Британска компания купи TV7, Super 7 и BBT

Патрик Мартин, управляващ директор на консултантската компания Alegro Capital

© TV7

Патрик Мартин, управляващ директор на консултантската компания Alegro CapitalТелевизионните канали TV7, Super7 и BBT са вече собственост на британската консултантска компания Alegro Capital, съобщи "Капитал", след като новината бе официално оповестена днес, 20 ноември, от изпълнителния директор на медията Евелина Колева. 


"Вече е факт продажбата на акциите на групата. Става дума за продажба на 100% от едноличния капитал на "Краун медиа" (регистриана в Кипър офшорна компания - бел.ред.), компанията - собственик на TV7, Super7 и ВВТ", уточняват от TV7. 


За подобна сделка с нов инвеститор слухове имаше още през лятото на 2012 г., но и досега промяна в собствеността в Търговския регистър не е отразена, допълва "Капитал".
"Транзакцията приключи и вярваме, че през сделката с Alegro Capital осигуряваме по-добро бъдеще на хората в медията", коментира Колева.


Alegro Capital бе представена като "дружество, което прави инвестиции в Европа и САЩ". Управляващият директор на базираната в Лондон консултантска фирма Патрик Мартин обяснява, че "това е първата сделка на компанията в медийния сектор в Югоизточна Европа", и уточнява, че Alegro Capital се занимава "предимно с даването на корпоративни съвети за инвестиционно банкиране".


Патрик Мартин допълва, че за тях свитият рекламен пазара в България не е пречка и вече виждат първите знаци за положителен ръст в сектора. С тези думи той защитава решението Alegro Capital да застане зад медийната компания "Краун медиа".


На пресконференцията днес изпълнителният директор Евелина Колева нареди ТВ7 като трета по гледаемост в българския ефир, която през последните години отчита много добри резултати, допълва още медията.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK