Енергийният холдинг продава сградата си на "Булгартрансгаз"

Енергийният холдинг продава сградата си на "Булгартрансгаз"

© Юлия ЛазароваБългарският енергиен холдинг ще продаде сградата, в която се намира, на дъщерното си дружество "Булгартрасграз" ЕАД, реши правителството на редовното си заседание.


Сделката включва поземлен имот, заедно с построените в него административна сграда и спомагателни постройки и съоръжения. Обектът се намира на бул. "Панчо Владигеров" №66 в столичния ж. к. "Люлин 2".


Предвижда се продажбата да стане чрез пряко договаряне, а началната цена ще се се определи от сертифициран оценител, съобщиха от пресслужбата на Министерски съвет.
Целта на продажбата е да се намалят разходите за ползване и поддържане на помещения и сгради от дружествата в групата на холдинга.


Другият аргумент е изискването на Третия енергиен либерализационен пакет и на Закона за енергетиката за това операторът на преносната мрежа да има отделно седалище от търговското предприятие.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK