Семерджиев обеща парното да поевтинее между 3 и 7% (допълнена)

Семерджиев обеща парното да поевтинее между 3 и 7% (допълнена)

© Надежда Чипева, КапиталНамалението на цената на природния газ за крайния потребител ще бъде по-голямо от предложените 9.3% от "Булгаргаз", но с колко точно ще стане ясно в края на следващата седмица. Това съобщи Ангел Семерджиев, председател на Държавната комисия по енергийно и водно регулиране (ДКЕВР), цитиран от агенция "Фокус". По думите на Семерджиев точното намаление на цената на парното за крайния потребител ще бъде обявено седмица преди Коледа.


За София се очаква парното да поевтинее с поне 7 на сто. Според изчисленията на Стоян Цветанов, изп. директор на "Топлофикация София" намалението за столицата ще бъде с около 5%. По думите на Семерджиев – потребителите на топлофикационните дружества в страната ще плащат през първите месеци на следващата година между 3% и 7% по-малко от 2012 година.


До края на тази седмица ще имаме готовност с окончателния доклад за цени на природния газ, след това ще се състоят открито заседание и закрито заседание. Ще бъде свикан и Консултативен съвет, на който ще присъстват представители на индустрията и на профсъюзите, с които също обсъждаме цената на природния газ, посочи Семерджиев.
Цената на топлинната услуга ще зависи изцяло от точния размер на намалението на природния газ, като това се отнася за всички топлофикационнии дружества, които ползват природен газ, отбеляза председателят на ДКЕВР и увери, че цената ще бъде "изцяло обективна". Някои топлофикации ще имат намаление близко до това за природния газ, а за някои от тях то ще е малко по-ниско, но разликите ще бъдат минимални, добави Ангел Семерджиев.


Топлофикационните дружества не са съгласни с новите договори, които се предлагат от "Булгаргаз", коментира междувременно председателят на Асоциацията на топлофикационните дружества Валентин Терзийски по време на дискусия по темата.


Семерджиев обеща парното да поевтинее между 3 и 7% (допълнена)

© Юлия Лазарова


"С новите договори "Булгаргаз" иска да наложи пазарни условия. Това е механизъм, който се използва навсякъде в Европа, но за съжаление в България все още не може да се каже, че има свободен пазар", посочи той. По думите на Терзийски проблемът е в договора на "Булгаргаз".


Следвайки договора, подписан с "Газпром" в средата на ноември, "Булгаргаз" предложи на клиентите си много по-рестриктивни условия от досегашните. Така се стига до ситуацията топлофикациите в страната да откажат да подпишат новите договори, които "Булгаргаз" предлага и които трябва да влязат в сила от началото на следващата година.


Клаузите предвиждат санкции, които потребителите(в случая топлофикациите) трябва да плащат, ако консумират по-малко или повече от заявените количества газ. Така, ако потреблението е с 5% повече от поръчаното, клиентът трябва да плаща допълнителните количества с 10% по-скъпо. Санкция има и ако бъдат използвани с 20% по-малко от заявените. Такава клауза - "купуваш или плащаш", има и в договора между "Булгаргаз" и "Газпром".


Терзийски посочи, че този режим не може да бъде предвиден, "защото нашата цел е да задоволим потребностите на клиента. Банковата гаранция също не е решение", смята Терзийски.


Ако се приложат тези клаузи, в част от топлофикационните дружества ще се получи оскъпяване на топлоенергията, защото те ще имат повече разходи за неустойките, които са предвидени по договорите, обясни Терзийски. Според него това крие риск да няма понижение на цените за крайния потребител независимо от по-евтиния газ от Русия.


Според Валентин Терзийски цената на топлоенергията може да поевтинее най-много с 9%.


Топлофикационните дружества в страната, сред които и "Топлофикация – София", трябва да повишат доверието на клиентите си за услугата, която предоставят, посочи още Ангел Семерджиев. По думите му цената на топлинната енергия е приемлива и икономически обоснована, а начинът, по който се предлага топлинната услуга, задоволява много потребители. Въпреки това топлофикационните дружества в страната губят доверието на потребителите си и тяхна основна задача е да не допускат значително намаляване на броя на потребителите, които обслужват, защото това би довело до поскъпване на услугата, която предоставят останалите топлофикации. Според председателя на ДКЕВР, основните проблеми на топлофикационните дружества в страната са именно невъзможността да събират задълженията от потребителите си, без които те не могат да се развиват, както и загубването на клиенти.

Семерджиев обеща парното да поевтинее между 3 и 7% (допълнена)

© Юлия Лазарова


Ако цената на доставяния природен газ не беше намалена с 20%, през следващата година българският бизнес и българските потребители щяха да плащат с 300 млн. долара повече. Това коментира по време на дискусията министърът на икономиката Делян Добрев.


Той посочи, че усилията на държавата са насочени към увеличаване на местния добив, като за тази година се очаква той да е 490.1 млн. куб. метра. Благодарение на находището в Девенци, от което трябва да започне да се добива в средата на 2013 година, местната суровина се очаква да достигне цена от 574.7 млн. кубика за следващата година.

Коментари (105)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на pariah
  pariah
  Рейтинг: 1404 Неутрално

  Какво излезе от цялата история с евтиния газ?
  - Не знаем какви са договорките и докога ще е "евтин".
  - Русия стартира южния поток.
  - Енергийния холдинг си увеличи драстично печалбата.

  - A witty saying proves nothing. Voltaire
 2. 2 Профил на Къти
  Къти
  Рейтинг: 627 Неутрално

  Стига обещания! Няма ли да свърши тази съпунка най-сетне?

  Всичко, за пресъпленията на ядрената мафия единствено и само тук: http://gikotev.blog.bg
 3. 3 Профил на mr. wonderworld.
  mr. wonderworld.
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  Нямам спомен друго правителство да е намалявало цената на газа?А вие?

  In my Wonderworld each sleeping vision is so real.
 4. 4 Профил на Мадлен
  Мадлен
  Рейтинг: 458 Весело

  Това е добра новина, но от нея ще се възползват само потребителите на топлоенергия. За нас простосмъртните няма ли да има понижение в цената на тока по повод новогодишните празници

 5. 5 Профил на PETZL
  PETZL
  Рейтинг: 578 Весело

  Голямо менте тоя бре!Бах го брадясалия миндил.Шушумушулов поне красиво лъжеше.

  99,9% от всички хора, умрели от рак, приживе са яли краставици.
 6. 6 Профил на dnk
  dnk
  Рейтинг: 626 Неутрално

  [quote#2:"Къти"]
  Стига обещания! Няма ли да свърши тази съпунка най-сетне? [/quote]

  Догодина ще имаме възможност да я прекратим. Он нас зависи дали ще се възползваме или ще си закупим правата за излъчване за следващите 4 години.

  Аз лично смятам да се пробвам за друг сериал, тоз нещо много плиткоумен излезе.

  Моралът не е порок!
 7. 7 Профил на nomer37
  nomer37
  Рейтинг: 515 Гневно

  Този човек защо не излезе и каже защо е уволнен поради некадърност от Булгаргаз. Но като му гледам действията и изказванията правилно са го уволнили поради некадърност!

  "Отдавна твърдя, че социализмът има нещо общо със СПИН. Предимно се предава по наследство и по полов път." Антон Кутев
 8. 8 Профил на moloko_
  moloko_
  Рейтинг: 620 Неутрално

  До коментар [#1] от "Dr. G.":

  А ти какво предлагаш при положение,че договора с Газпром изтичаше в края на годината? От къде очакваш да вземем газ,ако не се бяхме договорили с тях или най-лесно е да плюем?

 9. 9 Профил на exit13
  exit13
  Рейтинг: 458 Неутрално

  По Коледа стават чудеса!

 10. 10
  ****

  Мненията на потребителя SorryLol бяха изтрити поради системно и целенасочено нарушаване на <a href="http://www.economedia.bg/forum/">правилата за форумите</a>.

 11. 11 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 3073 Любопитно

  Какви са тези неустойки ,ако не потребиш или потребиш повече?

 12. 12 Профил на петро
  петро
  Рейтинг: 571 Неутрално

  Снощи казаха друго(обратното)!
  У нас всичко, по примера на "правителството", е от ден до пладне!
  П. С. Под "правителство" мислех Б.Б.!

 13. 13 Профил на Patsis
  Patsis
  Рейтинг: 4225 Весело

  Обещаното не е като завещаното!

 14. 14 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1734 Неутрално

  До коментар [#3] от "mr.wonderworld":

  Що, настоящото правило ли го е?

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 15. 15 Профил на bta
  bta
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  Ще позная за цената.
  Отивам да пусна и тото.

 16. 16 Профил на pariah
  pariah
  Рейтинг: 1404 Гневно

  До коментар [#8] от "moloko_":

  Предлагам да станат достояние на всички поетите ангажименти и дадените предимства и отстъпки.
  Ако се окаже, че за целия срок на договора сме договорили наистина изгодни условия, ще викам ура заедно с всички.
  Къде са детайлите?
  Пуснат ви един фишек 20% отстъпка и като маймунки започвате да подскачате и да пляскате.
  Тази година 9% намаление е ок.
  Какво ще стане след 3 години, например, някой знае ли?
  Има ли индексация на цената? От какво зависи цената? Какво се случва по време на строителството и след това? Какво отншение има към доставките за нашата страна и към крайния потребител, дори на газ, не на парно?
  АБЕ НЯКОЙ ВЪОБЩЕ знае ли и грижа ли го е КАКВО Е ДОГОВОРЕНО?!
  Като овце сте, ей!

  - A witty saying proves nothing. Voltaire
 17. 17 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 3073 Неутрално

  Този семерджиев няма ли да го махат вече ?
  То се видя ,че никаква работа не върши.

  Libertarianism is just anarchy for rich people
 18. 18
  ****

  Мненията на потребителя SorryLol бяха изтрити поради системно и целенасочено нарушаване на <a href="http://www.economedia.bg/forum/">правилата за форумите</a>.

 19. 19 Профил на moloko_
  moloko_
  Рейтинг: 620 Любопитно

  До коментар [#16] от "Dr. G.":

  Я ми посочи договор на Газпром или който и да е търговски договор чиито условия са станали достъпни на обществеността,където и да е по света? Не може да сме сигурни доколко добре сме успели да се договорим с руснаците,но истината е,че сме зависими от тях и ако не се бяхме договорили от 1 януари оставахме без газ.

 20. 20 Профил на seekingman
  seekingman
  Рейтинг: 458 Весело

  Ама тези от Булгаргаз били много лоши, искат топлофикациите да си плащат за газта. Такива условия явни са неприложими в България.
  Само Топлофикация София има задължение над 160 мил. към Булгаргаз. Познайте кой покрива тези загуби? На топлофикацците като не им харесва да купуват газ от Булгаргаз да сключат договор с Овергаз. Сашо Дончев с удоволствие ще им продава. Ама той иска пари. От следващата година няма монопол на доставките на газ.

 21. 21 Профил на Настрадин Ходжа
  Настрадин Ходжа
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  Кой тоя Семерджиев, че да обещава неща, дето нито Русия, нито България, нито частните фирми могат да обещаят?!

  Тоя филм го гледаме всяка зима - парното "поевтинява" преди или в началото на сезона, и после като дойдат ИЗРАВНЯВАНИЯТА, и като теглиш накрая чертата - пак си платил повече от предната година.

  #ДАНСwithme до #ОСТАВКА
 22. 22 Профил на Graf
  Graf
  Рейтинг: 1431 Неутрално

  [quote#3:"mr.wonderworld"]Нямам спомен друго правителство да е намалявало цената на газа?А вие?[/quote]

  Аз въобще нямам спомени някое правителство да е намалявало цената на газа.
  Доколкото си спомням, през зимата на 2009, някъде по това време цената беше тази:
  "С решение № Ц-33/30.09.2009 г. ДКЕВР е утвърдила цена на природния газ 374,13 лв./хнм3"
  Днес цената изглежда така: "Пределна цена на природен газ при продажба от Обществения доставчик на потребители, присъединени към преносната мрежа - 728.34 лв./1000 нм3 (78.28 лв./MWh)

  Та кво питаш? Дали "това правителство" е намалило цената на газ?
  Ъхъ...
  От 374 на 728 лева е станала, ама не е намалена, а е увеличена със близо 100%...
  Ае сега обратно към РПУ-то за инструкции по темата.

  Ecrasez l’infâme
 23. 23 Профил на Настрадин Ходжа
  Настрадин Ходжа
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  Не забравяйте - тая година "поевтиняването" ще е предизборно, а изравняването - след изборите!

  #ДАНСwithme до #ОСТАВКА
 24. 24 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 965 Неутрално

  [quote#1:"Dr. G."]- Енергийния холдинг си увеличи драстично печалбата. [/quote]

  Това "драстично" на колко се равнява в твоето съзнание? На 1 милиард, на 100 милиона, на 1 милион или може би на 0?

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 25. 25 Профил на bzm
  bzm
  Рейтинг: 430 Неутрално

  Когато цената на газта скочи с 5-10 %,цената на парното я гони,а когато пада-цената колебливо се сваля .Всъщност до сега не се е случвало.Защо ли е така?Защо държавата мери с 2 аршина и действа както й отърва,а не в интерес на тези,който я изграждат-хората?Бедата според мен е в нас,хората,а мечката скача според тоягата

  Пенсионерите,средната класа на България! И запомнете:Всички политици са маскари!
 26. 26 Профил на Настрадин Ходжа
  Настрадин Ходжа
  Рейтинг: 1416 Любопитно

  И още нещо да питам - какви са тия 3% ?!

  Нали напролет ни дадоха 11%, а после още 20%, и Бочето се похвали че УЖ е разкарал алчните ПОСРЕДНИЦИ, дето надували цената ...

  Тогава как 11+20=3 ?!

  #ДАНСwithme до #ОСТАВКА
 27. 27 Профил на petar_333
  petar_333
  Рейтинг: 458 Неутрално

  Това е повод за празнуване ако стане реалност!

 28. 28 Профил на bta
  bta
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  До коментар [#22] от "Graf":

  Е Овчаров не обясни защо е подписал такъв договор.

 29. 29 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 965 Неутрално

  http://www.overgas.bg/natural_gas_price

  Що ли ми се струва, че се надлъгвате гледайки в тавана!

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 30. 30 Профил на dissident
  dissident
  Рейтинг: 796 Неутрално

  Дявол на магаре.
  Внос на газ с 20% по-евтино, продажба на газ с 9% по-евтино, парно с 3% по-евтино. Както играта "счупен телефон".

  [quote#3:"mr.wonderworld"]Нямам спомен друго правителство да е намалявало цената на газа?А вие?[/quote]
  А имаш ли спомен друго правителство да е въвеждало акциз на газ? Ефекта от акциза бе увеличение на цената с 5%.

 31. 31 Профил на ppopov_67
  ppopov_67
  Рейтинг: 627 Неутрално

  А къде са останалите проценти?
  В джобовете на все същата енергийна мафия.
  Защото БСП, ДПС, НДСВ, ГЕРБ, РЗС, Атака са глави и главички на все същата червена хидра.
  От която не можем да се отървем вече 23 години.

 32. 32 Профил на ivanj
  ivanj
  Рейтинг: 458 Неутрално

  До коментар [#26] от "Настрадин Ходжа":

  имаше един виц как някога Сталин е определял курса на долара спрямо рублата:
  -става сутрин и казва -днес рублата е равна на 1,2 долара.И това им е много на янките!
  В случая и 3 % е много на народа ни ,щом не избира с главата си управниците си.

 33. 33 Профил на Чърчил
  Чърчил
  Рейтинг: 845 Неутрално

  НЕНОРМАЛНО!!!!От два дни по медиите ,като най-важна новина върви тази реклама.РЕКЛАМАТА?! Да за евтиния руски газ,който поевтинява българското парно!А рекламата продава !!!!Продава нещо което залежава.Нещо което е в невъзможност да се продаде.А рублите за тази реклама можете да сте абсолютно сигурни ,че идват от великата Рус.

  ЗАВИСТТА ТРЯБВА ДА Я ЗАСЛУЖИШ.СЪЖАЛЕНИЕ ПОЛУЧАВАШ БЕЗПЛАТНО
 34. 34 Профил на qwertqwert
  qwertqwert
  Рейтинг: 971 Неутрално

  До коментар [#22] от "Graf":

  "С решение № Ц-33/30.09.2009 г. ДКЕВР е утвърдила цена на природния газ 374,13 лв./хнм3"
  ----------------------------
  Хихихи, поредна малка манипулацийка... Това преди да влезе в сила великия договор на Р.Офч., дето се оказа, че всъщност той не го нил подписвал, щото по това време бил в Бразилия ...
  Я обратно при водещия ти офицер за инструктаж

  След като мъж може да се жени за мъж, що пък двама братя да не се оженят?
 35. 35 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 965 Неутрално

  До коментар [#26] от "Настрадин Ходжа":

  И вие прилагате метода на северозападния ъгъл на латексовия таван!
  Първо тези 11% бяха в т.ч. на следващите 20%, защото бяха временна отстъпка върхо подписаните договори, а 20-те бяха окончателна пак върху тях.
  Второ заради тези 11% Булгаргаз не вдигна цените в резултат на което се докара до минус 113 милиона лева резултат.

  Това са загуби, които някой трябва да покрива - в случая собственика, т.е. държавата, т.е. и аз в това число! От къде на къде! За да можеш ти да ползваш евтин газ, аз трябва да плащам по-високи данъци?

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 36. 36 Профил на gan4o
  gan4o
  Рейтинг: 515 Весело

  [quote#17:"comandante"]Този семерджиев няма ли да го махат вече ?
  То се видя ,че никаква работа не върши. [/quote]
  Как така да не върши?Бърши той,взема мн.пари у джобарите,и го боли кокошката(курица)

 37. 37 Профил на Graf
  Graf
  Рейтинг: 1431 Любопитно

  До коментар [#28] от "bta":

  Викаш, за скока от 100% е виновен Овчаров...
  Що си мисля, че от юли 2009 година на власт са макаците от ГЕРБ?
  Я сега да питам, какво става с интерконекторите към Румъния, Гърция и Турция, които трябваше да ни гарантират диверсификация на доставките?

  Ecrasez l’infâme
 38. 38 Профил на ДЗВЕР
  ДЗВЕР
  Рейтинг: 627 Весело

  До коментар [#37] от "Graf":

  Е па и ти... 'сички знаем кой е виновен...

  опозиция на всяка власт, отпор на всяка тъпота...
 39. 39 Профил на leon12
  leon12
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  [quote#37:"Graf"]интерконектрите към Румъния, Гърция и Турция,[/quote]
  Усилено се работи по четирите конектора, но не му се вижда краят
  http://www.region.bg/chetirite-interkonektora-na-bylgariq-news2480.html

 40. 40 Профил на fanagoreca
  fanagoreca
  Рейтинг: 666 Весело

  До коментар [#22] от "Graf":


  [quote#22:"Graf"]Та кво питаш? Дали "това правителство" е намалило цената на газ?
  Ъхъ...
  От 374 на 728 лева е станала, ама не е намалена, а е увеличена със близо 100%...
  Ае сега обратно към РПУ-то за инструкции по темата.[/quote]

  РПУ-то няма да помогне, работата е за "академичен сбор" на Магнаурската.

 41. 41 Профил на ivanj
  ivanj
  Рейтинг: 458 Неутрално

  До коментар [#35] от "tribiri":

  нещо си противоречиш!Заради 11-те % Булгаргаз е задлъжнял-е значи тези проценти са били само в тиквите на управляващите!
  Разбираш ли?

 42. 42 Профил на Ще върнем България в Европа
  Ще върнем България в Европа
  Рейтинг: 1616 Весело

  До коментар [#37] от "Graf":

  ГЕРБ нямат нищо общо с понижението през 2009 година, както и с последващото повишение.

  Не е лошо десните ГЕРБери да обяснят, как така въпреки ЮП, цената у нас е най висока?

  http://3.bp.blogspot.com/-0yhw3vILtNg/UKuUPtDlOcI/AAAAAAAABm0/XDQye76kgh4/s1600/5%253D3.bmp

 43. 43
  ****

  Мненията на потребителя SorryLol бяха изтрити поради системно и целенасочено нарушаване на <a href="http://www.economedia.bg/forum/">правилата за форумите</a>.

 44. 44 Профил на leon12
  leon12
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  [quote#23:"Настрадин Ходжа"]"поевтиняванет" ще е предизборно, а изравняването - след изборите![/quote]
  Което означава: Мислете, преди да гласувате! герберите непрекъснато лъжат, постоянно все някой друг им е виновен, а когато свършат виновниците, включват климатичните условия

 45. 45 Профил на leon12
  leon12
  Рейтинг: 1416 Весело

  [quote#44:"leon12"] а когато свършат виновниците, включват климатичните условия[/quote]
  Да не забравя Иван Костов - неговата "вина" е постоянна, що се отнася до герберското нещастие)))))

 46. 46 Профил на dissident
  dissident
  Рейтинг: 796 Неутрално

  До коментар [#39] от "leon12":

  Конектор на български е нещо което свързва. Какво ще свързваш от Румъния, Гърция или Турция?

 47. 47 Профил на Настрадин Ходжа
  Настрадин Ходжа
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  До коментар [#35] от "tribiri":

  Cerveza, porque no te callas?!

  Исках гербероидите да ми обяснят как от техните фанфари за историческа победа и колосално поевтиняване стигнахме дотук.

  Иначе нещата които си написал вече сме ги обсъждали и ги знаем, обаче така и не чух един гербераст да ги признае, и сега лапнишараните, дето гледат само Бареков, Гергов-тиви и четат само Прас-прес, очакват 113 милиона да се раздадат на кебапчета за Коледа, и парното да поевтинее с поне 33%.

  #ДАНСwithme до #ОСТАВКА
 48. 48 Профил на leon12
  leon12
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  До коментар [#46] от "dissident":
  в рамките на следващите 2 години до 2014-2015 година, когато се очаква да са построени четирите междусистемни газови връзки на страната, тя постепенно да намали зависимостта си от руски газ.
  EconomyNews.bg представя всички детайли по 4-те междусистемни газови връзки със съседните страни – Румъния, Турция, Гърция и Сърбия. Данните и графиките са базирани на официални анализи на „Булгартрансгаз”.

 49. 49 Профил на ДЗВЕР
  ДЗВЕР
  Рейтинг: 627 Любопитно

  До коментар [#46] от "dissident":
  Па я сакам да питам и още нЯщо...Тоз пАток не е ли транзитен...И кат' са сврЪжем с комшиЕте...кои тЪрби ша с'Ешим- новите ил' старите...

  опозиция на всяка власт, отпор на всяка тъпота...
 50. 50 Профил на gsb
  gsb
  Рейтинг: 684 Неутрално

  Е нали беше 9 бе 3% на сметка от 100 лева е 3 лева да ге, тва е в рамките на статистическата грешка. Д**а лицемерните наглеци. Ще поевтинее ама сметките ви ще станат по-големи, щото заради инфлацията ще вдигнем заплатите на инкасаторите и шофьорите и такса обслужване ще се увеличи с 8%

 51. 51 Профил на chr81
  chr81
  Рейтинг: 458 Неутрално

  С една дума ще е 3,05% и изобщо няма да го усетим.

 52. 52 Профил на gsb
  gsb
  Рейтинг: 684 Неутрално

  До коментар [#3] от "mr.wonderworld":

  3%? тва кат сметката в МТел бе, се по-изгодни планове ми дават и все по-големи суми на фактурата имам. Питам ги.. ма то щото тоя месец си имал роминг, ма то щот много си говорил сега с Глобул пък ние сме намалили за мтел-мтел ма те с глобул сме увеличили.. И ТЕ ТАКА!
  Кога получиш по-ниска сметка, ела ми се обади. Ще се окаже сега че всъщност топломера тва е отчел, подали сме по-топла вода щото времето е студено па абонатната ви е стара..
  Да давам ли пример и с банките - лихва 5% по кредит - такса за влизане, такса за излизане, такса за усвояване, такса за превод такса за внасяне... И ТЕ ТАКА!

 53. 53 Профил на dissident
  dissident
  Рейтинг: 796 Неутрално

  До коментар [#47] от "Настрадин Ходжа":

  Най-гадният удар под кръста, който ГЕРБ нанесе на хората е акциза върху газта. Акциза е фиксирана сума и не се влияе от цената. Така че, ако някой ти подарява газ пак ще плащаш акциз. Другото е ДДС. В много държави има диферецирано ДДС и за газ е доста по-ниско отколкото за други продукти.
  Да не говорим че някои покриват и разходите за отопление на възрастните хора.
  Така че: акциз + 1/5 върху цената довежда до много висока цена и каквото и да е поевтиняване няма да се усети от крайният потребител.

 54. 54 Профил на gsb
  gsb
  Рейтинг: 684 Неутрално

  До коментар [#53] от "dissident":

  Братле, за ДДСто не си прав. Има ли диференцирана ставка, почват ментърджийски номера и брожения. Това си е облагодетелстване на даден бранш и не бива. Виж за акциза подкрепям напълно.

 55. 55 Профил на Graf
  Graf
  Рейтинг: 1431 Неутрално

  [quote#34:"qwertqwert"]Хихихи, поредна малка манипулацийка... Това преди да влезе в сила великия договор на Р.Офч., дето се оказа, че всъщност той не го нил подписвал, щото по това време бил в Бразилия ...[/quote]

  Договорът е подписан през 2006 година, влиза в сила от 2007, та може спокойно да хукнеш към водещия ти офицер за нов инструктаж.
  Ще повторя въпроса си.

  [quote#22:"Graf"]Дали "това правителство" е намалило цената на газ? [/quote]

  Намалило е грънци.
  Иначе, малко история за меморандума: http://www.capital.bg/politika_i_ikonomika/bulgaria/2006/12/22/301612_pusty_vsegda_budet_gazprom/

  Ecrasez l’infâme
 56. 56 Профил на Ще върнем България в Европа
  Ще върнем България в Европа
  Рейтинг: 1616 Неутрално

  [quote#3:"mr.wonderworld"]Нямам спомен друго правителство да е [/quote]

  по слугинско и нещастно от това.

 57. 57 Профил на bta
  bta
  Рейтинг: 1416 Неутрално
 58. 58 Профил на dissident
  dissident
  Рейтинг: 796 Неутрално

  До коментар [#48] от "leon12":

  И пак не казваш какво ще свързват тези конектори.
  Остави празните приказки. И за Набуко се говореше какво ли не. Трябва накакъв газ да влезе някъде в тръбата за да дойде в България и няма къде това да стане. Иран е огромен потенциал, но го бойкотират. Турците разбуниха Сирия и няма как да дойде газ от Ирак. Така че не вярвай на фантазии.

 59. 59 Профил на gsb
  gsb
  Рейтинг: 684 Неутрално

  До коментар [#55] от "Graf":

  Няма значение дали е намалило Графе, важното е да каже че е. Те сметките за парно без тва Господ Бог не може да ги разбере. Щом успяха да ме убедят че е нормално за топла вода да плащам повече отколкото за отопление, сметай.
  Обаче като 2 месеца се говори как ще поевтинее и накрая се каже НА ПОЕВТИНЯ ( с 3% дребен шрифт) и .. абе вие помните ли друго правителство да е намалило....
  Мисля си че всички предишни правителства са били доста тъпи и са надценявали интелекта на масата, като са мислели че чак на такива детски приказки няма да върже матряла обаче тези ги разказват и народа кълве та се къса

 60. 60 Профил на bta
  bta
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  До коментар [#37] от "Graf":

  http://www.focus-news.bg/?id=f22669
  и само да спомена ,че магическа пръчка притежава Доган И Серго
  така правят нещата сле като са били на власт да който е след тях 4 години да не може да излезе от пропастта

 61. 61 Профил на bta
  bta
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  До коментар [#26] от "Настрадин Ходжа":

  не си разбрал нещо

 62. 62 Профил на dissident
  dissident
  Рейтинг: 796 Неутрално

  До коментар [#54] от "gsb":

  Изглежа че нямаш никаква представа от ДДС и как се изчислява. Ако е газ, не можеш да го отчиташ като обувки.
  Системата в България не е единствената в света и като не сте виждали друга, си въобразявате че единствено по този начин една държава може да функционира.

 63. 63 Профил на izabell
  izabell
  Рейтинг: 1402 Неутрално

  Вярвате ли (9%) това е в областта на фантастиката.

 64. 64 Профил на bta
  bta
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  До коментар [#34] от "qwertqwert":

  и аз му прати да си припомни

 65. 65 Профил на Десен екстремист
  Десен екстремист
  Рейтинг: 1078 Неутрално

  А на бас, че ще поевтинее с 3.2%

  "Много съм във час! Осем години праим бюджети."- ББ ;)
 66. 66 Профил на gsb
  gsb
  Рейтинг: 684 Неутрално

  До коментар [#62] от "dissident":

  Ей омръзна ми разни отворковци да ми обясняват какво съм виждал и какво разбирам. Това,че някъде е така не значи че е правилно. Не можело то газа кат обувки а кво, боси ли да ходим? А газа кога няма да се облага с ДДС, когато е за отопление или когато се ползва като суровина, или и в двата случая, и ако и в двата случая, защо тоя, който го ползва като суровина ще се облагодетелства че е без ДДС. А храната и тя ли не е като обувки или е по-важна а? А хайвера храна ли е?
  Помисли малко преди да даваш акъл. Диференцираната ставка е несправедлива и е такъв цирк че е направо менажерия

 67. 67 Профил на Георги Симеонов
  Георги Симеонов
  Рейтинг: 571 Неутрално

  До коментар [#3] от "mr.wonderworld":

  Маргаритките не се научихте, че преди да твърдите нещо трябва да проверявате истинноста на твърдението, за да не ставате за смях. Като не помниш друго правителство да е намалявало цената на газа, аз ще припомням:

  http://frognews.bg/news_11078/DKEVR_utvardi_namalenieto_v_tsenata_na_prirodniia_gaz/

  Ето и самото решение на ДКЕВР: http://www.dker.bg/files/DOWNLOAD/res_c05_09.pdf

 68. 68 Профил на dissident
  dissident
  Рейтинг: 796 Неутрално

  До коментар [#66] от "gsb":

  Ей, много се ядоса. По полека. "Диференцираната ставка е несправедлива" Несправедлива за кого?
  Ето как е в Англия. Отскоро въведоха ДДС 20%. ДДС не се плаща на храни. ДДС за отопление е 5%, независомо дали е газ или ток. ДДС не се плаща върху книги, детско облекло и обувки и други.
  Как ли се оправят с диференцирано ДДС?
  http://www.hmrc.gov.uk/vat/forms-rates/rates/goods-services.htm

 69. 69 Профил на leon12
  leon12
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  [quote#65:"etkata"]А на бас, че ще поевтинее с 3.2%[/quote]
  Мисля, дека ша поскъпне като цяло, минимум с 3%. Ще го направят неусетно, още през януари. тези са царе на манипулациите. както ще "увеличали" пенцийте - ама като краднат от лихвите От гербер не чакай нищо добро за хората. Те не си уважават собствения народ.

 70. 70 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 3073 Неутрално

  [quote#22:"Graf"]От 374 на 728 лева е станала, ама не е намалена, а е увеличена със близо 100%... [/quote]
  В това правителство е пълно с хора които нищо не разбират от това което трябва да правят !

  Libertarianism is just anarchy for rich people
 71. 71 Профил на mudbox
  mudbox
  Рейтинг: 515 Неутрално

  лошо нема, и 3% все е нещо

 72. 72 Профил на qwertqwert
  qwertqwert
  Рейтинг: 971 Неутрално

  До коментар [#55] от "Graf":
  Договорът е подписан през 2006 година, влиза в сила от 2007, та може спокойно да хукнеш към водещия ти офицер за нов инструктаж.
  ------------------
  Споко, ти явно си последвал съвета ми и си прескочил набързо. Жалко, поне като ти беше давал линка, да ти беше преразказал какво пише вътре. Например:
  "България ще продължи да получава тези количества и след като новите споразумения се подписаха, но цената им ще се увеличава поетапно през следващите шест години. Стана ясно, че промените в договорите с "Газпром "ще доведат до най-малко 45% увеличение на крайните цени на природния газ в страната до 2013 г., но всички конкретни параметри за цените и количествата газ бяха запазени в пълна тайна"

  Казано като за по-прости чугуни - всички увеличения до тази година включително са на база на договора на Р.Офч.
  Аре кръгом при о.з.-ето за нови манипулацийки, тая не фана дикиш  След като мъж може да се жени за мъж, що пък двама братя да не се оженят?
 73. 73 Профил на Patsis
  Patsis
  Рейтинг: 4225 Весело

  Я, сутринта беше обещал намаление с над 9,3%, а сега - с 3 до 7 %!
  Да не стане намаление с 0,3% до 0,7%, защото нулата му се е видяла като деветка?
  И дано не е видял минус вместо плюс!

 74. 74 Профил на ДЗВЕР
  ДЗВЕР
  Рейтинг: 627 Любопитно

  До коментар [#70] от "comandante":

  Я сА питам...ша поеФтинее ли и газа дека го добиват Мелроуз и другите... нЪл е близо 20% от тАва дека 'арчим...

  опозиция на всяка власт, отпор на всяка тъпота...
 75. 75 Профил на gsb
  gsb
  Рейтинг: 684 Неутрално

  До коментар [#68] от "dissident":

  ОК, сори че ти скочих, ама много мразя аргументи "ти нищо не разбираш" Значи това че в Англия е така не значи че е правилно (поне според мен) защото се изкривява пазара и се подпомагат някои браншове. Не можеш да кажеш книгите и храната, първо защото обективно обувките са не по-малко важни от книгите и кой решава кое е важно и кое не? Някое лоби ( в БГ само адвокатите са без ДДС защо ли)
  После както ти писах, хайвера храна ли е и порното книги ли са? Изпадаме в абсурда че освобождаваме от ДДС порока. Това са социални мерки някакви и като такива е редно и да си се отчитат като социални мерки - например семейства с доход до ... получават помощи за отопление и ли по-ниски данъци или безплатни учебници и т.н. но така се контролира ГОРЕ ДОЛУ при кого отиват тези пари и точно за какво се харчат.

 76. 76 Профил на Hawaii
  Hawaii
  Рейтинг: 3338 Неутрално

  ВЕНТРОЛОГИЯ
  Куклата само си отваря устата.
  Говори кукловодът.
  Нали не мислите,че КОНФЕРАНСИЕТАТА говорят собствени реплики.
  Защо ПРАВИТЕЛСТВЕНО КОНФЕРАНСИЕ,каквото всъщност е ДКЕВР,чиито СЕМЕРДЖИЕВ и членовете се НАЗНАЧАВАТ ОТ ПРАВИТЕЛСТВОТО.
  Защо мислите че ПРАВИТЕЛСТВЕНОТО КОНФЕРАНСИЕ ДКЕВР изразява позиция различна от Премиерската и правителствената такава.
  Направо си го пишете.
  ДРУГАРЯТ и правителството заявиха,че въпреки благата вест,че газта внасяна от Русия "поевтинявала с 10 %,то газта за МАТРЯЛА ще падне,колкото за Бог да прости.
  И то при ПРЕДХОДНО УВЕЛИЧЕНИЕ С 16% няколко месеца по-рано.
  ГНУС !!!

 77. 77 Профил на qwertqwert
  qwertqwert
  Рейтинг: 971 Неутрално

  До коментар [#74] от "dzwer":
  дека го добиват Мелроуз
  ------------------------
  Они го тражат още бре , мое и нъцки да найдат...

  След като мъж може да се жени за мъж, що пък двама братя да не се оженят?
 78. 78 Профил на mi6osp
  mi6osp
  Рейтинг: 1078 Неутрално

  Мдаааа,след като три и половина години само говориш за диверсификация на доставките на газ и на практика не си направил нищо, ама съвсем нищичко по-въпроса, всякакво договаряне с монополиста на доставките е с известен резултат- цената на газа е такава, каквато каже той, Газпром.
  Тиквоний обяви в речта си в Гранитната зала ,в деня на подписване на договора, че е постигнато намаление на цената от 21 % сега и с предишните 11% ставали 33% от първи януари 2013 .Още същия ден медиите тихомълком го коригираха- "намалението е над20% ..." http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=995268&audio_id=123748
  После намалението започна да се смалява и стигна до 3-7% за крайния потребител, което пък показва, че даже тези над 20 % нещо не са истински. Или ,че някой по веригата много яко пълни гушата. А веригата е Газпром- посредник дъщерна фирма на Газпром- топлофикации.
  Така, че най-вероятно постигнатото фактическо намаление на цената е вече съществуващото от няколко месеца 11% или даже по-малко.
  Само че, паралелно с подписването на договора с намалени цени на доставка бе подписан договора за Южен поток. Където Тиквоний договори не само бетониране на монополните доставки на Газпром, но и страната ни да не получава транзитни такси , оценявани/ Хърватия за 240 км тръби оценява таксите по 50 млн/год, нашите тръби са двойно по-дълги/ на 100 млн. евра годишно на наша земя , през следващите 15 години- обща сума минус милиард и половина евра .
  Та договорения от Тиквоний евтин газ ще ни струва доста скъпо...

  Когато някой е глупав,то е за дълго!
 79. 79 Профил на boby1945
  boby1945
  Рейтинг: 902 Весело

  Не се надявайте на големи намаления на цената на "парното" за крайните потребители....
  И Булгаргаз и топлофикациите (особено тази в София) имат да избиват загуби от милиони левчета натрупани с годините... освен това декапитализацията на оборудването, пак особено в София, ще искат парета за ремонт и рехабилитация..... така че споко.....

  Don't worry, be happy now! Boby said. ЕС е вреден за вашето здраве, дръпнете сиджимката овреме, да не плачкате като 1944 година....
 80. 80 Профил на ДЗВЕР
  ДЗВЕР
  Рейтинг: 627 Весело

  До коментар [#77] от "qwertqwert":

  А-а...не баш тъй.Нали имаше едно увеличение зарад' тЕх...изненадалЕ биле тоа небръснатиА с искане за 30% повеке...

  опозиция на всяка власт, отпор на всяка тъпота...
 81. 81 Профил на murttle
  murttle
  Рейтинг: 1017 Неутрално

  "По думите му цената на топлинната енергия е приемлива и икономически обоснована, а начинът, по който се предлага топлинната услуга, задоволява много потребители. Въпреки това топлофикационните дружества в страната губят доверието на потребителите си..."

  Е как така е хем приемлива тази цена, хем пък топлофикациите губят доверието на потребителите си? Защо го губят, защото потребителите са тъпи и от инат не щат хубавото парно? Истината е, че парното е прекалено скъпо удоволствие за повечето потребители и непрекъснато има отказващи се от него. Но тези данни не се оповестяват публично. Вместо това не искаме пазарни условия, защото нямало било свободен пазар в България. Ха, монополистът реве, че нямало свободен пазар!

 82. 82 Профил на dissident
  dissident
  Рейтинг: 796 Неутрално

  До коментар [#75] от "gsb":

  Недей да се сърдиш но наистина не ги знаеш тези неща, а отгоре на това си упорит и искаш да плащаш едно и също ДДС за всичко. Нещата са доста прости и всеки селянин ги знае. Ако искаш агнето да е цяло трябва да го стрижеш а не да го одираш. "Матряла" трябва да може да преживява за да може да си плаща данъците и не трябва да го умориш от глад и студ.
  "хайвера храна ли е" Това е добър пример. Храна е, и ДДС не се плаща, но затова пък попада в графата на луксозни стоки и има акциз.
  "получават помощи за отопление и ли по-ниски данъци или безплатни учебници и т.н. но така се контролира ГОРЕ ДОЛУ при кого отиват тези пари и точно за какво се харчат" Това е неправилно и на практика довежда до съществуващата корупция в България. Само "свои хора" получават тези помощи. Всички близки и роднини на работещите в общините получават помощи.

 83. 83 Профил на herbaltea
  herbaltea
  Рейтинг: 1033 Неутрално

  И кво сега - от 20 и кусур шумно обявени процента отстъпка на газа, намалението на крайната цена е 3-7% (разбирай 3). Смях, смях...

 84. 84 Профил на gsb
  gsb
  Рейтинг: 684 Неутрално

  До коментар [#82] от "dissident":

  Добре пич, защо продължаваш да си вириш носа и да ми обясняваш какво зная аз и какво не зная. Както виждаш навсякъде аз пиша че СПОРЕД МЕН това е правилно онова не е. Можем да си чешем езиците по темата цял ден. Не споря, че трябва да се стриже а не да се одира, ама ти предлагаш да и одерем тялото и задните крака, преден ляв да го подстрижем само, а десния да го оставим с цялата вълна. Виждал ли си такава овца а?
  Нека да погледнем и корупцията, как мислиш, кога ще е тя по-голяма, когато някой трябва да вади фалшви документи и да дава рушвети за да получи помощ от 500 лева на година, или когато цял бранш има възможност да отърве 20% ДДС? Кое се изплаща повече? Кой има повече лостове за корупция, мизерника, който би направил това усилие за 500 лева или една браншова организация?
  Стига вече с това ама в Англия е така, Германия онака. Като е Англия да не е господ та да са безгрешни?
  Мислете малко, а не повтаряйте кат папагали ама тоя така ама оня онака

 85. 85 Профил на Венцеслав Йонков
  Венцеслав Йонков
  Рейтинг: 458 Неутрално

  Щом искат толкова да приказват нека дадат точна сметка при съответен процент на повишение на газа миналата зима с колко поскъпна парното.

 86. 86 Профил на Венцеслав Йонков
  Венцеслав Йонков
  Рейтинг: 458 Неутрално

  До коментар [#82] от "dissident":

  Защото много започнаха партиите да говорят за граждани и защото стана дума за корупция, и защото зная, че каквито и правила да се измислят при данъците и обществените поръчки винаги "българският майстор" ще му намери начина, не правила и закони са нужни а контрол от гражданското общество като инвестицията на гражданите в труд ( време ) при контрола се заплаща* - ( пример като добавка при пенсия, социално осигуряване, ползване с облекчение на държавни структури ).

 87. 87 Профил на Венцеслав Йонков
  Венцеслав Йонков
  Рейтинг: 458 Неутрално

  [quote#85:"evkalipt"]съответен [/quote]

  И тъй като отношението ще е ясно в полза на поскъпването няма нищо опасно да се каже откровено, че е например защото половината не си плащат или защото...

  Ще е значително по-демократично и приближаващо гражданина до държавата му отколкото да оставяш всичко в мъглата на многото приказки.

 88. 88 Профил на azmatahari
  azmatahari
  Рейтинг: 676 Гневно

  К'ъф е тоя, че да обещава?
  От 3 до 7% ???
  Може да обещава с общи приказки разни неща на жена си и на внуците си!
  Тази държавна комисия с разчети ли работи или хвърля боб?

  Аман от паразитни структури с информационни функции, съществуващи заради самите тях!

 89. 89 Профил на sfsf
  sfsf
  Рейтинг: 458 Неутрално

  Според мен ще поевтинее с между 1% и 10%, ама по-близо до 1%.

 90. 90 Профил на Graf
  Graf
  Рейтинг: 1431 Любопитно

  До коментар [#72] от "qwertqwert":

  Другарьо мильоционер, вие от ГЕРБ нямате разлика от ония от Позитано. Това ми е тезата. Даже по-лошо. За четири години не бе направено нищо за диверсификацията на доставчиците, а днес се "хвалите", че при скок от 100% на цената сте я били намалили с 11%. Ама от догодина.
  Какво направихте за тези 4 години? Това е въпросът. Иначе, това, че са ви виновни всички от Аспарух насам е известно. И Трайков е виновен, и Попова...
  Упсс...
  Тази за Попова и Трайков е друга тема.

  Ecrasez l’infâme
 91. 91 Профил на У Чен
  У Чен
  Рейтинг: 1301 Неутрално

  Бойко Борисов подписва за газта и обява: Хванахме Кит!
  Семерджиев след това обяснява за парното: Всъщност кита е цаца!

 92. 92 Профил на iq146
  iq146
  Рейтинг: 610 Неутрално

  Намаление на цената на газа ПОД 15% и на ПАРНОТО под 10-12% е НАЦИОНАЛНО ПРЕДАТЕЛСТВО и рано или късно ПРЕДАТЕЛИТЕ ще бъдат съдени. Тази предателска паплач се опитва почти ЦЯЛАТА отстъпка от 22% да си я присвои и да си оздравява структурите, доведени до това предфалитно състояние от политиканстване на политиците или откровени КРАЖБИ. 7% от отстъпката са НАПЪЛНО ДОСТАТЪЧНИ на Гогов, за да се оздрави за 5-10 години Булгаргаз. По моите сметки Гогов се опитва още в края на следващата година да излезе на печалба. Много бързаш, Гогов! И ако ДКЕВР не те спре, накрая ДКЕВР ще духа супата! Семерджиев, внимавай! Но аз се чудя КЪДЕ СПИ БОКО. Гогов иска да му открадне 6% от 22-та %, за които Боко се бори като лъв с Газпром. Боко, Боко, тъпа кратуно, Гогов те сложи в малкото си джобче!

 93. 93 Профил на AModoMio
  AModoMio
  Рейтинг: 3096 Любопитно

  От един месец голямо зарибяване тече с това парно. То не бяха 9%, то не бяха 8, а сега до 7 %.

  "Ако ние нямахме взаимоотношения с политиците щяхме да бъдем една банда от чакали. Или една обикновена банда и щяхме да бъдем анулирани." Тото Риина след атентатите
 94. 94 Профил на qwertqwert
  qwertqwert
  Рейтинг: 971 Неутрално

  До коментар [#90] от "Graf":
  Милиционер ще викаш сутрин на оня пред огледалото.Макар че ДС-доносник е може би по-вярно.
  Тва първо.
  Второ кой е по-добър - нямам намерение да споря. Всеки си има глава - да мисли. Само че да се пробутват еФтини ДС- номерца - няма да стане. Като например да се внушава, че цената се е увеличила двойно при това правителство, след като ти е пределно ясно, че това е по договора на специалиста Р.Офч.

  След като мъж може да се жени за мъж, що пък двама братя да не се оженят?
 95. 95 Профил на epoc
  epoc
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  [quote#0:"Статията"]По думите му цената на топлинната енергия е приемлива и икономически обоснована, а начинът, по който се предлага топлинната услуга, задоволява много потребители. Въпреки това топлофикационните дружества в страната губят доверието на потребителите си[/quote]

  Не, цената не е приемлива, съотнесена с услугата, не е икономически обоснована, освен ако обосновка не означава "плащай колкото ти кажа или ще те съдя", нито пък начина задоволява потребителите. И това си личи от второто изречение. Само че трябва да си или абсолютен дебил или абсолютен демагог да ги кажеш и двете заедно.

  Икономедия се превърна в трибуна на тролове ЗА и ПРОТИВ правителството. Очевидно е, че няма какво да се говори или коментира с такива драскачи....
 96. 96 Профил на epoc
  epoc
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  [quote#94:"qwertqwert"] Като например да се внушава, че цената се е увеличила двойно при това правителство, след като ти е пределно ясно, че това е по договора на специалиста Р.Офч.[/quote]

  Не бе, хан Аспарух ви е виновен....

  Икономедия се превърна в трибуна на тролове ЗА и ПРОТИВ правителството. Очевидно е, че няма какво да се говори или коментира с такива драскачи....
 97. 97 Профил на qwertqwert
  qwertqwert
  Рейтинг: 971 Неутрално

  До коментар [#96] от "epoc":
  Не бе, хан Аспарух ви е виновен....
  -------------
  Тц. Хан Аспарух нищо не ми е направил.
  Ама виж Кирил и Методий дето са измислили азбуката, та сега Сульо и Пульо да пише и брише.......

  След като мъж може да се жени за мъж, що пък двама братя да не се оженят?
 98. 98 Профил на iq146
  iq146
  Рейтинг: 610 Неутрално

  След намесата на Р.Овч. през 2006 г., З ГОДИНИ ПРЕДСРОЧНО, цената на газа за България(респ. ПАРНОТО) се увеличи 3 пъти - с 300%!!! Сега някакви си пършиви 7-8-10% ли се опитвате да сравнявате с това чутовно постижение? Дребосъци такива!!!

 99. 99 Профил на yustal
  yustal
  Рейтинг: 515 Весело

  Ако се случи да не излъже повече, може ида не се бръсне до края на живота си,но не вярвам!

  yustal
 100. 100 Профил на soldierism
  soldierism
  Рейтинг: 611 Неутрално

  Тия се чудят по какъв начин да казват какво ли не... Не мога да ги разбера. Трябва да разберат, че искаме резултати, а не постоянно приказки! Като вманиачени са да ги отразяват....

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK