил че прави това за „БЕЗ ВЪЗНАГРАЖДЕНИЕ”. Така, според него, той не нарушава законите. Но в същото време в нито един от погазените от него закони не се прави изключение за случаите, когато това се прави за „БЕЗ ВЪЗНАГРАЖДЕНИЕ”.
  И кой нормален човек би повярвал че именно този „национално отговорен политик” би вършил токлова много неща за „БЕЗ ВЪЗНАГАЖДЕНИЕ”? Още веднъж ще напомня, че Уручев е поставен на тези позиции, за да обслужва три огромни корупционни схеми, за източване на стотици милиони лева. 1. Ненужното „удължаване живота на блокове 5 и 6” в АЕЦ „Козлодуй” – над 500 милиона лева. 2. Строителството на 7-ми блок в Козлодуй, на двойна цена, т.е. още 8 милиарда лева минус. 3. Извеждане от експлоатация на блокове 3 и 4 със средства от фонд, с набрани средства от над 3 милиарда лева. При управлението на такива огромни суми защо му е на Уручев да „работи ЗА ВЪЗНАГРАЖЕНЕНИЕ”? Та нали всеки който получи макар и малка част от кухите поръчки по горните три схеми ще намери начин да му се „отблагодари. Не ли?
  Заедно с това възникват и още два интересни въпроса, от усилията да се труди за „БЕЗ ВЪЗНАГРАЖДЕНИЕ”. Кой му плаща самолетните билети от Брюксел до София и обратно, а също така и транспорта от София до Козлодуй и обратно, за да може той ежеседмично да участва в заседанията на СД на АЕЦ-а? Същото се отнася и за участията му в заседанията на УС на ДПРАО. Не на последно място стои и въпроса за отговорността. Ако той работи за „БЕЗ ВЪЗНАГРАЖДЕНИЕ” то каква отговорност носи в случай на провал на ууправленските си усилия?
  Това че Уручев работи за „БЕЗ ВЪЗНАГРАЖДЕНИЕ” е толкова вярно, колкото е вярно и това, че ядрената енергия е най-евтина. „Най-евтината енергия” ще бъде доизизплащана от десетки хиляди поколение в бъдеще, под формата на отчисления за съхраняване на ядрените боклуци, произвеждащи се сега. „Безплатния труд” на Уручев го плащаме всички ние сега, плюс, бъдещите поколения, които още не знаят за това, защото удължаването на живота на блокове 5 и 6 и строителството на 7-ми блок ще произведат още повече ядрен боклук. „Безплатния труд” на Уручев е като безплатния обяд. Който вярва че той съществува нека вЕрва и на ядрената мафия.

  Това не е единствената Декларация, която ЧЕП Уручев е подал по хода на усилията си да получи желаните назначения, за да „работи за нашето благо и просперитет”. Има поне още цели три декларации, подавани пред една или друга национална институция, за да „покаже”, че при тези назначения липсва конфликт на интереси. И всички те са коя от коя по-абсурдни. В една от тях, за да получи назначението в ДПРАО, даже се стига до абсурда да признае, че е служител на АЕЦ „Козлодуй”, НО понеже през последните 12 месеца не е бил нечий друг служител от това следва, че няма конфликт на интереси. Макар от същата декларация да става ясно, че той от броени дни е на позиция в централата. Пълен абсурд.
  Запазвам си правото да информирам съответните национални и европейски институциии за този прецедент.

  Г. К.

  Всичко, за пресъпленията на ядрената мафия единствено и само тук: http://gikotev.blog.bg
 2. 2 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 4315 Неутрално

  Да залагаш чуждо дупе си е оправдан риск!

  Libertarianism is just anarchy for rich people
 3. 3 Профил на jubal harshaw
  jubal harshaw
  Рейтинг: 1341 Весело

  На всички данъкоплатци безплатен съвет - като имате време, помолете се за победа в спора.

  Ще сте свършили работа поне колкото г-н министъра.

  http://jubalharshaw.wordpress.com
 4. 4 Профил на Ще върнем България в Европа
  Ще върнем България в Европа
  Рейтинг: 1693 Весело

  "Този реактор, който в момента работи в Русия, е продаден за 78 милиона лева, а на хартия пише, че ще вземем 200 милиона."

  Оценката на хартия е 296 мил. евро. Разликата от 90 мил. евро къде изчезна, Деляне?

 5. 5 Профил на pongo76
  pongo76
  Рейтинг: 381 Весело

  Няма да плащаме, ама друг път. Като се сетя за останалите колеги на тоя как обещават с пълни шепи, никога не съм бил по-убеден, че хем ще платим, хем те ще си вземат "комисионната", хем няма да имаме АЕЦ, а накрая Тиквоний ще го обяви това ако не за успех, то поне за провал на Станишев

 6. 6 Профил на danakoplatec
  danakoplatec
  Рейтинг: 488 Неутрално

  Аз предлагам всички ние, обикновените хора, да действаме по план "шут в г...а"!

 7. 7 Профил на мрачен интелектуалец
  мрачен интелектуалец
  Рейтинг: 594 Неутрално

  Трудно ми е да вярвам на обещания от тоя

 8. 8 Профил на navy
  navy
  Рейтинг: 861 Неутрално

  ".....................На площадката на Белене е имало 80% готов блок, който е развален, преди започването на проекта. За развалянето се плаща. Този реактор, който в момента работи в Русия, е продаден за 78 милиона лева, а на хартия пише, че ще вземем 200 милиона. Под него стоят подписите на шефовете на НЕК,............"


  Ами ето:
  Шефът на НЕК Красимир Първанов може да се окаже в конфликт на интереси, пише в петък вестник "Пари". Причината е, че като съдружник в три енергийни компании и с участие в соларен парк край Видин неговият 22-годишен син Петър Първанов влиза в търговски отношения с държавната компания, която баща му ръководи.
  http://www.dnevnik.bg/print/arhiv_pari/2011/04/08/1690833_bezkonfliktni_interesi/

  Шлосер от ВМЕИ "Ленин" ТМММ - 8-ми разряд
 9. 9 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 4315 Неутрално

  [quote#5:"pongo76"]а накрая Тиквоний ще го обяви това ако не за успех, то поне за провал на Станишев [/quote]
  ББ винаги е прав дори и ако е седнал на четвъртит !

  Libertarianism is just anarchy for rich people
 10. 10 Профил на Малката Пица
  Малката Пица
  Рейтинг: 800 Неутрално

  Майката му дала ли ме е да закувсва сутринта на Делянчо?

  Да не вземе да му спаднат хубавите бузки.

  Иначе човека е класическа герберска калинка - некадърен до болка.
  Хубавото при него е, че успя да се дипломира миналата година, и сега може да работи на пълен работен ден. Ако се беше забавил сега трябваше да съчетава лекциите в УНСС с работата като министър.

 11. 11 Профил на Gouverneur général
  Gouverneur général
  Рейтинг: 968 Любопитно

  Гербосси срещу едроросси , как да си разделим 1 млрд. евро за сметка на българските данъкоплатци. Предния път едроросси си разделиха с тройната 50 млрд рубли за сметка на РФ за прехвърляне на прословутия беленски реактор, а сега реципрочно ще ущипят България с 1 млр. евро, предизборно !
  Делян защо не потвърди 100% сигурност, че ще спечели делото? За газта преди се изхвърли че ще има 11% намаление а какво се получи - о.67 % !

  1945 г. започна ЗЛАТЕН ВЕК за ЧЕРВЕНАТА МАФИЯ
 12. 12 Профил на Ордар Варвар, Дебил Дебылич now
  Ордар Варвар, Дебил Дебылич now
  Рейтинг: 1042 Неутрално

  "Добрев подчерта, че българската страна има аргументи за контрапретенции, които са част от план Б. България се е подготвила и с план В, но отказа да даде подробности какъв е резервният вариант на арбитражното дело"

  Е Б план е ясен! План В навярно е свързан с ВАЗЕЛИН. Сигурно сега създават и План О.

  А защо досега няма следствие, дело ... по въпроса за прахосаните милиарди евра в локва БЕЛЕНЕ. Кога ще се потърси отговорност за нескопосания договор. Не само политическа Др.ОВЧ!

  През последните 4000 години не е опитомено нито едно ново животно.
 13. 13 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 1543 Неутрално

  До коментар [#1] от "kuty":
  Ти това колко пъти ще го постваш? И каква е връзката между него и предателството на БСП към българските интереси?

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 14. 14 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 1543 Неутрално

  [quote#5:"pongo76"]Тиквоний ще го обяви това ако не за успех, то поне за провал на Станишев[/quote]
  Това не е провал, това е предателство. Съд за предателите на България!!

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 15. 15 Профил на hunin
  hunin
  Рейтинг: 434 Весело

  Вълка гладен, агнето го няма, а овчаря...си свирка под сянката

 16. 16 Профил на purple_rain
  purple_rain
  Рейтинг: 434 Весело

  До коментар [#10] от "Малката Пица":

  Трудно му е да е корифей като Овчаров и Гоце,които успяха да направят така,че срещу два милиарда да имаме един огромен плувен басейн,който е устойчив на ядрена атака Само не ми е ясно от къде ща връщат комисионните за големия шлем?

 17. 17 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 1543 Неутрално

  [quote#6:"danakoplatec"]Аз предлагам всички ние, обикновените хора, да действаме по план "шут в г...а"![/quote]
  Ако имаш предвид предателите от БСП и Гоце, съгласен съм!

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 18. 18 Профил на fh11
  fh11
  Рейтинг: 488 Неутрално

  Празни приказки, на едро.....

 19. 19 Профил на rangers
  rangers
  Рейтинг: 488 Неутрално

  До № 3! Скъпи приятелю, от това което пишеш ми е ясно, че "съветите" ти съвсем не са "безплатни"! Българската кауза в случая, явно не е твоята кауза в този вече съдебен спор. Затова в мен се заражда асоциация от трибуквена абревиатура, както при г-н Котев. Та четейки твоя "безплатен" съвет си мисля не за ЧЕП а за...ЧЕК! Голям, тлъст, хубав ЧЕК! Бъди здрав!

 20. 20 Профил на pariah
  pariah
  Рейтинг: 1008 Любопитно

  Колкото и да ми се иска да вярвам, не съм сигурен, че това момче знае какво говори.
  Първо, не решава той дали ще плаща, а арбитражния съд.
  Второ, след като се готвят от 6 месеца и са осигурили скъпа адвокатска кантора, значи самите ни управляващи идиоти знаят, че ги чака сериозен процес.
  Лошото е, че процесът ЩЕ СЕ ПРОТОЧИ ПОВЕЧЕ ОТ МАНДАТА на Борисов.
  И тогава лицето на картинката вече със сигурност ще е например в Лондон под шапката на някоя частна "инвестиционна" фирма и ще му дреме на пишлето дали някой от простото БГ население го пцува на майка или на друго...

  - A witty saying proves nothing. Voltaire
 21. 21 Профил на jo
  jo
  Рейтинг: 434 Неутрално

  ... план В
  План В е да се изнесете някъде в чужбина с заделеното от закуски по време на управлението ви, а ние да си седим тук и да си сърбаме попарата!

 22. 22 Профил на Slarty
  Slarty
  Рейтинг: 1349 Весело

  "България има два резервни плана за реакция...Нито един от тях не включва плащане"
  Ха ха, резервни планове.... и като не включват плащане за какво иде реч в тях? То работата ако ставаше с планове, нямаше да чакаме решения на съд или арбитраж. Пък и доскоро все с едни планове живеехме в развития соц и то все с резервни!
  "Имаме всички аргументи да спечелим такова дело"
  Дело се печели с доказателства, иначе всеки, който води дело, си мисли, че неговите аргументи са железни, ама друг се произнася по този въпрос! Като го слушам министъра, никак не оставам с впечатление, че знае за какво говори.
  И "Наели сме най-добрата компания, печелила нееднократно срещу най-големите руски компании...", пич, понякога и господ да ти е адвокат срещу фактите не се рита.
  Направо ми е неудобно да го гледам тоя човек как се излага.

  Без паника!
 23. 23 Профил на rumata
  rumata
  Рейтинг: 534 Неутрално

  Хайде сега, цялата престъпна шайка - В ЗАТВОРА!! А, ако останете само с говоренето и няма наказани, вие също сте за там!!

  Според Козяшката прислуга, на Шипка, РУСКИ АГРЕСОРИ И БЪЛГАРСКИ СЕПАРАТИСТИ ВЛЯЗОХА В БОЙ СЪС ЗАКОННАТА ОСМАНСКА ВЛАСТ.
 24. 24 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 1543 Неутрално

  [quote#16:"purple_rain"]Само не ми е ясно от къде ща връщат комисионните за големия шлем?[/quote]
  Повече ме интересува какво ще стане с парите, които може да дължим поради идиотията и предателството на някои отговорни в НДСВ/ДПС/БСП?

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 25. 25
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 26. 26
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 27. 27 Профил на hunin
  hunin
  Рейтинг: 434 Неутрално

  Ами то след план В следва план Г, незнам защо си правя асоциации с разни техники от Камасутра

 28. 28 Профил на danakoplatec
  danakoplatec
  Рейтинг: 488 Неутрално

  Вижте и поредната наглост на Добрев, тук спеспестена:
  За АЕЦ "Белене" имаме план Б, имаме и план В, но нито един от тези резервни планове не включва нито плащане на неустойки, нито строителство на централи. С парите за централата можехме да осигурим 20% увеличение на пенсиите.
  Това каза пред бТВ енергийният министър Делян Добрев в коментар за заведения иск за 1 млрд. евро от "Атомстройекспорт" срещу НЕК. Той е заради спрения през мартпроект за АЕЦ.
  Абе, лъжец, до преди два дни не се знаеше за този огромен иск, а вие от два месеца дрънкате за мизерните 7 % увеличение на пенсиите и още не знаете дали за всички пенсии ще е или само за най-ниските! Много сте нагли да намирате оправдания във всякакви други негативни събития, и то произтекли от вашата некадърност и беззаконие! Вие сте за съд за ощетяване на държавата в особено големи размери, поради неизпълнението на задълженията по договорите!

 29. 29 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 1543 Неутрално

  [quote#27:"hunin"]незнам защо си правя асоциации с разни техники от Камасутра [/quote]
  Младо си още. Затова.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 30. 30 Профил на jubal harshaw
  jubal harshaw
  Рейтинг: 1341 Весело

  [quote#19:"rangers"] Българската кауза в случая, явно не е твоята кауза[/quote]

  За съжаление, мило мое необработено захарче, аз не съм проблем.

  Проблем са калинката-министър с нулева квалификация, неговият предшественик, също толкова "квалифициран", техният интелигентен и цели две правителства преди тях.

  Тяхната кауза не беше българската.

  А мойта каква е нито ти е работа да знаеш, нито да питаш, нито пък има отношение към темата.

  http://jubalharshaw.wordpress.com
 31. 31 Профил на Ще върнем България в Европа
  Ще върнем България в Европа
  Рейтинг: 1693 Любопитно

  "Под него стоят подписите на шефовете на НЕК"

  В прокуратурата още не ги знаят кои са. Делото е "срещу неизвестен извършител от ръководството на НЕК"!
  Много са ни разсеяни прокурорите.

 32. 32 Профил на istorika
  istorika
  Рейтинг: 648 Неутрално

  „Енергийният министър отново заяви, че процедурата за строеж на "Белене" е "предателство срещу държавата" и опорочена още в началото през 2006 година от "корумпирани политици с цел лично облагодетелстване".“

  И отново да попитаме защо няма разследване и конкретни действия за наказване на виновните!? Прокурор има ли в държавата?
  Така формулирани изявленията са чиста риторика и отбиване на номера! В тази държава всеки може да плюе всеки без да носи никаква отговорност за сметка на обикновените хора!
  От една шайка сте!

  Аз знам много малко.
 33. 33 Профил на jubal harshaw
  jubal harshaw
  Рейтинг: 1341 Весело

  [quote#30:"jubal harshaw"] техният интелигентен [/quote]

  ... техният интелигентен вожд-каратист ... и платените клакьори по форумите, които взимат малко, но излишни пари - като тебе

  http://jubalharshaw.wordpress.com
 34. 34 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 1543 Неутрално

  [quote#31:"Роси Кирилова"]Много са ни разсеяни прокурорите.[/quote]
  Тази разсеяност почва да мяза на старческа амнезия. Явно всичките са за пенсиониране.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 35. 35 Профил на istorika
  istorika
  Рейтинг: 648 Неутрално

  "Наели сме най-добрата компания, печелила нееднократно срещу най-големите руски компании. Тяхното мнение е, че имаме всички аргументи да спечелим такова дело"
  Общи думи и голи обещания, които не гарантират нищо!
  Залъгване и шикалкавене!
  Последната дума има съда!

  Аз знам много малко.
 36. 36 Профил на Тsonkooo
  Тsonkooo
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  По-малко приказки, по-добре.

 37. 37 Профил на svoboden
  svoboden
  Рейтинг: 2207 Неутрално

  http://www.blitz.bg/news/article/100826

  25.11.2011 г. Парламента

  д-р Борисов заявява, че ако не построим Белене след 10-15 години цената на тока ще се вдигне 18 пъти, ако строителството не започне икономиката ще фалира.

  Сега на кого да вярваме на д-р Борисов или на Добрев!?

 38. 38 Профил на ban
  ban
  Рейтинг: 677 Весело

  Добрев: Без ”Белене” щяхме да вдигнем пенсиите с 20%
  сега може ли някой спокойно да обясни, как така хем няма централа, хем няма пари за пенсии, хем няма да плащаме, хем ще строим в Козлодуй централа със същите реактори, че вече се обърках!

 39. 39 Профил на milena_82
  milena_82
  Рейтинг: 434 Неутрално

  Защо ли нещо не мога да му повярвам !Руснаците е естествено да си искат парите,а познавайки нашата държава,можем да се обзаложим дори,че ще си ги и получат!

 40. 40 Профил на istorika
  istorika
  Рейтинг: 648 Неутрално

  [quote#38:"ban"]
  Добрев: Без ”Белене” щяхме да вдигнем пенсиите с 20%
  сега може ли някой спокойно да обясни, как така хем няма централа, хем няма пари за пенсии, хем няма да плащаме, хем ще строим в Козлодуй централа със същите реактори, че вече се обърках![/quote]

  Ами България не само стои на едно място ами и губи, хората намаляват и държавата отслабва .Докато наоколо другите държави не си губят времето и действат.
  За това нещо е платил някой на такива като нашите некадърни политици!
  Докато се разберат кой крив кой прав етносите напредват!

  Аз знам много малко.
 41. 41 Профил на The Shadow
  The Shadow
  Рейтинг: 1074 Любопитно

  Уважаеми другари, защо се пените срещу министъра, а не споменете ролята на вашите червени герои в цялата тази каша?

  “In a world of 7 billion people, we, 500 million Europeans, will have to stick together, or European prosperity and values will both go down the drain” A.Merkel
 42. 42 Профил на kuku032
  kuku032
  Рейтинг: 648 Неутрално

  Опитваше се да изглежда уверен, и едва ли не се зарадва на думите на Дянков, че "пак ще пляскаме руснаците". Лично аз не знам кога сме пляскали братушките, по-скоро те ни пляскат, праскат и еб@т.

 43. 43 Профил на πA®ΣH
  πA®ΣH
  Рейтинг: 488 Неутрално

  Плюс:
  1. "най-добрата компания" е "Уайт енд Кейс".
  2. Иска на "Атомстройекспорт" е за 1 млрд. евро
  3. Разходи по делото
  4. комисионна за най-добрата компания, независимо от изхода на делото.
  Минус:
  5. Заем плюс лихви за него, от външен кредитор;
  6. Дянков и Добрев аут.
  7. Успешен гол от дузпа срещу ГЕРБ
  Баланс: България е на голям кяр.

 44. 44 Профил на Lemmy
  Lemmy
  Рейтинг: 1695 Весело

  Какъв ли е план "В"? Отпускане на анклав Варна и Камчия като самопровъзгласена република Южна Абхазия? Не-еее, засега само Варна. Камчия на следващия етап.

 45. 45 Профил на Вени Г.
  Вени Г.
  Рейтинг: 1061 Неутрално

  "Енергийният министър отново заяви, че процедурата за строеж на "Белене" е "предателство срещу държавата" и опорочена още в началото през 2006 година от "корумпирани политици с цел лично облагодетелстване".

  Прав си, мамин златен. А защо пашите хора продължиха предателството 3 години след Тройната2 И си плащахте, сам Тиквичко напоително обясняваше по "Панорама" как трябва да построим "Белене"

  Най-добрият аргумент против демокрацията е 5-минутен разговор с избирател - Уинстън Чърчил
 46. 46 Профил на ikoden
  ikoden
  Рейтинг: 391 Разстроено

  Много гадно, повръща ми се!

 47. 47 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 4315 Неутрално

  [quote#21:"jo"]План В е да се изнесете някъде в чужбина с заделеното от закуски по време на управлението ви, а ние да си седим тук и да си сърбаме попарата! [/quote]
  След мандата си е абсолютно сигурно ,че елита на герберите ще заживеят доволно и честито в чужбина!
  Като на някой ще им се наложи да живеят с изменена самоличност и в страни без споразумение за реадмисия.
  България е страна в която видов ден никога не идва и ако някой политик търси предшествениците си то е само за да научи нещо за това как се правят далаверите.

  Е за в бъдеще неизбежно нещо да промени защото това което направиха последните 2-3 правителства вече е сериозна заплаха за националната сигурност и икономически суверенитет на страната.


  Libertarianism is just anarchy for rich people
 48. 48 Профил на Ще върнем България в Европа
  Ще върнем България в Европа
  Рейтинг: 1693 Весело

  [quote#45:"Вени Г."] А защо пашите хора продължиха предателството[/quote]

  Какво очакваш от Паши, Репи и производните им!?

 49. 49 Профил на hellwitch
  hellwitch
  Рейтинг: 503 Неутрално

  Факт е, че в Белене демонтираха готовия реактор който от 6м. вече произвежда ток в Калининградския АЕЦ.

 50. 50 Профил на nikero
  nikero
  Рейтинг: 488 Неутрално

  Правителството в случая трябва да има единствен приоритет -защита на българските потребители. Съдене до дупка- и това е! Ако руснаците спечелят -никакво плащане! В НЕК не трябва да има други активи освен едно голо наименование! Варианти за каквито и да било компенсации като собственост или участие в други енергийни проекти не трябва да се разглеждат! Иначе цялата работа с отказа да строим "Белене" ще се окаже една постановка.

 51. 51 Профил на сащ терорист номер едно
  сащ терорист номер едно
  Рейтинг: 427 Неутрално

  Pongo да знаеш колко си прав.Ама и нашите добре ще си напълнят гушките че няма да им трябва вече втори мандат

  Публикувано през m.dnevnik.bg

 52. 52 Профил на омбре
  омбре
  Рейтинг: 701 Неутрално

  "АЗ ПЛАЩАМ" Това са думете на Тиквата ...е сега да плаща.Там е работата че лично той нищо не плаща,за всичко плаща народа.

  НЯКОЙ НЕ ГИ БИВА ЗА НИЩО...НО СА СПОСОБНИ НА ВСИЧКО
 53. 53 Профил на dedo pepo
  dedo pepo
  Рейтинг: 1224 Неутрално

  Това министърче вече да си смени памперса,че много се развоня За няколко месеца успя да сътвори невероятни гафове,които ни представя като изключителни,непостигани успехи,пък то все обратното се получава.Трябва да се скриеш,бе!

 54. 54 Профил на gl
  gl
  Рейтинг: 434 Неутрално

  Резервен план 1: Оставяме всичко и бегаме

  Резервен план 2: Оставяме всичко и бегаме

 55. 55 Профил на hhhuuunnnn
  hhhuuunnnn
  Рейтинг: 510 Неутрално

  Както се и очакваше, руската пета колона в лицето на позитано-драгалевските майцепродавци плюе злъч, когато интересите на матушката им са засегнати.

  нищо не прилича повече на Работническо Дело от Дневник
 56. 56 Профил на роджър
  роджър
  Рейтинг: 861 Весело

  Сигурен съм, че никой от авторите тук не работи в наетата адвокатска фирма, а жури пък няма да има

  https://www.youtube.com/watch?v=7wBkJ8oIvRg
 57. 57 Профил на Димо Кроснев
  Димо Кроснев
  Рейтинг: 594 Неутрално

  Непремерен ход от страна на Русия-нещо нетипично за руската дипломация.Нали никой не си въобразявя,че този акт е дело на някаква там фирма,пък било то и държавна.Това е премерен политически акт,консултиран отдавна с родните"патриоти",но както винаги последните не са в час.Целта на този акт е ясна-предизвикване на смяна на властта с удобно за целите на Русия правителство,готово да строи това,което му кажат и на каквато и цена.Вече има одобрение от другарите Овч. и Станишев в интервю вчера,казвайки ,че руската страна имала право на този иск и той е точно толкова.Ясно кой са били консултантите.Рискът на Русия обаче е много голям и дали съзнават това.

 58. 58 Профил на hhhuuunnnn
  hhhuuunnnn
  Рейтинг: 510 Неутрално

  Чекаме и другарят павлик, трибун на другарката кунева, да отрони някое тежко проклятие.

  нищо не прилича повече на Работническо Дело от Дневник
 59. 59 Профил на phenix
  phenix
  Рейтинг: 488 Любопитно

  Единствено правилното решение е отмяна на решението за спиране на строежа в Белене. Неслучайно президента на Росатом спомена, че за тях Белене не е приключен проект

  Само най-доброто е достатъчно добро и нищо освен най-доброто не е достатъчно!
 60. 60 Профил на Γαλλα
  Γαλλα
  Рейтинг: 1341 Разстроено

  [quote#46:"ikoden"]

  Много гадно, повръща ми се! [/quote]

  ...и на мен...тия дето ни "управляват", наистина ни считат за марули...

  Писна ми от цирк, на път съм да умрЪ от смях...
 61. 61 Профил на bokko
  bokko
  Рейтинг: 541 Гневно

  До коментар [#16] от "purple_rain":

  Алоо проблема е че паричките платени на ББ за отказ от строителство ще се връщат от целия матрял с ново увеличение на тока .Това е основния проблем а рашките няма да загубят ще загуби тъпия матрял от политическото решение на правителството .Това политическо решение ще излезе много скъпо на избирателите на ГРОБ и нови пачки за управляващите .

 62. 62 Профил на Бенк-Бенк
  Бенк-Бенк
  Рейтинг: 755 Любопитно

  [quote#21:"jo"]План В е да се изнесете някъде в чужбина с заделеното от закуски по време на управлението ви, а ние да си седим тук и да си сърбаме попарата! [/quote]

  -В България има традиция управниците да заделят от залъка си.
  Ето описанието на Иван Хаджийски за български народен представител след Освобождението: “Попаднали в българския парламент селяни, от 15-те франка, които получават дневно, харчат едва 1 франк и са на кромид лук, хляб и ракия; купуват си волове. Върхът: един от депутатите “прислужва като домашен слуга (на колегите си): носи им вода, дърва и т. н.”; ние го виждаме “в бяла мръсна чалма-ямурлук, с остра брада, големи хлябове и връзка зеленчук в ръцете, с жизнерадостно лице да припечелва към 15-те франка още няколко гроша.”

 63. 63 Профил на bibian
  bibian
  Рейтинг: 701 Весело

  От план А минаваме към план ББ.

  以其终不自为大,故能成其大。~~ 老子
 64. 64 Профил на Blackradio
  Blackradio
  Рейтинг: 499 Неутрално

  Диляне ве....калинко мамина...да тъ питъм ена работа сея....
  "Наели сме най-добрата компания, печелила нееднократно срещу най-големите руски компании"
  Та колко процента от сумата за коят ше ни съдят ше вземе тая "най-добрата компания"...Тия подробности не са за целокупния български народ нал тъй чадо.
  Калинке ма...ние с тия мижави парички дет ги имаме и се фалим с "най-добрата компания"... как си представяш руснаците, че пасат трева и не могат и не знаят как и те да си наемат "най-добра компания"...

  Пък ние сме чавдарчета и пионерчета и сме се сбрали да ти слушаме мъдростите и да си записваме в тетрадките...

  Всичко е преходно, освен простотията. Тя е вечна.
 65. 65 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 1343 Весело

  Бах! Туй голямо планиранье паднАло!

  Май не проработи план ББ, щом руснаците ви изненадаха с този иск.
  Сега е план ДД, който вчера вече предложи план ЦЦ.

  Само да не опрат до план ЦвъЦвъ, че уйде коньо в ряката!


 66. 66 Профил на bokko
  bokko
  Рейтинг: 541 Гневно

  До коментар [#38] от "ban":

  Няма объркване всичко е по план "Ъ"
  . Ние си вземаме комисиони за спиране на БЕЛЕНЕ а матряла плаща .Това е политическо решение на САЩ и българските пионки действат . Плана РАН ЪП в действие .

 67. 67 Профил на KL
  KL
  Рейтинг: 496 Неутрално

  Другарите във форума да спрат да се пеняват и бълват змии и гущери, а да се замислят кои са виновните в техните стройни, но пооредили редици, за да се стигне до положението днес руснаците да се правят на интересни и да се опитват да ни извиват ръцете. Вие българи ли сте или руски подлоги ?

 68. 68 Профил на awsed
  awsed
  Рейтинг: 434 Неутрално

  До коментар [#5] от "pongo76":

  няма лошо ,че плюеш по Бойко , но бъди поне малко възпитан и когато Него го наричаш "тиквоний" е редно да напишеш серГЕЙ....
  или според тебе за казуса Белене е виновен само и единствено Той.....

 69. 69 Профил на Горгона Медуза
  Горгона Медуза
  Рейтинг: 488 Неутрално

  Дано не ни набута с по-голяма сума, че тогава дупе да му е яко.

 70. 70 Профил на Бенк-Бенк
  Бенк-Бенк
  Рейтинг: 755 Любопитно

  [quote#1:"kuty"] ЧЕП Уручев е погазил Конституцията на РБ и Правилника на НС не веднъж, а цели два пъти! [/quote]

  -Само той ли? А тези,които са го назначили?

 71. 71 Профил на awsed
  awsed
  Рейтинг: 434 Неутрално

  [quote#66:"bokko"]Плана РАН ЪП в действие [/quote]

  поне вземи го прочети този план бе бокккко...,. дебил да си да го цитираш , но нали си умен комунист , или греша....

 72. 72 Профил на Милош
  Милош
  Рейтинг: 392 Неутрално

  "българската страна има аргументи за контрапретенции, които са част от план Б"

  Мисля, че вместо на контрапретенции по-добре да заложим на контрацептиви. Че като ги знам какви са специалисти в това правителство и как всичко, което днес е истина утре е лъжа.

 73. 73 Профил на ban
  ban
  Рейтинг: 677 Весело

  [quote#66:"bokko"]Плана РАН ЪП в действие[/quote]
  най-смешното е че всичко това ще доведе скоро да завладяване на цели Български територии, не от кой да е, а именно от руснаците! Скромнота ми почивка тази година, ме доведе до откритието, че уроците по руски може да не се окажат излишни!

 74. 74 Профил на bta
  bta
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  До коментар [#4] от "Роси Кирилова":

  Е не го питай него .

 75. 75 Профил на bta
  bta
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  В съда ще се чуе

 76. 76 Профил на 1_bulgarin
  1_bulgarin
  Рейтинг: 448 Неутрално

  Много слаб ход от страна на Русия. Този проект Белене е започнат от комунетата когата не бяхме членове на ЕС. Без пари от ЕС и тяхна благословия това Белене няма как да стане , въпреки че Бойко отначало искаше да стане.. Ние просто нямаме пари.Руснаците сега разиграват нас но , единственото което ще получат е меко казано едно разочарование от единствения народ в ЕС , които е добре настроен към тях.

 77. 77 Профил на Бенк-Бенк
  Бенк-Бенк
  Рейтинг: 755 Весело

  [quote#36:"Тsonkooo"]
  По-малко приказки, по-добре. [/quote]

  -Да,ама без приказки как ще се приспива народа?

 78. 78 Профил на purple_rain
  purple_rain
  Рейтинг: 434 Весело

  До коментар [#61] от "bokko":

  Алооооу по добре да загубим два милиарда,които до сега сме пръснали,отколкото да построим централа за над двадесет милиарда с вече остаряла технология,която няма да може да се изплати и за 50 години и тока от която ще е колкото този от ТЕЦ-овете,още повече при положение,че сме износител,а не вносител на ток! А ти ако я смяташ за толкова изгодна,направи си едно АД,набери капитал на борсата,постои я и печели.

 79. 79 Профил на ironhorse
  ironhorse
  Рейтинг: 1074 Гневно

  Колкото и да се пънат платените драскачи на мафията БСП, истината започва да излиза наяве.

  1. БСП са крадци и бандити, които без капка жал грабят и издевателстват над народа си.
  2. БСП са доказани безродници и са готови и ла*на да ядат стига да са на московски велможи.
  3. Руснаците с този ход само настройват обществеото в България срещу себе си и платените сии дуп*давци, за съжаление политици.
  4. Главният прокурор да спре да си прави оглушки а да почва другарчето си от детинство станишев, за предателство към България и българският народ.
  Наказанието му да бъде както Левски е казал :
  ЗА ПРЕДАТЕЛИТЕ НА БЪЛГАРИЯ, ИМА САМО ЕДНО НАКАЗАНИЕ
  СМЪРТ, СМЪРТ И ПАК СМЪРТ !!!

  Всичко форумни драскачи защитаващи БСП/мафията и чужди икономически интереси са "м*рша" както е казал Ботев !

  Бойко Борисов и ГЕРБ са еманацията на корупцията и мафията в държавата.
 80. 80 Профил на Бенк-Бенк
  Бенк-Бенк
  Рейтинг: 755 Любопитно

  [quote#32:"istorika"]В тази държава всеки може да плюе всеки без да носи никаква отговорност за сметка на обикновените хора! [/quote]

  -В първия том на Иван Хаджийски има ценно сведение от времето на Хан Крум – кое предизвиква упадъка на една държава: “Крум запитал аварските пленници: “От какво мислите, се случи, че вашият началник и целият ви народ загина?”. Те му отговорили:

  - От това, че взаимните клетви (клевети ) се умножиха и погубиха по-храбрите и благоразумните; после злодейците и крадците станаха съобщници на съдиите; после от пиянство, понеже виното се умножи и всички станаха пияници; после от подкупничество (и всички станаха рушветчии); сетне от търговия, защото всички станаха търговци и се лъжеха помежду си. И нашата погибел произлезе от това. Като чул Крум това, свикал всички българи и заповядал, като издал закон…”

 81. 81 Профил на bokko
  bokko
  Рейтинг: 541 Гневно

  До коментар [#67] от "kras 059":

  май и тебе ББ те прави на подлога ама си мълчиш и се пъчиш .Не си спомняш че ББ 3 години плащаше и защитаваше проекта Белене и след като му свиха сърмите Американците почна друга песен да пее

 82. 82 Профил на ikapitan
  ikapitan
  Рейтинг: 488 Неутрално

  "Наели сме най-добрата компания, печелила нееднократно срещу най-големите руски компании"

  най-добрата компания??? коя е тя
  то и витоша бистрица е най-добрия футболен отбор в света, ама света още не го е разбрал

  и как я наехте тази компания? имаше ли обществена поръчка

 83. 83 Профил на Blackradio
  Blackradio
  Рейтинг: 499 Неутрално

  Забелязал съм, след дългогодишни така да се каже наблюдения, че гербелясниците стават от поредния пиянски сън около 11 часа преди обяд и с треперещи пръсти и пиянски поглед, втренчен у монитора започват да плюят по всички, несъгласни с тяхното мнение (силно казано де - мнението е на кварталните вождове, втълпено им в пиянските мозъчета) и ги назовават "комунета" и "червени" и сея "спинозни".

  Всичко е преходно, освен простотията. Тя е вечна.
 84. 84 Профил на _dan_
  _dan_
  Рейтинг: 541 Гневно

  Добрев: Имаме резервен план за "Атомстройекспорт", няма да плащаме - ЩЕ ПЛАЩА НАРОДА!

 85. 85 Профил на pastor
  pastor
  Рейтинг: 560 Неутрално

  А бре Делянчо! Като знам умствения капацитет на шефа ти и твоята безприкословна изпълнителност, ще платите като попчета, ама за жалост с нашите пари!

  pastor
 86. 86 Профил на petar_333
  petar_333
  Рейтинг: 434 Неутрално

  Едва ли има по-трудно нещо от това да преговаряш с руснаци.За мен това е едно голямо извиване на ръце от тяхна страна!

 87. 87 Профил на MMK
  MMK
  Рейтинг: 417 Неутрално

  Дано имате резервен план и на резервния, че ние нямаме такива парични резерви!

 88. 88 Профил на πA®ΣH
  πA®ΣH
  Рейтинг: 488 Неутрално

  http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=5120771

  цитат от заглавие на vesti.bg:

  "Разкарай се жалки глупако". 89. 89 Профил на awsed
  awsed
  Рейтинг: 434 Неутрално

  До коментар [#82] от "ikapitan":

  ти що не станеш портиер на министерството .. всичко ще знаеш...

  Я кажи ти днеска колко пари изкара , с кого пи кафе сутринта , къде смяташ да ходиш след обед ...
  Кой си ти че на тебе някой трябва да ти се обяснява за всичко... задаваш ли си този въпрос понякога.....

 90. 90 Профил на Blackradio
  Blackradio
  Рейтинг: 499 Неутрално

  Аз още се чудя как калинката Добрев си представя, че ние можем да наемем добри адвокати, а пък "Атомстройекспорт" не могат.

  Някой може ли да даде смислено обяснение на тая работа. Как така се оказваме адвокатски привелигировани тъй да се рече ?

  Биваше да говори малко по-нормално и смислено, обаче неговата диплома толкова му позволява.

  Всичко е преходно, освен простотията. Тя е вечна.
 91. 91 Профил на awsed
  awsed
  Рейтинг: 434 Неутрално

  До коментар [#84] от "_dan_":

  ти явно не искаш да разбереш ,че човека говори от НАШЕ име ...НАШЕ име . Като се сърдиш на добрев , би трябвало 20 пъти повече да се сърдиш на Р.Овч. защо не го правиш пич ...толкова ли са ти симпатични червените ,че им се подмазваш денонощно...

 92. 92 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 1343 Весело

  [quote#78:"purple_rain"]Алооооу по добре да загубим два милиарда,които до сега сме пръснали,отколкото да построим централа за над двадесет милиарда с вече остаряла технология[/quote]

  Альоууу, гербавий апологетино на Боковата шаячна правда,
  това кога ви светна в куфалниците?

  До преди 6 месеца защитавахте централата, а Боко обясняваше напоително, че без нея ни-ни и тока щял да скочи 18 пъти, подписаха две споразумения и плащаха стотици милиони.
  Вие викахте "Осанна!"
  После Тиквоний се връцнА я шатнА, като обяви, че се е разбрал лично с ЛилипуССин. И няма да се плащали неустойки.
  Вие викахте пак "Осанна!"
  Сега пак викате "Осанна!" и "Дайте да платим едни 2 милиарда, че така сме на далавера ..."

  Божке!
  Абе, вие ставате за космонавти бе! Толкова връткане, нон стоп, и още можете да пишете ... опссс ... преписвате от партийната многотиражка.
  Баси вестибуларния апарат имате!
  Сигурно ви е толкова голям, че явно ви е изместил мозъка от черепната кутийка ...

 93. 93 Профил на KL
  KL
  Рейтинг: 496 Неутрално

  До коментар [#81] от "bokko":

  За твое голямо съжаление ще те разочаравам - не съм бил и няма да стана подлога на никого. Нямам проблеми и с паметта, за това добре си спомням потайните игри на партийните ни другари, които сега се опитват да прехвърлят своите грешки върху други глави. Поздрави.

 94. 94 Профил на xyz84014722
  xyz84014722
  Рейтинг: 1412 Неутрално

  Абе, Газпром нали каза, че ще връща 1 милиард на европейските потребители? А Путин подписа указ, че държавата ще се занимава с въпросите на стратегическите компании. Значи сега можем да очакваме ходове от типа на "Вземете си парите от България".

 95. 95 Профил на awsed
  awsed
  Рейтинг: 434 Неутрално

  До коментар [#90] от "Лунчо":

  ами калинке лунчо ,за да ги разбере някои неща ,човек се нуждае от помощно средство наречено интелект ... сега по принцип той е по наследство , но при голямо желание може и да се придобие..Така че пробвай се....

 96. 96 Профил на mak1951
  mak1951
  Рейтинг: 434 Неутрално

  много хубаво, ама почнете да ги изпълнявате най-сетне тези планове!

  mak1951
 97. 97
  ****

  Коментарът беше изтрит по желание на неговия автор.

 98. 98 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 1343 Весело

  [quote#90:"Лунчо"]Аз още се чудя как калинката Добрев си представя, че ние можем да наемем добри адвокати, а пък "Атомстройекспорт" не могат.
  Някой може ли да даде смислено обяснение на тая работа. [/quote]

  Елементарно, Уотсън!
  По водещият гербав принцип ... и аз съм прост, и вие сте прости, та са разбирами ...
  Важното е мат'рялът да не се превъзбужда от новината ...
  Което е и "план ОСНОВЕН" ...

 99. 99 Профил на πA®ΣH
  πA®ΣH
  Рейтинг: 488 Неутрално

  Всъщност бакълавърчето е право. Те няма да плащат. Ние ще плащаме.

 100. 100 Профил на gsb
  gsb
  Рейтинг: 648 Неутрално

  Резервният план винаги го има и винаги е един и същ
  "Паре нема, действайте"

За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, трябва да влезете в профила си или да се регистрирате. Вход | Регистрация
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK