Интернет доставчиците искат отстрочка от БТК за каналната мрежа

Интернет доставчиците искат отстрочка от БТК за каналната мрежа

© Цветелина Белутова, Капитал/ ДневникПо-малките интернет доставчици в София са изпратили писмо до БТК и Комисията за регулиране на съобщенията (КРС), с което искат отсрочка при предоставянето на строителни разрешителни за ползването на каналната мрежа на БТК. Те са изпратили писма до телекомуникационната компания, в които молят за предоговаряне на условията.


В края на август телекомът изпрати писмо до всички кабелни оператори, чиито жици са в шахтите му, до 14 дни да предоставят строителните разрешителни, които имат за инфраструктурата си в рамките на София. В писмото беше посочено, че кабелите без книжа след 15 дни ще бъдат отстранени.


Първоначалният срок от 14 дни, обявен от телекома, вече изтече и от компанията заявиха, че ще изчакат допълнителния срок от 15 дни, след което ще сезират компетентните органи.
По неофициална информация на "Капитал Daily" с напълно изрядни документи са само Net 1 и "Спектър нет" и "Мегалан" (собственост на "Мобилтел").


Така, заплашени от изхвърляне от шахтите, са кабелите на "Булсатком", притежаваните от "Близу" и всички останали интернет доставчици. Алтернативата за тях ще бъде поставянето им по стълбове и покриви, което пък е незаконно и би следвало да се санкционира от Дирекцията за национален строителен контрол.


Телекомът се опитва да въведе ред в ползването на каналната си мрежа, която е на път да изчерпи капацитета си. 


"БТК започна конкретната проверка на документацията на клиентите си в каналната мрежа в София, тъй като тя е пренатоварена. Същевременно има оплаквания от изрядни оператори, че в каналната мрежа има незаконно изградени кабелни мрежи, които я задръстват и са пречка за развитие на законно изградените мрежи", коментират от телекома.


Според КРС телекомът не може да се позовава на общите условия за достъп до мрежата му, защото от 12 юни е в сила одобрено от регулатора типово предложение на БТК към конкурентите му. По този повод комисията прави проверка. 


Компаниите, които не разполагат с разрешителни за цялата си мрежа, се опитват да предоговарят сроковете и да избегнат премахването на техните мрежи от шахтите или просто изчакват да видят какво ще се случи.

По-малките оператори смятат действията на телекома като злоупотреба с монополно положение, а изрядните компании са на мнение, че това е стъпка към изсветляване на бизнеса за доставката на интернет услуги. 


Според закона, за да положат кабелите си в каналите на БТК, операторите трябва да имат договор с телекома и да плащат всеки месец такса за наем. Допълнително те трябва да осигурят разрешения за строеж от съответната община, през която минава мрежата.


Получаването на разрешения от общините е дълъг и не евтин процес, при който освен да изминат редица процедури, компаниите трябва да платят на общината по 10 ст. на метър кабел. За да се покрият няколко квартала, се разполагат стотици километри кабели. Затова от години повечето фирми или нямат такива разрешителни, или имат само за част от мрежата си. 

Коментари (57)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на jubal harshaw
  jubal harshaw
  Рейтинг: 1341 Весело

  Некой да се обади и в КЗК (за защита на КОНКУРЕНЦИЯТА), щото това ако не е удар по конкурентите и злоупотреба с господстващо положение от тия некадърници в БТК (зад тебе е), не знам какво Е.

  http://jubalharshaw.wordpress.com
 2. 2 Профил на simeonov_
  simeonov_
  Рейтинг: 488 Весело

  До коментар [#1] от "jubal harshaw":

  Ти си голям веселяк,каква злоупотреба в България има закони и те трябва да се спазват,как може едни да са изрядни и да си плащат,като Мегалан и Спектър нет,а други тарикати да работят на тъмно и да не плащат нищо?

 3. 3 Профил на Eisbär
  Eisbär
  Рейтинг: 981 Неутрално

  безплатен обяд няма.
  Особено за Близу.
  Едни могат, други не.
  Айде стига

 4. 4 Профил на salvador
  salvador
  Рейтинг: 701 Неутрално

  До коментар [#2] от "simeonov_":

  Ами както с всяко нещо - някои са по-равни от другите.

  Комунистите са опасни за нашето здраве!!!
 5. 5 Профил на Мадлен
  Мадлен
  Рейтинг: 434 Неутрално

  Всичко се плаща на този свят, законите са създадени, за да бъдат нарушавани, но нарушителите заплащат двойно.

 6. 6 Профил на widowmaker Всички сме парлеву франсе
  widowmaker Всички сме парлеву франсе
  Рейтинг: 648 Неутрално

  Близу вложиха милиони в лъскави офиси, а не са си вързали гащите.
  Малко нагло ми се струва.
  Не че БТК не ме дразнят...

  "We're not gonna take it! Anymore."
 7. 7 Профил на Newcastle Fan
  Newcastle Fan
  Рейтинг: 434 Неутрално

  Да им режат кабелите и толкова. Някакви хитреци и измекяри решили да правят бизнес като заобикалят правила и закони. Айде стига вече номера, като искаш да си доставчик на интернет, телевизия и телефония, си направи сметката дали можеш да инвестираш в инфраструктура и окабеляване според регулаторната рамка.

  По плодовете ще познаете дървото.
 8. 8 Профил на nikolov1905
  nikolov1905
  Рейтинг: 381 Неутрално

  Цялата работа ще я отнесем ние един път по бавен Интернет втори път плащай и на БТК. А за монопола не важат законите. не важат закони

 9. 9 Профил на jubal harshaw
  jubal harshaw
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  До коментар [#2] от "simeonov_":

  Проблемът беше първоначално в тия, дето подариха монопол върху инфраструктурата на БТК. Оттогава БТК злоупотребява с него.

  Тия, дето според статията са "наред" са от същата категория, от която е и БТК, лъжци и крадци на едро.

  Останалите са нормалните доставчици, които имат прилични цени и предлагат в общия случай значително качествена услуга от "големите".

  http://jubalharshaw.wordpress.com
 10. 10 Профил на jubal harshaw
  jubal harshaw
  Рейтинг: 1341 Весело

  [quote#7:"Newcastle Fan"] си направи сметката дали можеш да инвестираш в инфраструктура[/quote]

  Щеше да е много хубаво, ако това важеше и за сегашните собственици на инфраструктурата.

  Ако караме по твоя критерий - жици само за тия, дето са инвестирали - ще останем без комуникации

  http://jubalharshaw.wordpress.com
 11. 11 Профил на simeonov_
  simeonov_
  Рейтинг: 488 Неутрално

  До коментар [#9] от "jubal harshaw":

  Ако Близу са нормални,значи критериите ни за нормалност много се различават,ако искаме да имаме силна икономика законите трябва да се спазват.БТК изобщо не са цвете за мирисане,но е нормално да си защитават интересите,а това,че КРС и Божков защитават олигополите е съвсем друг въпрос.

 12. 12 Профил на Петко
  Петко
  Рейтинг: 502 Неутрално

  Хубаво, но дали частната фирма БТК трябва да е органът, който да упражнява контрол върху разрешителните на конкурентите си? Все едно аз да имам наематели и да им правя данъчна проверка.

  Damnant quod non intellegunt.
 13. 13 Профил на Eisbär
  Eisbär
  Рейтинг: 981 Неутрално

  До коментар [#12] от "chernobyl":

  Както се казава на харизан кон не се гледат зъбите. БТК още в началото беше приватизирана със цялата структура. Сегашните собственици (не помня кой по ред са вече) мога само да почерпят за малоумната приватизация в България

 14. 14 Профил на джендър NATO generals
  джендър NATO generals
  Рейтинг: 968 Неутрално

  За всеки кабел, поставен под тротоарите трябва да се плаща наем , но НА ОБЩИНАТА! Всеки кабел, положен на общинска/държавна земя става общински/държавен! Ако БТК е изградила за своя сметка шахти, те също би трябвало да принадлежат на общината/общините! Или понеже компанията е голяма и раздава подкупи законите за нея са не важат?!

  Само от 2009 - 2012-та са "инвестирани" 8 милиарда евро във ВЕИ тролово производство на ток
 15. 15 Профил на jubal harshaw
  jubal harshaw
  Рейтинг: 1341 Весело

  До коментар [#11] от "simeonov_":

  Чети, Симьонов, не пиши. "Ненормални" са "и всички останали интернет доставчици."

  http://jubalharshaw.wordpress.com
 16. 16 Профил на Майндърбайндър
  Майндърбайндър
  Рейтинг: 805 Неутрално

  Когато държавата,чрез тъпите си управници подари БТК,я подари заедно не с кабелите,а с трасетата.Така например в Русе ТВ кулата стана собственост на БТК и градът си загуби една от атракциите.Сигурно само тази кула струваше колкото цялата сделка.

  СЛЕД ГЕРБ, ДЕЗИНФЕКЦИЯ НА ЦЯЛАТА ДЪРЖАВА.
 17. 17 Профил на coffee.bean
  coffee.bean
  Рейтинг: 467 Неутрално

  Това ще е сериозен удар по конкурентността и ще доведе до покачване на цените (ако се допусне).
  Що се отнася до претовареността на мрежата - сигурно има много излишни кабели, които не се ползват, но и не се премахват от канала, защото няма кой да го направи.

 18. 18 Профил на Вени Г.
  Вени Г.
  Рейтинг: 1067 Неутрално

  [quote#2:"simeonov_"]как може едни да са изрядни и да си плащат,като Мегалан и Спектър нет,а други тарикати да работят на тъмно[/quote]
  Много просто може - резултат на картел между мобилните оператори. Вивател (т.е.БТК) и Мтел (т.е. Спекър и Мегалан) са се договорили за високи цени на вкарването в шахтите с идея да отеб@т по-дребните играчи.

  Най-добрият аргумент против демокрацията е 5-минутен разговор с избирател - Уинстън Чърчил
 19. 19 Профил на Eisbär
  Eisbär
  Рейтинг: 981 Неутрално

  До коментар [#17] от "coffee.bean":

  Близу не са особено еФтини

 20. 20 Профил на Ще върнем България в Европа
  Ще върнем България в Европа
  Рейтинг: 1718 Любопитно

  [quote#16:"Майндърбайндър"]

  Когато държавата,чрез тъпите си управници подари БТК,я подари заедно не с кабелите,а с трасетата.[/quote]

  Подаръци ще има за всички...

  Цветан Василев - господарят на ефира

  Статут на национални ефирни телевизии имат БНТ1, Би Ти Ви, Нова телевизия и ТВ7, която успя да сглоби национално покритие, съчетавайки свободни регионални честоти и в която Цветан Василев призна, че е инвеститор. Ситуацията след спирането на аналоговия сигнал обаче ще бъде коренно различна. Технологично на един мултиплекс могат да бъдат качени 10 телевизионни програми. При 6 национални мултиплекса това прави безплатен достъп до 60 тв програми. Сам по себе си този факт се очаква да доведе до лавинообразно увеличаване на хората, които гледат качените на мултиплексите програми и се отказват от платените услуги на кабеларките.

  http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=1142969

 21. 21 Профил на Лелка
  Лелка
  Рейтинг: 1219 Неутрално

  "Получаването на разрешения от общините е дълъг и не евтин процес, при който освен да изминат редица процедури, компаниите трябва да платят на общината по 10 ст. на метър кабел.!!!!!!!!За да се покрият няколко квартала, се разполагат стотици километри кабели. Затова от години повечето фирми или нямат такива разрешителни, или имат само за част от мрежата си."
  Май само такса въздух не взима нищо неправещата ни община.За чий ще вема подобна ГОЛЯМА такса,ако иска наистина хем да има конкуренция между доставчиците,хем окабеляването да е подземно и прилично?Ако колекторите са общинска собсвеност - добре,ама с чужда пита само парса да събираш и подбрано да издаваш разрешение за строителство за да има прокарване на кабели в чужди колектори - е това е диктатура на чиновника-лапач.Айде пак да си говорим за свободния бизнес..дрън,дрън..

 22. 22 Профил на cybersas
  cybersas
  Рейтинг: 488 Неутрално

  Не го разбирам този плач с кабелната мрежа. ОК - на ЕбеТака са им високи цените за полагане - ами неко компанията Х дето й е скъпо да си извади строително разрешително - да разкопа тротоарите, да си изгради мрежа, да възстанови тротоарите и нека бъде конкуренция! Ко толкоз хе хе

  Всеки случай дори в момента стълбовете в лозенец са като коледни елхи, па не знам тоз закон кой го спазва?!

 23. 23 Профил на Лелка
  Лелка
  Рейтинг: 1219 Неутрално

  [quote#22:"cybersas"]Всеки случай дори в момента стълбовете в лозенец са като коледни елхи, па не знам тоз закон кой го спазва?! [/quote]
  Е тука е заровено кучето,че законът е различно приложим в зависимост от джоба на ответника."И сега кво ща праим"-както викат законопазителите.

 24. 24 Профил на jubal harshaw
  jubal harshaw
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  До коментар [#22] от "cybersas":

  Има и по-хитри варианти, при това много по-благоприятни за потребителите.

  Ебетека (и още един-двама) може да получат лиценз за общо ползване на колекторите и за доставка на "последната миля", с регулирани цени и без право да са доставчик на услуги по-нагоре.

  А всички останали може да имат право ползват техните кабели да доставят интернет.

  В некои азиатски държави с тая схема сме на оптика и гигабит за безпари вече 10 години.

  http://jubalharshaw.wordpress.com
 25. 25 Профил на zlr
  zlr
  Рейтинг: 434 Гневно

  До коментар [#2] от "simeonov_":

  Що за ГЛУПОСТИ!

 26. 26 Профил на Настрадин Ходжа
  Настрадин Ходжа
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  Няма отрсочка!

  Вие защо мислите Догановия банкер Цветан Василев го купи това БТК?

  За да гради монопол, да експлоатира привилигированото си положение и да изнудва.

  Чакайте да дойде ЦИФРОВИЗАЦИЯТА - тогава ще заиграе голямата рекетьорска тояга!

  #ДАНСwithme до #ОСТАВКА
 27. 27 Профил на zlr
  zlr
  Рейтинг: 434 Гневно

  Инфраструктурата на кабелната мрежа не беше просто подарена ...

  тя беше НАГЛО и ПРЕСТЪПНО ОТКРАДНАТА от народа (общината) от ПРЕСТЪПНИКА НИКОЛАЙ ВАСИЛЕВ и неговата клика (сега наречена ГЕРБ)

  ЗАТВОР и НАЦИОНАЛИЗАЦИЯ - това е единственото ПРАВОВО решение!

 28. 28 Профил на cybersas
  cybersas
  Рейтинг: 488 Неутрално

  [quote#24:"jubal harshaw"]лиценз за общо ползване на колекторите и за доставка на "последната миля"[/quote]

  Струва ми се пропускаш, че горепосочените са изключителна собственост на частна компания - в случая - бТК? За добро или за зло?! Или за национализация говориш?

 29. 29 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1509 Неутрално

  До коментар [#11] от "simeonov_":

  Ти знаеш ли какво ще се случи със стойноста на услугата, ако се изпълнят условията на БТК и кой ще го отнесе в крайна сметка?

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 30. 30 Профил на xymax
  xymax
  Рейтинг: 547 Неутрално

  Абе да ни режат интернета ве! Ко толкова... ще правим повече любов :-)

  Публикувано през m.dnevnik.bg

 31. 31 Профил на xymax
  xymax
  Рейтинг: 547 Неутрално

  До коментар [#19] от "Eisbär":

  Близу и Нет1 имат най-добрите условия! Нещо не си запознат.

 32. 32 Профил на Eisbär
  Eisbär
  Рейтинг: 981 Неутрално

  До коментар [#31] от "xymax":

  Дали?
  Нет1 са относително евтини, но нямат НВО и Нова премиерна лига.
  На Близу пакетите само за телевизия, които са смислени отиват към 50 лв.
  Това ли е евтино?

 33. 33 Профил на Настрадин Ходжа
  Настрадин Ходжа
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  Малкия и среден бизнес - враг номер едно на монополите, враг номер едно на мутро-милиционерската власт!

  Гаранция - ГЕРБ!

  #ДАНСwithme до #ОСТАВКА
 34. 34 Профил на simeonov_
  simeonov_
  Рейтинг: 488 Неутрално

  До коментар [#29] от "Тони!":

  Има си КРС за тази работа,а ти знаеш ли какво ще стане,ако всеки започне да прави каквото си иска и не спазва законите? Условията на БТК са относно кой има законни строителни разрешения,как компании като Мегалан и Спектър нет могат да имат всички законни разрешителни и пак да имат конкурентна цена на услугата? Българския тарикатлък вече не върви,Мегалан и Спектър нет,да не са по-големи балъци от другите,че са си направили труда да имат всички необходими документи?

 35. 35 Профил на Европеец
  Европеец
  Рейтинг: 493 Неутрално

  Винаги съм подкрепял тезата, че инфраструктурата трябва да се отдели от услугите. Не е нормално всеки да изгражда паралелна мрежа на вече съществуваща - така до кога ?!
  Решението е в една мрежа, по която да оперират много фирми доставчици при равни условия. Това важи за всякакви комуникаци - от Интернет до мобилни. Сега всеки оператор за мобилна телефония започва да изгражда нова мрежа, паралелна на съществуващата - кому е нужно това ?! Защо до една сграда трябва да отиват няколко 'оптики' , след като ще към даден момент ще се използва само една от тях.

  "Освен това мисля, че Картаген(Русия) трябва да се разруши." Marcus Porcius Cato Censorius
 36. 36 Профил на Quo Vadis?
  Quo Vadis?
  Рейтинг: 980 Неутрално

  може да чакате качване на цените за интернет/кабелна телевизия поне 2 пати в следващите 3 год.

 37. 37 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1509 Неутрално

  До коментар [#34] от "simeonov_":

  Мегалан и Спектър нет са една и съща компания. Не те ли притеснява, че всичко на всичко остава една компания на пазара, ако се приложат изискванията на БТК?
  А цените са лесна работа. Една верига продаваше наскоро Сони монитори за по едно евро. Ма да се действа на принципа за жабата и коня и то само, за да се угоди на Цветанчо Василев, щото милия не може да прави бизнес по пазарен начин - не, мерси.

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 38. 38 Профил на Вени Г.
  Вени Г.
  Рейтинг: 1067 Неутрално

  [quote#37:"Тони!"]Мегалан и Спектър нет са една и съща компания[/quote]
  Верно, че не са една и съща. Само дето са 100% собственост на Мтел. И започна обединяването на дейността им. В хода на което пунктовете за потребителските плащания се обединиха. И съпортът се обедини. И дългорсрочните договори се обединиха - сключваш ги само с Мегалан. Щом се кефиш на отделните брандове - ми радвай се на близалката

  Най-добрият аргумент против демокрацията е 5-минутен разговор с избирател - Уинстън Чърчил
 39. 39 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1509 Весело

  До коментар [#38] от "Вени Г.":

  Чети, чети внимателно какво съм написал, че коментара ти отиде в реката

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 40. 40 Профил на savrax
  savrax
  Рейтинг: 381 Неутрално

  Приказките за обща инфраструктура при нас са утопия, най-вече поради различните методи за доставка на услугата до крайния клиент на различните компании. Отделно остава въпроса за корпоративни клиенти, чийто специфични услуги не могат да бъдат предвидени и задоволени от една обща мрежа. Както всички неща и оптичните мрежи имат своя капацитет, който ще бъде изразходван на секундата, ако трябва да обслужва 5 различни фирми с различни приоритети.
  Цената на услугите няма да се увеличава "2 пати" или поне няма да е защото се задушават незаконните малки кабеларки. Щом има компании, които спазват закона и са конкурентоспособни значи има как нещата да стават на светло. Да си телекомуникационна компания не е малък и среден бизнес, а е начинание за хора с големи умения и капитал. То може всеки трети да иска да отвори малка корабостроителница и да се оплаква от строгите и оскъпяващи изисквания към него, но никой няма да му даде да строи танкери от шперплат, че да му тръгне бизнеса

 41. 41 Профил на петро
  петро
  Рейтинг: 541 Неутрално

  До коментар [#2] от "simeonov_":
  [quote#2:"simeonov_"]България има закони и те трябва да се спазват[/quote]
  ===========
  Абсолютно вярно г-н Симеонов, но трябва този аршин да е за всички!
  След като беззаконието е тотално мене ме устройва да получавам по някакви си схеми 15 Mbps speed за 8 лв. на месец и, ако искам и само за 1 м.! Няма обвързващи договори, няма рекет!
  Искате да стане като парното, такса смет и ...
  Боклук не правя-плащам! Парно не ползвам-но няма да платя, ей така, да видим ко ша стане!
  Иначе нищо против:
  Каквото за царя, такова и за пъдаря!

 42. 42 Профил на asssia_tod
  asssia_tod
  Рейтинг: 221 Неутрално

  Поредната брадва на държавния монопол. Но което си е вярно е вярно - че Близу са пълни мошеници и трябва да се научат да си плащат и да работят коректно!

 43. 43 Профил на simeonov_
  simeonov_
  Рейтинг: 488 Любопитно

  До коментар [#37] от "Тони!":

  Да потретя има си КРС,която да направи така,че БТК да не злоупотребяват с господстващото си положение,но вече и други провайдъри си изгражда собствена канална мрежа,така че нещата не са толкова лоши.Притеснява ме,че някои български псевдо бизнесмени си мислят,че могат да са над закона,а другите балъци да спазват всяка буква,няма как да стане.Какъв Цветан Василев те гони,точно тези тарикати не могат да правят бизнес по пазарен начин,щото кабелите им са незаконни и БТК са в пълното си право.

 44. 44 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1509 Неутрално

  До коментар [#43] от "simeonov_":

  Мда, щото БТК беше продадено със все шахтите, дето нямаха нищо общо с тях. Чакай ти от КРС да свършат нещо, колкото до сега са вършили. Държавата във всичките си структури всячески помага на Василев.
  За какъв пазарен начин говориш, след като единствения начин да развиваш подобен бизнес е да си роб на БТК. Опитвал ли си се някога да изградиш комуникационно трасе да видиш какво става..

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 45. 45 Профил на pir
  pir
  Рейтинг: 274 Неутрално

  Повечето сте прави в изложенията си.Без цитати, един от вас бе споменал Ц. Василев....на негвоо място бихте ли направили друго...! Съмнявам се.....чак пък такъв граждански идеализъм ! ..."мравката е мравка, защото е мравка" .
  "Кабелът" замира....вълновото пренасяне на потенциал или каквато и да е ...енергия дори съм убеден, че в следващите стотина, двеста години ще бъде с доминантна роля .

 46. 46 Профил на Никола Николов
  Никола Николов
  Рейтинг: 455 Неутрално

  До коментар [#37] от "Тони!":
  Аха викаш остава 1 фирма? Абе ти явно Нет1 за нищо не ги броиш ама да ти кажа, че имат доста голям пазарен дял в София. Преди бях на мегалан, след като се преместих в друго жилище подписах с Нет1. Вече 3 години съм към тях и съм изключително доволен. А и имат хубави промоции с двойно намаление на таксата при първата година от 2 годишен договор.

 47. 47 Профил на Вени Г.
  Вени Г.
  Рейтинг: 1067 Неутрално

  До коментар [#39] от "Тони!":

  Ми точно те чета правилно, и обяснявам не тия, дето нямат компетентност да те разчберат. Спектър и Мтел играят картел с БТК. Имаме ли различия с теб?

  Най-добрият аргумент против демокрацията е 5-минутен разговор с избирател - Уинстън Чърчил
 48. 48 Профил на xymax
  xymax
  Рейтинг: 547 Неутрално

  До коментар [#32] от "Eisbär":

  Не говори наизуст, ами вземи ги сравни.

 49. 49 Профил на simeonov_
  simeonov_
  Рейтинг: 488 Весело

  До коментар [#44] от "Тони!":

  Що са продали БТК със шахтите,значи е било в активите на компанията,обаче ти все едно си знаеш,има закони и трябва да се спазват,а явно имаш и нещо лично Цветан Василев,защото сделката за БТК стана съвсем наскоро,а и е ясно,че там основния инвеститор е ВТБ Капитал,а не КТБ ,защото просто няма от къде да извади такива пари,а тези разправии с шахтите са от доста отдавна.

 50. 50 Профил на deftones
  deftones
  Рейтинг: 434 Неутрално

  До коментар [#37] от "Тони!":


  До коментар [#44] от "Тони!":

  Ало платения писач,разбрахме,че ти плащат да плюеш по Цветан Василев,но пиши нещо аргументирано по темата,стига си повтарял Цветан Василев,Цветан Василев.

 51. 51 Профил на Eisbär
  Eisbär
  Рейтинг: 981 Неутрално

  До коментар [#48] от "xymax":

  не говоря.
  за нови клиенти за първите 3 или 6 месеца
  http://www.blizoo.bg/dtv_150.html
  след това 10,90 за НВО
  ХД каналите не ги броя.
  Нужда от калкулатор?

 52. 52 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1509 Неутрално

  До коментар [#46] от "someone":

  Няма проблем, ама просто чети мнението на БТК по въпроса. Това дали ти си доволен от тях не занчи, че БТК няма да ги срежат. Па тогава няма да си доволен.  До коментар [#49] от "simeonov_":

  Май сам не се разбра какво искаш да кажеш. Това, което се случи с шахтите беше голямото мошеничество при продажбата. БТК трябваше да бъде продадена без правото на този монопол, защото шахтите не бяха нейни. За какви закони говориш???


  До коментар [#50] от "deftones":

  Аргументи? Ми смятам, написах достатъчно аргтументи по темата. Ти написа една истерична въздишка.

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 53. 53 Профил на Ivki4
  Ivki4
  Рейтинг: 381 Неутрално

  Аз съм на Близу и съм доволен от услугите им - всмисъл не съм имал проблеми с нета, тв-то или телефона. Виждам, че са спрели каналите на Дискавъри, но да си призная от 2-3 години спряха да са ми интересни, защото днешното Дискавъри (пълно с реалити), няма общо с онова научно-популярно Дискавъри отпреди години. Колкото до цената на пакетите им - ами виждам, че са по-скъпи от това на други оператори, но пък трябва и да се види и какво седи зад цената.

 54. 54 Профил на Никола Николов
  Никола Николов
  Рейтинг: 455 Неутрално

  До коментар [#52] от "Тони!":
  Ти чете ли статията? Нет1 са си редовни...

 55. 55 Профил на jubal harshaw
  jubal harshaw
  Рейтинг: 1341 Весело

  До коментар [#28] от "cybersas":

  не виждам какво пречи един монопол като тоя да се регулира.

  http://jubalharshaw.wordpress.com
 56. 56 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 2681 Неутрално

  [quote#43:"simeonov_"]има си КРС,която да направи така,че БТК да не злоупотребяват с господстващото си положение[/quote]
  Тази комисия една чуждестранна бакалия не може да накара да спре да издевателства над производителите и местните български магазини а какво да очакваме за сложения пазар с оптичните връзки ?
  Пиратското заграбване на БТК за жълти стотинки ще остане в историята като изключително варварски акт на корупция и престъпно безхаберие.  Libertarianism is just anarchy for rich people
 57. 57 Профил на bta
  bta
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  До коментар [#3] от "Eisbär":

  правилно

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK