Това означава, че заради корковата тапа са се развили бактерии, които развалят истинския вкус на напитката.
_________
Няма да се учудя ако скоро сомелиерите започнат да ни обясняват ,че виното в пвц и винтова капачка е с високи качества , химизират виното със серниста киселина , Polyvinylpolypyrrolidone и т.н. за наше добро защото в немските бакалии по изискванията на ЕС няма вина с бактерии !
Ако имате резервен черен дроб слушайте ги ...а те за това не пият а само миришат !
Това означава, че заради корковата тапа са се развили бактерии, които развалят истинския вкус на напитката.
_________
Няма да се учудя ако скоро сомелиерите започнат да ни обясняват ,че виното в пвц[/quote]
Имаш предвид PVC тапата, или PVC бутилката?
I REFUSE TO JOIN ANY CLUB THAT WOULD'VE ME AS A MEMBER!
[quote#7:"keipax"]Ми пожелавам успех на мацките с бара... и най-вече да не се превърне в поредната бездушна душегубка със сноби. [/quote]
И най вече да спазват собствената си препоръка към ресторантьорите, и да не надуват цените на вината
I REFUSE TO JOIN ANY CLUB THAT WOULD'VE ME AS A MEMBER!
Качествено вино и с мярка.
От това по-полезна рецепта няма.
И да се избягват онези течности,дето ги продават с етикет "Вино" по левче за три литра.....
[quote#13:"Peacock"]И от мен успех! Но само с добри вина, .... те пък не са евтини![/quote]
Младо вино и старо приятелство това е истината !
Французите не са просто като пият "евтиното божуле"
Едно вино за да е скъпо и отлежало се дължи на това ,че никой не иска да го пие!
[quote#17:"bgpainter"]Толкова години са затваряли виното само с корк... сега да се маха. Що?
Къде отива кефа на полегналите бутилки и винцето да си мокри тапата? [/quote]
Сменят корка по ред причини, една от тях си я споменала: В къщи държиш бутилката легнала, и корка е влаженА колко време бутилката е била права (и съхранена в неправилни условия) и корка сух? Това вижда само който намери, и разчете, т.н. "лотодата" на бутилката. А с PVC тапа виното е капсулирано без значение дали тапата е влажна, или не.
I REFUSE TO JOIN ANY CLUB THAT WOULD'VE ME AS A MEMBER!
Честит празник и от мене! Тука в махалата, вече повръщат за трети път, а вие още не сте почнали! Срамота!
Наздраве и Умната, ако не е умната, може и русата, ама най-добре и двете!
......"Така се избягва проблемът с бактериите."
Металната капачка с винт не е заради бактерии а заради клиентите.Някои сортове бели или червени наистина се бутилират без корк,но за по евтино разбира а се освен това може по дълго да се съхраняват ако не си си изпил виното.Цената на вино за с "винт" обикновенно е по малка от цената само на корка за тапата и стъклото!!!Затова това са предимно средно и ниско качествени вина които са за всекидневна консумация или за готвене.Същото правило важи и за вината в "кутии" които са предимно за вина от Новият Свят,евтини и немного качественни Няма сериозни изби в които да ползват винтови капачки.Става въпрос и за традиция.
Няма качестявени вина примерно от Тоскана или ЛаРиоха да е с "винт".Вероятно не са се сетили или не четат..Как може да не знаят за тези бактерии?А в някой изби там ,правят вина от 600-700 години па и повече.То и на РолсРойс или Ферари може да се сложи багажник на покрива или кука теглич ама няма, и няма и да има.Като с винтовите капачки е.Иначе за винен бар добра идеа,но като знам колко струват качественните вина,не вярвам да изкарат много дълго .Световна тенденция е поради криза и безпаричие хората да пият евтин и нискокачествен алкохол.Ценители има ,но ценител може да си купи от интернет качественни вина и алкохол на доста поносими цени.А Сомелиера може да ти говори за аромат на праскова,
ягода,ванилия,катран и т.н. във виното за бактерии за капачки
-това му е работата.Но това са общо взето са празни приказки далече от практиката,на които обаче клиетна-сноб обикновенно клати с глава и казва да, даа ,яяя ,хммм,точно ...върти чашата и делово си завира носа да усети ароматите...
Пич, нямаш вярна теза в цялото ти изявление. Такъв тъп коментар на тема вино не бях срещал отдавна. Пусни си гугъл, ако знаеш какво е, за 5 минути ще се осведомиш. Чак страх ме хваща кви невежи има.
"И допълва, че "Винария" остава единственото изложение в света по тази тема, на което има щанд за оцветители и ароматизатори. Каквито обаче сериозните производители не биха използвали." Буу-ха-ха-хаааа мутрите "винопроизводители" "не биха използвали" половината менделеева таблица за да ни тровят за последните ни пари....СМЕШНИЧКИ!
За да съхраните по-дълго вино от разпечатана бутилка, го прехвърлете в пластмасова такава. Стиснете я, за да изкарате излишният въздух и я завинтете хубаво с капачката!!! Сложете я на тъмно и хладно място, но не във фризера!!! Липсата на въздух , ще запази виното ви с месеци!!! Писах ви да не оставяте виното във фризера, защото замръзването му също нарушава вкусовите му качества!!!
Последните десетилетия виното се превърна в най-голямата търгавска измама. Бяха налети милиарди в един безумно евтин продукт, за да се убедят хората, че е скъп.
Когато купувате вино над 4 лв. бутилката вие не плащате виното, а рекламата и търговските надценки.
Комунист - реформатор, реформатор - милиционер, милиционер - агент, в един и същи строй!
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност.ОK
Apolon ot Tiana
Рейтинг: 840 НеутралноОсобенсоти на излизането от махмурлука без да повръщаме е втория том на изданието.
apoloniyИма и екстра: Как да пием без да ни приберат в изтрезвителя.
izabell
Рейтинг: 1367 НеутралноЧестит празник и Наздраве
КОТАРАКЪТ В ЧИЗМИ
Рейтинг: 796 ВеселоПисал съм го и друг път:
Глупостта е дар божи, но с него не трябва да се злоупотребява. /Ото фон Бисмарк/Червено вино се пие за здраве, а здравето е необходимо, за да може да се пие ракия.
comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
Рейтинг: 3185 НеутралноТова означава, че заради корковата тапа са се развили бактерии, които развалят истинския вкус на напитката.
Libertarianism is just anarchy for rich people_________
Няма да се учудя ако скоро сомелиерите започнат да ни обясняват ,че виното в пвц и винтова капачка е с високи качества , химизират виното със серниста киселина , Polyvinylpolypyrrolidone и т.н. за наше добро защото в немските бакалии по изискванията на ЕС няма вина с бактерии !
Ако имате резервен черен дроб слушайте ги ...а те за това не пият а само миришат !
Хейтъромразец
Рейтинг: 458 НеутралноАре наздраве на всички, че кое време стана !
АзКлавдия
Рейтинг: 965 ВеселоЧестит Трифон Зарезан на всички. Предсрочно "наздраве"
Доброто е заразноkeipax
Рейтинг: 571 НеутралноМи пожелавам успех на мацките с бара... и най-вече да не се превърне в поредната бездушна душегубка със сноби.
Пожелавам и на всички ни да имаме възможност да се възползваме повече от подобни добри идеи.
Честит празник!
Moi6e from Israel, с деактивиран акаунт
Рейтинг: 1356 Любопитно[quote#4:"comandante"]
I REFUSE TO JOIN ANY CLUB THAT WOULD'VE ME AS A MEMBER!Това означава, че заради корковата тапа са се развили бактерии, които развалят истинския вкус на напитката.
_________
Няма да се учудя ако скоро сомелиерите започнат да ни обясняват ,че виното в пвц[/quote]
Имаш предвид PVC тапата, или PVC бутилката?
Peacock
Рейтинг: 1171 ВеселоЧестит празник на всички!
да почерпи моля ....
Много ми хареса тази дума - виночерпец
----------------------------------
www.serama.bg
Moi6e from Israel, с деактивиран акаунт
Рейтинг: 1356 Неутрално[quote#7:"keipax"]Ми пожелавам успех на мацките с бара... и най-вече да не се превърне в поредната бездушна душегубка със сноби. [/quote]
I REFUSE TO JOIN ANY CLUB THAT WOULD'VE ME AS A MEMBER!И най вече да спазват собствената си препоръка към ресторантьорите, и да не надуват цените на вината
Hawaii
Рейтинг: 6298 ВеселоКачествено вино и с мярка.
От това по-полезна рецепта няма.
И да се избягват онези течности,дето ги продават с етикет "Вино" по левче за три литра.....
селянин
Рейтинг: 515 Веселоюнак вино пие, ахмак лозе копае
Peacock
Рейтинг: 1171 Весело[quote#10:"Moi6e ot Israel (onziSa6tia ve!)"]..... и да не надуват цените на вината [/quote]
И от мен успех! Но само с добри вина, .... те пък не са евтини!
------------------------------------------------
www.serama.bg
comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
Рейтинг: 3185 Неутрално[quote#13:"Peacock"]И от мен успех! Но само с добри вина, .... те пък не са евтини![/quote]
Libertarianism is just anarchy for rich peopleМладо вино и старо приятелство това е истината !
Французите не са просто като пият "евтиното божуле"
Едно вино за да е скъпо и отлежало се дължи на това ,че никой не иска да го пие!
yu22
Рейтинг: 1191 ВеселоАйде, бе в Чирпан вече си бият жените, ние още не сме започнали....!!! Честит празник на всички, влюбени в когото и каквото и да е !!!
мнoгoниковият турист, имам 3-4 акаунта и 22 НИКА...селянин
Рейтинг: 515 ВеселоДо коментар [#15] от "yu22": не само в Чирпан, а и в Перник вече използват винкела да го изправят у главите на жените си за трети път!!!
bgpainter
Рейтинг: 1416 ЛюбопитноТолкова години са затваряли виното само с корк... сега да се маха. Що?
Жената е покана за щастиеКъде отива кефа на полегналите бутилки и винцето да си мокри тапата?
Moi6e from Israel, с деактивиран акаунт
Рейтинг: 1356 Неутрално[quote#17:"bgpainter"]Толкова години са затваряли виното само с корк... сега да се маха. Що?
А колко време бутилката е била права (и съхранена в неправилни условия) и корка сух? Това вижда само който намери, и разчете, т.н. "лотодата" на бутилката. А с PVC тапа виното е капсулирано без значение дали тапата е влажна, или не.
I REFUSE TO JOIN ANY CLUB THAT WOULD'VE ME AS A MEMBER!Къде отива кефа на полегналите бутилки и винцето да си мокри тапата? [/quote]
Сменят корка по ред причини, една от тях си я споменала: В къщи държиш бутилката легнала, и корка е влажен
kimba3
Рейтинг: 1247 НеутралноКакто е тръгнало, сервитьорите в България гладни ще умрат!!!
razlichen123
Рейтинг: 571 НеутралноЧестит празник и от мене! Тука в махалата, вече повръщат за трети път, а вие още не сте почнали! Срамота!
Наздраве и Умната, ако не е умната, може и русата, ама най-добре и двете!
doria
Рейтинг: 458 НеутралноДо коментар [#17] от "bgpainter":
Иначе и на мен ми изглежда грозно като е на винт..
Там, че понякога вино за хиляди пари може да е корквано
bgpainter
Рейтинг: 1416 ЛюбопитноДо коментар [#21] от "doria":
Жената е покана за щастиеИ в нито една изба вино не се държи в изправени бутилки - всичкото е полегнало.
the_fat
Рейтинг: 458 Неутрално......"Така се избягва проблемът с бактериите."
Металната капачка с винт не е заради бактерии а заради клиентите.Някои сортове бели или червени наистина се бутилират без корк,но за по евтино разбира а се освен това може по дълго да се съхраняват ако не си си изпил виното.Цената на вино за с "винт" обикновенно е по малка от цената само на корка за тапата и стъклото!!!Затова това са предимно средно и ниско качествени вина които са за всекидневна консумация или за готвене.Същото правило важи и за вината в "кутии" които са предимно за вина от Новият Свят,евтини и немного качественни Няма сериозни изби в които да ползват винтови капачки.Става въпрос и за традиция.
Няма качестявени вина примерно от Тоскана или ЛаРиоха да е с "винт".Вероятно не са се сетили или не четат..Как може да не знаят за тези бактерии?А в някой изби там ,правят вина от 600-700 години па и повече.То и на РолсРойс или Ферари може да се сложи багажник на покрива или кука теглич ама няма, и няма и да има.Като с винтовите капачки е.Иначе за винен бар добра идеа,но като знам колко струват качественните вина,не вярвам да изкарат много дълго .Световна тенденция е поради криза и безпаричие хората да пият евтин и нискокачествен алкохол.Ценители има ,но ценител може да си купи от интернет качественни вина и алкохол на доста поносими цени.А Сомелиера може да ти говори за аромат на праскова,
ягода,ванилия,катран и т.н. във виното за бактерии за капачки
-това му е работата.Но това са общо взето са празни приказки далече от практиката,на които обаче клиетна-сноб обикновенно клати с глава и казва да, даа ,яяя ,хммм,точно ...върти чашата и делово си завира носа да усети ароматите...
alukam
Рейтинг: 444 НеутралноДо коментар [#23] от "the_fat":
Пич, нямаш вярна теза в цялото ти изявление. Такъв тъп коментар на тема вино не бях срещал отдавна. Пусни си гугъл, ако знаеш какво е, за 5 минути ще се осведомиш. Чак страх ме хваща кви невежи има.
Коки
Рейтинг: 571 Неутрално"И допълва, че "Винария" остава единственото изложение в света по тази тема, на което има щанд за оцветители и ароматизатори. Каквито обаче сериозните производители не биха използвали." Буу-ха-ха-хаааа мутрите "винопроизводители" "не биха използвали" половината менделеева таблица за да ни тровят за последните ни пари....СМЕШНИЧКИ!
kimba3
Рейтинг: 1247 ЛюбопитноЗа да съхраните по-дълго вино от разпечатана бутилка, го прехвърлете в пластмасова такава. Стиснете я, за да изкарате излишният въздух и я завинтете хубаво с капачката!!! Сложете я на тъмно и хладно място, но не във фризера!!! Липсата на въздух , ще запази виното ви с месеци!!! Писах ви да не оставяте виното във фризера, защото замръзването му също нарушава вкусовите му качества!!!
др. Иванов
Рейтинг: 684 НеутралноПоследните десетилетия виното се превърна в най-голямата търгавска измама. Бяха налети милиарди в един безумно евтин продукт, за да се убедят хората, че е скъп.
Комунист - реформатор, реформатор - милиционер, милиционер - агент, в един и същи строй!Когато купувате вино над 4 лв. бутилката вие не плащате виното, а рекламата и търговските надценки.