Започват масови проверки за много вода в пилешкото месо

Започват масови проверки за много вода в пилешкото месо

© Цветелина Ангелова



Министърът на земеделието и храните Мирослав Найденов ще даде начало на масирани проверки, които ще установяват дали производителите на пилешко месо не влагат в него повече вода от допустимото.
Това количество е определено в Наредбата за влагане на вода в пилешките продукти.


Събитието ще започне от търговска верига в София.


Наредбата определя допустимото количество вода в прясно птиче месо, като то е съобразено с европейския регламент по въпроса. Изискването на ЕК е страните членки да започнат да прилагат тези норми от 1 юни 2013 г.


Преди две години Министерството на земеделието и храните започна да изготвя промени в съществуващата и тогава наредба, като тя беше обнародвана през декември 2012 г. Изискванията в нея са задължителни за производителите от 20 януари.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK