"Алфа финанс холдинг" в отговор на атаките

"Алфа финанс холдинг" в отговор на атаките

© КапиталАлфа финанс холдинг"  и дъщерните му компании са в добро финансово състояние и нямат необслужвани задължения към банки и финансови институции. Това се казва в декларация на холдинга (с основен акционер Иво Прокопиев  - създател  на "Дневник" - бел. ред.) по повод статии във вестниците "Политика", "Монитор" и "Телеграф", както и интернет сайтовете "Фрог нюз" и "БЛИЦ", от миналата седмица. 


Публикуваме пълния текст на декларацията: 


Публикациите във вестниците "Политика", "Монитор" и "Телеграф", както и интернет сайтовете "Фрог нюз" и "БЛИЦ", на 26 октомври 2012 г. за пореден път ни изумиха с тенденциозността си.

"Алфа финанс холдинг" АД е водеща българска финансова и индустриална група. Холдингът има над 2000 служители и е един от най-големите данъкоплатци и работодатели в страната, с успешни инвестиции и в чужбина. "Алфа финанс холдинг" е и една от малкото големи български компании, които имат публичен одитиран баланс за последните десет години, както и ясна и прозрачна акционерна структура. Дружеството и дъщерните му компании спазват стриктно законите и етичните правила в бизнеса. 

Посочените в "статиите" клеветнически твърдения са толкова абсурдни и несъответстващи на реалността, че не заслужават конкретни публични отговори. Подобно грубо публично оплюване не само няма нищо общо с журналистиката, но умишлено цели да създаде проблеми за нормалното функциониране и да причини вреди за дружеството. С това също се увреждат и интересите на редица наши партньори - физически лица и институционални инвеститори, както и на дъщерните ни дружества, някои от които са емитенти на публични ценни книжа.


Твърдо заявяваме, че ще продължим да предприемаме всички предвидени от закона стъпки да защитим  доброто си име и правата си.


"Алфа финанс холдинг" и дъщерните му компании са в добро финансово състояние и управляват инвестициите и задълженията си разумно. Нито една от фирмите, в които холдингът има контрол, няма необслужвани задължения към банки и финансови институции. 


Групата е със значителни активи, добре капитализирана и продължава да инвестира и развива нови проекти в България и региона, независимо от тежката икономическа ситуация и несигурната бизнес среда.


Съветът на директорите на "Алфа финанс холдинг" АД,
София, 29 октомври 2012г. 

Коментари (74)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на bate_Ventzi
  bate_Ventzi
  Рейтинг: 753 Неутрално

  Медийната група на Ирен Кръстева и Делян Пеевски, обслужваща интересите на премиера е предприела атака срещу "Алфа финас холдинг" не от вчера . Най-вероятно се упражнява натиск за прехвърляне собствеността върху най-апетитните актива на групата, включително и медиите,които да трън в петата на Борисов, на кръгове близки да премиера.

 2. 2 Профил на СДС
  СДС
  Рейтинг: 1485 Неутрално

  До коментар [#1] от "bate_Ventzi":

  " с Решение №50/30.03.1989 г. на Министерския съвет неговото съществуване се прекратява, като се образува Фирма с държавно имущество с наименование “Каолин”, която поема всички активи и пасиви на прекратеното юридическо лице."
  ..........
  Как тия станаха собственици на "Каолин", след като аз познавам семейството на основателите му.
  "Каолин" е създадено през 1924 г. в град Варна. Дружеството е разработвало находища в областта, разположена около сегашния град Каолиново.

  nemo malus felix, minime corruptor.
 3. 3 Профил на Десен
  Десен
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  На Дневничето са му метнали очи разни мазни тотаджийки.
  Ами лапайте, само гледайте да не се задавите.

  Не цъфтиш ли като цвете, гниеш като бурен.
 4. 4 Профил на Rhapsody of Fire
  Rhapsody of Fire
  Рейтинг: 807 Неутрално

  Не споделям тезата на Алфа Финанс Холдинг поради следното:
  Щом като клеветнически твърдения са абсурдни и несъответстващи на реалността, то те заслужават конкретни публични отговори.
  В противен случай всеки непредубеден читател не може да приеме просто на доверие тезата на Холдинга.
  В негов интерес е да бъде конкретен при защитата на името си.

  Путинофилите и Тръмпанарите възприемат: Учтивия- за лицемер; Възпитания-за слабак;Толерантния-за гей; Културния-за лигльо; Разумния-за будала; Образования-за соросоид.
 5. 5 Профил на Мария
  Мария
  Рейтинг: 1515 Неутрално

  След Огнян Донев, явно е ред на Иво Прокопиев да бъде отстрелян. Така се задържа власт, нали, мильовци? Не може да се разчита само на бременни с чували.

 6. 6
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 7. 7
  bullgar
  Рейтинг: 536 Неутрално

  Коментарът е скрит от модераторите, защото съдържа вулгарни, нецензурни квалификации, лични нападки, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на други коментиращи и лица, цитирани в публикациите. Ако въпреки това желаете да го видите, натиснете тук.

 8. 8
  awsed
  Рейтинг: 466 Неутрално

  Коментарът е скрит от модераторите, защото съдържа вулгарни, нецензурни квалификации, лични нападки, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на други коментиращи и лица, цитирани в публикациите. Ако въпреки това желаете да го видите, натиснете тук.

 9. 9 Профил на awsed
  awsed
  Рейтинг: 466 Неутрално

  До коментар [#4] от "Rhapsody of Fire":

  у нас чистене на име е като кажеш "АЗ съм Готин" ... винаги има клакьори да ти ръкопляскат.....даже излизат "философски" и заявяват как си и борец срещу лошия тиранин .....

  Ами извадете отчетите бе чисти господа ... и за другото заведете съдебни искове...

 10. 10 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 2583 Неутрално

  Той падна убит през октомври 1918 година, когато по целия фронт бе тъй тихо и спокойно, че военното комюнике се бе задоволило само с едно изречение: „На западния фронт — нищо ново за отбелязване.“
  Бе паднал ничком и лежеше като заспал на земята. Когато го обърнаха по гръб, видяха, че не ще да се е мъчил много — лицето му имаше такова спокойно изражение, сякаш бе почти доволен, че е станало така.

  "Гениален изрод е Петьо Еврото дадеш му една бутилка уиски, изпие я и може да спретне каквото поискаш обвинение, на когото кажеш..." Делян П.
 11. 11 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 2209 Неутрално

  Ирена Кръстева, с нашите пари зад гърба си и протекцията на Борисов и Доган стана наистина смела. Да видим къде ще му излезе края...

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 12. 12 Профил на siegmund_freud
  siegmund_freud
  Рейтинг: 409 Неутрално

  Ако Прокопиев започне да продава варовика от Каолин(който много интересно как така честно успя да приватизира) на ТЕЦ-овете на още по-висока цена,ако му вдигнат цената на тока от фотоволтаиците още повече(той и затова с някои други олигарси урежда платени протести против ограничаване на огромните им печалби),може и да си позакрепи положението. Въпреки,че сериозно е започнал да разпродава "честно" направената бизнес империя,на толкова млада възраст,сигурно е спестявал от закуски. Интересно какво ли прави в далечен Сингапур,защото там са известни най-вече с нелегалните си букмейкъри и уреждането на футболни мачове?

 13. 13 Профил на Vassco
  Vassco
  Рейтинг: 625 Неутрално

  Интересно, а защо предприятието за фотопанели на сингапурския беглец май спря дейността си? Навярно от добър менджмънт. Ще повярвам в независимостта на медиите, когато тук в Дневник напишат истината за бизнес делата на Прокопиев и сие.

 14. 14 Профил на m17
  m17
  Рейтинг: 2160 Неутрално

  До коментар [#13] от "Vassco":

  Без да защитавам Прокопиев (без да ме интересува въобще неговата личност) мога да ви обясня защо фотопанелите загинаха - защото китайците изядоха и този пазар. И затова фалираха 8 от 9 немски производители ( 9'тия още бере душа), затова загинаха всички американски производители и т.н.
  Това обаче не е голяма драма - всички тези заводи бяха само асемблатори - сглобяваха пластините върху алуминиеви панели. Е сега ги сглобяват китайци и цените са на 1/4 от преди.

 15. 15 Профил на Неудобният Иво
  Неудобният Иво
  Рейтинг: Неутрално

  До коментар [#12] от "siegmund_freud":

  Ако можеш да ми кажеш какъв е дялът на разходите за варовик от производствените разходи на дадените електроцентрали ще съм ти много благодарен. Защото ако е примерно е 1% примерно(а аз допускам, че е по-малко), увеличение на цената на варовика от 50% би означавало увеличение на цената на тока от въпросните централи от 0.5%. Между другото, тези централи не са ли собственост на Р.Овч? И какво прави жена му на висш пост в една от тях?

 16. 16 Профил на Неудобният Иво
  Неудобният Иво
  Рейтинг: Неутрално

  А колкото до ТВ7, Делян Пеевски и Ирена Кръстева, Борисов, ако не е в сделка с БСП, му гарантирам рязка смяна на тона спрямо ГЕРБ на следващият ден след изборите през 2013, точно както се случи на следващият ден, дори направо в изборната нощ, след резултатите 2009. Но това той със сигурност го знае, та допускам че има сделка.

 17. 17 Профил на zlobna_kobra
  zlobna_kobra
  Рейтинг: 409 Разстроено

  Подобно грубо публично оплюване не само няма нищо общо с журналистиката - а на това , което вие правите ... журналистика ли му се казва ??? Ставате смешни просто .

 18. 18 Профил на yavor.noev
  yavor.noev
  Рейтинг: 466 Неутрално

  Странно, какво ли са предприемали досега от холдинга, та и занапред ще го предприемат? Щото само с драскане на писъмца име се не чисти. Особено ако далаверите са свързани с Прокопиев!

 19. 19
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 20. 20 Профил на Веселин Николов
  Веселин Николов
  Рейтинг: 524 Неутрално

  Такава перверзна журналистика не е имало и през комунистическо... Не знам дали някой е чел вчера репортажа на агенция "Фокус" по повод някаква среща на Старейшините/имало и такова чудо/ на ГЕРБ в НДК. Дописката надминава по своя патос и най-калсическите образци в жанра от времето на "Работническо дело". Направо потрес! Та тази агенция можем спокойно да я сложим до медийната клика на Василев и Пеевски, въпреки че формално се води на друг собственик.

 21. 21 Профил на alehandro77
  alehandro77
  Рейтинг: 658 Неутрално

  Соларпро ни дължи 9 хил.лв. от април!!! Вярно не сме банка,ама все пак...
  Та ще ходим на съд тези дни!!! Поздрави на г-н Прокопиев!

  Корупцията е новия социализъм! Нямаш връзки, нямаш пари.
 22. 22
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 23. 23
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 24. 24
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 25. 25
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 26. 26
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 27. 27
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 28. 28
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 29. 29
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 30. 30
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 31. 31
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 32. 32
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 33. 33 Профил на awsed
  awsed
  Рейтинг: 466 Неутрално

  До коментар [#11] от "Тони!":

  и с кои твои пари бе Тончо ..защо говорите само празни приказки и за пълнеж на темата ....

 34. 34
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 35. 35
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 36. 36
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 37. 37 Профил на мрачен интелектуалец
  мрачен интелектуалец
  Рейтинг: 638 Неутрално

  И щом е така, тогава този главен акционер какво прави в далечен Сингапур, заедно с Коце маца? Ако нямаше задължения, щеше да стои тука и да си наглежда медиите и другите придовки отблизо!

 38. 38
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 39. 39
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 40. 40
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 41. 41 Профил на nochkopenev
  nochkopenev
  Рейтинг: 466 Неутрално

  Явно под тази статия човек трудно може да си изкаже мнението, ако то не е в определена положителна посока. Жалко, мислех, че коментирам в една медия, която не налага цензура върху коментарите. Грешал съм! И за да не ми изтриете коментара само ще кажа - "Алфа финанс холдинг" нека да докажат писмено, че всичко е така, както го твърдят, защото в противен случай, човек може да си помисли, че просто се оправдават...

 42. 42 Профил на tarator9
  tarator9
  Рейтинг: 581 Неутрално

  Съдете ги! Конкретния отговор трябва да бъде в съда.

  Romanes eunt domus!
 43. 43
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 44. 44 Профил на zanzibar87
  zanzibar87
  Рейтинг: 466 Неутрално

  Според мен в България няма нищо случайно. Може и да има преувеличаване в самите факти, но и известна доза истина, която не бива да се отхвърля така с размахване на ръка. Аз предлагам да се назначи една проверка от съда, за да установи кой си измисля свободни съчинения и кой се прави на ощипан.

 45. 45 Профил на Nataliya
  Nataliya
  Рейтинг: 466 Неутрално

  Винаги съм смятала Иво Прокопиев за изключително интелигентен човек. Той основа едно ново поколение работодатели, които ръководят със съвременни методи и средства. Това което не харесвам в този човек е вечният му стремеж да бъде винаги близо до тези, които в момента са на власт. За него е важно да има точните връзки и затова подкрепя само силните на деня, независимо от техните политически идеи и колко вредни с оказват те са обикновените хора.

 46. 46 Профил на yavor.noev
  yavor.noev
  Рейтинг: 466 Неутрално

  До коментар [#13] от "Vassco":

  Тук истината за Прокопиев няма да бъде написана, знаем си го.

 47. 47
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 48. 48 Профил на Красимир Гаджоков
  Красимир Гаджоков
  Рейтинг: 466 Неутрално

  Без да оценям конкретно по темата, без да имам никакви контакти с Дневник, но понеже виждам няколко оплакващи се от "цензура": моля идете и се просветете. "Цензура" е само когато някой ОТВЪН медията я притиска да спира/премахва съдържание.

  Всяка медия - освен ако е не обществена, издържана от данъкоплатците - има свещеното право да определя правила какво може и какво не може да се появява на страниците й. Ползващите я за платформа на изказване на мнения ПРИЕМАТ тези условия с момента, в който създадат някакво съдържание на страниците й.

  Затова премахването на съдържание, защото то не отговаря на въпросните правила, няма нищо общо с "цензура". То е точно обратното - почистване на помия, изхвърляне на простащината, която е нахална и нагла и не се спира от изричните правила.

  Интернет широк - има медии/средства за изливане на помия. Който много държи да си види простащината и помията на интернет- да ходи другаде.

  Аз бих препоръчал горещо на Дневник да въведат логване за публикуване на коментари САМО с Фейсбук , за да може всеки да застава с името си зад позициите си. Да видим дали ще е толкова леснод а се простее и да се лее помия когато приятелияте ти могат да видят какъв *всъщност* си.

  http://www.gadjokov.com
 49. 49 Профил на alexan1234
  alexan1234
  Рейтинг: 524 Неутрално

  Защо винаги под статии за Иво Прокопиев има толкова изтрити коментари не мога да разбера? Като страничен наблюдател мога да си помисля, че става на въпрос за пристрастие и конфликт на интереси. Ако "Алфа финанс холдинг" реши да си потърси правата в съда, то нека го направи. Само безпристрастен представител на Темида ще може да отсъди дали компанията на Прокопиев дължи пари на банки, или всичко е било измислица срещу него.

 50. 50 Профил на yavor.noev
  yavor.noev
  Рейтинг: 466 Неутрално

  До коментар [#48] от "Красимир Гаджоков":

  По принцип може и да си прав. Но конкретно за тази тема не си - именно защото зад "Дневник" и "Капитал" стои Прокопиев, модераторите имат повеля какво да чистят, без непременно това да е "помия" (Всичко неудобно за г-н Прокопиев). Но при такова чистене поне да има ясни правила, защото оправдание като "не беше по темата на материала" е смешно и тъпо - коментар номер 3 по темата ли е. Обидно е, когато ставаме свиделите на такива долнопробни и селски тарикатлъци.

 51. 51 Профил на Красимир Гаджоков
  Красимир Гаджоков
  Рейтинг: 466 Неутрално

  До коментар [#49] от "alexan1234": не може да спекулирате - дори за изтритите коментари - без никакви факти. Огромна част от проблемите в България са заради този манталитет масово да се приемат произволни, необосновани спекулации за "доказателство" за нещо. Един вид изказването на спекулация, попадането й в медиите се приема за "доказателство" за истинноста й.

  Аз, например, мога също да спекулирам произволно като кажа, че твърде многото премахнати коментари под тази статия на организирана група простаци, които са изпратени да подсилят атаката срещу Прокопиев в най-влиятелната сред сериозните хора в България ежедневна медия - Дневник.

  И това е също толкова възможно, колкото и вашата теза.

  Но е също спекулация - защото ние не знаем съдържаните на изтритите коментари.

  http://www.gadjokov.com
 52. 52 Профил на Красимир Гаджоков
  Красимир Гаджоков
  Рейтинг: 466 Неутрално

  До коментар [#50] от "yavor.noev":
  вижте предния ми постинг - това също е спекулация, кяото е равновероятна на моята - че изтритите коментари са на организаирана група простаци, пратена тук специално за да подсили атаката срещу Прокопиев.

  Без да знаем съдържанието им няма как да твърдим каквото и да е в тази посока.

  http://www.gadjokov.com
 53. 53 Профил на amnesia_
  amnesia_
  Рейтинг: 524 Неутрално

  България е една олигархия. Властта е поверена в ръцете на група хора и всички закони се пишат съобразно техните интереси. Мнозина определят Иво Прокопиев като олигарх и това не е случайно. Тук авторите се опитват да го оневинят (те просто си вършат работата), но има някои въпроси около тази личност, които от дълго време си стоят без отговор. Например как като Прокопиев има толкова дългове не са му назначили прокурор, който да го разследва? Как има пари да пребивава в Сингапур, а да дължи 600 милона лева на банки?

  I never dreamed about success. I worked for it. – Estee Lauder
 54. 54 Профил на Красимир Гаджоков
  Красимир Гаджоков
  Рейтинг: 466 Неутрално

  До коментар [#53] от "amnesia_": отговора вероятно е във въпроса ви: ако имаше сведения че дължи 600 млн, дали нямаше да му назначат прокуроркс проверка, как мислите? Аз мисля, че има логика, ако беше така, да му назначат. Защото няма логика Прокопиев да е "по-силен" от няколко банки, на които да дължи такива големи суми.

  Не приемайте твърденията на други за чиста монета, ако в тях няма логика и здрав разум.

  http://www.gadjokov.com
 55. 55 Профил на alexan1234
  alexan1234
  Рейтинг: 524 Неутрално

  До коментар [#51] от "Красимир Гаджоков":

  Аз винаги когато пиша мнение и внимавам как и по какъв начин се изказвам. Наясно съм с правилата на този сайт и ги спазвам. Не пиша неща които съм чул като слухове в кръчмата на бай Гейнчо миналата нощ, а реални факти с теза към тях. Факт е, че името на "Алфа финанс холдинг" е замесен в скандал с кредитори и със сигурност ще има проверка, която да установи какво точно се случва. Предполагам повечето читатели са попадали неведнъж на медийни престрелки, така че би било хубаво тези неща да ги решава съда, а не някой журналист например. И все пак съм на мнение, че има прекалено много изтрити коментари, в сравнение с другите статии, така че се досещам защо се е получило така, а и повечето четящи тази статия.

 56. 56 Профил на forza
  forza
  Рейтинг: 813 Неутрално

  До коментар [#45] от "Gabriel":

  [quote#45:"Gabriel"]Това което не харесвам в този човек е вечният му стремеж да бъде винаги близо до тези, които в момента са на власт. За него е важно да има точните връзки и затова подкрепя само силните на деня, независимо от техните политически идеи и колко вредни с оказват те са обикновените хора.[/quote]

  А то друга опция за правене на бизнес в България (извън квартален магазин) въобще има ли?
  Не съм убеден.

 57. 57 Профил на Nataliya
  Nataliya
  Рейтинг: 466 Неутрално

  Господин Прокопиев винаги е използвал бизнеса си за да лобира на властимащите и да си осигури нужната закрила. Звучи невероятно за човек с неговите завидни знания и опит да стигне до там че да не си плаща заемите и да изпадне в толкова големи дългове. Освен това как ще обясните че по едно време той беше много близък с Борисов и дори го готвеха да става почетен консул на Канада?

 58. 58 Профил на Вени Г.
  Вени Г.
  Рейтинг: 1150 Неутрално

  Лишзнесите на Иво Прокопиев имат крадитиш еи ги олслужват. По-нормално нещо н света на знам. Ако комунистите по душа смятат, че безнесмените пправят бизнеса си с пари от некой шкаф, щъдуето ги държат....
  Имал крадити... Има. Всеки бизнесмен има кредити. Обслужва ли ги? Ами в случая да. Е,и? Какъв е проблемът?

  Най-добрият аргумент против демокрацията е 5-минутен разговор с избирател - Уинстън Чърчил
 59. 59 Профил на Красимир Гаджоков
  Красимир Гаджоков
  Рейтинг: 466 Неутрално

  интересно:

  1) в статията по темата в Монитор (http://www.monitor.bg/article?id=359777) под загалвието пише, че е взаимствана от "ТЕЛЕГРАФ". От кой, обаче? Защото в този на интернет (telegraf.bg) аз въобще не откривам нова (скорошна) статия в която да има думата "Прокопиев" - последната такава е от 17 август. Поправете ме ако греша.

  2) в статията в Монитор никъде не се споменава името на нито една банка, за която се твърди, че е дала заеми на фирми на Прокопиев, които в момента той не обслужва
  Без конкретни факти всеки може да си измисли каквото си иска.
  Някой има ли конкретни данни?

  http://www.gadjokov.com
 60. 60 Профил на tripleaaa
  tripleaaa
  Рейтинг: 576 Любопитно

  Bara "Да се забрани ли на българските държавни компании да държат повече от 25% от общата сума съхранявана в банки, само в една банка?"

  Bara "Да се забрани ли на български държавни компании да участвят в изграждането на ядрени централи в чужбина и у нас?"

  Bara "Съгласни ли сте в случай на нужда остров Беля Не и територията предвидена за площадка на бъдеща АЕЦ да бъде продаден на чужда държава за погасяване на дългове?"

  Агресивност, Арогантност, Аргументираност
 61. 61 Профил на reshow_1952
  reshow_1952
  Рейтинг: 466 Неутрално

  хм, цялата работа според мен е "Гузен негонен бяга". Защо не се прибере в България и да се защити, ако смята, че е е нападнат? Защо се опитва да влияе отвън на политическото пространство в страната? защо избяга в Сингапур? още ли иска да се има с властимащите и защо спонсорира определени политици? това са все въпроси, които миришат, а около Прокопиев определено понамирисва

 62. 62 Профил на Nataliya
  Nataliya
  Рейтинг: 466 Неутрално

  До коментар [#56] от "forza":

  Може да се прави бизнес без да трябва да влизаш в чак толкова тесни връзки с висшите кръгове на политиката. Вярно че двете са свързани, но пак може да се пази известна хигиена.

 63. 63 Профил на Красимир Гаджоков
  Красимир Гаджоков
  Рейтинг: 466 Неутрално

  До коментар [#61] от "reshow_1952":

  ехо, вие в кой век живеете!?!?! "Избяга" ? "Избягали" наричаха онези, които през комунизма бяха успели да излязат от България и да останат на запад.

  Бъглария е свободна страна днес. Никой не "бяга" от нея. Всеки просто избира къде по света да живее. На мен ми харесва да живея в чужбина - и живея в чужбина. (Което не означава че не ми пука за България).

  Изключение е ако СЛЕД отправяне на обвинение от прокуратурата към някого, ТОГАВА той изчезне - това вече е "избягал".

  Аз не съм чувал за прокурорско обвинение към Прокопиев. Ако вие сте, посочете ми го - готов съм да променя мнението си.

  http://www.gadjokov.com
 64. 64 Профил на reshow_1952
  reshow_1952
  Рейтинг: 466 Неутрално

  До коментар [#62] от "Gabriel":

  при Прокопиев определено не става въпрос за хигиена - БСП, Царя, Тройната ламя, ГЕРБ, много е лаком Прокопиев

 65. 65 Профил на Nataliya
  Nataliya
  Рейтинг: 466 Неутрално

  До коментар [#64] от "reshow_1952":

  Така е , алчността погубва хората.

 66. 66 Профил на Abaddon
  Abaddon
  Рейтинг: 409 Весело

  Нещо кухо ми звучи цялата баница............

  It is the nice place.
 67. 67 Профил на Abaddon
  Abaddon
  Рейтинг: 409 Неутрално

  До коментар [#60] от "tripleaaa":

  Кой ти наля тая боза в тиквата?

  It is the nice place.
 68. 68 Профил на Григор Лилов
  Григор Лилов
  Рейтинг: 982 Неутрално

  До коментар [#15] от "Неудобният Иво":
  Делът е около 1-1.5% до 2% най-много от себестойността. И правете разлика между това понятие и продажна цена. Така че в случая си имаме произведен за пропаганда мит.

 69. 69 Профил на Григор Лилов
  Григор Лилов
  Рейтинг: 982 Неутрално

  До коментар [#45] от "Gabriel":
  Напълно вярно, но неприложимо в българските условия. Всеки що-годе приличен бизнес е тотално зависим от властта в една нереформирана, корумпирана икономика и при зависими и продажни обществени, държавни институции и Темида. Малко може да се шава и мърда както е сега - когато се разклати правителството и времето му е на изтичане.
  Проблемът на родните едри предприемачи е, че не могат да теглят калема кое им е по-изгодно. В тактически, кратковременен план безспорно е добре да тропаш играта с кабинета и да печелиш на границата на закона и отвъд нея. Но в стратегически, дългосрочен план подобна политика е самоубийство за всеки бизнес. Защото колкото и да си едър и могъщ, никога не може да си по-силен от властта. А тя се променя и също иска да забогатее - поне колкото теб.

  Може малко да шава

 70. 70 Профил на Григор Лилов
  Григор Лилов
  Рейтинг: 982 Неутрално

  В страна като България чист едър бизнес априори не може да се роди. Не може да се роди и никъде другаде, където икономическата почва е гола и е засадена първо с приватизация на национализацията. Все още не е измислен справедлив начин за разпределение на "общонародното". Дори в една твърдо антикомунистическа по природа Полша бившата соцноменклатура прибра над 70% от активите и забогатя. Но сега от нея са останали по-малко от една пета от "първопроходците на капитала", а останалите или са разорени, или в затвора. Оцеляха онези, които наистина могат да правят бизнес, работни места и да натрупват истински капитал.
  Затова истинският, нерешен и досега проблем на пазарния преход беше дали ще има правила с идването на капитализма и доколко те ще се спазват и важат еднакво за всички.

 71. 71 Профил на bate_Ventzi
  bate_Ventzi
  Рейтинг: 753 Неутрално

  До коментар [#2] от "СДС":

  Нещо сте в грешка.Сегашното "Каолин" АД е наследник на държавното предприятие МОК- гр.Сеново и е приватизирано по време на т.н. масова приватизация, в която Иво Прокопиев и съдружниците му участвуваха чрез приватизационен фонд. Друг е въпросът, че хора като Иво Прокопиев за разлика от болшинството българи получи начална скорост в бизнеса като син на служител на УБО и брат на офицер от ДС.
  В момента битката в България е между различни комунистически кланове, които се опитват да използуват политическото си предимство за обогатяване за сметка на тези които са били с предната власт.
  Цялата тази битка се съпровожда с непрестанно ограбване на останалата в границите на страната ни, по-загубена част от българския народ.

 72. 72 Профил на СДС
  СДС
  Рейтинг: 1485 Неутрално

  До коментар [#71] от "bate_Ventzi":
  Нещо сте в грешка.Сегашното "Каолин" АД е наследник на държавното предприятие МОК- гр.Сеново..
  ...........
  Няма грешка, за същото "Каолиново" става дума. Хората ми бяха съседи, още живеят там, на 100 м от хотел "Черно море".
  Каолиново е национализирано, но след 10.11. не им е върнато, а преразпределено на техни хора от ДС.
  Това, което работеше, не беше върнато. Само руините.

  nemo malus felix, minime corruptor.
 73. 73 Профил на bate_Ventzi
  bate_Ventzi
  Рейтинг: 753 Неутрално

  До коментар [#72] от "СДС":

  Пак повтарям. Не смесвайте МОК-гр.Сеново с гр.Каолиново. И на двете места има каолинови фабрики.Гр.Сеново е в Русенска обл. а гр.Каолиново е в Шуменска обл.

 74. 74 Профил на СДС
  СДС
  Рейтинг: 1485 Неутрално

  До коментар [#73] от "bate_Ventzi":
  Гр.Сеново е в Русенска обл. а гр.Каолиново е в Шуменска обл.
  ............
  http://kaolin.bg/bg/p/8-istoriq.html
  Нищо не смесвам бе човек. В Сеново има мина, в Каолиново има мина. 1947 г. и двете се национализират под една шапка. На 30.03.1989 г. се образува Фирма с държавно имущество с наименование “Каолин”, която поема всички активи и пасиви на прекратеното юридическо лице т.е. на двете мини. Оттам насетне дружеството преминава през акробатики на собственост така, че "нашите" хора да я притежават, без да са дали 1 час труд или 1 ст. Ето ти подробности:
  "Каолин" е създадено през 1924 г. в град Варна. Дружеството е разработвало находища в областта, разположена около сегашния град Каолиново.

  През 1936 г. друга минна акционерна компания “Дунав” със седалище град Русе започва разработването на находищата във Ветово и Сеново. Двете дружества продължават своята дейност до края на 1947 г., когато е извършена национализация на каолинодобива в България. Тогава се създават две държавни минни предприятия със седалища Сеново, Русенска област и Каолиново, Варненска област.

  Тяхното обединение става с образуването на Държавно минно предприятие “Димитър Благоев” (по-късно Миннообогатителен комбинат “Димитър Благоев”), а управлението се установява в Сеново, област Русенска.

  До влизане в сила на Указ 56 за стопанската дейност, Каолин е влизало в състава на няколко държавни стопански обединения, като ДСО “Металургия и рудодобив”, ДСО ”Нерудни изкопаеми”, ДСО “Нерудни минерални суровини”, СО ”Минерални суровини”, след което с Решение №50/30.03.1989 г. на Министерския съвет неговото съществуване се прекратява, като се образува Фирма с държавно имущество с наименование “Каолин”, която поема всички активи и пасиви на прекратеното юридическо лице."

  nemo malus felix, minime corruptor.
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK