Борси на идеи и проекти за втори път в Търговище и Варна

Инициативата на фондация "Лале" среща в неформална обстановка представители на бизнеса и на неправителствения сектор от региона.

Борси на идеи и проекти за втори път в Търговище и Варна

© Фондация "Лале"Представители на бизнеса и на неправителствения сектор във Варна сключиха 40 сделки на обща стойност 60 хил. лева миналата седмица. Инициативата "Борса на идеи и проекти" започна преди година и вече е във втората си фаза, при която такива неформални срещи се провеждат за втори път в различни градове в страната.


Целта на модела е без намесата на пари организациите да обменят помежду си стоки, материали, услуги и доброволен труд. Организатор на събитията е фондация "Лале" в сътрудничество с доброволци от третия сектор на регионално ниво.


Сключените сделки във Варна включват например размяна на счетоводни, юридически, рекламни, архитектурни, ИТ услуги, както и доброволен труд, езикови и компютърни курсове, предоставяне на зали и други помещения, офис консумативи и техника, съвместно организиране на събития и работа по съвместни проекти. Най-активни от страна на гражданските организации е сдружение "Съучастие" с общо пет договорени идеи за сътрудничество с бизнеса.
През миналата седмица подобна среща се е провела и в Търговище, съобщават още от фондацията. Там са били сключени общо 30 сделки за размяна на разнообразни услуги и консумативи. С по пет сделки, най-активни сред неправителствените организации там са Регионалният център за работа с доброволци към Клуба на нестопанските организации и Народно читалище "Михаил Донев 1903", с. Лиляк.


През ноември предстоят борси на идеи и проекти за втори път в Стара Загора и Плевен, както и пилотно издание в Ловеч. 


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK