ПАРЛАМЕНТАРНИ ИЗБОРИ 2022

 • 25.3%
 • 20.2%
 • 13.8%
 • 10.2%
 • 9.3%
 • 7.4%
 • 4.6%
 • 3.8%
 • ГЕРБ:67
 • ПП:53
 • ДПС:36
 • ВЪЗР:27
 • БСП:25
 • ДБ:20
 • БВ:12
39.4%активност

Източник: Резултатът и активността са от ЦИК при 100% обработени протоколи, мандатите са по изчисление на "Дневник"

"Булсатком" отново не излъчва програмите на Би Ти Ви (обновена в 16.40 ч.)

"Булсатком" отново не излъчва програмите на Би Ти Ви (обновена в 16.40 ч.)

© Юлия ЛазароваОт полунощ програмите на Би Ти Ви отново не се излъчват в мрежата на сателитния оператор "Булсатком". Причината е търговският спор между двете дружества, които не успяха да сключат договор за 2013 г. заради спор за цената на програмите.


Спирането на разпространението на програмите е по решение на "Булсатком".


"Булсатком" бе принудена да преустанови излъчването на програмите на bTV Media Group от днес, 2-и януари, 2013 г. Компанията спря сигнала поради изтичане на действащия договор и едностранното му прекратява от медийната група. Въпреки усилията на сателитния оператор да постигне нова договореност с приемливи за абонатите си условия, до споразумение към момента не се е стигнало", се казва в официално съобщение на сателитния оператор.
За момента от екипа на Би Ти Ви не са коментирали развоя на казуса от днес. Очакваше се в първите работни дни на 2013 г. двете дружества да подновят преговорите помежду си за подписването на договор за разпространението на пакета програми на Би Ти Ви.


От "Булсатком" уточняват, че за времето, в което програмите на медийната група отсъстват от пакетите, клиентите ще плащат по-ниски такси, които варират според пакета програми, броя на приемниците и пакета услуги, които получават клиентите на фирмата.


Сигналът ще бъде възстановен при достигане на справедливо решение за всяка страна, включително и за абонатите, уточняват от "Булсатком".


Спирането на програмите не зависи от волята на "Булсатком", компанията полага всички усилия за излизане от създалата се ситуация, като води активни преговори с Би Ти Ви за достигане на максимално приемливи за абонатите си условия, се казва още в официалното съобщение на оператора. Ръководството на компанията се надява на по-гъвкав подход и конструктивност при воденето на преговори, за да се постигнат договорености от взаимен интерес и най-вече в защита интереса на многобройните потребители на услугите на двете компании.


Абонатите на "Булсатком" останаха без достъп до пакета програми на Би Ти Ви на 22 декември, но ден по-късно телевизионният оператор възстанови излъчването с обяснението, че това е временно, защото не иска да остави зрителите си без празнични продукции.


В последния работен ден за 2012 г. - 28 декември, медията обяви, че не се е договорила с "Булсатком". Би Ти Ви твърди, че операторът й дължи пари, защото не декларира реалния брой на абонатите си. "Булсатком" отрича това.


Преди няколко дни и телевизия ТВ7 също обяви, че няма да поднови договора си с "Булсатком", като също се мотивира с финансови проблеми. По-късно обаче от медията реши, че е важно да не лишава зрителите си от публицистичните си предавания, и продължава да излъчват програмите си в "Булсатком".


Позицията на "Булсатком" беше подкрепена от Българската асоциация на кабелните комуникационни оператори (БАККО), която на 31 декември обяви, че "след като прекрати едностранно договорите на част от кабелни оператори от цялата страна, "Би Ти Ви медия груп" отказа да преговаря с тях за новите условия за излъчване на програмите на медията". Би Ти Ви обаче опровергаха твърдението и обясниха, че не са отказали преговори на нито един оператор.


Би Ти Ви може да се приема чрез ефирен сигнал и на живо в сайта на телевизията. От "Булсатком" обещават съдействие на клиентите си за настройка на телевизорите за приемане на ефирен сигнал.


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK